Şimdi Ara

merkezi sistem lnb girişi ısınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba bir süredir kendi çanagımızla lg tvnin dahili uydu alıcısını kullanıyorduk ama 1 ay kadar önce binada merkezi sisteme geçildi. bizde oradan kullanmaya başladık.

bir kaç önce bazı kanallarda sinyal alamamaya başlayınca kanalları silip tekrar tarattık ve şuan receiver kanal bulamamaya başladı. sinyal seviyesi %14lerde ve buldugu kanallar sd ve izlemeyen kanallar onlarıda kesik kesik gösteriyor ve bir süre sonra bu sinyal de gidiyor.

bu sistemi kurdan adam ilk başta bize gelen kabloyu yuvaya diseqc ile bağladı gitti.bir kaç dakika sonra o bağladığı demir parçası o kadar ısınmış ki duvarın önünden hissediliyordu. geri çağırdık bu kezde iyi ki çağırmıssın tvyi bozar filan dedi direk bağladı gitti. adam soruyoruz sinyal düşüklüğü benim sistemden olamaz diyor.

cihazın lnb girişine bir iki saniye el tutuldugunda yakıyor. boş iken bile o derece ısınıyor.sebebini anlayamadık ısınması normal midir?

acaba lnb girişi mi bozuldu ama öyle olsa hiç bir kanalı göstermemsi lazım değil mi ?

• Kabloda kısa devre var.fişleri kontrol edin.anten kablosunda ki dıştaki ince tellerden herhangi biri bile içteki tek damar bakır tele değmemesi gerekir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen arkadaşın dediği gibi kısa devre var cihazınızı etkileyebilir. Eğer daireye giren kabloyu biliyorsanız merkezi sistem santralinden kontrol edin her iki ucuda..
  • cevaplar için teşekkürler. sistemi kuran adamı tekrar çağırdık lnb girişinin ısınması normal tvde sorun yok öyle olsa hiçbir kanal göstermez dedi. kabloyu değiştirdi çatıdan başka bir sokete taktı kanallar geldi ertesi gün tekrar aynı sorun başladı.

işin ilginci bizden başka herkes kanalların gösterdiğini söylemiş sadece bir kişinin sistem kurulduktan sonra dahili uydulu tvsi bozulmuş.

çanakta mı problem var bilemedim. tekrar balkona çanak kuracağız dahili uyduyu bozmuşsa artık harici receiver alacağız mecburen. lnb girişi boşken bile ısınıyor diğer çıkışlarda(usb hdmi) aynı kartın üzerinde oldugu için kartı kaybetme riskimiz var mı ? boşken niye ısınır ki bu anlamadım.
  • Bina kaç katlı kaçıncı dairede oturuyorsunuz alt katlarda oturuyorsanız bazı kanalları göstermemesi normaldır.

• quote:

Orijinalden alıntı: 175gs

Bina kaç katlı kaçıncı dairede oturuyorsunuz alt katlarda oturuyorsanız bazı kanalları göstermemesi normaldır.

bina 7 katlı biz 6. kattayız :(
  • up.
    tv sonunda bozuldu. tamirci beslemesi yanmış diyor 50 lira verdik durduk yere. merkezi sisteme bir daha yaklaşmam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Merkezi Sistem Uydu Prizi
    13 yıl önce açıldı
    Merkezi Sistem Radyatör Kapatma
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merkezi sistemden dairene gelen kablo kırılmıştır teller bir birine deyerek yaktı cihazını

Bence merkezi sistrmden dairene gelen kabloyu soktur yenisini takdır iyi sağlam bi ustaya tabi ev seninse kıracıysan hiç uğraşma kurdur balkona çana keyfine bak.

• hocam sistemi kuran adamı çağırdık kabloyu soketi filan değiştirdi ama demek ki olan olmuş bir kere. tamirci anakarttan yani uydu tunerinden akım geçmiştir diyor.

bu tuner hala el yakacak derece de ısınıyor ona bir çözüm bulamadım yine aynı arızayı vermesin bu tamircide ısınması normal diyor daha önce ısınmıyordu.
  • Tunerin ısınması nornal sonuçta akım güç çekiyor benim cihazda aynı dokundunmu elini yakıyor tuneri ama 1 yıldır sorunsuz izliyorum.

• ben demiştim etkiler diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutyenigul

ben demiştim etkiler diye

kablolar ve soket değişti ama ondan önce yapacağını yapmış. neyse artık olan oldu :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.