Şimdi Ara

AMD’nin yeni nesil ekran kartları Nvidia RTX 60 serisinde sonra çıkabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD’nin yeni nesil ekran kartları Nvidia RTX 60 serisinde sonra çıkabilir

Yeni nesil ekran kartları için bekleyiş biraz daha sürecek gibi görünüyor. Sektöre yakın kaynaklardan gelen son iddialar AMD’nin bir sonraki nesil RDNA 5 tabanlı oyuncu ekran kartlarını Nvidia’nın RTX 60 serisinden sonra piyasaya sürmeyi planladığını gösteriyor. Dolayısıyla hem AMD tarafında hem de Nvidia tarafında yeni kartlar ve mimariler 2027’ye kadar görülemeyecek.

Yeni neslin gelmesi zaman alacak

Paylaşılan bilgilere göre AMD, RDNA 5 mimarisine sahip ekran kartlarında TSMC’nin N3P üretim sürecini kullanacak. Daha önce ortaya çıkan söylentiler bu kartların 2027 yılının ortalarına doğru tanıtılabileceğini öne sürüyordu. Ancak donanım dünyasında güvenilir sızıntılarıyla bilinen Kepler_L2’ye göre AMD, bu kez Nvidia’nın hamlesini beklemeyi tercih edecek ve RDNA 5 serisini RTX 60 ailesinden sonra piyasaya sürecek.

Nvidia cephesinde ise yeni nesil RTX 60 “Rubin” serisinin 2027’nin ikinci yarısında, büyük olasılıkla yılın sonlarına doğru tanıtılması bekleniyor. Bu takvim doğrulanırsa, AMD’nin RDNA 5 tabanlı oyuncu ekran kartlarının da 2027’nin sonlarına kalması söz konusu olabilir.

Ayrıca Bkz.Nvidia'dan sessiz karar: RTX 50 SUPER şimdilik gelmiyor

Eğer bu senaryo gerçekleşirse sistemlerini yenilemek isteyen oyuncular için bekleyiş oldukça uzun olacak. AMD, ilk RDNA 4 tabanlı ekran kartını geçtiğimiz martta RX 9070 XT modeliyle piyasaya sürmüştü. RDNA 5’in 2027’nin ikinci yarısında gelmesi yaklaşık 2,5 yıllık bekleme süresi anlamına geliyor. Benzer tablo ocak ayında RTX 50 serisini piyasaya süren Nvidia için de geçerli.

Kaynak:https://wccftech.com/amd-next-gen-rdna-5-gaming-gpus-might-launch-after-nvidia-rtx-60-series-in-2027/

• Zaten şu anki 4000 ve 5000 serisi yeni dlss hamleleri ile iyice güçlü durumda. Zorlayacak bir oyun yok konsollar 6. yılına girdi yeni konsolda yok, şu durumda yeni ekran kartı çıkarmanın bir esprisi yok zaten.

Yeni konsol nesline kadar AMD ve Nvidia elindekini saklasa bir şey kaybetmez.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Aynen öyle sıkıştıra sıkıştıra anca kullanabiliyoruz büyük modelleri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ben de 5050 kullaniyorum, ornegin lies of p de DLSS kapali iken ultra ayarlarda 60 -70 fps alir iken DLSS kalite acinca 100-110 arasinda seyrediyor (1080P). Bu sekilde belki onumuzdeki bir kac yil boyunca cikacak her oyunu belki en yuksek kalitede olmasa dahi medium ayarlarda en kotu oynarim diye dusunuyorum

• Yeni 9070xt aldım. İyi oldu bu gecikmeler. Yeni kart çıkana kadar son kart olarak kullanırım en azından 2 yıl. 2 yıllık süreçte de Dlss 4.5 gibi FSR yükseltmesi de gelir muhtemelen tadından yenmez olur.

Cod Warzone: Kabakdolması#4957347
  • Çıksa ne olacak ki oyun yok piyasada; ya remake ya remaster ya reboot.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu AMD bari 9090 xt çıkarsaydı. 2026 da çıkarsa ortalığı süpürür. Nvidia süper serisini çıkarmaktan vazgeçti.

• B-2 Spirit kullanıcısına yanıt
    ben ümit görmediğim için 5090 almadım. siz kullanıyorsanız gemini chatgpt vs yerini tutabiliyormu ? daha uzun bağlam vs avantajları olabildimi ? bilgi verebilirmisiniz

ne için ? LLM değil comfy ui'dan görselle uğraşıyorum genelde

• AMD'nin de Nvidia'nın beklemeyi tecih etmesinin sebebi şuanki yapıların üstüne koyulacak şeyler üretimde aşırı pahalı olmasından fiyatı şişiyor, gündem AI olmuşken tüketici piyasasında rekabet zaten yokken kazanacak işlere odaklanıp yeni nesili duyurmayı erteliyorlar..
    Başlık en başta teknolojinin geliştirmesine odaklanan bir firmanın ruhuna aykırı, ne yani nvidia'nı hamlesini görüp 2-2.5 yıllık geliştirme sürecinden geçen nesli rakibine göre geride kaldıysa nasıl daha iyi hale getirecek...
    AMD'nin en çok odaklanması gereken şey son 6-7 yılda yaşadığı piyasaya çıkış sürecinden üretim zaafiyeti donanım optimizasyon sorunu, yazılım kanadındaki sorunlar zaten amd'nin kronik eksikliği halen çözmüş değil.

Şuan iki üreticide sıkışmış durumda, dram krizi tasarım ekiplerini biraz dinlendirecektir.

AMD yüksek satış rakamlarına ulaşılan segmentlerde gayet iyi durumda, nvidia'da bir tık daha iyi kâr marjlarında halinden memnun.. tahminen 2026'da yeni nesil kartların duyurusu olur ve belkide tepe modeli çıkatırlar yıl sonu, 2027'e sarkıtmaları bile ihtimal, dram krizi birçok şeye set olur geciktirir bu gidişat devam ederse.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.