Arkadaşlar apartmanımda merkezi sistemli uydu var. Prizime gelen uyduyu basit bir çoklayıcıyla 2 ye çıkartsam 2 tane receiver çalıştırabilirmiyim. Bunu bi elektronikçiye sordum olur dedi, onun olur deyişinden gittim ikinci receiverimi aldım, fakat başka elektronikçide apartmanın çoklayıcısını yakarsın dedi yani kesinlikle olmaz tek kabloyu öyle ikiye çıkartamazsın dedi. Bilgi verirseniz sevinirim.
ben 1 senedir çoıklayıcıyla kullanıyorum...henüz bir problem yaşamadım...
Senin çoklayıcı elektronik falanmı, benim çoklayıcı dediğim priz çıkışını basit olarak iki çıkışa çıkartan 1 YTL lik çoklayıcı, aynı ise bende kullanırım.
Ben de mahalledeki elektronikçiye sorduğumda basit çoklayıcı ile yaparsan her iki alıcı aynı anda açık olursa fazla voltaj dolayısı ile apartmanın çoklayıcısındaki senin port yanar ama dönüşümlü olarak iki ayrı alıcıyı kullanabilirisin, hatta ikiye ayırdığın yere bi anahtar koyarsan yanlışlıkla ikisini aynı anda açıp zarar verme ihtimalini ortadan kaldırabilirsin demişti..
Benim hep merak edip de bir türlü deneyemediğim bişey var onu dener misiniz: Alıcının arkasında LNB IN girişinin yanında LNB OUT veya LOOP diye IN ile aynı şekilde bir bağlantı yeri var. Onun diğer bir uydu alıcıya sinyali aktarmak için kullanılacağı uydu alıcının kullanma kılavuzunda da belirtiliyor, fakat hiç denemedim.. yani çanaktan gelen kablo LNB IN, LNB OUT'tan çıkan kablo diğer alıcıda LNB IN kısmına.. uydu modeline göre aktarmayı yapan ilk alıcının da açık olması gerekiyor olabilir..
Deneyebilirseniz sonucu merak ediyorum.. sizin için de çözüm olabilir..
Kolay gelsin..
Arkadaşlar uydu alıcınız LNB ye 13 veya 18 volt enerji Yatay ve Dikey voltajı olarak siz aynı kablodan iki uydu alıcı çalıştırısanız ve biri 13v biri 18v çıkış yaparsa uydu alıcınızın Tuneri zarar görebilir. Uydu alıcı üzeindeki LNB auttan çıkış alırasnız yine aynı olay meydana gelir. Eğer Diğitürk kullanıyorsanız onun LNB voltajı sabit olduğu için bir problem olmaz.
digiturk neden sabit? hepsi dikey ya da hepsi yatay olan kanallar mı izleniyor? digiturk varsa uydudaki diğer tüm kanalları izleme şansımız yok mu? (digiturk kullanmadığım için bilmiyorum)
belki digiturk vardır sende? o zaman sorun olmuyomuş :)
şaka bi yana, loop veya lnb out üzerinden bağlanabileceği uydu alıcının kılavuzunda yazılı ve hiç böyle bi uyarı yok, uydu alıcının tunerini yakma ihtimali olsaydı bi uyarı olması gerekmez miydi?
çoklayıcı dediğimiz basit bi splitter mı? kabloyu iki yola ayırıyor yani.. A ve B yollarından gelen akımı bir diğerine göndermemek için tasarlanmış bir devre var mı içinde?
Arkadaşlar, merkezi sistemden daireme tek kablo ile uydu yayını geliyor. Bunu sadece bir odaya giden kabloya bağlayıp Digiturk izleyebiliyorum. Ancak aynı zamanda mutfakta da uydu izlemek için digiturk uyumlu splitter ile bu merkezi sistemden gelen tek kablodan 2 odaya dağıttım. İşte problem burda başladı. Benim hesabım mutfakta normal bir receiver ile turksat-hotbird uydularını izlemekti ama aynı anda digiturk ile normal receiver ım çalışmadı. Hadi tamam aynı anda çalışmasınlar sadece biri çalışsın dedim o da olmadı. Sonradan farkettim ki normal receiver a giden kabloyu splitter a taktığım anda yayın digiturk te gidiyor.
Kısaca tek uydu kablosunu splitter ile odalarıma dağıtmak, bunlarda da biri digiturk receiver ı, diğerini normal receiver ile izlemek istiyorum ama olmuyor. Bunun çaresi nedir?
Teşekkürler.
aynı tpdekı yayınlar izlenirken sorun yaşanıyor receiver ve ss2 ile denedim tecrübeyle sabittir
cıhaz ıle lnb arasında bır akım alısverısı vardır ve bunlar 4 sekılde gelır sız yayını herhangıbı 1/2 2-2500 mhz bolucu ıle bolersenız 4 sekılde gelen sınyalı bloke edersınız bu uygulamayı asmak ıcın ya ıkı cıhazda dıgıturk olacak ve dıgıturk dagıtım sıstemı olacak yada hıcbırsekılde aynı anda ıkı cıhaz calısmaz bu yuzden 2.kablo hattı cekmek zorundasınız ama eger buna gerek yok aynı kanalıda seyretsem olur dersenızhttp://www.astekteknoloji.com/pinfo.asp?pid=300 lınktekı urunden alın kablosuz olarak ses goruntu ve kumanda sınyalını aktarabılırsınız boylece kablo kırlılıgınden kurtulursunuz
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme