Şimdi Ara

Mercedes c200d pismanligi ve mercedes firmasina yakismayan tutum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
7
Favori
14.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dediginiz gibi bir durumla sonuclanacagini umit ediyorum.. Ayriyetten motor degisiminin aracimda bir deger kaybina yol acmayacagini varsayarak zaten komple motor degisimini kabul edebilecegim icin sonuc motor degisimine de giderse uzulmem daha once dedigim gibi amacim ortaya cikan problemi bahane ederek aracimi sifirlamak degil hakkimi savunmak sadece..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Metin054 M kullanıcısına yanıt
    O zaman gönlünüzce bir karar çıkma ihtimali çok çok yüksek diyebilirim, ancak sandık motora rağmen düzen tutmayan araçlar da gördüm umarım ayıpsız benzeri ile değiştirme kararı çıkar, şahsım adına ben öyle bir durumda bir daha o araca aynı istekle binemezdim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kere daha görüşmemizde komple motor değişimi isteğinizi belirtin ama kesinlikle tamiri kabul etmeyeceğinizi söyleyerek. Aracınıza fiyat biçin demişler biçseniz bu sefer "arızalı araç çok bu fiyat" derler

• Reno motoru değil mi bu Gülüyorum kusura bakmayın çok can sıkıcı birşey ama;
    Mevzuyu okumaya başlayınca direk olarak Turboyu bozunca direk 4 silindiri patlatan dci.
    Yıllardır var zaten bu. Dci motor turbo bozup kısa bir süre bu şekilde sürüş yapıldığında 4 silindiri bozar.

Alman diye alıyorsunuz altında fransızın yıllardır devam eden saçmalıkları çıkıyor.

Forumda abartılıyor dci dci diye. adam biraz beygir yükseltti millet çoştu. Yıllardır saçma sapan düzeltilmeyen kronik problemleri olan motor. üstelik 1.6 hacminde de devam ediyor. 1.5 dci lerde kronik yağ pompası sorunu da vardır (Euro4 80 ve 85'liklerde). Önce yağ filtresini patlatır. Kullanıcı uyanmaz ise yağı bitirip yatak sardırır. neyse ki yetkili servis uzatmadan ücretsiz rektefe yapmakta..

Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 7 Temmuz 2016; 3:56:18 >

• redbul_540 kullanıcısına yanıt
    5 yaşını dolduran bmwlerde konsol soyulması olduğunu bilmesem tamam. Onu da geçtim yan yana c ve 3 koyduğunuzda her şey açık ortada. Sadece sürüş zevki diyenler de sanırsın mercedes el arabası.

• maalesef arada her marka fire verebiliyor lakin burda kötü olan garanti sağlayıcının olaya yaklaşım ve yaptırımı.Dilerim hakkınızı alırsınız beklediğinize değecek şekilde.

• RENAULT MOTOR ALERT
  • Bu kadar para verip bu rezilliği çekmek gerçekten üzücü. Hakkınızı sonuna kadar arayınız hocam. Tüketici mahkemesinden nihai kararın çıkması biraz sürecektir. Tahminen 12-20 ay. Hal tarzınızı belirlerken bunu da göz önünde bulundurunuz.
  • C serisine " 1.600 cc " sınırında motor koymak zorunda bırakan vergi sistemi ve buna göz yumanlar utansın.. taş gibi "2.200 cc" motor dururken..

Ayrıca, " premium " (ne demekse) olunca bozulmuyor gibi bir algı var galiba. İlginç..

Ek olarak, bence sandık motor daha sıkıntılı bir iş, zira sandık motorun araca eklenmesi, buna emniyetin motor kodu vermesi vs.. değer kaybı olmasına sebep olur..

Ben olsam, ya araç değişimi ister yada tamiri kabul edip, bu duruma bağlı arıza olursa mahkeme yoluna giderdim..

Ha o araç değişimi kabul edilirse sizin aracıda tamir edip hiçbir sıkıntı olmamış gibi ikinci elde satacaklarından eminim..

Tıpkı kısa bir zaman önce bana ikinci elde " hatasız boyasız " dedikleri (defalarca soruldu) aracın hatalı çıkması gibi.. (bir mercedes bayisi, ismi lazım değil)

geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamdi0555 -- 7 Temmuz 2016; 5:25:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kkolds

5 yaşını dolduran bmwlerde konsol soyulması olduğunu bilmesem tamam. Onu da geçtim yan yana c ve 3 koyduğunuzda her şey açık ortada. Sadece sürüş zevki diyenler de sanırsın mercedes el arabası.

Yanyana koyunca herşey ortada al içindeki android tableti facebooka git araba dediğin yürür bu yürümüyor

• Geçmiş olsun umarım istediğiniz neticeyi alırsınız

Ayrıca burda neden bmw mercedes kavgası yapıyorsunuz.Sanki bmw de hiç fabrikasyon hatası yok,sanki bu araçlar arıza yapamaz.Hey allahın ya

• Bu motor Renault tarafından önden çekişli araçlar için üretilmiş bir motor. Mercedes'te arkadan itişli sistemde kullanıldığı zaman motorda sorun çıkıyor.

MB'ciler bunu diyorlar, çünkü c200d'de turbo sorunu yaşayanların sayısı az değil.

Doğru mu bilmem ama önden çekişli A ve CLA'daki Renault motorunda bu kadar sorun çıkmıyor.

• Hangi hakkınızı savunmaya çalışıyorsunuz merak ettim. Aracınızın motorunda arıza çıktı diye aracı ya da komple motoru neden yenilesinler? Ben olsam ben de yenilemem. Sonuçta bu bir araç, arıza çıkarma ihtimali var. Adamlar arızayı gidermek zorundalar, motoru yenilemek değil. Aynı nedenden 3 kere arıza verse araç değişim talep edebilirsiniz ama diğer türlü resmen fırsatçılık yapıyorsunuz. Mahkemeyi kaybetme ihtimalimiz yüksek, arabam değer kaybedecek diye düşünürken daha fazlasını kaydedebilirsiniz mahkeme sürecinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Hangi hakkınızı savunmaya çalışıyorsunuz merak ettim. Aracınızın motorunda arıza çıktı diye aracı ya da komple motoru neden yenilesinler? Ben olsam ben de yenilemem. Sonuçta bu bir araç, arıza çıkarma ihtimali var. Adamlar arızayı gidermek zorundalar, motoru yenilemek değil. Aynı nedenden 3 kere arıza verse araç değişim talep edebilirsiniz ama diğer türlü resmen fırsatçılık yapıyorsunuz. Mahkemeyi kaybetme ihtimalimiz yüksek, arabam değer kaybedecek diye düşünürken daha fazlasını kaydedebilirsiniz mahkeme sürecinde.

Söyledikleriniz de katılmadığım bi kaç husus var hocam.

Konu sahibi araç değişimi istemediğini sadece motor değişimi istediğini belirtmiş ki bence bu istek kendisini fırsatçı yapmaz.Eğer ben araç değişimi istiyorum dese sonuna kadar haklıydınız.

Motor tamirinde genelde motorun tekrar düzen tutmadığını çeşitli yollardan duymaktayız.Araç sahibininde araca eski güveninin sarsıldığını söyleyebiliriz.Daha 21 bin km'de olan ve Türkiye şartlarında pahalı sayılabilicek bi araçtan bahsediyoruz ki bence de konu sahibi motor değişimi istemekte haklı.Bende premium markalardan birinin aracını kullanıyorum.Benim aracım 29.200 km'de bugün itibariyle.Benim başıma böyle bi olay gelse her türlü zarara katlanıp aracı tamir ettirip satarım.

Konu sahinine tavsiyem budur,aracın motorunu tamir ettirip ve ikinci elde ki değer kaybına katlanıp aracı elden çıkarın.Tabi satıcağınız kişiyi de aracın durumundan haberdar ederek.

Bu olayın benim başıma geldiğini düşünerek bunları söylüyorum ki çok kötü bi durum.

Tekrar geçmiş olsun.

• Geçmiş olsun. Bu yeni C serisinde özellikle dizel motorda gördüğüm kaçıncı problem. Forumda 2 tane sabit konu var yaşanan sorunlar yüzünden.

Ben Passat alınca millet demediğini bırakmadı. Gözünü seveyim passatın.

• Metin054 M kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun.

Takipteyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kkolds

Şu yoruma birde artı verenler var.
    Bmw de soyulma felan oldugu yok.Çamur atmak icin absürt seyler uydurmayın.e46,e90 ve f30 daha soyulma,yıpranma vs kronik sorunlari yok.2012 210 bin km 320d f30'da bile yoktu.
    İkisini yanyana koyunca ne belli oluyor?
    Şahsen benim bir çok arabacı tayfa icin dışarıdan bmw daha cekici..
    Sürüş dinamikleri ve keyfi,yol tutuş'u tartışmaya gerek yok.320ied'in keyfini c180'den zerre alamassiniz.Sport modunda f30 asfalt yıpratıyor.C class'ın
    biraz daha lüx sunmasından başka +'sı yok.O da herkes için çok onemli olan birsey degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 7 Temmuz 2016; 16:03:03 >

• Nissanlarda olunca almayın aldırmayın konusu açılıyor. Mb de olunca sut dolmuş kedi gibisiniz.

Almayın artık dci larda belirli kronik arıza durumu var. Ancak bu genele nispeten az.

• quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Hangi hakkınızı savunmaya çalışıyorsunuz merak ettim. Aracınızın motorunda arıza çıktı diye aracı ya da komple motoru neden yenilesinler? Ben olsam ben de yenilemem. Sonuçta bu bir araç, arıza çıkarma ihtimali var. Adamlar arızayı gidermek zorundalar, motoru yenilemek değil. Aynı nedenden 3 kere arıza verse araç değişim talep edebilirsiniz ama diğer türlü resmen fırsatçılık yapıyorsunuz. Mahkemeyi kaybetme ihtimalimiz yüksek, arabam değer kaybedecek diye düşünürken daha fazlasını kaydedebilirsiniz mahkeme sürecinde.

Söyledikleriniz de katılmadığım bi kaç husus var hocam.

Konu sahibi araç değişimi istemediğini sadece motor değişimi istediğini belirtmiş ki bence bu istek kendisini fırsatçı yapmaz.Eğer ben araç değişimi istiyorum dese sonuna kadar haklıydınız.

Motor tamirinde genelde motorun tekrar düzen tutmadığını çeşitli yollardan duymaktayız.Araç sahibininde araca eski güveninin sarsıldığını söyleyebiliriz.Daha 21 bin km'de olan ve Türkiye şartlarında pahalı sayılabilicek bi araçtan bahsediyoruz ki bence de konu sahibi motor değişimi istemekte haklı.Bende premium markalardan birinin aracını kullanıyorum.Benim aracım 29.200 km'de bugün itibariyle.Benim başıma böyle bi olay gelse her türlü zarara katlanıp aracı tamir ettirip satarım.

Konu sahinine tavsiyem budur,aracın motorunu tamir ettirip ve ikinci elde ki değer kaybına katlanıp aracı elden çıkarın.Tabi satıcağınız kişiyi de aracın durumundan haberdar ederek.

Bu olayın benim başıma geldiğini düşünerek bunları söylüyorum ki çok kötü bi durum.

Tekrar geçmiş olsun.

Motorun düzen tutmama ihtimali var diyerek sıfır motor takılmasını istemek en doğal şey ama yasal olarak böyle bir hakkı yok. Mercedes arızayı gidermek zorunda, motoru yenilemek zorunda değil. Her arızada motoru yenilesinler o zaman. Kaldı ki motoru yenilemek de bir risk.

Pahalı bir araç olmasının bir önemi yok. Dacia da olsa aynı yasalar hepsinde geçerli.

Bana kalsa dert edilecek bir durum yok, tamir etsinler, kullanmaya devam. Böyle şeyler için kafa yormaya, aracı satmaya lüzum yok.

Tabii bizim millet sırf ikinci el diye düşünerek abuk subuk paralar döktükleri araçlarında böyle sürprizler olunca feleğini şaşırıyor. Düzen tutma dan ziyade ikinci el kaygısı oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 7 Temmuz 2016; 13:03:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

Geçmiş olsun. Bu yeni C serisinde özellikle dizel motorda gördüğüm kaçıncı problem. Forumda 2 tane sabit konu var yaşanan sorunlar yüzünden.

Ben Passat alınca millet demediğini bırakmadı. Gözünü seveyim passatın.

duratecin passatı arıza makinesi idi
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.