Şimdi Ara

OnePlus 15 tanıtıldı: Snapdragon 8 Elite Gen 5, 165 Hz ekran ve 7.300 mAh batarya (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
1.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Telefon güzel ancak kamera konusu çok tatminkar değil.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Plaka işi önemli. Bittiği gun marka da bitti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Tırtılın kaderi kelebek olmak ve g&amp;amp;amp;#252;zel &amp;amp;amp;#246;lmektir
  • Musty3535123 M kullanıcısına yanıt

Kağıt üzerinde mantıklı ama gerçekte olmayacak bir şey.

Bakın 240hz monitör kullanıyorum. Geçen Nvidia APP üzerinden monitörü 180hz'ye sabitledim. Cihaz 180hz'de çalışmak için geliştirilmemiş ki, ufak tefek takılmalar hissettim.

165hz olarak dizayn edilmiş bir ekranı 90hz'ye sabitlersen o cihaz 60hz gibi çalışır.

1-120hz arası çalışmak demek "Cihazı 2hz'ye sabitleyebilirsin" anlamına gelmiyor.

Telefonlarda Sadece video izlerken 30hz'ye düşer, hatta Samsung telefonlar arasıda 120hz'ye çıkıp kendi kendini yokluyor arada.

Öyle fotoğraf bakarken 1hz'ye düştüm, zart yaparken 30hz'ye çıktım, zort yaparken 90hz oldum bunlar satış yalanları.

• maligezgin kullanıcısına yanıt

69 dan başlar gelirse

Bugün bir çok panel üretici (Samsung Display. LG Display, BOE, CSOT, JDI) Adaptif Yenileme Hızına sahip.

Yaptığın eyleme göre ekran 1 hz ila 120 hz arasında çalışabiliyor. Sabit bir fotoğrafı görüntülerken 1 Hz de çalışabiliyor, izlediğin herhangi videonun kare hızını belirleyip güç tüketimini azaltmak adına ekranı maksimum o hıza uygun yenileyebiliyor. Oyunlarda da keza aynı, oyun 120 FPS desteklemiyorsa ekran da 120 hz de çalışmıyor.

Ve destekleyen oyunlarda 120 hz ekran ile oynamak 60 hz ekrana göre hissedilir bir deneyim sağlıyor.

Ayrıca aynı marka model iki cihazda aynı oyunu 120 hz ve 60 hz olarak açıp test ettiğinde 120 hz ile çalışan telefonun bataryası yüzde 5 farkla erken bitiyor. Devasa bir güç tüketimi de yok ortada.

Sene 2026 olacak, ChatGPT var Gemini var, Claude var var oğlu var, bu yazdığım bilgileri internetten tek tek araştırmaya üşeniyorsan aç bu yapay zekalardan birisini yaz;

"Genel olarak 120 hz ekrana sahip akıllı telefonlar sürekli 120 hz tazeleme hızıyla mı çalışır? Pil tüketimine etkisi ne kadar?"

Bu şekilde yaz bakalım ne çıkacak karşına.

• serhat.cinar kullanıcısına yanıt

Evet, 120hz ekrana sahip akıllı telefonlar sürekli 120hz tazeleme hızı ile çalışırlar çünkü sürekli etkileşimdesin.

Telefonu açıp "Malum hayvanın trene baktığı gibi" bakıyorsan anlık düşük hz değerlerini görse de tekrar yerini bulur.

Senin mantığına göre 1-120hz pil tasarrufu sağlıyorsa bu Xiaomi, Honor, Oppo gibi markalar neden pil büyütmekle uğraşıyorlar?

Bu markaların mühendisleri salak mı yoksa Serhat ÇINAR hepsinden akıllı mı?

Şuanda Samsung'a yapılan en büyük eleştiri telefonlarında 5.000mah pilde sabit kalması değil mi?

1-120hz muhabbeti sadece video izlerken telefona dokunmazsan işe yarayan bir şeydir. Bir marketing stratejisidir. Olmazsa olmaz değildir.

Video izlerken pil tasarrufunun olması Apple denilen bir markanın "Bizim telefon 10-11-12-13 saat video oynatıyor" reklamlarından ibarettir. Gerçek hayatta bir karşılığı yoktur.

Bu seni son ciddiye alışım. Bir daha beni rahatsız edersen seni engelleyeceğim. Kendini ne sanıyorsun acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FısFısss -- 30 Kasım 2025; 14:56:56 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.