|
Bizim bir komşu vardı,bunlardan birinde çalışıyordu.Sonra evlendi,araba almak istediler,kendi şirketinden arabaya girdi,ikinci ayda kurada çıktı,parayı aldı. |
|

1 Mobil
|
Bizim bir komşu vardı,bunlardan birinde çalışıyordu.Sonra evlendi,araba almak istediler,kendi şirketinden arabaya girdi,ikinci ayda kurada çıktı,parayı aldı. |
|
Merhaba hocam, Birinci sorunuza istinaden yazıyorum. Aslında Fuzul ve Eminevim bu sektörde çok eskiler o yüzden tercih meselesi. Burada önemli olan kesinlikle müşteri temsilciniz. Benim temsilcim fuzul'de ve ben dahil, benim aracılığımla başvuran arkadaşla da çok ilgilendi. Bazıları olayı tam olarak size anlatmıyor. İkinci sorunuz ise, 2 çeşit katılım hakkı var. Peşinat verirsen 5 ay sonra alabiliyorsun. Kuralı sistemde ise peşinat yok. 11-12 ay boyunca kuraya giriyorsun. Şansın varsa ve erken çıkarsa 11-12 aydan önce alıyorsun. Mesela ilk kura sana çıktı 5 ay sonra alırsın. (BDDK Dolayı) Yani birincide de çıksan 3. de çıksan 5 ay sonra. 6-7-8-9-10-11 kuralarda ise çıktığı ay alıyorsun. (+15 günlük süreç olabilir. Evrak yüklenmesi vs) Zaten sözleşme de son teslimat tarihi yazar. Bende kura çıkmadı ama 11.ay sonunda teslimatım gerçekleşti. 27 Taksit*25.000. Sonra taksitleri ödeyeceğim. İlk taksitlerin sabit, araç çıktıktan sonra veya teslimattan sonra ödediğin taksite en fazla %10 artış oluyor. Bu sabit devam ediyor ve başka bir yükselme oluyor. 700 bin TL girersin ve iş sonunda 700 bin alırsın. 1 TL dahi fazla alınmıyor. Sadece çekeceğin miktara %7 veya 10 arası organizasyon ücreti alıyorlar. Bunu da ilk girdiğinde ödüyorsun. Kredi kartına peşin bölüyorlar. 3 ve 4. sorunuzu üstte yanıtladım. Kuraya hemen giriyorsunuz. 5 aydan önce teslimat yasak. Çıkmazsa gireceğin kampanyaya göre 11-14 ay sonra kesin teslimat. 700 bin TL / 59.500 TL komisyon/Org. ücreti. İlk 11 ay 24.140 diğer 16 ay 26.900 = 700.000 (Küsuratlar var.) Sisteme ödemeye başladın. 14 gün içinde cayma hakkınız var. Komisyon ücreti iade. Sistemden atıyorum, 5. ayda çıkmak istediniz. Böyle bir hakkınız var. Ödeme yapılana kadar çıkma hakkınız var. 14 günlük cayma hakkınız bittikten sonra çıkmak isteseniz organizasyon parası iade olmuyor. Ödediğiniz bir taksit varsa 3 ila 6 ay içinde hesabınıza geri dönüyor. |
|
|
Bende eminevimden çekilişsiz 5 ayda teslim olandan daha yeni aldım. Bu sistemlerde temsilci çok önemlidir sonradan değiştiremiyorsun. Bana gelen temsilci leş gibiydi 10 gün arayım ufak bir şey sormaya telefona bakmaz . Genel merkezlerine filan şikayet ettim bir şey değişmedi. Neysek ki aracı bir şekilde aldık temsilciyle işim kalmadı. |
|
|
|
|
Ben de 5 gün önce teslimatı aldım. Eminevim kuralı sisteme girdim. Kurada çıkmadı mecburi teslimat zamanında yapıldı. Geçtiğimiz ay ocak ayında teslimat yapılacak diye şubeye kefille gitmemi istediler. Eşim kefilim oldu gittik bordro ikametgah kimlik fotokopisi gibi belgeleri verdik. Üstünden zaman geçti aradılar senetler düzenlenip şubeye ulaşmış imzaya çağırdılar. Bu teslimat sonrası bitene kadar her ay için ayrıca taksit tutarı kadar hazırlanmış senetler oluyor. Araca ipotek konup senetler de ödedikçe teslim alınıyor. Senetler merkeze gitti ve 15 ocakta benden araç bulup bilgilerini atmamı istediler. Zaten 1 haftadır araç ilanlarını detaylıca karıştırıp birkaç araca odaklanmıştık. Aynı gün akşam galeriden araç buldum telefonda bütün detayları konuştuk. Ertesi gün gezenadam şirketi aracılığıyla eksper yaptırdım. Araç dediği gibi çıktı. Bana 100 ün üstünde fotoğraf geldi, ekspertizi yapan bana detaylıca anlattı. Gezenadam şirketiyle 2016 dan beri en az 8-9 kez araç ve motosiklet almışlığım var. 16 ocak öğlen aracı eminevime bildirdim ve süreci beklemeye başladık. Bu arada kaporamı verdim. 20 ocakta 22 ocak günü satışı alabileceğim bilgisi verildi ve aracın sigortası eminevim şirketi tarafından bana sormadan yapıldı. Beklediğimden ucuz çıktığı için herhangi bir itirazda bulunmadım. Düzgün bir firmadan kesilmişti. Sonrasında gidip şubeden notere verilecek üst yazıyı aldım ve satıcıya verilecek teminat mektubunu da aldım. İmzalı kaşeli bunlar. 22 sinde otobüse atlayıp 600 km öteye gittim sabah satıcıyla buluşup eminevime gittik. Evrakları teyit ettik satıcı net olarak görsün diye. Notere gittik eminevimden gelecek paranın üstüne kendim vereceğim parayı güvenli ödeme sistemiyle ödedim ve geri kalanı eminevim tarafından ödenecektir diye noter satış sözleşmesine işledi. Satışı yaptık saat 12 gibi, eminevime ruhsatı attım ve sigortacımdan kasko teklifi aldım. Aldığım araç sıfır ayarında olduğu için kaskodan detaylar düzgün olsun istiyordum. Sigortacım teklifi pdf şeklinde gönderdi. Eminevime ilettim onlara da tamamen bunun aynısını istiyorum kesinlikle klozlarında düşürme vs istemiyorum dedim. Aynısını daha düşük fiyata yaptılar. Ayrıca taksit de yaptılar. Taksit tutarı önümüzdeki ayların ödemelerine eklendi. Biz satıcıyla ayrıldık aracımı aldım ve çıktım. Saat 16.30 da satıcı aradı ve paranın yattığını söyledi. Helalleştik ve süreç tamamlandı. Ben 850 bin tl olarak girmiştim. Satışta satıcıya 834600 gibi bir miktarın yatacağını yazılı olarak verdiler. Bu tutar sigorta için otomatik kesilecek tutarmış. 15400 tl kesip sigortayı da 8500 e yaptıkları için kalan tutarı bir sonraki ödememden düşerek iade edeceklerini söylediler. Sigorta kişiden kişiye değiştiği için noterde sorun çıkmasın diye bedeli peşin kesip sigortayı kendileri yaptırdıklarını söylediler. Kasko sigorta konusunda normalde seçim hakkı bizde olmasına rağmen prim aldıkları için midir anlayamadım çok ısrarcı oldular. Kendi aile dostumun verdiği teklifin daha altını vererek illa kendiler yapmak istedi.. Süreç benim açımdan olumluydu. Tek sorun para peşin olmadığı için araç için pazarlık yaparken elimiz zayıf oluyor. Satıcı gün bile belli olmadığı için ucuza vermiyor. Yarın satışı alıyorum desem eminim 20 bin daha ucuza alırdım < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
| _____________________________ |
|
Geçen yaz baldızım girmişti bi kaç gün önce çekilişte çıktı. |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 28 Ocak 2026; 20:40:45 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Araç için girilir bence ama ev için girmeyeceğim ben. Araç 2022 model olmaz 2018 model olur mesela. Cam tavansız alırsın ucuza gelir. Ama ev için girersem stresten ölürüm. Teslimat tarihinde acele edeceğim diye saçma sapan bir ev almak fikri çok kötü.. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
| _____________________________ |