Şimdi Ara

Tecil Bittikten Sonra Ne olucak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Popüler Konular listesinde
74. Sırada  bugün en iyi #73
Sayfa: 1
Giriş

22.08.2024 tarihinde üniversiteden kaynaklı tecilim bitmekte,ilk dönemde gitmek istiyorum.Kafama takılan 3 konu var yardımcı olursanız çok sevinirim.

1. Tecil bittikten sonra herhangi bir işlem yapmam gerekiyor mu yoksa celp süreci direkt başlıyor mu?

2.Hangi dönemde giderim?

3. Makine mühendisiyim,askerlikte teknik bir işe verirler mi yoksa herhangi bir asker olarak mı görev alırım.Teknik bir görev almak için bir şey yapmam gerekir mi yoksa ' onlar seni bulur ' düşüncesi mi var?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Eğer daha önceden edevletten yoklama başvurusu yapmadıysanız 31 Aralık 2024e kadar yoklama işlemlerini tamamlamak için süreniz olacak. İsterseniz tecilini bitmesini beklemeden şimdi de yoklama işlemlerine başlayabilirsiniz. Eğer son dakikaya kalacaksanız Aralık ayı başında yoklama işlemlerinize başlamanızı öneririm.

İlgili Duyuru burada
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/a21ffd41faaf4dfaa85faafd90eda658

Yoklama başvurusu - aile hekimi muayenesi - hizmet tercihi işlemlerini sırasıyla tamamlandıktan sonra sınıflandırma bekliyorsunuz

Şurada batuhan2270 nickli forumdaşa yazdıklarım sizin için de geçerli. Burada 2024 yılı sevk takvimini de bıraktım.
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158330723

Hangi dönem gideceğiniz, başvurunuzu tamamlayıp MSB'nin sizi ne zaman sınıflandıracağına bağlı. Mesela bugün işlemlerinizi tamamlasanız bile olabilecek en erken tarih 22 ağustos, daha ötesi de olabilir.

Makine mühendislerine yedek subaylık çıkabiliyor. Referans alabileceğiniz nokta, dönem arkadaşlarınızdan veya üst/alt dönem mezunlardan kaçına yedek subaylık çıktıysa (bedelliye başvuranlar hariç) sizin de şansınız o kadar.

Yedek subay olursanız eğer kıtada ne görev yapacağınız emrine verildiğiniz subayın insiyatifinde.
    İstihkamda şantiyecilik de yapabilirsiniz. Orduevinde komutan yardımcısı da olabilirsiniz. Er / bedelli bölüğünde takım komutanı da olabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Hocam merhaba, tecilim 31 ocakta bitiyor da, benim aralığa kadar sürem var diye biliyorum, eğer aralığa kadar askerlik başvurusu yapmazsam ÖSYM nin mesela kpss gibi sınavlarına girerkem bi sorun falan yaşar mıyım? Veya özelde sigortalı bi işe girersem problem çıkar mı acaba işe başlarken, bu süre içinde? Şuan çalışmıyorum

Eğer daha önceden aile hekimine gidip askerlik muayenesi olmadıysanız 31 aralığa kadar süreniz var. Bu süre içinde kaçak falan sayılmıyorsunuz. İster kpssye girersiniz ister sigortalı çalışırsınız ister mezuniyetiniz neyse bir üstüne kayıt olup tecil alabilirsiniz.

İlgili duyuru

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/c0590234382743b9a0013be7e1a10085

Cevabınız için teşekkür ederim. Okulda yüksek lisans için hak kazandım ama şöyle bi madde var. Üniversite neden yoklama yapılmasını istiyor onu anlamadım. Benim tecil 31 ocakta bitiyor , Yüksek Lisans kesin kayıt tarihleri ise 3 4 5 şubat. Yoklama yaptırırsam askere çağırmasınlar direkt?

Pek anlamıyorum hocam bu işlerden yol gösterir misiniz bana ertelenmesini istiyorum askerliğimin tekrar.

Yarın askerlik şubesine gidip yoklama yaptırayım mı?

Tecil Bittikten Sonra Ne olucak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seaside.1234 -- 29 Ocak 2026; 23:41:21 >

• Seaside.1234 S kullanıcısına yanıt

Askerlik durum belgesinde yoklama yapılıp yapılmadığı yazmıyor ki nereden anlayacaklar?

Güncel askerlik yasasında yoklama yapılmadan da erteleme yapılıyor.

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/kamu-personeli-yuksek-lisans-staj-aday-memur-vb-olanlarin-ertelemeleri

Alıntı

metni:
    2. Askeralma Kanununun 20’nci maddesinin dördüncü fıkrasının (b) bendine göre; Devlet veya kendi hesaplarına yurt içinde veya yurt dışında staj, dil öğrenimi, yüksek lisans eğitimi yapanlar ile aday memurların askerlikleri, bu Yönetmelikte belirtilen esaslar çerçevesinde, 32 yaşını doldurdukları yılın sonunu geçmemek üzere yoklamaları yapılmadan ertelenebilir.

2011de yoklama işlerine de askerlik şubeleri bakarken mezun tecili bile yoklama yapıldıktan sonra veriliyordu. Belki de o madde o zamanlardan kalma.

Zaten enstitü öğrenci işleri erteleme talebini askerlik şubesine iletir; şube de mevzuata göre erteleme yapar. Mevzuata uyduktan sonra yoklamasız da olur.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Yarın gidip benim yoklama yaptırmam benim için sıkıntılı bi durum anladığım kadarıyla ,yoklama yaptırmıyorum o zaman hocam. Veya ne yapmam gerekir mesela yarın, 31 ocak olmadan, yardımcı olabilir misiniz. Askerlik durum belgesini yarın indireyim mi 30 ocak tarihi için ?

Daha Fazla Göster
  • Seaside.1234 S kullanıcısına yanıt

Yoklamayı yaparsanız nisanda veya temmuzda bir bakmışsın sınıflandırma (gideceğiniz birlik) belli olmuş. Yarın bir gün yüksek lisanstan kaydınız silinirse 1 ay içinde askere gitme durumu çıkabilir veya başka bir yüksek lisans programına kayıt olunca arada boşluğunuz olmaz sıkışabilirsiniz.

31 ocaktan önce alırsanız, yüksek lisansa kayıt sırasında belgedeki tarih (31 ocak) eski kalacak. Kayıttan önce belgeyi alın güncel olsun.

Hocam bugün önce askerlik şubesine gittim, sene sonuna kadar yoklama için hakkın var dedi yasal süreç, okul yüksek lisans için askerlik durum belgesinde yoklama istiyor dedim ama görevlide anlam veremedi okulun neden istediğine, sonra okula gittim sormaya yoklama işini ordaki görevli de ben yoklama yaptırmadan askerlik durum belgesini gönderirim dedi ama ondan sonraki iş seninle askeriye arasında dedi yani erteleme için red verirlerse askeriye ile alakalı bi durumdan dolayı olur gibisinden konuştu. Ne diyorsun bu duruma? Yoklama yaptırmadan durum belgesini vericem okula , askeriye de sıkıntı çıkarmaz umarım erteleme için.

Alıntı

metni:
    Zaten enstitü öğrenci işleri erteleme talebini askerlik şubesine iletir; şube de mevzuata göre erteleme yapar. Mevzuata uyduktan sonra yoklamasız da olur.

Askerlik şubesinde memur da anlam veremedi diye yazmışsınız. Demek ki yoklamasız da erteleme oluyormuş.

Yoklamasız kayıt yaptırın. Kesin kayıttan sonra birkaç hafta içinde tecil yapılır.

Ola ki sorun oldu, üniversitenin istediği şekilde yoklama yaptırıp enstitü öğrenci işlerine erteleme başvurusu için dilekçe verirsiniz. En kötü 2026 sonuna kadar süreniz var.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.