Şimdi Ara

Mekatronik mühendisliği mi endüstri mühendisliği mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yıldız teknikte bu ikisinden birini ilk sıraya koyucam ama hangisini koysam çok kararsızım.Bana uygun olan daha çok makine mekatronik tarzı şeyler ama sanki mekatronikte fazla iş imkanı yok gibi bi izlenim var bende çok bilinmemesinden kaynaklı,endüstri daha garanti gibi geliyor sizin fikriniz nedir dostlar ?

• endüstri mühendisi olursan google'de çalışabiliyorsun ama megatronikçiyi almazlar bunu neden yazdım bilmiyrum
  • Mekatroniği araştır iyice bence. Japonya'da rahat iş bulabiliyorlar diye duymuştum. Yeni yeni gelişen bölüm olduğu için yazılabilir.
  • sıralaman kaç?
  • 19600 sıralama türkçe mekatronik yazarsam gelir gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YoyoWhatupBitch -- 8 Temmuz 2013; 21:10:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YoyoWhatupBitch

19600 sıralama türkçe mekatronik yazarsam gelir gibi.

ucu ucuna gelme ihtimali var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mekatronikçi

quote:

evet çok sınırda ama yazıcak mıyım bilmiyorum iş ilanlarına baktım korktum. çoğu mesleğin istanbulda en az 5 10 sayfa iş ilanı çıkarken mekatronikten sadece 6 tane çıktı çoğunda da makine veya mekatronik diyodu zaten hatta birinde fizik mühendisi bile diyodu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

evet çok sınırda ama yazıcak mıyım bilmiyorum iş ilanlarına baktım korktum. çoğu mesleğin istanbulda en az 5 10 sayfa iş ilanı çıkarken mekatronikten sadece 6 tane çıktı çoğunda da makine veya mekatronik diyodu zaten hatta birinde fizik mühendisi bile diyodu.

piyasada mezun da az onu da düşün...

• quote:

quote:

quote:

quote:

piyasada mezun da az onu da düşün...

öyle ama 6 nedir yani en azından 1 2 sayfa filan bekliyodum neyse bu hafta yıldıza meslek tanıtımına gidicem kararı orda vericem artık.

• mezun birisini bulsakda bilgi edinsek çok iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: sagocu44

mezun birisini bulsakda bilgi edinsek çok iyi olur

Yeni meslek olduğu için internetten de bakıyorum herkes öğrenci hiç mezuna rastlamadım.
  • mekatronik kesinlikle lisans için okunmamalı. yüksek lisans için belki. disiplinler arası bi bölüm olduğu için hiç kimse tercih etmez iş alımlarında özelde. zaten devlet alımı da yok. ortada kalabilirler mezunları.

endüstrinin en azından belli bi piyasası oluştu.
  • YoyoWhatupBitch kullanıcısına yanıt
    Birader Türkçe Mekatronikten Hiç Birsey Olmaz Arkadaslarım Gopta Türkçe Okuyorlar Kitaplar İngilizce İster İstemez Ögreniyorlar Birde Derslerdeki terimler İngilizce İster İstemez Ögreniyorsun İster Bastan İngilizce Git İster Sonradan Ögren Sana Kalmış Sana Benden Örnek Verecek Olursam Hazırlık+3 Yıl Okuyup Teknikerlik Diploması Alıp Bıraktım Simdi Tekrar Öss Girdim Bu Sene Gelecek Birkac yer var Neyse Ben Sana Bölümü Anlatayım İlk Yıl Standart Mühendislik Dersleri+ Basit Atölye(Sadece Sökme Vede Leyim Yapma) 2.Yıl Catia(cizim programı) Dinamik Statik bilgiyar programlama Dev c plus dif+dif uygulamaları 3.yıl Tamamen Elektironik Üzerine Gerisini Göremedim Cunku Bıraktım Bırakmak Zorundaydım 1.Bursumu Kestiler 2.Gelecegi Yok Neden Dersen 1.Yıl Isınma ile geçiyor lan mühendislikte buymuş amk edasıyla gecer 2.Yıl Makine dersleri baslayınca artık olacak amk 2.sınıfım dersin 3.Elektirik daha ne görecem amk dersin vede ufak ufak staj bakarsın ama o kadar emegin geçmiştir karsılıgı cok komik rakamlardır ben ankarada sincan organizede sırf stajı yapayımda teknikerlik alayım diye 200 tl ( iki yüz) staj yaptım ama aynı devrem elektirik elektironikçiler benim yanımda 400-450 yaptılar 4. Elektirik-Elektironik+Bilgisayar Programlama Göreceksin Hiç Bişeyi Tam Bilmeden Mezunsun Ha İlla Okuyacam Dersen Sana Tavsiye Elektirik-elektironikten Yandal Yaparsın sonra askerlik girer araya vs vs yani sözün özü su okul biter üzerine 3-4 yıl daha okursun stajerligi kaldırırsın oda yaklasık 2 yıl gibi bişe oluyor sonra 7.yılında 5-6 bin arası maas alırsın o da biraz hesapla 18 yasında girdin uzatmadan bitirirsen 18+4=22 okul biter 22+3=25 yandal biter 25+2=27 stajerlik biter 27+1=28 askerlik biter(askerlik aradan kalkmadan hiç bir yer basvurunu almaz bile alsalar bile komik rakamlar verirler) yas oldu 28-29 ben bu işten ne anladım 30 merdiven dayadım hala okuyorum hala iş arıyorum vs vs yani birader benim agzım yandı kulaga söylerken hoş geliyor bir ortama girdiginde sana uzaylı gibi davranabilirler ama degmez sana en acık bir sekilde acıkladım daha da kafana takılan yer varsa sorabilirsin he bana inanmak zorunda da degilsin ama benim konumuma gelince anlayacaksın umarım iş işten geçmeden anlarsın...

• quote:

Orijinalden alıntı: erdhe

Birader Türkçe Mekatronikten Hiç Birsey Olmaz Arkadaslarım Gopta Türkçe Okuyorlar Kitaplar İngilizce İster İstemez Ögreniyorlar Birde Derslerdeki terimler İngilizce İster İstemez Ögreniyorsun İster Bastan İngilizce Git İster Sonradan Ögren Sana Kalmış Sana Benden Örnek Verecek Olursam Hazırlık+3 Yıl Okuyup Teknikerlik Diploması Alıp Bıraktım Simdi Tekrar Öss Girdim Bu Sene Gelecek Birkac yer var Neyse Ben Sana Bölümü Anlatayım İlk Yıl Standart Mühendislik Dersleri+ Basit Atölye(Sadece Sökme Vede Leyim Yapma) 2.Yıl Catia(cizim programı) Dinamik Statik bilgiyar programlama Dev c plus dif+dif uygulamaları 3.yıl Tamamen Elektironik Üzerine Gerisini Göremedim Cunku Bıraktım Bırakmak Zorundaydım 1.Bursumu Kestiler 2.Gelecegi Yok Neden Dersen 1.Yıl Isınma ile geçiyor lan mühendislikte buymuş amk edasıyla gecer 2.Yıl Makine dersleri baslayınca artık olacak amk 2.sınıfım dersin 3.Elektirik daha ne görecem amk dersin vede ufak ufak staj bakarsın ama o kadar emegin geçmiştir karsılıgı cok komik rakamlardır ben ankarada sincan organizede sırf stajı yapayımda teknikerlik alayım diye 200 tl ( iki yüz) staj yaptım ama aynı devrem elektirik elektironikçiler benim yanımda 400-450 yaptılar 4. Elektirik-Elektironik+Bilgisayar Programlama Göreceksin Hiç Bişeyi Tam Bilmeden Mezunsun Ha İlla Okuyacam Dersen Sana Tavsiye Elektirik-elektironikten Yandal Yaparsın sonra askerlik girer araya vs vs yani sözün özü su okul biter üzerine 3-4 yıl daha okursun stajerligi kaldırırsın oda yaklasık 2 yıl gibi bişe oluyor sonra 7.yılında 5-6 bin arası maas alırsın o da biraz hesapla 18 yasında girdin uzatmadan bitirirsen 18+4=22 okul biter 22+3=25 yandal biter 25+2=27 stajerlik biter 27+1=28 askerlik biter(askerlik aradan kalkmadan hiç bir yer basvurunu almaz bile alsalar bile komik rakamlar verirler) yas oldu 28-29 ben bu işten ne anladım 30 merdiven dayadım hala okuyorum hala iş arıyorum vs vs yani birader benim agzım yandı kulaga söylerken hoş geliyor bir ortama girdiginde sana uzaylı gibi davranabilirler ama degmez sana en acık bir sekilde acıkladım daha da kafana takılan yer varsa sorabilirsin he bana inanmak zorunda da degilsin ama benim konumuma gelince anlayacaksın umarım iş işten geçmeden anlarsın...

Teşekkürler yorumunuz için,bugün yıldıza gittim meslek tanıtımına ordaki adam yıldızın bu sene ilk defa mezun verdiğini ve mezunlardan işsiz kalan duymadığını söyledi. Kimisi fordda mercedeste filan işe girebiliyomus ayrıca iş ilanlarına baktığımı ve çok az olduğunu söylediğimde o sitelere bakma mekatronik henüz gelişmekte meslek olduğundan gelip bizim üniversiteye iş ihtiyacı olduğunu söyleyip iyi mühendisleriniz varsa işe alalım dediklerini söyledi. Birde yeni kurulan bölüm olduğundan ve öğrenci sayısı azlığından hocalarla iletişim fazlaymış ve staj işleri filan kolaylıkla hallediliyormuş.

• Birader Yanlış Anlama Ama Keşke Onlara Bir Soraydın Mekatronikciler forda merdecesde ne iş yapıyormuş birde madem forda merdecese girebiliyormusuz da otomotiv mühendisleri ne iş yapacaklar acaba bana deseydin tai tusaş eyvallah oralara girersin ama öncelikle okulu 3.50+ ortalama yapacaksın sonra kurumun sınavına gireceksin kazanırsan işe baslarsın kazanamazsan devam
  • Bu çok şaibeli bir soru aslında ikisininde ayrı artıları var ben makine mühendisliği okuyorum bölümde 1. Yim ve bu yıl çap yapmaya karar verdim.endüstri mühendisi demek şirketin tüm bağlantılarından sorumlu kişi demektir.türkiyede binlerce firma olduğundan endüstri mühendisine ihtiyaç var fakat büyük şirketlerin direk lisans mezunu alacaklarını sanmıyorum dahaçok yüksek lisans,İngilizce dışında 2. Dil bilen kendini çok iyi yetiştirmiş kişileri alır.mekatronik mühendisliği yeni bir bölüm ve otomasyon teknolojileri ile doğrudan alakalı. Bu teknolojileri kullanan firmalar aselsan, tai, Vestel , Ford gibi büyük firmalar. Böyle firmalar herzaman otomasyon üzerine uzman mühendise ihtiyaç duyar bir makine mühendisi tek başına otomasyon sistemi kuramaz. Aynı şekilde elektrik-elektronik mühendiside yapamaz.fakat mekatronik işte bu işi yapan bölüm.zaten mekatronik mühendisi iseniz çok büyük firmalarda çalışmak zorundasınız. Gidip bir döküm fabrikasında çalışamazsınız.japonya gibi ileri teknoloji ülkelerinde en değerli mühendislikten birisidir mekatronik.ve bizim fizik hocamızda kesinlikle böyle olduğunu söylüyor.yani arkadaşlar gelecekte ülkemizde robotik ve otomasyon sistemleri çok gelişirse mekatronik mühendisi çok daha rahat iş bulur fakat şuanda yalnızca büyük firmalar alıyorlar.ben büyük ihtimal mekatronik üzerine çap yapıcam .belki gelecekte büyük fırsatlar çıkar aselsan gibi firmada çalışırım.herşey size bağlı kendinizi geliştirin büyük firmada çalışın ülkemizi kalkındıracak projeler yapın. Başarılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.