Şimdi Ara

Nvidia, GeForce RTX ekran kartlarının fiyatlarını artırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Nvidia, GeForce RTX ekran kartlarının fiyatlarını artırıyor
    2026'nın ilk haftalarıyla birlikte ekran kartı pazarında yaşanan bellek sıkıntıları daha görünür hâle geldi. Benchlife tarafından paylaşılan son rapora göre Nvidia, GeForce RTX serisindeki tüm GPU'lar için partner fiyatlarında artışa gittiğini resmen doğruladı. Artışın temel nedeni ise GDDR6 ve GDDR7 bellek maliyetlerindeki yükseliş.

RTX ekran kartı fiyatları artıyor

Rapora göre Nvidia, ASUS, MSI, GIGABYTE gibi iş ortaklarına gönderdiği bilgilendirmede, bellek tedarikinin hâlen kısıtlı olduğunu ve bu durumun GPU maliyetlerini yukarı çektiğini söylüyor. Nvidia, GeForce RTX ürün gamında herhangi bir modelin iptal edilmediğini vurgulasa da, bellekle birlikte paketlenen GPU'ların artık partnerlere daha yüksek maliyetle sunulduğu belirtiliyor.

Fiyat artışının oranı paylaşılmamış olsa da, bu gelişmenin RTX 50 serisi ekran kartlarının perakende fiyatlarına kısa süre içinde yansıması bekleniyor. Nvidia'nın bir süredir artan bellek maliyetlerini doğrudan son kullanıcıya yansıtmamak için sübvansiyon uyguladığı biliniyordu. Ancak mevcut tablo, bu politikanın zayıfladığını gösteriyor.

Ayrıca Bkz.Nvidia N1 ve N1X geri dönüyor: ARM PC'ler için tarih netleşti 

Dikkat çeken bir diğer nokta ise Nvidia'nın yeni bellek fiyatlarının hâlen AMD'ye kıyasla daha düşük seviyede olduğu yönündeki iddia. Buna rağmen sektör genelinde yaşanan bellek krizi, hem Nvidia hem de AMD tarafında ekran kartı fiyatlarının daha oynak bir hâl almasına neden olabilir. Şu an için resmi MSRP güncellemesi yapılmış değil. Ancak bellek arzındaki sıkıntı devam ederse, 2026 boyunca GeForce RTX 50 serisi kartların fiyatlarının kademeli şekilde yükselmesi sürpriz olmayacak.

Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/109797/nvidia-increases-geforce-rtx-gpu-pricing-for-its-partners-but-its-still-lower-than-amds/index.html

• bikere de ucuzlasa şaşırsak olmazmı :S

• Avrupalılar da iş yok. Herhangi bir teknolojik büyük şirketleri yok. Bir araba sektörü var ellerinde onda da çinliler piyasanın anasını ağlattılar. Asyalı-Amerikalılar fiyatları arttıra arttıra paraya doymadılar. Dünya bunlara mecbur yapacak birşey yok.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

PSN / XBOX / STEAM / YTUBE : ShinQda

LG Oled G1 - LG Soundbar GX - Playstation 5 Pro with Logitec / Razer / SteelSeries
  • Gerçekten tüketiciler için kötü haberler duymaya devam ediyoruz kaç yıl devam eder peki bu kötü gidişat o da çok önemli Allah'a şükür ki ben zamanında Rtx 50 serisi karttan aldım rahatım ama şimdi fiyatlar daha berbat olucak diyor

ben artık şirketlerin bir mal ucuzladığında fiyat düşüreceklerine inanmıyorum. ancak ab ya da abd gibi devlet zorlamasıyla olur seve seve yani, tıpkı zamanında hdd üreticilerine "siz hayırdır" diyip baya sağlam ceza kestikleri gibi. satışlar azalırsa bu sefer üretimi kısar ya da durdururlar fiyatlar yine beklenenden daha yavaş azalır. şu anki senaryo işlerine geliyor olacak ki ses eden yok. ram üreticisi üç tane, ekran kartı üreticisi de iki buçuktan üç olduğu için şirketler monopol olmasa da şu mentaliteye geçti aslında "biz birbirimizle yarışıp fiyat kırıp birbirimizi düdükleyeceğimize, niye topluca fiyat artırıp tüketiciyi düdüklemiyoruz?" ram üreticilerinden micron hadi bana eyw diyip son kullanıcı pazarından çekildi, sk hynix için de aynı şeyler konuşuluyor. bunu "hop birader sen nasıl çıkarsın kafana göre" diye denetleyecek bir kurum da olmayınca istedikleri gibi at koşturabiliyorlar.

şu mantık beni korkutuyor, çok zengin bir adam markete gelip tüm çikolataları alıyor, yolda hatta üretilmekte olan çikolataları da alıyor. market sahibi cebini dolduruyor ama bu nereye kadar sürecek? ileride su sıkıntısı olunca aynı senaryo gerçekleşecek, bir damla suyu ihtiyacı olana değil de varil varil su stoklayan kalantorlara satılacak. şirket yönetimleri tüketicinin halinden anlayan, empati kurabilen insanlar yerine gözünü para hırsı bürümüş kariyer basamaklarında birbirinin üstüne basan egoist, megaloman ve bencil kan emiciler tarafından ele geçirildiği sürece şirketlerin bu vampirce yaklaşımının önüne geçme imkanı yok.

bunu gören samsung da yapıştırdı yüzde 100 zammı. peki ya hadi biz son kullanıcıları geçtik, kendisi ürün üretmeyen fakat işleri buna bağlı olan şirketler ne yapacak? gskill, lexar, sandisk, corsair, xpg gibi markaların kendileri çip üretmiyor, peki ya bu şirketler göz göre göre küçültülecek ya da batırılacak mı mesela? zamanında evga nvidia ile papaz olup çıktı, sırada hangi marka var mesela? sadece ekran kartı üreten görece ufak markalar ne yapacak? ya da satışlar dip yaptığı için anakart satamayan msi, gigabyte, asus, asrock vs. ne yapacak? hepsi datacenterlara üretim yapamayacağına göre binlerce kişinin işsiz kalması, bu şirketlerin batması senaryosunu hiç düşündüler mi onu bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi end0plazmikretikulum -- 21 Ocak 2026; 18:2:29 >
    AMD Ryzen 5 5600, MSI B450 Tomahawk MAX, Crucial Ballistix Sport LT DDR4 3000 2x8GB, MSI GeForce 1060 3GB Gaming X, Kioxia Exceria Plus 1TB, Phanteks P400A, EVGA Supernova 650 G2, Noctua NH-U12S Chromax, Acer VG240ypbiip, Aula F75, Logitech G Pro X Superlight

• Kral5656x kullanıcısına yanıt
    amd işlemci varken intel alan kaldı mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ShinQda kullanıcısına yanıt
    sarı doğru demiş , avrupa nasılsa abd beni koruyor diyerek savunmaya hiç bütçe ayırmadı , sonrada mızmızlandı , abd teknolojisi olmasa tüm dünya şuan gerideydi

• yok mu şunlara söz geçirecek bir otorite ?

bellekçiler resmen cebe daha çok para indirelim diye üretimi kasten artırmıyoruz diyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 21 Ocak 2026; 18:20:1 >
  • önce çip krizi sonra bellek inşallah bu kafayla devam ederler nvidia kullanıcılarıyla NVİDİA oldu.unuttular demekki , tuttuğun dalı bırakıp başka tuttuğun dal eğer ki kırılırsa bakalım hep beraber izleyecez görecez neler olacak. yapay zekayada sormuşlardır bu stratejiyi oda bıçak gibi kesmiş atmış zaten son kullanıcıyı.zamanında nokia vardı ya şimdi

• Ürünün üretim maliyetinde 10% ağırlığı olan üründe 100% artış oluyor, adamlar bütün maliyetleri 100% artırıyor. Bu manipülasyonu 4-5 yıldır yapıyorlar.

Şimdi de spekülatif haberlerle, konsorsiyum kurdukları yapay zeka şirketleri aracılığıyla piyasadan depoda tutmak üzere bütün donanımları topluyor ve yapay bir talep patlaması yaratıyorlar.

Maksat kullanıcıların PC kurmasını zorlaştırmak. Bulut oyun ve işletim sistemlerine ve aboneliğe hapsetmek. Bu sayede herkesi izlemek ve mahremiyet tabusuna son vermek.

Çözüm Nvidia, Microsoft, OpenAI, Micron, hatta mümkünse Amerika menşeili abonelik bazlı bütün şirketlere korkunç bir boykot şoku yaşatmak. Ama tüketicilerin arasında olayları okuyabilen oranı da malesef 5% bile değil. Hatta tüketicileri geçtim, Mesut Çevik, Murat Gamsız, Levent Pekcan gibi teknoloji bilirkişileri bile manipülasyonu göremiyorlar ve manşetleri tekrar edip geçiyorlar. Yankı haberciliğinden, manipülatif şirketlerin değirmenine su taşımaktan başka bir şey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kseo -- 21 Ocak 2026; 21:07:51 >

• Kseo kullanıcısına yanıt
    Sadece son paragraf için yurtdışında GamerNexus her şekilde gömüyor adamları. Nvidia tarafından fonlanmayanların hepsi bir şekilde gömüyor ama bak diğerlerine tek bir tepki yok, clickbait habercilikten öteye geçmiyorlar, üstüne sürekli daha çok pompalayalım daha çok aldıralım kafasındalar. Yazık sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 21 Ocak 2026; 21:50:3 >
  • Bu hükümet yüzünden zamandı diyen tayfa nerede hemen sallamaya başlayın hükumete 🤑🤑

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.