Şimdi Ara

MERCEDES GLA ANA KONU (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
351
Cevap
14
Favori
69.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Uzun süredir olan kararsızlıgımız daha da arttı ve bugün GLA gidip inceledik ailecek. Araç hoşumuza gitti. Donanim olarak da gayet dolu. Cam tavan bixenon urban paketi. Ama araç bir SUV gibi görünmedi bana bir türlü. Q 3 ile objektif olarak bir kıyaslama yapabilecek var mi ? Bu iki araçtan birini eleyeceğiz sonra diğer modellere bakarak devam edeceğiz yolumuza. Şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arslanut kullanıcısına yanıt
    merhaba.Q3 ile en belirgin fark motor seçenekleri tabiki.1.5 dizel otomatik gla 2.0dizel otomatik Q3.Diğer konular tamamen kişinin zevkine kalmış.Yükseklik donanım kasa tipi.Q3 düşünmeyin derim
  • Merhabalar aldığım aracın jantlarını değiştirmek istiyorum orjinal parça istiyorum. Bu mümkün müdür?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Norvexses N kullanıcısına yanıt
    merhabalar,

    Orjinal aksesuar satan online hizmet veren birini biliyorum. Alışverişte yaptım memnun kaldım, isterseniz dm olarak paylaşırım. Satıcıyla yalnızca telefonda görüşmüşlüğüm var, satıcı İstanbuldadır.

    İyi günler
  • Bende aranıza gla200 amg sanroof+offroad paketli aracımla katıldım. 2-3 ay beklicem araç yok gemide gelecek araçlar bile Satılmış.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar maddi sebeplerden dolayı aracımı satışa çıkarıyorum.GLA 180CDI Edition 1 paket.Detaylar için mesaj gönderebilirsiniz.
  • Sezgintr kullanıcısına yanıt
    Allah hayırlı uğurlu etsin, aracınızı güle güle kullanın. Beklemek biraz zor şimdiden söyleyeyim Offroad paketin özelliklerini yazarsanız başta ben dahil, diğer merak eden arkadaşlarda memnun olur.

    iyi günler.
  • İnşallah en kısa zamanda istediğiniz fiyata satarsınız aracınızı, özel bir donanıma sahip bir aracınız var çünkü.
  • Bende aranıza gla200 amg sanroof+offroad paketli aracımla katıldım. 2-3 ay beklicem araç yok gemide gelecek araçlar bile Satılmış.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • stormhan S kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.Evet araç özel bir donanımda ve şuan sıfır alınamıyor.Mengerleri aradım artık Edition 1 getirilmediğini bu sebepten sitede konfigüratörden kaldırıldığını söyledi.Getirilse dahi şuanda yeni fiyatlarla indirimli hali ile 158bin tl olacağını söyledi.yüzde 3 indirim oranı ile.
  • gla benzinli yakıt tüketimi nedir arkadaşlar. vuruldum bu araca
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakancan44

    gla benzinli yakıt tüketimi nedir arkadaşlar. vuruldum bu araca

    Merhabalar,
    dizelinin yakıt tüketimi iyi, ama benzinli ile ilgili mercedes c serisi tüketimini referans alabilirsiniz. Çünkü aynı motor kombinasyonuna sahip. Ancak şanzıman / ağırlık farkını gözardı etmeyin, yani 1 lt eksik hesap edin, kabaca...
  • hocam dizel almaya karar verirseniz beni bir haberdar edin :)
  • Herkese merhabalar;

    5-8 Eylül tarihleri arasında, bu aracın 1.8lt Diesel 7G-DCT çift kavramalı otomatik vitesli versiyonunu İtalya' da kullanma şansım oldu. (İlginçtir bu motorun DCT versiyonu Almanya' da yok ancak İtalya' da var)

    Araçla otoyol, bölünmüş yol ve dağ/kır yolları olmak üzere yaklaşık 1.200km yol yaptım, baz versiyon olduğundan konfor donanımı neredeyse yok denilecek seviyede idi. Yüksek sürüş pozisyonuna rağmen kokpit dar, dolayısıyla özellikle uzun yolda insanı bir miktar bunaltabiliyor. Buna rağmen alışılmışın üzerinde bir yol yorgunluğu yaşatmadı.

    Sürüş pozisyonu A serisinden fark edilir şekilde yukarıda ve konsol aynı olduğundan koltuğun en alt seviyesinde dahi özellikle klima kontrollerine ulaşımda ergonomi problemi yaşanıyor.

    Baz versiyonda yalnızca radyo işlevi olan bilgi ekranı çok anlamsız, imkanı olan işlevsel versiyonlarını mutlaka almalı. Ayrıca ses sistemi kumandalarının kapladığı koskoca işlevsiz alan da konsolda koca bir boşluk yaratıyor.

    Aracın en belirgin artısı, A serisine göre fark edilir şekilde geniş olan bagajı. İki tam boy bavul yan yana ve kolaylıkla sığıyor. Bunların üzerine iki sırt çantası ve ıvır zıvırlar da sağa sola sıkıştırmadan yerleştirilebiliyor. Yükleme ağzının başarılı tasarımı sayesinde bagaj kullanımı bu boyutta bir araç için çok çok konforlu.

    Sürüşe gelecek olursak, aracın direksiyon hissine ve direksiyon tepkilerine bayıldım ancak özellikle 90km üzerinde biraz sertleşmesini beklerdim. Hiç sertleşmiyor, bunu sevmedim. Yol tutuş gayet yeterli, araç sizi hiç tedirgin etmiyor ve iyi direksiyon hissi sayesinde benim gibi standart sürücüleri gayet memnun edecektir.

    Şanzıman motor uyumu harikulade ve akıllıca tasarlanmış şanzıman modları ve direksiyon üzerindeki kulakçıklar ile beraber aracın sürüşünü keyfe çeviriyor.

    Ses yalıtımı bana kalırsa Mercedes' e göre oldukça zayıf. Motor soğukken diesel' in sesi yaldır yaldır geliyor içeriye, ayrıca çok fazla tekerlek/asfalt gürültüsü var ve rüzgar sesi de 90-100km' den itibaren bunlara eşlik etmeye başlıyor. Dolayısıyla çevreden izole olma beklentisi olanlar mutlaka test sürüşü yaparak alsınlar.

    Özet olarak şu anki Tiguan' ımızı değiştirir miyiz acaba diye tatilde bu aracı kiraladık ancak bizim beklentilerimize çok uymadı. Özellikle dış görüntüsü çok çok güzel ancak iç mekanın daha ferah olmasını tercih ediyoruz.

    Bence Türkiye' deki fiyat seviyeleri ile C serisi çok daha mantıklı bir alternatif olacaktır.




  • ZMY3435 Z kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Araçla ilgili kıymetli yorumlarınız için teşekkürler. Bu aracı almayı düşünen kişiler tarafından keyifle okunup muhakkak değerlendirilecektir. Yazdıklarınızın bir kısmına katılmamla birlikte, bir gla sahibi olarak eklemek istediklerim ise madde madde;

    1-Dizel motor sesi; kullandığınız araç 1.8cc hacminde bir dizel motor olduğunu ifade etmişsiniz. Bizim kullandığımız motor ise, yeni nesil(euro6) 1.5cc dizel motordur.Muhtemelen sizi rahatsız eden, artık üretimi olmayan Gla'nın ilk banttan indiğinde bir süre kullanılan 1.8cc 134 bg eski tip bir dizel motordur (euro 5). Kullandığımız araçta motor sesi konusunda inanın herhangi bir rahatsızlık hissetmedik (12.000 km)
    2-Direksiyon hissiyatı, yüksek hızda sertleşmesi; Gla'nın direksiyonu özellikle şehir içi kullanımına çok uygun, ve güven veriyor, ancak seri kullanımlarda (limitlerde) direksiyon ve tekerlerin irtibatı çok net değil (bmw beklentisi olmamalı), hoş bu araçla hangi amaçla limitlerde gezinesiniz ki? Yüksek hızlarda direksiyon, ağırlaşıyor ve geniş açı / turla hafif direksiyon yönlendirmesi bizim araçta mevcut. Acaba kullandığınız araç baz bir araçmış, kullandığınız araçta böyle bir özellik olmaması olasıdır.
    3-Rüzgar sesi, iç atmosfer; Evet özellikle 110 km hızdan sonra şoför tarafından rüzgar sesi mevcut, serviste bu konuyu paylaşacağım. Ama yaklaşık 550 km boyunca kullandığım yeni kasa C serisinde de bu durum vardı, üretimden kaynaklı bir hata olduğunu varsayıyorum (kabul edilebilir mi? asla). İç atmosfer kesinlikle basık! Hele vw tiguan ile kıyaslamışsınız, tiguan bu aracın yanında biraz salon salomanje :)
    4-Asfalt lastik sesi; tamamen lastik - marka - model - aşınmadan kaynaklandığını düşünüyorum.
    5- Tiguan konusu; GLA'yı eşime aldım ve inanılmaz memnun (maşallah) ancak GLA'yı aile arabası yapacak olanlara yada bu aracı ailenin tek aracı olarak kullanacak geniş ailelere şunu söyleyebilirim; tüm alternatifleri en ince ayrıntısına kadar değerlendirsinler (tabi değerlendirme eş şartlarda olmalı sınıf farklılıkları gözardı edilmemeli). Çünkü GLA biraz aşk arabası, duygularınıza daha çok hitap ediyor.Beklenti / ihtiyaç arabası değil. Yani 2 çocukla sırf mercedes diye Gla alınması zannımca çok çok mantıklı değil, hele ki bu paralara... Bu döviz kuruyla... Bu vergi oranlarıyla...

    *NOT: yeni kasa tiguan'ın iddalı olduğunu okumuştum.Bu bilgiyi de burada paylaşayım ;)




  • Bende yakıt tüketimi ortalama 9 litre /100 km.

    Benzinli GLA 200 AMG 19 Jantla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aonura -- 13 Ekim 2015; 17:03:41 >
  • GLA 180 dizel aracımı çok sert kullanarak denememe rağmen 7litreyi geçemedim.ortalama 5 litre max.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İllidianStormraqe -- 13 Ekim 2015; 17:04:01 >
  • aonura A kullanıcısına yanıt
    sakin kullanımda 9 L ise çok gibi,
  • Hayır sakin kullanımda değil. Ortalama trafikte o şekilde.

    Şöyle tarif ediyim. Sabah Çekmeköy - Üsküdar (Az trafik), akşam Üsküdar - Çekmeköy (trafik) ortalaması bu.

    Sakin gazsız kullanımda 6.5 Lt. yakıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakancan44

    sakin kullanımda 9 L ise çok gibi,

    Benzinli araç ist. trafiğinde (zaten mecbur sakinsiniz )9 lt normal değerler gibi. Ama asla iki haneleri göreceğinizi sanmam normal kullanımda. 7-9 lt arası
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.