Şimdi Ara

Kredi notu nasıl yükseltilir. Kredi/Kartı nasıl alınır. Detaylı Findeks inceleme ve deneyimler. (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.056
Cevap
85
Favori
108.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
19 oy
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • selamlar dostlar kısaca bir fikire ihtiyacım var.

kredi notumu artırmak istiyorum. şöyle soyleyeyim 3-4 tane kredi kartım var, bunların toplam limiti mevcut asgari ücret kadar bile etmiyor nerdeyse :) fakat bunlar yıllanmış kartlar, hele 1 tanesi 10 yıla yakındır limiti sadece 3000 tl :) asla 1 tl artmıyor aldığımdan beri. (diğerleri de ortalama 5-7 yıl var)

bu kartların borcunu ödeyip kapattırmak mantıklı mı? yoksa yılları dolayısıyla açık tutmak mı mantıklıdır fikri olan var mıdır?

@Saiph

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingHigh -- 14 Ocak 2026; 20:27:3 >

İçlerinde en fazla "yıllanmış" kartı kapattırmayı düşünme bile....limiti önemli değil...tüm geçmişin silinir.

Limit= gelirin,düzenli ödemen, banka ile işlem hacmin ve sadakatin ile artabilecek bir rakamdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefer33 -- 14 Ocak 2026; 21:41:18 >

Vikings
    Hail Earl Ragnar!
  • FlyingHigh F kullanıcısına yanıt

Hocam referans ürünün varsa ilk aldığın kredi kartını kapatabilirsin. Yani o bankadan alınmış veya kapatılmış kredi varsa kartı kapatmaya izin veriyor. Tabi findeks danışman hizmeti alarak simülatör ile kapatarak sonucu anlayabilirsin.

Özelden yazarsan findeks raporunu inceleyelim.

teb hocam bu banka.

10 yıl önce falan almıştım kart hala limit aynı.

bi kaç yıl önce kmh vardı alıp kapattım.

ikisi farklı ürün olarak geçiyordur muhtemelen banka aynı olsa da.

Olmaz hocam tebden açılmış/ kapanmış krediye ihtiyacın var. Bence limiti en düşüğe çekerek aidatsız kart alıp rafa kaldırman mantıklı olabilir.

2020 tarihinde açılmış ilk qnb kartımı findeks notum etkilenmeden kapatabiliyorum. 2 adet kapanmış kredim var. Findeks danışman hizmeti almanda fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 14 Ocak 2026; 23:57:9 >

limit zaten çerez parası şuan 3000 tl.

10 yıl önce falan öğrenciyken vermişlerdi 1 tl artmadan öyle duruyor :)

aidatsız kart zaten o yönde sıkıntı yok dursun madem bu :)

Diğer kartların limiti kaç hocam. Birde kaç yılında açıldı

akbank 2017 4bin tl

teb 2011 3 bin tl (15 yıl olmuş 10 diyordum baya geçmiş yıllar   )

enpara 10 bin tl 2021

birde ykb var , kapattırmıştım onu sonra yendien aldım eski kart üzerinden güncellenmiş 2009 görünüyor   (limit 15 bin tl olarak geldi) (bu durabilir)

üstteki 3 tane asla yıllardan beri 1 tl limit artırmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingHigh -- 15 Ocak 2026; 0:5:19 >

Hocam ne yaptın emekli bile fazla limit alabilir.

Orijinalden alıntı: Saiph

Hocam ne yaptın emekli bile fazla limit alabilir.

2-3 ay önce denizbank 65k verdi o var kart bunların dışında.

bir de finansbank uygulamada 200k hazır yazıyor ama almadım onu.

uzun zamandır yapılandırmada bir kredim vardı onu ödüyordum , kapattım yapılandırmayı sonunda bitti puan 800-900 lerdeydi 1250 lere geldi işte :)

biraz da bu küçükleri kapatma isteğim, kapatıp kurtulayım 200 finansbankı mı alsam da kenarda dursa düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingHigh -- 15 Ocak 2026; 0:11:52 >

Hocam küçük rakamlarla sende ödeme yapamamışsın sağlık olsun.

1-2 yıl kadar bazı sıkıntılar vardı malesef ödeyemedim. ya geç oldu ya hiç oldu. yapılandırma falan yapmıştım.

yeni yeni toparlanabiliyorum..

hocam mesela benim garantide hem 5 yıllık kredi kartım hem de ödemiş ve ödemekte olduğum krediler var.

kredi kartımı kapatırsam findeks skorum düşmeyecek mi, yazdığınızdan onu anladım.

yoksa yine de tedbir amaçlı free kart çıkarıp öyle kapattırmak mı mantıklı olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Raistlin_Majere_ -- 15 Ocak 2026; 7:56:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: _Raistlin_Majere_

hocam mesela benim garantide hem 5 yıllık kredi kartım hem de ödemiş ve ödemekte olduğum krediler var.

kredi kartımı kapatırsam findeks skorum düşmeyecek mi, yazdığınızdan onu anladım.

yoksa yine de tedbir amaçlı free kart çıkarıp öyle kapattırmak mı mantıklı olur?

Hocam mümkün ama findeks danışman hizmeti alarak simülatör de kapattırıp sormanız gerekiyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

x (formerly twitter)
    5 0 7 (@e507) on X
    https://x.com/e507/status/2017349477183500417
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.