herkese iyi akşamlar...arkadaşlar 2 gün önce 280 sel mercedes aldım...satışını falan üzerime aldım ve nihayet evin yolunu tuttum...yaklaşık 80 km yol aldım ..160 la giderken motor stop etti.kenara çektim marşına bastım çalışmadı...2 dakka bekledim tekrar marşa bastım bu sefer marşa da basmadı...2 dakka sonrada arabanın altına eğildim baktım...şanzımanın ordan yağ akıtıyo.... valla ne yalan söyleyeyim 10 yıllık mercedes aşkım bir anda eksilere düşdü...arabayı çektirdim...lpg sinin hortumu çıkmışondan çalışmamış marş basmamasının nedenide akü bitik...şanzımana gelince keçelerinden yağ kaçırıyo.anlayacağınız ihale aldım başıma.
arkadaşlar arabanın bunlardan başkada sıkıntıları var.ön takımlardan arka takımlardan ses geliyor bazende kalkışlarda stop ediyo( galiba benim becerisizlikliğimden) sağ camın otomatiği çalışmıyor araba sol kapıdan kilitlenmiyor disklerden karr kurrr sesler geliyor stabilize yolda.ön diskleri yeni balataları yeni
arabanın artıları ise yeni lpg takıldı. çürük falan kesinlikle yok iç döşemeleri falan iyi durumda ustaların demesine göre motoru çok iyi durumda(ölüm girmezmiş)
arabayı 7.500 e aldım eve getirmem götürmem falan 8.600 e maloldu bana yaptığım hesaplamalara göre arabaya 1000 lira daha masraf yapılması lazım. açıkcası arabadan arabalardan soğudum şu 3 gün içinde...
bi yardımcı olun bana bundan sonra ne yapmam lazım arabayı elimden çıkarayımmı 1000 lira daha harcayıp 10.000 liraya 33 yaşında araba aldımmı diyeyim. aylık gelirim 1800 lira.maaşımı yermi bu arabaa..
yokmu yardımcı olacak...
Kardeş geçmiş olsun çok üzüldüm tabii ki elimizden gelen yardımı yaparız. Arızaları zaten tespit etmişsin . Araç tahmin ediyorum w126 kasa . Bakımı diğer araçlara göre tabii ki masraflı olacak araçtır. İlk başta yapacağın ön ve raka takımı adam etmen. Daha sonra şanzıman çok önemli. Kalkışta otomatik aracın stop etmemesi gerekir bir sıkıntı olduğu kesin lpg yle alakalı bir sıkıntıdır büyük ihtimalle. Bu işleri hallettikten sonra sıra aracın iç donanım ve aksesuar bakımlarına gelir. Vakit , zaman ve tabii ki belli bir bütçe ayırırsan olmaz diye bişey yok ama ister istemez stres yapacaktır sana onun için her zaman moralini düzgün tutup mantıklı hareket etmem gerekir. Hiç bir zaman araştırma ve soruşturma yapmadan aracın herhangi bir yerini güvenemeyeceğin ustalara elletme bir kaç parçayı eline verebilirler buna gerek yok veya abi bu arızalı değişmemiz gerek diye. Tofaşa bakan ustaya mercedes baktırılmaz. Bu tarz araçlara çekiç tornavidayla dalınmaz. Usta dediğin neyi nasıl söküp takacağını iyi bilmesi gerekir. Lpg de günümüz şartlarında şehiriçi 40-45 yakar şehirdışı 28-35 kuruş arası ağırlık ve hız fark ettirir. Parça ihtiyacın olursa haber ver parçanın kodunu yazman önemlidir. Bazı parçalar w116 dan uyar. selamlar.