< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Volvo XC40 Kullanıcıları (351. sayfa)

-
-
Selamlar. X1'e de bakabilirsiniz. Gayet dolu bir araç son gelenler haricinde. Ben de v40tan sonra X1 aldım ve gayet memnunum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Başlıkta verdiğim rahatsızlık için kusura bakmayın. İkinci el piyasasındaki beğendiğim araçlar arasında tercihimi yaptım ve 2025 model ve 3 aylık Audi Q3 Sportback Sline paket araç bularak aldım.
Yılların Volvo kullanıcısı olarak XC40'ı öncelikle tercih ediyordum ve temiz az kullanılmış bir modelini araştırıyordum ama ama hem ilan sayısı azdı hemde Volvo'nun benzinli, dizel, hibrit gibi katı yakıtlı XC40'ı Türkiye'de 2024'te kesip sadece elektrikli modellere yönelmesi, alacağım katı yakıtlı aracın üretim serisinin devam etmeyecek olması bu kararımda etkili oldu.
Biraz da Audiyi deneyelim...
İyi forumlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 22 Ağustos 2025; 13:0:57 > -
Selamlar,
XC40 ın yurtdışında satılan B3 ve B4 hafif hibrit versiyonlarının ülkemize getirilmeme sebebi nedir? Bu modellerin ülkemize getirilme ihtimali veya planı var mıdır?
Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
Teşekkürler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba, ÖTV kaynaklı diye düşünüyorum. 2.0 motor bir XC40 getirmeye kalksalar XC60’a yaklaşırdı fiyatı haliyle tercih sebebi olmaktan çıkardı muhtemelen. Tamamen pazarlama stratejisi. Bir bilgim yok ama tahminen dediğiniz motorlara sahip XC40 gelmeyecektir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Malasef aracın ikinci elini de Volvo bu şekilde çok zayıflattı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
XC40 2020 model 1.5 T3 ile aranıza katıldım. Aracı dün aldım. 100000km'de. Trigeri sizce değiştirmeli miyim? Siz ne kadar sürede değiştiriyorsunuz?
-
Merhaba,
Volvo Kullanıcılar arasına hoş geldin. Aracın bakımlarını düzenli olarak yaptırdığınızda size sürpriz bırakıp ne yolda bırakır ne de büyük masraf çıkarır. Amerikadayken 500.000 miles (800.000km'yi geçkin) araç kullanan arkadaşlarım vardı. Onların yaptığı şey gereken bakımları gereken zamanda yapmaları.
Bendeki listede maalesef 100.000km'ye kadar bakım önerileri mevcut. 100.000km üzerindeki bakımlar mevcut değil. Triger kayışı ile ilgili bilgi bulursam size haber veririm.
Volvo'nun önermiş olduğu rutin bakım km'lerini ve yapılacak işlemler aşağıdadır. Ayrıca resmi web sayfasının bağlantı adresini de ekledim.
Kaynak: https://www.volvocars.com/en-ca/l/scheduled-maintenance/
Ayrıca motor tipine göre yağ önerileri de aşağıda yer almaktadır.
Kaynak:
Saygılarımla.
-
Merhaba,
MY2022'den sonra üretilen XC40'larda önce T3 motor 1.5 L'den 2.0 L'ye (1996cc'ye) daha sonra da T2 motoru 2.0L çıkarıldı. Volvo'nun giriş segmentindeki SUV aracını 2.0L ve %150 vergiyle getirmek anlamsız olurdu. Çünkü rakipleri olan Mercedes'te GLA ve GLB 1.33L ve BMW'de X1 1.5L motor ile %80 ÖTV'den satılıyordu. Mercedes ve BMW'den çok daha pahalı bir fiyata kimse gidipte Volvo almazdı.
Saygılarımla.
-
Merhaba
Volvo T3 adında ürettiği 1.5L motoru (Motor kodu: B3154T2) ile yeni 2.0L motor ile değiştirdi. Yakıt tüketiminde 2.0L motor 1.5'a göre daha az yakıt harcıyor.
Saygılarımla.
-
Herkese merhaba. Yarın kısmetse bir tane 2018 T3 manuel almayı planlıyorum. 105 bin kmdeki araç için nelere dikkat etmem gerekir, ekspere neleri sormam gerekir?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X