Şimdi Ara

Tesla Model S'in batarya değişim ücreti, aracın ikinci el değerini aşıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
59
Cevap
1
Favori
2.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hayır motor ustası değilim. Kendinizi kasıp çıkarım yapmak yerine okuduğunuz cümle ne ise ondan onu anlarsanız ne dediğim gayet açık ve net. Bir tek siz anlamamışsınız zaten gördüğüm kadarıyla da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scarletlion -- 28 Ocak 2026; 10:51:10 >
  • Code140 kullanıcısına yanıt
    Yine çıkarım yapan bir arkadaş daha. Dediğiniz yaş aralığında değilim. 40 yaşına merdiven dayamış 20 yıldır otomobil kullanan biriyim. Evliyim, çocuk ve evcil hayvan var, yılda en az 2 kere şehirlerarası uzun mesafeli yolculuğa çıkıyoruz cümbür cemaat. 1000 lt bagaj hacmi ihtiyacım yok, mevcut C segment suv aracımın bagajı fazlasıyla yetiyor.

Aracıma güvenebilmem için euro NCAP testi mevcut zaten, bundan fazlasına da ihtiyaç duymuyorum ikna olmak için. Aracım onun haricinde istediğim donanımlara sahip. Full+full olması ve 7/24 izleyebilmem için elektrikli bir araca binmek mecburiyetinde değilim yani. Kimse de değil, bahsettiğiniz teknolojiler motordan bağımsız şeyler.

Yüksek torku her istediğimde kullanamadıktan sonra (oyun oynanan bir telefonun şarjının tükendiği hızda batarya şarjı tükenecek diye) ne anlamı var o torkun. 110kmh'yi geçince menzil kısalacak da zırt pırt şarj istasyonuna girip 40-45 dakikamı heba edecek endişesinde araç kullanmıyorum mesela. İstediğim hızda istediğim sürede aracı kullanıp 5-10 dkde depoyu fulleyip yoluma devam ediyorum.

Haricinde az yakması endişem de hiç yok ve olmadı. Şimdiki aracım 1.5 hacim ve 160 beygir civarı güce sahip bir araç ve hayalimdeki araç da aynı markaya ait 2 motor 300 beygir olan farklı model bir suv. Sizin bahsettiğiniz torku şiir gibi de bir motor sesiyle veriyor üstelik. Yani anlayacağınız sessiz olması gibi bir isteğim ve hassasiyetim de yok.

Çoğu elektrikli araç birbirinin kopyası, menzilden kaynaklı aerodinamik endişesi ile tasarlanmış aynı hatlara sahip sıkıcı araçlar. Birkaç spesifik model var gerçekten güzel gözüken ve ayrışan onun dışında ben elektrikli araçlara hayranlıkla bakan pek insan görmedim. Ama siz öyle görmeyi istemişsiniz sanıyorum.

• WDStyle W kullanıcısına yanıt

Şu elektrikli araç sahiplerinin çevreci kesilmeleri yok mu.   Bundan daha komik çok az şey vardır dünyada. O araçlarınızdaki dev bataryalar ağaçta yetişiyor değil mi? Sonra elektrik de doğada kendinden var olan ve öylece oluşan bir enerji türü. Üretim sürecinde doğaya zerre salınım gerçekleşmiyor. Doğru.  Ayrıca aracımın içine egzos dumanı da dolduğu yok siz hangi çağın bilgisi ile hayatınızı sürdürüyorsunuz bilmiyorum ama kendinizi güncelleyin derim. 2026 yılında yaşıyoruz hani çok da bilgili birine benziyorsunuz zira ''elektrikli'' araç kullanıyorsunuz. Sizin bu ''zehirleniyoruz'' mantığınızla ailenizle birlikte birer bavul alıp dağlara falan yerleşmeniz gerekiyor. Siz de oralara doğru yol alabilirsiniz ama ya yaya olarak ya da eşek/katır tarzı bir hayvanla. Zira çevreci sandığınız elektrikli araçlar topraktan yetişmiyor.

Ha bunu da tercih etmiyorsanız bir kulak tıkacı ve maske ile benim ürettiğim ses ve egzos dumanından korunabilirsiniz.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scarletlion -- 28 Ocak 2026; 14:11:23 >

• Scarletlion kullanıcısına yanıt

Kardeş sen bir " BP Deepwater Horizon " konusunu bir araştır, bu ama buz dağının görünen kısmı, chatgpt ye detaylarını da sor.. Sadece hava olsa neyse gıdadan suya herşeyi zehirliyor..

Hava konusu şöyle ki büyükşehirler petrollü araç olmamalı, adam avm ye geliyor aracı o kapalı ortamda başlıyor rejenerasyona ee araba haklı sıkışık trafikte dpf doluyor.. Sen ve çocukların da o partikülleri ciğerinize çekiyorsunuz..

Petrollü arabayı: sanayiciler, servisler, petrol sahipleri , pompacılar, ilaç sanayisi, oksijen tüpü üretenler sever şu saatten sonra..

Haa ben haz alıyorum diyen de alır Sony PS5 ve Logitech g29 , 55 65 inç tv sinde oynar yarışır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WDStyle -- 28 Ocak 2026; 14:21:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha önceki mesajlarda da yazdım. Yineliyorum... Dünyanın içinden geçen başta ABD olan ''gelişmiş'' ülkeler sanayileriyle, Çin, Hindistan gibi devasa nüfuslarıyla ve üretim ölçekleriyle insanın aklının almayacağı büyüklükte salınım yapan ülkeler varken benim alacağım elektrikli araçla Dünya'nın kurtulacağını sananlar en basit tabiriyle saftırlar.

Elektrikli araçların da öyle çevreyi korumak gibi bir amaçla üretildiğini sanmıyorum. Tamamen stratejik ve politik amaçlı petrol üretimi yapan ülkeleri ekarte etmek odaklı oluşturulan bir alternatif.

Ha ben de bunun karşıtı olduğumdan falan (ki değilim) fosil yakıtlı araç kullanıyor değilim. Benim otomobil kültürümde, otomobil keyfimde, otomobil anlayışımda elektrikli araç diye bir şey yok denedim, test ettim ve bana göre değil.

Uzun lafın kısası isteyen istediğini kullansın zerre umurumda değil ama şu çevrecilik safsatasını da bir kenara bıraksın çünkü olayın bununla zerre alakası yok.

• Togg veya Tesla 800v mimariye geçerse almayı düşünebilirim. Batarya değişim maliyeti her türlü içten yanmalıya göre avantajlı. Buna ek olarak teknoloji geliştikçe istediğin bataryayı takma imkanı da olacak, yeterki mimari güçlü olsun, şarj için 15dk den fazla beklemem.

Orijinalden alıntı: Scarletlion

Daha önceki mesajlarda da yazdım. Yineliyorum... Dünyanın içinden geçen başta ABD olan ''gelişmiş'' ülkeler sanayileriyle, Çin, Hindistan gibi devasa nüfuslarıyla ve üretim ölçekleriyle insanın aklının almayacağı büyüklükte salınım yapan ülkeler varken benim alacağım elektrikli araçla Dünya'nın kurtulacağını sananlar en basit tabiriyle saftırlar.

Elektrikli araçların da öyle çevreyi korumak gibi bir amaçla üretildiğini sanmıyorum. Tamamen stratejik ve politik amaçlı petrol üretimi yapan ülkeleri ekarte etmek odaklı oluşturulan bir alternatif.

Ha ben de bunun karşıtı olduğumdan falan (ki değilim) fosil yakıtlı araç kullanıyor değilim. Benim otomobil kültürümde, otomobil keyfimde, otomobil anlayışımda elektrikli araç diye bir şey yok denedim, test ettim ve bana göre değil.

Uzun lafın kısası isteyen istediğini kullansın zerre umurumda değil ama şu çevrecilik safsatasını da bir kenara bıraksın çünkü olayın bununla zerre alakası yok.

Yazdığınızla çelişiyorsunuz 😁

Salınım yapıyor dediğiniz ülkeler zaten elektirikli aracın mucitleri ve bunların petrole ulaşımla ilgili hiçbir problemi yok..

Kullanmayın demiyorum zaten, egzozu verin içine püfür püfür zevkini çıkartın diyorum ailecek 😁 (hayvacağız hariç)

Neyse ben deveye hendek atlatmaya gidiyorum 🙂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WDStyle -- 28 Ocak 2026; 14:45:4 >

• İçten yanmalı bir aracın sıfır sandık motor ve işçiliği ile birlikte fiyatı da netleşirse bu konu daha sağlıklı olur. Sonuçta elektrikli araçlarda batarya değişimi ile birlikte yıllar içinde gelen güncellemeleri ve güç artışının da satın alındığı göz önünde bulundurulmalı.

İçten yanmalı bir araç ise sandık motor sonrası aynı araç olarak yoluna devam eder. İşin metal yorgunluğu kısmı kullanıcıya kalıyor. Kaporta bir 10+ seneyi daha kaldırır mı bilinmez. Sandık motor koyulan araçta diğer bağlantı elemanları da deforme olabilir bu da ek maliyet demek.

Elektrikli araçlar her ne kadar ülkemiz için şu an soru işareti olsa da sürdürülebilirlik anlamında klasik fosil yakıtlı araçlara göre daha stabil. Bunu kabullenmek lazım.

Minimum 300 beygirlik bir motor ve bununla birlikte olası bir şanzıman revizyonunu da eklemek lazım

Bildiğim kadarı ile Tesla araçlardaki şanzıman sistemi farklı. Mevcutta ki modelleri de beygir açısından güçlü motorlar. Şanzıman maliyeti olacağını tahmin etmiyorum.

içten yanmalı muadil araç için yazmıştım

O zaman haklısınız. Ben bağlantı elemanları derken tüm mekaniği kastetmiştim zaten. Dediğiniz gibi şanzıman da revize olsa bile fabrika çıkışı gibi olmayacak. O da ayrı bir sorun.

Ben şunu anlamıyorum görende hiç ölmeyecek sanacak maks yaşam süremiz sağlıklı olacak şekilde 70-75.

Referans Paylaşım Konuları:
    https://forum.donanimhaber.com/referans-paylasim-konulari--160239311
  • Scarletlion kullanıcısına yanıt

Elektrikliyi denemişsin ve sana göre olmadığına karar vermişsin bu senin için güzel birşey. Fosilin ile devam et 40 yaş üstü çoluk çocuk 400 lt bagajı yeten arkadaşım iyi günler.

• Türkiye'de aşmaz emin olun, arabanın 2. eli düşmez bizde ötv artışları yüzünden. Batarya ise daha ekonomik kalır.

Yurtdışında 2. el 10 senelik araçların bir değeri yok o yüzden böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 29 Ocak 2026; 15:52:33 >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.