< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Hocam merhaba, tecilim 31 ocakta bitiyor da, benim aralığa kadar sürem var diye biliyorum, eğer aralığa kadar askerlik başvurusu yapmazsam ÖSYM nin mesela kpss gibi sınavlarına girerkem bi sorun falan yaşar mıyım? Veya özelde sigortalı bi işe girersem problem çıkar mı acaba işe başlarken, bu süre içinde? Şuan çalışmıyorum < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Eğer daha önceden aile hekimine gidip askerlik muayenesi olmadıysanız 31 aralığa kadar süreniz var. Bu süre içinde kaçak falan sayılmıyorsunuz. İster kpssye girersiniz ister sigortalı çalışırsınız ister mezuniyetiniz neyse bir üstüne kayıt olup tecil alabilirsiniz. İlgili duyuru https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/c0590234382743b9a0013be7e1a10085 < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Cevabınız için teşekkür ederim. Okulda yüksek lisans için hak kazandım ama şöyle bi madde var. Üniversite neden yoklama yapılmasını istiyor onu anlamadım. Benim tecil 31 ocakta bitiyor , Yüksek Lisans kesin kayıt tarihleri ise 3 4 5 şubat. Yoklama yaptırırsam askere çağırmasınlar direkt? Pek anlamıyorum hocam bu işlerden yol gösterir misiniz bana ertelenmesini istiyorum askerliğimin tekrar. Yarın askerlik şubesine gidip yoklama yaptırayım mı? ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seaside.1234 -- 29 Ocak 2026; 23:41:21 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
2011de yoklama işlerine de askerlik şubeleri bakarken mezun tecili bile yoklama yapıldıktan sonra veriliyordu. Belki de o madde o zamanlardan kalma. Zaten enstitü öğrenci işleri erteleme talebini askerlik şubesine iletir; şube de mevzuata göre erteleme yapar. Mevzuata uyduktan sonra yoklamasız da olur. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Yarın gidip benim yoklama yaptırmam benim için sıkıntılı bi durum anladığım kadarıyla ,yoklama yaptırmıyorum o zaman hocam. Veya ne yapmam gerekir mesela yarın, 31 ocak olmadan, yardımcı olabilir misiniz. Askerlik durum belgesini yarın indireyim mi 30 ocak tarihi için ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Yoklamayı yaparsanız nisanda veya temmuzda bir bakmışsın sınıflandırma (gideceğiniz birlik) belli olmuş. Yarın bir gün yüksek lisanstan kaydınız silinirse 1 ay içinde askere gitme durumu çıkabilir veya başka bir yüksek lisans programına kayıt olunca arada boşluğunuz olmaz sıkışabilirsiniz. 31 ocaktan önce alırsanız, yüksek lisansa kayıt sırasında belgedeki tarih (31 ocak) eski kalacak. Kayıttan önce belgeyi alın güncel olsun. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Hocam bugün önce askerlik şubesine gittim, sene sonuna kadar yoklama için hakkın var dedi yasal süreç, okul yüksek lisans için askerlik durum belgesinde yoklama istiyor dedim ama görevlide anlam veremedi okulun neden istediğine, sonra okula gittim sormaya yoklama işini ordaki görevli de ben yoklama yaptırmadan askerlik durum belgesini gönderirim dedi ama ondan sonraki iş seninle askeriye arasında dedi yani erteleme için red verirlerse askeriye ile alakalı bi durumdan dolayı olur gibisinden konuştu. Ne diyorsun bu duruma? Yoklama yaptırmadan durum belgesini vericem okula , askeriye de sıkıntı çıkarmaz umarım erteleme için. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Askerlik şubesinde memur da anlam veremedi diye yazmışsınız. Demek ki yoklamasız da erteleme oluyormuş. Yoklamasız kayıt yaptırın. Kesin kayıttan sonra birkaç hafta içinde tecil yapılır. Ola ki sorun oldu, üniversitenin istediği şekilde yoklama yaptırıp enstitü öğrenci işlerine erteleme başvurusu için dilekçe verirsiniz. En kötü 2026 sonuna kadar süreniz var. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|