Şimdi Ara

Apple, Windows PC'lerin mavi ekran hatasıyla dalga geçti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • daadsy D kullanıcısına yanıt
    Alakası yok. Linux da bir sürü donanıma destek veriyor ama Windows’u her türlü tokatlıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Linux donanım ve yazılım desteği konusunda Windowsun getir götürünü yapar ancak. Fakat stabilite konusunda Windowstan kesinlikle daha stabil bir işletim sistemi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daadsy -- 9 Ekim 2025; 01:06:49 >
  • daadsy D kullanıcısına yanıt
    Çok egzotik bir donanım bileşeni kullanmadığınız sürece hiç de öyle getir götür yapılacak bir durum yok. Tüm temel donanım bileşenleri destekleniyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • PC
    Windows > macOS

    Mobil
    Samsung (OneUI) > iPhone (iOS)


    Apple kadar abartılan ve gereksiz aşırı pahalı ürünleri olan bir şirket görmedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SamaraMorgan -- 9 Ekim 2025; 4:41:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows daha fazla sisteme destek veriyor falan deyin de daha stabil sorunsuz falandır da demeyin bir zahmet. Zaten 11 ile beraber iyice ucube bir şey olmuş. Oyun dışında katlanilacak şey değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    There are some four million different kinds of animals and plants in the world. Four million different solutions to the problems of staying alive.
  • Apple da Samsung'a bağladı. Böyle bir ezikliğe gerek var mıydı? Çok ucuz hareketler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Yani araya Linux u çokta sokmanın bir manası yok. Konu MacOs Ve WindowsOS arasında geçiyor. Her ikisi de kapalı kod kaynaklı. Linux açık kod kaynaklı. Açık kod kaynağı sayesinde topluluğun gücü Apple ve Microsoft çalışanlarına nazaran çok daha yüksek.
    Günün sonunda her biri işletim sistemi de olsa hepsinin hedef kitleleri ve amaçları birbirlerinden farklı. Dümdüz bakıp bu iyidir bu kötüdür demek "fanboyluğa" kaçar kanımca.

  • mac dedigin ufak kapalı kutu win dedigin pazarın %90 ı zibilyon tane konfigre var normaldir yani şimdi bu 2 sistemi karşılaştırmak en başından hatalı bir işlem

    _____________________________
  • Gezegenimizde internet hızlandıkça ve bağlantı gecikme süreleri düştükçe işletim sistemleri bulut tabanlı olacak. Son kullanıcı olarak ekran ve klavye sahibi olmamız yeterli olacak. Ekranı açtığımız aylık abonelik ücretini ödediğimiz işletim sistemi anında ekrana gelecek. Hangi işletim sistemine abone olursanız olun fark etmez. Donanım bizlik bir şey olmayacak. Donanımı sunucu hizmeti veren şirket halledecek. Ofis programları barındıran basic işletim sistemi en ucuz abonelik olacak, profesyonel programlar ile render falan alınmak istenirse süper bilgisayarların devreye girdiği bir üst pakete abone olunacak. Oyunlar zaten ayrı bir abonelik ile her zaman bulut servisinden çalışacak. Buluttan işletim sistemi çalıştırma aboneliği öyle esnek imkanlar sunacak ki aynı anda hem mac os hem de windows çalıştırılabilecek. Ekranın sağında windows solunda mac os çalışabilecek. Çünkü, ikisi de ayrı abonelik gerektiren ayrı sunuculardan stream olacak. Bizim internete bağlanabilen (tercihen e-sim li) boş bir ekrana sahip olmamız yeterli olacak. Klavye mouse tercihen. Hal böyle olunca projeksiyon özelliği olan cep telefonları bir anda popüler olacak. Telefon üreticileri kamera geliştirmeye ara verip telefonun bir tarafına projeksiyon yerleştirme yarışına girecekler. Telefonunuzdaki projeksiyonu duvara yansıttığınızda ve abone olduğunuz stream işletim sisteminin uygulamasını açtığınızda küçücük cep telefonu kocaman bir masaüstü bilgisayara veya laptopa a dönüşecek.

    O günden sonra windows mu stabil mac os mu stabil tartışması son bulacak. Çünkü, en iyi çalışan stabil donanımı sağlamak abonesi olduğumuz buluttan işletim sistemi sunan şirketin sorunu olacak. Tabi ki onlarda en iyisini en stabilini sunacaklar. Mavi ekran falan tarih olacak. Dedim ya; Mac OS ve Windows'u aynı ekranda yan yana bile çalıştırabileceğiz. Abone olduğumuz her işletim sistemini buluttan çalıştırabileceğiz. Donanım bizim sorunumuz olmayacak. Yeter ki aylık abonelik ücretini ödeyebilelim ve gezegenin internet hızındaki gecikme süresi düşsün ve stabil olsun.

    Gelecek bulut işletim sistemi, bulut render ve bulut oyunda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • ram kaynaklıdır o  

    _____________________________
  • MacOS denen seyin de meshur kernel panic ekrani var


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • daadsy D kullanıcısına yanıt

    Linux masaustunde iyi konfigure edilmesi ve kullanicinin sistemden iyice anlamasi lazim, o mint, ubuntu falan gibi seyler Windows'dan daha kotu bir deneyim olusturur. Bilmedigin bir seyi kullanamazsin cunku, o tarz dagitimlarla, hangi conf dosyasi nerede, hangi servis neden calisiyor, sistem nasil boot ediyor, hicbir sey ogrenemezsin ve bloatware de cabasi.


    Sadece Arch, FreeBSD, Gentoo gibi mevzular, eger kullanici iyi de anliyorsa Windows'a tercih edilir, sunucuda Linux elbette




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 31 Ekim 2025; 0:35:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Bu reklam geçen seneki Crowdstrike rezaletine dayanıyor, genel bir Windows sorunu değil aslında.
    Son kullandığım Lenovo Thinkpad'da 5 yıldır tek bir mavi ekran olmadı hem disk hem ram değiştirmiş olmama rağmen, ve arada Windows 10'dan da 11'e terfi ettim, defalarca BIOS güncelledim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • 18 senedir WİNDOWS kullanıyorum. Toplam 15 defa mavi ekran almadım.

    _____________________________
  • Nereye dead yok 3 kere Arka arkaya çöktü kaldı Google Ai Studio da başka açıklaması birşey de yok

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.