Şimdi Ara

Merkezi Puanla Yatay Geçiş Güncel Bilgiler (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
7
Favori
5.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu sorumu cevaplayabilir misiniz acaba?http://forum.donanimhaber.com/m_106442838/f_//tm.htm#106442838

Gecmek istedigim kurum disiplin cezasi almadigima dair belge istiyor,Suan okudugum kurum ise disiplin cezasi almadigin transkpritte yazacak diyor yani ayri bi belge vermiyor.Sorun olur mu acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gençler acil sormam cevap almam gerekiyor. Ben %100 ingilizce iktisat kazandım ve hazırlığı okudum bitirdim ve karar verdim ki bölümü ingilizce okumak istemiyorum. Aynı üniversitenin %30 ingilizce iktisatına geçiş yapmak istiyorum ösym puanım tutuyor. Merak ettiğim şey tekrar ingilizce yeterlilik sınavına girmem gerekir mi? Sonuçta kendi Üniversitesinin hazırlığını bitirdim yani

hayırlısı....
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmarasit

Öncelikle merhaba arkadaşlar sizlere merkezi puanla yatay geçiş hakkında ufak ama önemli bilgiler vermek istiyorum ,

1-) Merkezi puanla yatay geçişte alttan ders olması önemli değil.

2-) Puanınızın geçeceginiz yere eşit ya da yüksek olması gerekir öyleki bu şekilde % 99 yatay geçişiniz başarılı şekilde gerçekleşir. Aksi durumda çok zora girer.

3-) Bu madde İkinci öğretimleri çok ilgilendiyor İkinci Öğretimden geçmek istediğiniz üniversitenin Örgün ( Birinci ) öğretime puanınızın tutması şartıyla rahatlıkla geçebilirsiniz

4-) Yukarıdaki madde kurum içinde geçerli değildir, kendi üniversitenizde birinci öğretime geçmenin tek yolu yıl sonu % 10'luk dilime girme şartı gerektiriyor.

5-) İkinci öğretimler için Ortalama ile geçişte eğer birinci öğretime geçmek istiyorsanız bir önceki maddede belirtildiği gibi % 10 luk şartı aranıyor.

6-) Üniversiteden üniversiteye değişmekle beraber gün ve tarihlerini çok iyi takip etmeniz gerekiyor. Gerekli belgeleri geçiş yapmak istediğiniz üniversitenin web sayfasında bulabilirsiniz

-Aklınıza takılanları sorabilirsiniz Konu zaman zaman güncellenecektir.

1- Başvuran öğrencinin ayrılacağı yükseköğretim kurumunda öğrenimi boyunca alacağı bütün dersleri gösterir
    öğretim planı/müfredatı ve onaylı ders içerikleri
    2- Başvuran öğrencinin ayrılacağı yükseköğretim kurumunda izlediği bütün dersleri ve bu derslerden aldığı
    notları gösteren resmi lisans öğrenim belgesinin(Transkript) aslı veya resmi onaylı fotokopisi

Hocam İstanbul Üniversitesi için istenilen belgeler arasında bunlar var lakin ben ODTÜ hazırlık öğrencisiyim transkript notlar için gerekiyor hazırlık için transkript işi nasıl olabilir hocam ? Birde 1.maddede öğrenimi boyunca alacağı bütün dersleri gösteren diyor transkripte gelecek senelerdeki dersleri gösteren transkript hiç duymadım hocam yardımcı olurmusunuz.Teşekkürler şimdiden.

• Başvurular genel olarak ne zaman başlıyor?

Orijinalden alıntı: MathsMan

Hocam başvurular ne zaman başlıyr ?

okula göre değişiyor mesela sakarya üni paylaşmış tarihleri. siz kendiniz takip edeceksiniz. ama ben de takipteyim,öğrendiklerim olursa yine buradan paylaşırım

Orijinalden alıntı: BiletlerBiletxD

Başvuru tarihlerine nerden bakıyorsunuz.Trakya için tarihlere nerden bakabilirim?

kendi sitesinden duyururlar tarihleri

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    MADDE 2: Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.
    MADDE 3: Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli marşı İstiklal Marşı'dır. Başkenti Ankara'dır.
    MADDE 4: Anayasa'nın 1'inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2'nci maddesindeki Cumhuriyet'in nitelikleri ve üçüncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.
  • Diyelimki bu sene merkezi puanla yatay gecis yaptim, lysye girdigimde okul puanim tercih yapip yerlestigim icin kirilir mi?

• Herkes denesin arkadaşlar. Geçen sene merkezi yerleştirme yaptım tıp fakülteleri arası. birçok ders uyumsuzluğu vardı fakat prob. olmadı. Şu anda çok mutluyum. Sevmediğiniz yerde yıllarınızı geçirmek zorunda değilsiniz
  • Benim endişem artık herkes biliyor neredeyse bu geçiş işini. Bizim üstümüzde puanla yerleşirler de biz açıkta kalırız diye korkuyorum. Benim istediğim bölüm 9 puan düşük mesela benim yerleşme puanımdan ve Akdeniz istiyorum. Yani çoğu insan gibi. Hayırlısı olur inşallah

Orijinalden alıntı: MathsMan

Hocam baktım eyvallah da dikkatimi şey çekti neden tıp fakültesi için merkezi sınav puanıyla geçiş yok ?

ben var diye biliyorum geçiş yapanlar da vardı hatta. iyi araştırın bence

Orijinalden alıntı: Colemerg05

Merhaba arkadaşlar. Ben merkezi puanla yatay geçis yapmak istiyom ama gecmek istedigim yerin puani benim puanimda 6 puan yuksek. Buraya basvurursam gelme ihtimali hic yok mu yani ?

ne yazık ki yok. sizin puanınızın yüksek veya eşit olması gerekiyor

Orijinalden alıntı: Colemerg05

Geçiş için belgeleri illahi okuldan mi almamiz lazim arkadaşlar ? Internet ciktisi seklinde olmuyomu ?

internet çıktısını nasıl alacaksınız ki? imzalı resmi bir belge olması gerekiyor. belgeler eksik diye geçişiniz kabul edilmeyebilir. risk almamak gerek
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.