Şimdi Ara

mercedes viano MU? volkswagen multivan MI? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
15.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle şunu sorayım viano diyenler neye göre diyor. Bende bu ikilemde çok kaldım ama multivan aldım. Sebebi ise daha konforlu ve atik olması. Bunlar sadece ikisi. Viano da 2,2 motor var multivanda 2,5. viano 0-100 e 13,4 sn de çıkar. Multivan ise 13 sn de çıkar. Tabi bu otomatik olanda manuel de daha çabuk çıkıyor sürüşe bağlı olarak. Türkiyede yaşayan birinin de azçok yakıtını düşünmesi lazım. ( Gerçi aslan besleyen yemini düşünmez )Multivanın yakıtı vianoya göre oldukça makuldür. Aynı şekilde parçaları, bakım maliyeti, vergisi gibi yönlerde daha ekonomiktir.

130 Bin kmlerde turbo sorunu oluyor 130 BG'liklerde (turbonun değişmesi gerekiyor)
    Arka amortisörler yükü kaldırmıyor,patlıyor.
    Malzeme kalitesi çok kötü çukurlarda ötüyor araç,konsol plastik kalitesi berbat
    Beygiri 174 olsa bile araç hantal
    Virajları eski kasa kadar iyi değil,araç virajlarda güvensizlik yaratıyor ve süspansiyonlar çok sert

Aklıma gelince yazarım

Edit:Arabada Sanırsam 6 hava yastığı var Gökhan G. arkadaşımız bunları çok yanlış yazmış. dedikleri doğru ama multivan için doğru değil. Turbo sorunu tüm turbolu büyük motorlu arabalarda olur ancak tamamen kullanıcı ile alakalıdır. Motora nerde turbo açtırıp nerde açtırmayacağını bilir düzenli bakımını yaptırırsan hiçte sorun vermiyor. Multivan yük için tasarlanmamıştır. Konfor aracıdır. Bağımsız süspansiyonludur. Koltukları söküp 2 ton yük atarsan herhalde patlar. Şunu da söyleyim viano airmatiklidir. ( havalı süspansiyon aşağı / yukarı inebilme özelliği ) Multivanın yarısı kadar bile yüke gelmez ve çok pahalı bir özelliktir airmatik. malzeme kalitesi kötü demişsin berbat demişsin süspansiyonlar sert ve çukurlarda ötüyor demişsin bunları multivanı bilmeden söylediğini düşünüyorum. Çünkü alakası yok dediklerinin.

Ferhat salman 'a cvp olarak Multivanı öneririm. Malın iyisini bilmiyorsan pahalısını alacan derler. Multivan nın vionadan daha pahalı olmasının sebebide budur bence. Fiyat kıyaslaması yapanlarda lütfen model ve km sine iyi baksınlar. Eş değer model ve km de her zaman multivan daha pahalıdır. Birde Multivanın iç hacmi daha geniş ve ferahtır. Viano gibi tavan arakaya gittikçe daralmaz. Youtube de videosu var ikisini kıyaslıyor adamlar. Multivan kazanıyor tabi viano sadece yol tutuşta geçiyor multivanı oda önemli tabi ama multivanda hiç yolda durmuyor değil. isteyenler burdan izleyebilir.
    Motorvisionyoutube
    Mercedes Viano 220 CDI vs. VW T5 Multivan 2.5 TDI: Der Van-Vergleich
    http://www.youtube.com/watch?v=nL50LYK9GQ4

• vergi ve yakıt önemsizse gmc yada chevy vip karavan alıp binceksin he o kadar para vermem dersen viano şuan piyasadaki en iyi seçim gerek süspansiyon sistemi gerekse 2 .el bakımından multivandan iyi.Şuda var viano sadece vip amaçlı üretilen bi araç yük için vito üretiliyor ama multivan sanki caravellanın sadece vip amaçlı biraz oynanmış hali gibi .dışardan baktığında vianoyu bir vitodan ayırırsın ama multivanı düz bir caravelladan ayırmak zor .
  • salih 2238 nickli arkadaşım öncelikle aracınız hayırlı olsun.Karşılaştırmada yazdıklarınız 2.2 viano 150'lik ile 2.5 174 bg 'lik multivanın hızlanma süreleri yanlış hatırlamıyorsam.çünkü 130 bglik motor torku 10 nm fazla olmasına rağmen cdinin gerisinde .Bu açıdan bakarsak 130 luk için konuşursak yakıt tüketimi 7.5 lt vianoda 8.8 lt (otomatik)viano fazla yakıyor diyebilirsiniz ama 174 lük ile karşılaştırısanız öle aşırı bi fark yok.kaldıki 2 aracta aynı vergi diliminde bakım maliyetleride birbirinden çok farklı araçlar değiller ama servisten servise 2 aracında maliyeti oynayabiliyor ama bu araçlardan değil servis politikasından kaynaklanıyor.Birde viano multivana göre daha çok ayrıntıya sahip (havalı süspansiyon, elektrikli arka kelebek camlar ,cam tavan ve sunroff vb gibi )
  • tempraclube tşk ederim cvbın için benim arabam 130 luk yakıtıda vianoya göre fark edilir derecede iyi. Geçtiğimiz hafta içi teyzemin oğlu geldi viano ile 2007 modelini almış. Aracı bende kullandım. Tamam ağır oturaklı araba ama eksileri var bana göre. Birde senin dediğin cam tavan felan viano ambiante serisinde var. Teyze oğlumun viano normali. benim multivan 2004 model teyze oğlunun viano 2007 model. Farkları yazıyorum yorum sizin ondan sonra. Multivan da dijital çift klima var. Viano da analog ve arka tavan kısmında çok küçük üfleme yerleri birde tavanda cam tavan yerlerini kabak gibi bırakmışlar. Vianoda koltuk ısıtma, torpido soğutma, şişe soğutma ve orta masa yok. Multivan da model eski olmasına rağmen hepsi var. Vianonun en kötü eksisi bence arkadan çekiş olması. Kışın zorluk çıkarabilir. Birde en arka koltukta oturan birinin başı neredeyse tavana değecek. Önler iyi ama arkaya gittikçe tavan basıklaşıyor vianoda.

• Mercedes tasarım ve konfor bazında daha üstün bir araç olduğundan önerim o yönde olur.
  • Tasarım görecelidir o konuda yorum yapmak istemiyorum.Olaya Vw mercedes olarak bakmayın bu kıyaslamada.Mercedes'in üstünlüğü zaten aşikar.

Multivan performans ve yol tutuş olarak daha üstündür.Bunu neden yazdım çünkü aracı sürekli ben kullanıyorum siz arkada mı yolculuk yapacaksınız bilmiyorum.174 PS ve 180 PS seçenekleri güç olarak birbirine çok yakındır ikisi de 400 NM tork sunuyor,ufak bir işlemle 240 ~ HP ye fitleniyor.Performans önceliğiniz var ise Multivan diyorum Viano yanaşamaz bile.Hani içinden geçer lafı var ya tam uygun oluyor buraya o laf.Eski 130 ve 174 PS ler yakıtı içiyor resmen diyor doğruluk payı yüksek çok kişiden duydum çünkü 13-15 litrelerden bahsediyorlar,benim aracım şehiriçinde 10 litreyi asla geçmiyor.8-10 aralığında sürekli.Sanırım bu eskilerin PD,yenilerin CR olmasından kaynaklanıyor.

Otomatik şartınız varsa Multivanın dezavantajı var çünkü şanzıman DSG değil eski tip tiptronik.DSG 2010 ve sonrası T5 GP,Caravelle ve Multivanda kullanılmaya başlandı.Kullanılan şanzımanlar da sorunsuz.

Konfor olarak hangisini alırsanız alın keşke diğerini alsaydım dedirtmez çok da bir fark yok.Multivan daha yaygın bilinen çabuk elden çıkarılabilen ustası bol bi araç.Benim tercihim Multivan olurdu.Sormak istediğiniz sorular varsa yanıtlayabilirim aracımla aynı platformda üretiliyor.

• Multivandan uzak dur. Yakıt Paran çoksa al iyi gider yolda hani o 0-100 cüleri tatmin eden cinsten.

Viano içinde detaylı bilgi istersen PM atabilirsin . İyi günler.i
  • Arkadaşlar merhaba. Kıyaslanan araçlar bence yalnış. Viano'nun kıyaslanacağı araç Caravelle'dir. İki aracında full özellikleri olan modellerini kıyaslamak daha akıllıca olur. Viano konfor güç ve prestij için yapılmış bir araçtır ve muadili yoktur. Kullanılan motor E220 de kullanılan 2180 cc lik motorla aynıdır. Mercedes bu motoru orjinal servisine getirdiğiniz surece 1.000.000 km garantisi verir. Gücü ise 150 hp ve 400 nm torktur. Ha gidip 170 lik multivan ile kıyaslayacaksanız Vianoyu chipleyin ve 190 hp 520 nm tork halien getirin sonra koyaslayın. O zaman elinizdeki makinanın neler yapabileceğini görün. Bunları net biliyorum çünkü kuzenimde var. Haftada en az bir kere kullanırım. Arka hareketli masa ve ön koltuklar arası buzdolabı tepe tv si ve uydu alıcısıyla mükemmel bir araç. Uzun yolda sabit 90 km hız ile yaktığı yakıt 6,4 ltr. Bunun altına inmek mümkün değil ama şehir içinde ise max 10 ltr yakar. Tabi chipli halinden bahsediyorum. Bakım maliyetleri özel serviste çok çok çok uygundur. Maximum 350 tl tutar yağ ve bütün filitreler. Kısacası tek kelimeyle VIANO. Donanım, güç, prestij, maliyet kesinlikle VIANO...

• bana sorarsanız multivan çok güzel araç rahatlık bakımından felan vianoda öyle yabana atılacak araç değil ama multivanla asla yarışamaz.
  • Açıkca wv yi bilmiyorum fazla uzun zamandır içine bile binmedim. Ama 2007 model viano sahibiyiz en lüksü değil ama araç gerçekten malzeme kalitesi olsun konfor olsun gerçekten başarılı. 2.2 motor biraz sesli ve alacaksanız baştan söylim 2 ay sonra gelipte araç çok yakıyo demeyin. İbrenin indiğini görebiliyorsunuz buna hazır olun. Vianonun en lüksü harika bir araç bence sınıfında. Otomatik vites gayet yeterli tabi normal bir otomobil gibi seri değil vites sistemi. İkisiylede test sürüşüne çıkın yeni modellerini bilmiyorum ama çok beğendiğim bir araç eskiden transporter da vardı ama ona ısınamamıştım nedense. Transporter bana yarı yolcu için yarı yük taşıma için gibi geliyor.

Transporter viano ile vito arasında bir araç bence. Bu arada benzinin yanısıra haliyle mtv sorunuda var :)
  • 174 HP T5 HANTAL İSE BENİM VİANO 150HP T5 Bİ KAFA ÖNDE GİDİYOR AMA
    işçilik olarak tabiki mercedes ama 75.000 km de turbo yedi ama şşuan 85.000 km de performansı çook iyi 2.0 Tdi binekleri geçer yani ufak arabalara taş çıkarır şanzuman çok başarılı nede olsa bir yıldız..
  • Eklemeden geçmeyeyim 175 hp multivanlar bulunmuyor bulursanız onu alın kesin ve net !! caravella - t5 - transport falan degil bakın Multivan en az 2007 falan bakın mercedes için de geçerli viano da kısa şase tercih edin..
  • Viano
  • bende 2004 multivan binmekteyim 4yıl oldu alalı ama araçta güven ve konfor arayan arkadaşlara tavsiye ederim yakıt olarakta şöle diyeyim bu araç nerdeyse 2 ton vede bu aracada 2.5 motor ancak uzun yolda 1.9latrla aynı diyebilirim mersedese gelince
    mersedesin vianosu bile bunu yanında bile duramaz viano sıfırına baktım bunla yan yana bile koyulamaz zaten bu araxın sıfırı şuan 85bin ile 87bin ero arasında değişiyor çokta memnunum alacak olsan yine aynı aracı alırım kısacası araba paşası derler bizim buralarad buna multivanı pek kimsebilmez bilende tiryakisi olur arkadaş
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.