Şimdi Ara

WORLD CİNEZONE IMAX WITH LASER SALONLARI TÜRKİYE DE AÇILDI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu sinema salonu hakkındaki ilk deneyimim 10 gün önce İstanbulda Marmara Forumda Avatar : Fire And Ash izlemek oldu salon alsına küçük yani en arkadan bilet alsanız bile ortanın arkası gibi gözüküyor ama ben yinede bir tık perdeye yakın olup çokta yakın olmamak için yani perde büyüklüğünü hissetmek için en arkanın 3 önü olan I sırasından aldım ( en arka aslında k sırası projeksiyon duvarına yakın olan ama salonun mimarisi sağ ve sol küöşelerden projeksiyon duvarının duvarını geçen arka tarafına doğruda yer konumlandığı için p sırasına kadar gidiyor ama asıl sweetpoint dediğim alanlar k ya kadar )

Biz 4 arkadaş I -9-10-11-12 tarafında izledik kesinlikle g sırasına kadar seyir zevkini etkilermiş bence g sırasına kadar bilet almayın derim çünkü g sırasına kadar ön taraftan izliyormuşsunuz hissiyatı veriyor , salon normal imax salonlara göre küçük ama salonun küçük olmasının bir avantajı var , perde düz normal imax standardında olsa da diğer akasya , hilttown imax gibi yerlere göre bir tık daha küçük ama bu şu anlama gelmesin imax standardında perde yani imax büyüklüğünü karşılıyor ama diğerleri daha büyük olduğundan onlara kıyasla küçük kalıyor yinede normal sinema perdesinden 2 kat daha büyük tabiki bu yüzden salonun küçük olması perdeye daha yakın seywir sağladığından salonun perdeye oranla küçük olması diğer imaxlere göre olan ekran küçüklüğü sebebiyle birazdaha perdeye yakın ama çokta yakında olmayacak şekilde izlenilirse perde ihtişamını yaşamak için salon boyutu bir avantaj kalıyor bu yüzden bir tık arkalara doğru gitmeniz yine perde büyüklüğünü yaşamnız ama seyir zevkini çok önden izleyerek bozmamak için iyi olacaktır ama k sırasından sonrasına yani l m n sıralarına doğru giderseniz perde bence bariz küçülecek çünkü diğer imaxlere göre perde daha küçük ama yine de büyük ekranda perdede izliyorsunuz filmi

Dediğim gibi akasya mesela hem salon hem perde daha büyük ben genelde en arkalardan alırdım bileti ama bu salonda projeksyon duvarına doğru en arkadan bile alınsa çokta arkada izlemiş olmayacaksınız

Görüntü kısmı beni en cezbeden kısım aslında evet normal imaxler xenon lamba ve 2k çözünürlük sunarken ( bildiğimiz 1080p full hd ) marmara forumdaki imax with laser lazer projeksiyon kullanıyor buda en keskin görüntü anlamına geliyor tabi buda dğeil 4k çözünürlük veriyor tani diğer imaxlere göre 2 kat daha yüksek çözünürlük yani 1080 değil 2160p izliyorsunuz , renkler daha derin daha güçlü bir kontrast 3d gözllük ile bile afaki bir kontrast düşümü olmadı fps ler daha akıcı zaten avatar filmde james cameronun hareketli sahnelerdkei 48fps çekilen sahneleri bu salonda gerçekten akıcı şekilde izledim film normal sahnelerde 23 fps ti ve genelde sinemalarda gördüğümüz kare hızı ama bu filme özel olarak 48 fps sahneler daha akıcı ve true motion deidğimiz hani olandan daha yüksek gerçekçi hareketli olan sahneler işte bu salonda daha akıcı hale gelmişti bir arkadaşım akasyada izlemiş ama 48 fps sahneler yoktu düz klasik sinema akıcılığında 23fpsti diyor bilmiyorum ama bu salonda bunu berrak bir görüntü ve akıcılıkla izlemek iyiydi , 3d sahneler salonda gayet güzel ayarlanmış teknik bir sorun göremedim 3d efektler yönetmenin sizde yaşatmak istediği ne varsa yaşıyorsunuz , su altı sahnelerinde suyun yüzünüze gelmesi biyolüminesans sahneler vs en keskin şekilde netti

12 kanal her detay ses konusu bende biraz hayal kırıklığı yarattı sadece normalde sinam salonlarında ses efekti nasıl alıyorsam bariz bir fark göremedim diğerleriyle bence aynıydı , ama tabi şu da var en net imax bu salonda ama tabiki halen yurtdışı satndartlarına göre gerideyiz görüntü her ne kadar iyi olsa da abarttıkları kadar değil sadece daha net bir görüntü ve kontrast oranı var ama diğerleri ile kıyas yapacak olursak akasyadan istinyeden çok daha iyiydi ve parlaktı görüntü sadece o kadar , sinemanın tek eksiği perde aksya boyutunda olsa net söylüyorum ki akasyanın tekelini net bitirirdi , halen sadece perde akasyada daha büyük diye tercih edenler olacaktır çünkü imax birazda görüntü ne kadar net olsa da ekran büyüklüğü imaxte keisnlikle önemli , tamam küçük bir ekran dğeil ve imax standartlarını karşılıyor belki ama ne kadar büyük olursa bence o kadar iyi , ekran bir tık daha büyük olsa tartışmasız en iyi yer burası sadece benim gözümde biraz ekran sınıfta kaldı ama netlik görüntü çözünürlük olarka en net yer burası , ekran küçük değil büyük aslında ama daha büyük olabilirdi

Ücret konusuna gelecek olursam pazar günü gözlüklerle beraber tam kişi fiyatı 465 tl ye izledik öğrenci fiyatı ise gözlüklerle beraber 435 tlydi , düz sinemanın 200 tl olduğunu düşünürsek imax için bu devirde normal fiyat diye düşünüyorum paribu cineverse düz imax olmasına rağmen 500 tlden üzeri fiyatta bu açıdan bakarsak uygun olduğu düşünülebilir

So olarak buraya da sinemadan çektiğim birkaç görüntü koyayım belki bir fikir olur gitmek isteyenlere

görüntülerı izlemiş olduğum I sırasındna çektim görüş açım tam perdeye en uygun alandı ne çok yakın ne çok uzak ama her detayı görebilidğim bir yerdi bu mesafeden 3boyutu izleyince 3d açısından da hiçbir sıkıntı yokken hatta gözünün önünde olan bir hissiyatı vardı

WORLD CİNEZONE IMAX WITH LASER SALONLARI TÜRKİYE DE AÇILDI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkdexterness -- 22 Ocak 2026; 16:30:17 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.