402. Dönem (Şubat 2026 Celbi) (8. sayfa)
1 Mobil
-
-
Bende bilgisayar programcılığı bitirmiştim. komandoyu işaretlemiştim muhabere çıktı. Hepimize hayırlı uğurlu olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkriderr -- 29 Ocak 2026; 15:6:14 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Samsun ben de hocam. aynı yere düşmüşüz
_____________________________ -
Evet hocam PDR miydi sizin bölüm
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Evet hocam. Siz sevk belgesi aldınız mı?
Yok hocam çalıştığım için vaktim olmadı daha. Akşam halledeceğim
Hocam meslekçisiniz 28 gün eğitim alırsınız. Ayrıca bence ayın 7 sinde sabahtan Birliğe katılın evrak işiydi falan baya sürer işiniz.
Hocam yakın tarihte giden arkadaşlarım 1 2 gibi girsen yeterli demişlerdi hanginizi dinlesem kararsız kaldım açıkçası :) bir de bu sevk kağıdında eğitim süresi yazsa da saçma sapan uğraşmasak keşke
Beyler giderken diploma fotokopisi vs. o tarz bir şey götürmemiz gerekiyor mu? Bilginiz var mı?
Sadece sevk kağıdı, kimlik ve harcamalarda kullanacağın kart götürsen yeterli.
Beyler şimdi herkese teslim tarihi sanırım 7 şubat olarak planlanmış ama daha erken gidemiyor muyuz? Ben 5 şubatı kafamda kurmuştum. 7sinde sabahtan ulaşma şansım da pek yok evrak işlerinde sorun yaşamamak adına. Şöyle en kötü 6sınsa katılamaz mıyız bilgisi olan var mı? Yoksa yarın tğm detayları askerlik şubesiyle görüşcem.
7 si son teslim 5 ile 7 si arasında da katılabiliyorsun diye biliyorum. Ama ilk girenleri kıdemli yapıyorlarmış diye biliyorum. İş kitliyorlar yani ama teslim olabilirsin diye biliyorum yine de kesin cevap için bi ara görüş istersen
E devletten,mezuniyet çıktınız al istiyorlar yada e devlet çift doğrulaması kapat içerde internet bilgisiyarıyla lazım olan evrakları çıkartabiliyprlar.
Merhaba arkadaşlar.
Mekatronik mühendisliği bölümüydü. Hava kuvvetlerinde meslekçi olsa çok iyi olurdu ama yapacak bir şey yok. Sizlere de başarılar dilerim.
Burası ile ilgili bilginiz var mı? Daha önce giden veya gidecek olanlar var mı?
Sevk belgemi aldım, orta irtifa hav savunma füze takım komutanı olarak vermişler. Bir ara bazı kişilerin "yeni sisteme" göre "meslekçi ve takım komutanı olanlar artık 2 ay eğitim görecek" gibi şeyler yazdığını görmüştüm ama bazıları da meslekçiler için 28 gün ve takım komutanları için 70-72 gün eğitim diyorlar, sizin bu konuda bilginiz var mı?
Daha önce başka yerlerde takım komuta olan birisi de "elenme" var demiş eğitimler için; takım komutanları için elenme hala var mı ve varsa bu tam olarak nasıl olur? Mesela diyelim ki sporda pek iyi not alamadık, bizi er mi yaparlar?
Sınavlarda derece yaparsak -düşük de olsa bir ihtimal- askeri havacılık fabrikalarının olduğu Eskişehir veya Ankara gibi yerleri seçebilir miyiz? Eğer havacılık tarafı olmazsa genel olarak dereceye girenlere ve kuraya kalanlara daha çok nereler gelebilir?
Bu tip askerlik çıkanlar ne tür işler yapıyorlar genelde? Maaşlar, çalışma saatleri vb. hakkında bilginiz varsa yazar mısınız?
Başka eklemek istediğiniz bir şeyler varsa yazarsanız sevinirim.
Birkaç gündür facebook'taki açık gruplara ilk defa hesap açarak yazmaya çalıştım ama hiçbir sorumu yayınlatmadılar, neyi yanlış yaptım bilmiyorum.
Tekrardan başarılar dilerim herkese. Teşekkürler.

Şimdi öncelikle günle başlayalım. Msb sitesinde her detay var ama meslekçiler 28, komando komutanlar ise 75 gün eğitim alıyor. Sınavlarda genel 60 puan parajı var ve geçemezsen her türlü er olarak devam edeceksin. İyi puan alıp %10luk dilime girersen - ki bu kendi meslek grubunda diye hatırlıyorum - senin için açılan kontenjanlardan birine tercih hakkın doğuyor. İş konusunu bilemem ama çalışma durumu sanırsam bölgeye göre değişiyor. Genelde büyük komutanlıklarda belirli bir masa başı veya saha görevin varsa doğuda karakol komutanı olup sorumluluk alma durumu da söz konusu olabilir. Dinlediğim veya okuduğum tecrübelere göre konuşuyorum. Maaşlar da memur maaşı tarzında ama belirli bir katsayısı ve doğu veya hudut olup olmaması etkiliyo. İlk 2 hafta saha eğitimleri ve hizalanma/koordinasyon kalan haftalarda teorik eğitim ve sınavlar olduktan sonra kura veya tercih ile umuyorum ki güzel yerlere gideceğiz. Yanlışım varsa düzeltin lütfen.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
Kütahta'ya gidecek adaylar için:
E devlettten mezuniyet belgenizi alın valize koyun lazım olacak,
Tıraş jeli ve en az üç bıçaklı tıraş bıçağı götürün verdikleri çok iyi değil.
Tuvalet kağıdı yanınıza alın acemide hemen kantine götürmüyorlar ve tuvalletlerde yok.
300-500 lira arası nakit lazım oluyor,bankamatiğe gitmekle uğraşmazsınız.
Mavi tükenmez kalem götürün,küçük not defteri götürün kantinde kazıklanmazsınız.
Eğer yıkamakla uğraşmak istiyorsanız bol bol çorap,fanilye ve ip çamaşırı götürün askeri malzemiciden almanıza gerek yok,çorap siyah lazım.Atlet ve ip çamaşırı için marjinal renkler almadığınız sürece sıkıntı olmuyor.
Askercell diye darlamazlar kütahya da almayın kendi sivil hattınızı cüzdana vs koyun.
İnce kıyafetlerle gitmeyin şubat ayında,istikhak alana kadar donarsınız mevsimine göre siville gidin çünkü içtima vs alınırken sivil olacaksınız ilk gittiğinizde.
Bunlar başlangıç için yeterli olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuklacini -- 29 Ocak 2026; 20:45:2 >_____________________________
-
Hocam bir arkadaşça çorap rengine yeşil demişti ama kütahya hava okulu olduğu için mi acaba
Havacı olarak sınıflandırıldıysan yeşille bağlantın pek olmuyor,sadece verdikleri fanila yeşile çalıyor çoraplar siyah acemikte verdikleri istikhak dahil.

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki

kullanıcısına yanıt