Şimdi Ara

MERCEDES A SERİSİ SAHİBİ OLANLAR (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.025
Cevap
34
Favori
124.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mustea93

Merhaba ben de bir adet A 180 AMG siparişi verdim yaklaşık 2 ay oldu 1 hafta içinde de arabamı teslim alacağım. A200 istiyodum ama bana kota doldurmamız gerek 1 ay daha fazla beklemek durumunda kalırsınız dediler. Acaba A180 için şu beygiri ve torku arttıran yazılımı nerede yaptırabiliriz bilen var mı . Ve bu yazılım motorun chip ine dokunmadan yani garantiyi bozmadan yapılmaktadır değil mi ?

Chip yazılımı garantiyi bozar bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: secilburgaz

quote:

Orijinalden alıntı: mustea93

Merhaba ben de bir adet A 180 AMG siparişi verdim yaklaşık 2 ay oldu 1 hafta içinde de arabamı teslim alacağım. A200 istiyodum ama bana kota doldurmamız gerek 1 ay daha fazla beklemek durumunda kalırsınız dediler. Acaba A180 için şu beygiri ve torku arttıran yazılımı nerede yaptırabiliriz bilen var mı . Ve bu yazılım motorun chip ine dokunmadan yani garantiyi bozmadan yapılmaktadır değil mi ?

Chip yazılımı garantiyi bozar bence.

Brabus yazılımı servislerde yapılıyor garantiyi bozmadan ama bence gerekli değil hemde cok para ben olsam direk racechip ultimate alırım box olarak servise giderken söker takarım sonuçta kimse anlamaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ...
  • Herkese selam... uzun aradan sonra tekraryazayım dedim... ön ızgarayı a250 nin ızgarası olan krom yaptım çok hoş oldu. yanlız fiyat bir hayli yüksek o yüzden yaptırmaya değermi diye çok düşündüm. geçen benimde talihsiz bir olay geldi başıma. arka tampon sol tarafa biri bilinçli olarak çivi ile bölgesel kazımış tamponumu. allahtan başka yerlere yapmamış bi karışlık bi alanda tampona çalışmış(burdan kendisini sevgiyle anıyor, ve kendi ve akrabalarının kulaklarını çınlatıyorum ) neyse pazartesi autokinge götürücem lokal boya-yama yapıcaklar. beyaz su bazlı boya olduğu için endişem vardı ama sıkıntı olmaz dediler.
     MERCEDES A SERİSİ SAHİBİ OLANLAR MERCEDES A SERİSİ SAHİBİ OLANLAR

• bu arada plakaları çift taraflı bantla yapıştıran arkadaşlara benden tavsiye... plaka koruması plastik olduğu için çift taraflı bant bir süre sonra atıyor. ben silikon yapılmasın istemiştim ama silikon olmazsa işte böyle ön plakanız düşebiliyor o bölgeyi yeniden temizledik vakit bulursam çift taraflı bant ve silikonla yapıştırıcam bu sefer
  • son olarakta internette biraz araştırdım neler yapılıyor araca diye... işin açıkçası hem bnm ön tamponda hem amg olmayan tamponda alt tarafta bi gündüz farı veya sis farı eksikliği hissediliyor(kimi arkadaşlarım böyle daha iyi olduğunu söyleselerde ben kararsızım). güncel e serisinin gündüz farlarını a serisine direk uyguluyorlarmış dışarıda ama fiyat 2000tl civarı dediler oda bana çok geldi. kabloları kesip biçmedikleri ve herhangi bir ara uygulama yapmadan direk bi kablo ile yanmasını sağladıkları için garantiyide bozmuyormuş. sizlerinde bu konuda fikrini alayım dedim ne dersiniz? mantıklımı? bana fiyat biraz uçuk geldi bide piyasada(hepsiburada gittigidiyor vs) bu e serisinin ledlerinin yan sanayileri ve çakmaları cirit atıyo. o yuzden çok kararsız kaldım

bmc veya k&n kutu içi filtre sanırım c serisininki oluyor onuda taktırıcam yakında. kutu içi filtreler garantiyi bozmuyor benim bildiğim yanlışım varsa düzeltin lütfen.

eibach yayı da çıkarmış prokit 1.5cm-2cm arası, sportline da 3-3.5 cm arası düşüyor.

bu uygulamaları yapan yerle görüştüğümde kendi aracına yaptığını söylediği uygulamaya bayıldım sizimle paylaşıyorum... ilk işim bunu yaptırmak olucak. resmen mükemmel olmuş. ben zaten aracı alırken bi ızgara bi led bide egsozlara el atarım orj ürünlerle bişiler yaparım diyordum(çok abartıyı sevmiyorum yakışmıyor bence) egsoz uçları orj. mercedes ürünü yine... c 63 amg nin uçları sanırsam :)

MERCEDES A SERİSİ SAHİBİ OLANLAR

• quote:

Orijinalden alıntı: Bur@k1985

son olarakta internette biraz araştırdım neler yapılıyor araca diye... işin açıkçası hem bnm ön tamponda hem amg olmayan tamponda alt tarafta bi gündüz farı veya sis farı eksikliği hissediliyor(kimi arkadaşlarım böyle daha iyi olduğunu söyleselerde ben kararsızım). güncel e serisinin gündüz farlarını a serisine direk uyguluyorlarmış dışarıda ama fiyat 2000tl civarı dediler oda bana çok geldi. kabloları kesip biçmedikleri ve herhangi bir ara uygulama yapmadan direk bi kablo ile yanmasını sağladıkları için garantiyide bozmuyormuş. sizlerinde bu konuda fikrini alayım dedim ne dersiniz? mantıklımı? bana fiyat biraz uçuk geldi bide piyasada(hepsiburada gittigidiyor vs) bu e serisinin ledlerinin yan sanayileri ve çakmaları cirit atıyo. o yuzden çok kararsız kaldım

bmc veya k&n kutu içi filtre sanırım c serisininki oluyor onuda taktırıcam yakında. kutu içi filtreler garantiyi bozmuyor benim bildiğim yanlışım varsa düzeltin lütfen.

eibach yayı da çıkarmış prokit 1.5cm-2cm arası, sportline da 3-3.5 cm arası düşüyor.

bu uygulamaları yapan yerle görüştüğümde kendi aracına yaptığını söylediği uygulamaya bayıldım sizimle paylaşıyorum... ilk işim bunu yaptırmak olucak. resmen mükemmel olmuş. ben zaten aracı alırken bi ızgara bi led bide egsozlara el atarım orj ürünlerle bişiler yaparım diyordum(çok abartıyı sevmiyorum yakışmıyor bence) egsoz uçları orj. mercedes ürünü yine... c 63 amg nin uçları sanırsam :)

Bu egsoz uygulamasini yapan yeri ozel mesajdan benimle paylasirsaniz cok sevinirim. C204 aracim icinde C63 egsoz uygulamasi dusunuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Herkese selam... uzun aradan sonra tekraryazayım dedim... ön ızgarayı a250 nin ızgarası olan krom yaptım çok hoş oldu. yanlız fiyat bir hayli yüksek o yüzden yaptırmaya değermi diye çok düşündüm. geçen benimde talihsiz bir olay geldi başıma. arka tampon sol tarafa biri bilinçli olarak çivi ile bölgesel kazımış tamponumu. allahtan başka yerlere yapmamış bi karışlık bi alanda tampona çalışmış(burdan kendisini sevgiyle anıyor, ve kendi ve akrabalarının kulaklarını çınlatıyorum ) neyse pazartesi autokinge götürücem lokal boya-yama yapıcaklar. beyaz su bazlı boya olduğu için endişem vardı ama sıkıntı olmaz dediler.

kaça yaptırdınız acaba ızgarayı?

• quote:

Herkese selam... uzun aradan sonra tekraryazayım dedim... ön ızgarayı a250 nin ızgarası olan krom yaptım çok hoş oldu. yanlız fiyat bir hayli yüksek o yüzden yaptırmaya değermi diye çok düşündüm. geçen benimde talihsiz bir olay geldi başıma. arka tampon sol tarafa biri bilinçli olarak çivi ile bölgesel kazımış tamponumu. allahtan başka yerlere yapmamış bi karışlık bi alanda tampona çalışmış(burdan kendisini sevgiyle anıyor, ve kendi ve akrabalarının kulaklarını çınlatıyorum ) neyse pazartesi autokinge götürücem lokal boya-yama yapıcaklar. beyaz su bazlı boya olduğu için endişem vardı ama sıkıntı olmaz dediler.

Bence yamayı, boyayı su bazlı boya ile yaptırmayın. İzmirdeyseniz servisine götürün. Orada sertleştirici katılmış boya ile ilk rötuşunu yaptırın. 1 ay sonra tekrar zımparalatıp tekrar boyayı yaptırın. Su bazlı boyalar yıkamada bile çıkıyor. Benimde başıma talihsiz bir olay geldi oaradan biliyorum. Su bazlı boyayı ben yıkarken mikrofiber bezle bile çıkardım.

• Bu arada ızgaralar müthiş yakışmış.
  • Burak Bey Merhaba,

Bu egzoz uygulamasını yapan yerin iletişim bilgilerini paylaşabilirseniz süper olur

Saygılar
  • ön ızgaraya diyecek yok zaten on numara ama eksozları ben beğenmedim orjinal taraftarı biriyim a45 amg eksozları çok daha tatlı durur düşüncesindeyim
  • quote:

Bende 1 hafta geçmesinden sonra yorumlarımı yazayım... malum araba yeni olduğu için gezesi geliyor insanın 750 km yaptım geçen çarşambadan bu yana. genel intibam kesinlikle çok iyi. sırasıyla yazmaya başlayayım... ilk olarak araç yeni olduğu için oldukça dikkat çekiyor. meraklı insanların bakışları ve park halindeyken gelip inceleyenleri seyretmesi haliyle keyifli oluyor. dışarıdan ve çevremden gelen bütün tepkilerin hepsi olumlu hatta hemen hemen herkes a serisi ile c premiuma noktayı koydu diyorlar. araca 5 kişide 4 kişide bindik hatta 4 kişi bindiğimizde arkada oturan arkadaşım 1.96 boyunda gayet uzunca biri. ben ilk iş arka taraf biraz basık sığabildinmi nasıl buldunmu diye sorduğumda kendisi oldukça tatmin edici ve çokta basık olmadığını söyledi(bana göre coupe dizaynı yapmaya çalışılırken arkada oturan için biraz sıkıntı oluyor). bence bu araç tam 4 kişilik. 5 kişide sığıyor fakat uzun yolculuklar için tavsiye etmiyorum. konfor malum... türkiyem yollarında 18' jant ve spor suspansiyonla konfor beklememek lazım fakat ben bu şartlara rağmen süspansiyon sistemini oldukça tok ve konforu yeterince iyi buldum.yoldaki akışı çok çok iyi. yani sanki yağ gibi akıyor gibime geliyor. yol tutuşu araca alıştıkça limitlerde deniyorum. şu anda viraj alma kabiliyeti oldukça yüksek diyebilirim. scirocco ile fark var. alıştıkça limitleri biraz daha zorlayıp daha net bilgiler vericem. bi sefer çevre yolunu kullandım izmirde bilen bilir. harmandalıda başlayan çevre yolunu kullanıp mavişehirden çıktım. gaza çok yuklenmeden ağır ağır 190 a kadar çıktım rodajdan dolayı sonra bıraktım. yüksek hızdaki stabilite ve aracın akışına resmen bayıldım. bana 159 gibi hatta belki ondan fazla güven verdi. aracın multimedyası ve ses sistemi oldukça güzel. hiç beğenmediim bi yerlerden pörtlemiş ekranıma bile oldukça alıştım hatta baya eğlenceli gelmeye başladı. ayrıca geri park kamerası ve park asistanı mükemmel icat yakıt değerlerim şuan ş.içi 8 civarı seyrediyor fakat daha da düşecek. seri kullanamadığım için seri kullanım değeri yazamıyorum. kısacası arabama odukça alışmaya ve kullanmaktan keyif almaya başladım. dewamı da gelicek. herkese iyi forumlaar

Merhaba öncelikle ve araçlarını alan veya almayan alıcak olan arkadasların hepsine hayırlı günlerde ve kazasız belasız kullanmalarını Allah nasip etsin Şimdi bu söylediğiniz rödaj olayı geçen bir araç alımında araç 2013 yani bu ilk 1000 km v.b tarzı yine birşeyler geldi kulağıma forumda bende satış temsilcisi arkadasa sordum yani aracı ilk 1000 km sakin kullanmak zorunda mıyız veya kullanmazsak ne olur yani bi eksisi götürüsü dezavantajı var mı diye Satıcı istediğimiz gibi kullanabiliceğimizi söyledi ama bi tekrar konuyu güncellemek istedim Fikirlerinizi bütün arkadaslar almak isterim Teşekkürler.

ve son olarak aracın radyosu ile ilgili radyoya el ile kaç tane kanal kaydedebiliyoruz söylerseniz sevinirim

• Arkadaşlar rodaj bilindiği gibi makina parçalarının birbirleriyle uyumlu çalışabilmeleri için, ilk kullanımdan başlayarak geçen bir süredir. Son zamanlarda "Yıl olmuş bilmemkaç teknoloji gelişti rodaj mı olur", "Mercedes'in de motoru açılır mıymış" şeklindeki yorumlara pek kulak asmamak lazım.

Bildiğim kadarıyla motor açma temel olarak silindirin içindeki nanometre derecesinde mikroskopik çapak, vs. parçaların silindirlerin gidip gelme hareketleri sonucunda talaşlanmasına deniyor. Diğer dönen, hareket eden parçalar için de geçerlidir. Rodaj süresi 10-20 yıl öncesine oranla daha kısa olabilir ama sonuçta makina makinadır.

Motoru açarken mümkün olduğunca yüksek ve değişken devirlerde kullanmak gerekiyor. İlk 1000-1500 km kadar. Eşime aldığımız A180 AMG'yi satan bayinin şöförlüğünü yapan arkadaş Mercedes motorlarının sıcağı sevdiğini söyledi. Yüksek sıcaklık da yüksek devir demektir bildiğiniz gibi.

• Aracın kullanma kılavuzunda; 1000-1500 km'ye kadar sakin sürün zorlamayın yazıyor.
  • bu sıralar a180 lerin ikinci el satışları fazla arttı millet 3000 km de arabasını direk satmaya başladı hayırdır inşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batu

quote:

son olarakta internette biraz araştırdım neler yapılıyor araca diye... işin açıkçası hem bnm ön tamponda hem amg olmayan tamponda alt tarafta bi gündüz farı veya sis farı eksikliği hissediliyor(kimi arkadaşlarım böyle daha iyi olduğunu söyleselerde ben kararsızım). güncel e serisinin gündüz farlarını a serisine direk uyguluyorlarmış dışarıda ama fiyat 2000tl civarı dediler oda bana çok geldi. kabloları kesip biçmedikleri ve herhangi bir ara uygulama yapmadan direk bi kablo ile yanmasını sağladıkları için garantiyide bozmuyormuş. sizlerinde bu konuda fikrini alayım dedim ne dersiniz? mantıklımı? bana fiyat biraz uçuk geldi bide piyasada(hepsiburada gittigidiyor vs) bu e serisinin ledlerinin yan sanayileri ve çakmaları cirit atıyo. o yuzden çok kararsız kaldım

Bu egsoz uygulamasini yapan yeri ozel mesajdan benimle paylasirsaniz cok sevinirim. C204 aracim icinde C63 egsoz uygulamasi dusunuyorum.

özelden gönderiyorum burda reklam olmasın yanlış anlaşılmasın...

• quote:

Orijinalden alıntı: Elite `

quote:

Bende 1 hafta geçmesinden sonra yorumlarımı yazayım... malum araba yeni olduğu için gezesi geliyor insanın 750 km yaptım geçen çarşambadan bu yana. genel intibam kesinlikle çok iyi. sırasıyla yazmaya başlayayım... ilk olarak araç yeni olduğu için oldukça dikkat çekiyor. meraklı insanların bakışları ve park halindeyken gelip inceleyenleri seyretmesi haliyle keyifli oluyor. dışarıdan ve çevremden gelen bütün tepkilerin hepsi olumlu hatta hemen hemen herkes a serisi ile c premiuma noktayı koydu diyorlar. araca 5 kişide 4 kişide bindik hatta 4 kişi bindiğimizde arkada oturan arkadaşım 1.96 boyunda gayet uzunca biri. ben ilk iş arka taraf biraz basık sığabildinmi nasıl buldunmu diye sorduğumda kendisi oldukça tatmin edici ve çokta basık olmadığını söyledi(bana göre coupe dizaynı yapmaya çalışılırken arkada oturan için biraz sıkıntı oluyor). bence bu araç tam 4 kişilik. 5 kişide sığıyor fakat uzun yolculuklar için tavsiye etmiyorum. konfor malum... türkiyem yollarında 18' jant ve spor suspansiyonla konfor beklememek lazım fakat ben bu şartlara rağmen süspansiyon sistemini oldukça tok ve konforu yeterince iyi buldum.yoldaki akışı çok çok iyi. yani sanki yağ gibi akıyor gibime geliyor. yol tutuşu araca alıştıkça limitlerde deniyorum. şu anda viraj alma kabiliyeti oldukça yüksek diyebilirim. scirocco ile fark var. alıştıkça limitleri biraz daha zorlayıp daha net bilgiler vericem. bi sefer çevre yolunu kullandım izmirde bilen bilir. harmandalıda başlayan çevre yolunu kullanıp mavişehirden çıktım. gaza çok yuklenmeden ağır ağır 190 a kadar çıktım rodajdan dolayı sonra bıraktım. yüksek hızdaki stabilite ve aracın akışına resmen bayıldım. bana 159 gibi hatta belki ondan fazla güven verdi. aracın multimedyası ve ses sistemi oldukça güzel. hiç beğenmediim bi yerlerden pörtlemiş ekranıma bile oldukça alıştım hatta baya eğlenceli gelmeye başladı. ayrıca geri park kamerası ve park asistanı mükemmel icat yakıt değerlerim şuan ş.içi 8 civarı seyrediyor fakat daha da düşecek. seri kullanamadığım için seri kullanım değeri yazamıyorum. kısacası arabama odukça alışmaya ve kullanmaktan keyif almaya başladım. dewamı da gelicek. herkese iyi forumlaar

Merhaba öncelikle ve araçlarını alan veya almayan alıcak olan arkadasların hepsine hayırlı günlerde ve kazasız belasız kullanmalarını Allah nasip etsin Şimdi bu söylediğiniz rödaj olayı geçen bir araç alımında araç 2013 yani bu ilk 1000 km v.b tarzı yine birşeyler geldi kulağıma forumda bende satış temsilcisi arkadasa sordum yani aracı ilk 1000 km sakin kullanmak zorunda mıyız veya kullanmazsak ne olur yani bi eksisi götürüsü dezavantajı var mı diye Satıcı istediğimiz gibi kullanabiliceğimizi söyledi ama bi tekrar konuyu güncellemek istedim Fikirlerinizi bütün arkadaslar almak isterim Teşekkürler.

ve son olarak aracın radyosu ile ilgili radyoya el ile kaç tane kanal kaydedebiliyoruz söylerseniz sevinirim

ben 1500 km ye kadar sabrettim sonra çeşme otobanında aracı otomatikten manuele alıp her viteste deviri çevirecek şekilde bastım. maks hıza çıkıp yavaşlayıp maks devire gelicek şekilde vites küçülttüm sonra tekrar bastım. bi 30-40 km böle gittikten sonra rölanti-normal hızda seyredip soğuttum aracı. bence başlarda çok zorlamamakta fayda var.

radyoya ben 10 kanal kaydettim daha fazlası oluyormu bilmiyorum. kullanım kitapçıgındaki radyo bölümüne bakmamıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bur@k1985 -- 19 Nisan 2013; 10:31:47 >

• Arkadaşlar birde bu elektrik-elektronik işlerden anlayan varsa şu navigasyon ve dokunmatik panel için bir ilan buldum onu inceleyebilirmi? bu konuda yorumları bekliyorum

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-navigasyon-cihazi-diger-mercedes-a-serisi-b-serisi-yeni-model-navigasyon-sistemi-116871871/detay/
  • quote:

Arkadaşlar birde bu elektrik-elektronik işlerden anlayan varsa şu navigasyon ve dokunmatik panel için bir ilan buldum onu inceleyebilirmi? bu konuda yorumları bekliyorum

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-navigasyon-cihazi-diger-mercedes-a-serisi-b-serisi-yeni-model-navigasyon-sistemi-116871871/detay/

cok fazla bir sey yazmaya gerek 3 adet resimdeki ekranlar 7 inclik commad ekrani zaten, ayrica kullandiklari arayuz cihazlari cinden gelen 100 dolarlik setler, ben olsam yaptirmazdim, hemde maliyeti 750 avro degil. Yapacak olsam en fazla 700 - 800 tl maliyet ile yapilir. Suan hala kullandigim ve onceki aracim olan astra h model arabama orjinal ekrana ayni islemi yaptim. Asla ve asla command gibi olmuyor. Guzel oluyormu guzel oluyor ama command ile karsilastirdiginizda 2 kademe dusuk kaliyor bu sistem.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.