Şimdi Ara

##### MERSİN ÜNİVERSİTESİ ##### 2015 GİRİŞLİLER ##### (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
4
Favori
2.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam gercekten yararli oldu, tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar e-kayıt yada ön kayıt tam bilmiyorum yaptırmak zorunlu mu ? Ve kayıt işlemleri hakkında biraz bilgilendirirseniz sevinirim. Sitede gerekli evraklar vs. yazmıyor. Oldukça cahil kaldım bu konuda
  • e-kayıt için öncelikle kimliğinizle beraber 2 tl'yi hazırlayın. sonra ptt'ye gidip ben e-devlet şifremi almak istiyorum deyin işlemlerinizi yapıp vereceklerdir. (zarf gibi bir kağıt parçası). sonra turkiye.gov.tr ' ye girip o şifreyle giriş yapın. bazı doğrulama işlemleri var site size tarif ediyor zaten onları bitirdikten sonra anasayfa'nın sol üst kısımlarında e-hizmetler var, tıklayın ona en aşağılarda YÖK --> e-üniversite var, oradan halledin işlemlerinizi. işlemler bitince bir barkod çıkacak, onu da yazıcıdan çıkartın işlem tamam
  • Ön kayıt ile ilgi hala bir duyuru yapmadılar sanırım en iyisi önce E-kayıt yapıp daha sonra Ağustosun 3 ile 7 si arasında evrakları teslim etmek ( Lise diploması , isterlerse vesikalık fotoğraf falan ) .
  • mimarlık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi architect1 -- 27 Temmuz 2015; 14:44:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kokare

e-kayıt için öncelikle kimliğinizle beraber 2 tl'yi hazırlayın. sonra ptt'ye gidip ben e-devlet şifremi almak istiyorum deyin işlemlerinizi yapıp vereceklerdir. (zarf gibi bir kağıt parçası). sonra turkiye.gov.tr ' ye girip o şifreyle giriş yapın. bazı doğrulama işlemleri var site size tarif ediyor zaten onları bitirdikten sonra anasayfa'nın sol üst kısımlarında e-hizmetler var, tıklayın ona en aşağılarda YÖK --> e-üniversite var, oradan halledin işlemlerinizi. işlemler bitince bir barkod çıkacak, onu da yazıcıdan çıkartın işlem tamam

Peki bunu yapmak zorunlu mu ve ne gibi bir avantaj sağlayacak bu? Biz yinede üniversiteye gideceğiz sonuç olarak evrakları vermek için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scawn

quote:

Orijinalden alıntı: kokare

e-kayıt için öncelikle kimliğinizle beraber 2 tl'yi hazırlayın. sonra ptt'ye gidip ben e-devlet şifremi almak istiyorum deyin işlemlerinizi yapıp vereceklerdir. (zarf gibi bir kağıt parçası). sonra turkiye.gov.tr ' ye girip o şifreyle giriş yapın. bazı doğrulama işlemleri var site size tarif ediyor zaten onları bitirdikten sonra anasayfa'nın sol üst kısımlarında e-hizmetler var, tıklayın ona en aşağılarda YÖK --> e-üniversite var, oradan halledin işlemlerinizi. işlemler bitince bir barkod çıkacak, onu da yazıcıdan çıkartın işlem tamam

Peki bunu yapmak zorunlu mu ve ne gibi bir avantaj sağlayacak bu? Biz yinede üniversiteye gideceğiz sonuç olarak evrakları vermek için.

hayır zorunlu değil. bunun amacı ve avantajı bazı belgelerle uğraşmaktan kurtulmak. e-kayıttan her şeyini görebiliyorlar zaten. e-kayıt yaptıktan sonra üniversitenin sayfasından ders kayıt günlerini takip edeceksin ve günü gelince ders kaydı için gideceksin. ösym açıklaması da budur:

"Kayıt işlemini elektronik ortamda yapan öğrenciler elektronik kayıt ekranında veya
    üniversitenin web sitesinde duyurduğu tarihlerde ders kaydına gelecekler ve duyuruda
    belirtilen belgeleri sunmaları ve diğer şartları sağlamaları durumunda ders kaydı
    yapabileceklerdir. "

mesela bizim üniversite böyle bir açıklama yapmış:

"E-Devlet üzerinden elektronik kayıt yaptıran öğrencilerimizin ayrıca kayıt tarihlerinde üniversitemize gelmeleri veya
    belge getirmeleri gerekmemektedir. E-Devlet üzerinden elektronik kayıt yaptıramayan öğrencilerimizin 03 - 07
    Ağustos 2015 tarihleri arasında lise diploması veya geçici mezuniyet belgesinin aslı ile Ģahsen baĢvurmaları halinde
    Öğrenci ĠĢleri Daire BaĢkanlığı tarafından MeĢelik YerleĢkesi KAYIT MERKEZĠNDE (Merkezi Yemekhane
    Binası’nda) kayıtları yapılacaktır"

yani bizde e-kayıttan sonra herhangi bir ek belge istenmiyor. sizde kontrol edin üniversite sayfanızı, ona göre bilgi edinirsiniz zaten. içinize sinmiyorsa üniversitenin öğrenci işleri bölümünü arayın sorun.

• sameterc kullanıcısına yanıt
    mersin tıp kazandım ama kayıt için neler gerekliii
  • Teşekkür ediyorum yanıtınız için. Daha üniversitenin sitesinde paylaşılan bir şey yok istenen evrak vs. Az bir zaman kaldı çıkarması ayrı bir mesele olacak. Ben e-kayıtı her ihtimale karşı yaptırır gerekli evrakları alır giderim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scawn -- 27 Temmuz 2015; 21:54:48 >
  • Mersinle ilgili sorusu olan buyursun seve seve yardımcı olurum

• ssungur33 kullanıcısına yanıt
    Hocam il hakkinda, universite hakkinda, yurt vs hakkinda yardimci olursan cok iyi olur

• quote:

Orijinalden alıntı: kevzer

Hocam il hakkinda, universite hakkinda, yurt vs hakkinda yardimci olursan cok iyi olur

İl olarak iyi bence istemediğin kadar sahil var ve ucuz tantuni meşhur zaten iyi yerler denişen salih usta şişko falan yoğurtlu tantuni 5 lira tam öğrenci şehri yurtlar hakkında pek fikrim yok ama üniversiteye mersinin her yerinden dolmuş olduğu için ev tutmak daha mantıklı

• Sosyoloji
  • Arkadaslar e-kayit yaptirdiktan sonra ne yapmamiz gerekiyor ?

8 - 11 Agustosta evrak teslim edilmesi falan gerekiyormus sanirim. Bilgisi olan arkadaslar yapilmasi gerekenleri yazabilir mi

• Tarsus teknoloji fakültesini kazanan okuyan veya bilen var mı?
  • 10 tl banka dekontu diyor onu nasıl yapacaz arkadaşlar ? yapan söylesin
  • Aynen hocam, yapan arkadaslar varsa yardimci olabilir mi

• quote:

Orijinalden alıntı: fzkbattı

10 tl banka dekontu diyor onu nasıl yapacaz arkadaşlar ? yapan söylesin

Yanlış hatırlamıyorsam sadece internet şubesinden veya bankamatiklerden yapılıyor, ben ziraat internet şubesinden yaptım. tc ni girdiğinde ödemen gereken tutarlar çıkıyor orada öğrenci kimlik bedelini 10tl ödüyorsun ve dekontunu alıyorsun.
  • bankamatiklerden oluyor mu yoksa bankaya girip ordan mı yatırıyoruz.
  • Bankamatikten oluyormus hocam.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.