Şimdi Ara

MEİZU M2(MİNİ) ANA KONU (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
614
Cevap
16
Favori
20.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sonkarizma

    Merhabalar,

    meizu mini telefonumda 4.5.3İ sürümü yüklü satın almıştım. Ara ara telefonun menüsünden sistem update yaaprdım ve sisteminiz güncel derdi. Bu sabah denediğimde direk program kendini kapatmaya başladı. biraz araştrıdım, yeni sürüm olduğunda bunu yaparmış. telefonun dilini ingilizce yapıp sistem updateyi çalıştırmam gerektiğini öğrendim. Hemen denedim. yeni versiyon olan 4.5.4i olduğunu söyledi program bende indir dedim. Yaklaşık 723 mb lık dosya indirdi fakat güncelleme ekranında Firmware corrupt hatası verdi. Bende dosya bozuk indi herhalde deyip, direk flyme sitesinden bilgisayara 4.5.4İ yi indirdim ve telefonda ana dizine attım. dosya yöneticisinden update zip dosyasını çalıştırdığımda tekrar Firmware corrupt hatası aldım. Telefonu kapattım ses yükseltme tuşu ve power ile recorvy modda açtım ve bilgisayara bağladım. bilgisayar bu şekilde telefonu usb bellek gibi gördü. Bende update zip dosyasını buraya attım, clear data yı işaretleyip start dedim. Fakat tekrar Firmware corrupt hatası aldım.

    Şimdi telefonumu aldığım kişi bir şekilde 4.5.3İ yi yüklemiş, ben ise şimdi bunun üzerine bir üst versiyonu yükleyemiyorum. Önce A sürümü bir rom yükleyip, daha sonra mı İ sürümü yükleyeceğim. Bu işlemleri yukarıda anlattığım gibi mi yapacağım yoksa bilgisayarda özel programlar aracılığı ile mi yapacağım?

    Yardımcı olabilecek var ise çok makbule geçer

    hacam bende 4.5.3A sürümü vardı şimdi 4.5.4.2A sürümüne güncelledeim. sırf türkçe sürümü kurabilmek için ama Firmware corrupt hatası verdi. güncellemeden denedim yine vermişti. 4.5.4.2A olunca vermez diye düşünmüştüm. sonuçta 4.5.4 serisi ikisi de ..

    Sizde bir gelişme olursa yazarsınız ben de uygularım. yarı tükçe kullanmaktan yoruldum :)




  • Merhaba arkadaşlar,


    https://meizufans.eu/forum/topic/2599/guide-how-to-install-i-international-firmware-on-your-chinese-mainland-meizu

    Bu sitedeki method 1 yöntemi ile telefonu çok rahat birşekilde I sürümüne geçirebilirsiniz.
    Telefonun ID sini değiştirip, update zip ile sürümü güncelleyebilir ve OTA güncellemelerini almaya devam edebilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim telefon telefondaki yükseltme aracı ile yükseldi. dili ingilizce yapınca oldu. telefon belleğine update zip dosyası oluşturmuş bunu silsem bi zararı olur mu.
  • sacit S kullanıcısına yanıt
    Silebilirsiniz.
    Hangi versiyona geçtiniz?
    4.5.4.2A sürümü ise Türkçe desteği var mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4.5.4I olarak gözüküyo. türkçe ve hiç bi değişiklik hissetmedim.
     MEİZU M2(MİNİ) ANA KONU MEİZU M2(MİNİ) ANA KONU
     MEİZU M2(MİNİ) ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sacit -- 1 Ocak 2016; 18:06:35 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mechatronik

    Merhaba arkadaşlar,


    https://meizufans.eu/forum/topic/2599/guide-how-to-install-i-international-firmware-on-your-chinese-mainland-meizu

    Bu sitedeki method 1 yöntemi ile telefonu çok rahat birşekilde I sürümüne geçirebilirsiniz.
    Telefonun ID sini değiştirip, update zip ile sürümü güncelleyebilir ve OTA güncellemelerini almaya devam edebilirsiniz.

    Maalesef oradaki yöntemler bende işe yaramadı.

    sh /sdcard/chid.sh koöutunu emülatöre yazınca not found hatası alıyorum.




  • sonkarizma S kullanıcısına yanıt
    chid dosyasını siteden indirip telefona attınız mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonkarizma S kullanıcısına yanıt
    Bu methot 1 ile ben dakikalar içinde hallettim.
    Telefonunuza uygun "chid.sh" indirip ana dizine atın öyle deneyin, bu sefer olacaktır. Vaktim olsa bi anlatım videosu hazırlayacaktım ama artık geçti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4.5.4.2A sürümünü sorunsuzca telefonuma yükledim. Sonra chid.sh dosyasını başka yerden bulup tekrar telefonun ana dizinine attım. Terminal emülatöre önce su yazarak root izni verdim. Daha sonra sh /sdcard/chid.sh komutunu girdim. telefon kendini kapatıp açtı. Tamam bu sefer oldu demiştim fakat, flyme sitesinden indirdiğim 4.5.4I update dosyasını yine yüklemedi Firmware corrupt hatası aldım.

    Rus sitesinden 4.5.4I nin system img dosyasını indirip telefona kurdum fakat, bu sürümde eski sanırım. Çünkü telefon üzerinden güncelleme kontrolu yapınca 4.5.4I yi buluyor, indiriyor ama yüklemede hata veriyor. Ayrıca ruslar bu dosyayı iki ay önce foruma yüklemişler. Oysa flyme sitesinde 4.5.4İ daha yeni geldi. Converter_system_Lollipop ile update.zip dosyasından system img yapılıyormuş. flyme ın sitesinden indirdiğim güncel 4.5.4İ den system img dosyası almayı beceremedim. Nasıl yapılır bir kaynakda bulamadım. Araştırmaya devam ediyorum.

    Şu an telefonumda 4.5.4.2A var ve ingilizce kullanmak istemiyorum. Önerisi olan, destek verecek var ise çok makbule geçer.




  • Bir tavsiyeyle ben de bu telefondan aldım. 10 gün kadar kullandım. üzerinde os84.5.3.2A yazılımı yüklü bende tamamen türkçe yapmak için en güncel A rom indirdim. güç+ses açma tuşlarına basarak recovery sürücüsü içerisine indirdiğim update.zip dosyasını atıyorum. clear seçeneğini seçip start diyorum. işleme başlıyor son anlarda Firmware corrupt hatası veriyor. Kaç A rom denediysem hepsinde aynı sonuç. Bu arada eski rom da sürekli flyme optimize yaparak çok uzun süre sonunda açıyor. O da tam karalı çalışmıyor sanki bir kaç işlem yapıyorum. tekrar resetliyor. Telefondan soğumaya başladım aslında fiyatına göre iyi telefon. İ sürümü yüklemek için ilk aşamayı geçemeyen bu kardeşinize yardım edermisiniz. Son çare telefonu aldığım fiyata satmaya niyetlendim. o da müşteri bulabilirsem. Lütfen yardım...
  • Flyme sitesinden indirdiğim en güncel 4.5.4İ romun system img sini alabildim. Daha sonrahttps://meizufans.eu/fo...-chinese-mainland-meizu adresindeki 2. yöntem ile yükledim. Daha sonra temiz kurulum olsun diye fabrika ayarlarına döndürdüm. Telefon dilini ingilizce yapıp sistem güncelleme yapınca en son sürüm yüklü uyarısını alıyorum. Yani başardım.
  • üstte mesajımda yazdığım gibi dün akşam güncellemeyi yükseltme programı yardımıyla yaptım. (Clear data seçmeden) açıldı telefon yüklenmiş ve dili türkçe yaptım. bu akşam tekrar dili ingilizceye alıp yükseltme programını çalıştırdım ve aynı güncelleştirmeyi telefonda yüklü olmasına rağmen tekrar gösteriyo yine yükseltme işlemini yaptım.
    yne aynı şekilde aynı güncelleme var diyo. nerde hata yapıyorum ben. clear datayı özellikle seçmedim telefon defterim numaralar kaybolur diye. yedeklemeyi nasıl yaparım bu arada rehberin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sacit -- 1 Ocak 2016; 23:44:31 >
  • Telefon id nasil degisir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sacit

    üstte mesajımda yazdığım gibi dün akşam güncellemeyi yükseltme programı yardımıyla yaptım. (Clear data seçmeden) açıldı telefon yüklenmiş ve dili türkçe yaptım. bu akşam tekrar dili ingilizceye alıp yükseltme programını çalıştırdım ve aynı güncelleştirmeyi telefonda yüklü olmasına rağmen tekrar gösteriyo yine yükseltme işlemini yaptım.
    yne aynı şekilde aynı güncelleme var diyo. nerde hata yapıyorum ben. clear datayı özellikle seçmedim telefon defterim numaralar kaybolur diye. yedeklemeyi nasıl yaparım bu arada rehberin.

    Merhabalar,

    Öncelikle bir önceki mesajınızdaki ekran görüntülerine bakınca, telefonunuz yeni güncellemeyi görüyor, telefona indiriyor fakat yükleyemiyor. Son ekran görüntünüzde de açıkça görüleceği üzere firmware corrupt (bozuk dosya) hatası alıyorsunuz. Bunun nedenini telefonunuzun I (international) sürümlü romlara uyumlu olmamasıdır. Bu nedenle I uzantılı yazılımları direk telefon üzerinden yapamazsınız.

    https://meizufans.eu/forum/topic/2599/guide-how-to-install-i-international-firmware-on-your-chinese-mainland-meizu

    Bu sitedeki 1. yöntemi denemenizi öneririm. chip.sh dosyası ile telefon ID sini değiştirip, I uzantılı romlara uygunmuş gibi telefonu göstererek yükleme yapabilirsiniz. Bu yöntem bende işe yaramadı. Çünkü Meizu telefonlar üretilirken farklı versiyonlar ile üretilmiş. Bu site üzerinden verilen chip.sh dosyası hangi versyon meizu m2 mini için yapılmış belli değil, benim telefonda işe yaramadı. Belki sizde işe yarar. Denemenizde fada var. en kolay yöntem budur.

    1. yöntem işe yaramaz ise, yine aynı sitede anlatılan 2. yöntemi deneyebilirsiniz. Ben bu yöntem ile yaptım. Telefonunuz yeni sürümü bulup, telefonun ana dizinine indirir. 723 mb lık update zip dosyasıdır. Bu dosyayı bilgisayara alın. Yada flyme.en sitesinden en güncel türkçe dil içeren 4.5.4İ sürümünü bilgisayarınıza indireceksiniz.

    2. yöntemin, 5. maddesinde yazan Click here to download converter first bağlantısından Converter_system_Lollipop i indireceksiniz. indirdikten sonra zipli dosyayı masaüstünüze çıkardıktan sonra oluşan klasör içinde BIN, IN, OUT isimli 3 klasör ve System-conVERTER.cmd yazan komut dosyası olacaktır. Bundan sonra anlatım bulamadım ben deneme yanılma yolu ile kendim yaptım. Belki daha kolay yoluda vardır ama ben kendi yaptığım yolu yazayım.En son sürüm olan 4.5.4İ yi update zip isimli dosyayı, zipten çıkardım. Oluşan klasörün içine girip ne var ne yok kopyaladım ve az önce bahsettiğim BIN,IN,OUT yazan yerde IN in içine kopyaladım. Fakat direk klasörü değil, içindekileri kopyaladım. Daha sonra System-conVERTER.cmd sağ tıklayop yönetici olarak çalıştırdım. pres 1 veya 2 diye sorar, siz 1 yazıp enter diyin, 5 dakika kadar işlem yapacak, sonunda ekranda bittiğini göreceksiniz. OUT yazan yerin içinde yaklaşık 1,50 Gb lık bir system img. dosyası oluşacak. güncel rom dosyamızın system img sini aldık.

    Telefonunuz rootlu olmalı, yani ayarlardan flyme hesabından girip, kullanıcı adınız yazan yeri tıklayıp, sistem ayrıcalıkları bölümü açık olmalıdır. Daha sonra telefona SUPERSU yükleyip kuracaksınız, kurulum tamamlandıktan sonra programı açıp, ayarlardan default acssesi grant olarak seçeceksiniz. daha sonra telefona termina emilatörü yükleyeceksiniz. 1,50 gb lık oluşturduğumuz system img dosyasını da telefonun ana dizinine atacaksınız. Telefon ekran ayarlarından ekran kapanma süresini 30 dk yapacaksınız. Termina emülatörü açıp, önce su yazıp enter yaparak, programa süpersu izni vereceksiniz, daha sonra termian emülatöre dd if=/sdcard/system.img of=/dev/block/platform/mtk-msdc.0/by-name/system yazıp enter diyoruz. 10 dk kadar işlem yapar ve emülatör ekranında işlem tamamlanınca # yi görürsünüz. Telefonu resetleyin, açılınca 4.5.4İ kurulmuştur. Siz telefonu fabrika ayarlarına da çevirin temiz kurulum olsun.

    https://www.youtube.com/watch?v=pCVkY7-TQeI buradaki videoda alt sürüm kurulumu var ama yöntem birebir aynı. Ben de buradan yaparak kurdum.

    Dün acemiydim, sabahatan akşama kadar bir çok yöntem denedim, deneme yanılma ile sonunda kurdum. Yukarıda eksik anlatım veya karışık anlatım yapmış olabilirim. videoyu izleyince daha net anlayacaksınız. Kolay gelsin.




  • Yöntemlere dikkat edin bazılarında A surumlerıne geri dönemezsiniz aklınızda olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tayfun bey napıyım ben. sen söle.
  • Arkadaşlar meizu m2 telefon yeni aldım. az önce taktım çalıştırdım sorunsuz çalıştı.
    Sonra sim kart yerini takıp çıkardım. sonra yeniden başlattım flyme beyaz ekranı gelip kendi kendine sürekli kapanıp açılıyor. defalarca denedim. olmadı. power tuşuyle + tuşunu deneyip clear data yaptım gene olmadı.reset yapıyorum gene düzelmiyor.. pilide yokki takıp çıkarıyım.....anlamadım gitsin makina androide ekranına gelmeden devamlı kendini kapatıp açıyor. sadece beyaz ekranda fly me logosu çıkıyor bir süre sonra yeniden başlatıyor kendisini.... Daha jiletini bile açılmamış sıfır telefon ne oldu anlamadım.
  • 15 aralıkta sipariş ettiğim meizu m2 m578 bugün elime ulaştı ve kutu açılışını gerçekleştirdim. videosu için:

    https://youtu.be/zaFTOiOwlS8
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uskudarian

    Arkadaşlar meizu m2 telefon yeni aldım. az önce taktım çalıştırdım sorunsuz çalıştı.
    Sonra sim kart yerini takıp çıkardım. sonra yeniden başlattım flyme beyaz ekranı gelip kendi kendine sürekli kapanıp açılıyor. defalarca denedim. olmadı. power tuşuyle + tuşunu deneyip clear data yaptım gene olmadı.reset yapıyorum gene düzelmiyor.. pilide yokki takıp çıkarıyım.....anlamadım gitsin makina androide ekranına gelmeden devamlı kendini kapatıp açıyor. sadece beyaz ekranda fly me logosu çıkıyor bir süre sonra yeniden başlatıyor kendisini.... Daha jiletini bile açılmamış sıfır telefon ne oldu anlamadım.

    Merhabalar,

    İlk önce açılıp daha sonra açılmaması ilginç. Batarya çıkmıyor bizim telefonlarda, power tuşuna baya bir uzun basılı tutunca resart yapıyor. eğer açılmıyorsa yeniden rom yüklemek gerekecek. Telefonda hangi rom yüklü geldi, ilk açıldığında bakabilmiş miydiniz?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dolphin1877

    Bir tavsiyeyle ben de bu telefondan aldım. 10 gün kadar kullandım. üzerinde os84.5.3.2A yazılımı yüklü bende tamamen türkçe yapmak için en güncel A rom indirdim. güç+ses açma tuşlarına basarak recovery sürücüsü içerisine indirdiğim update.zip dosyasını atıyorum. clear seçeneğini seçip start diyorum. işleme başlıyor son anlarda Firmware corrupt hatası veriyor. Kaç A rom denediysem hepsinde aynı sonuç. Bu arada eski rom da sürekli flyme optimize yaparak çok uzun süre sonunda açıyor. O da tam karalı çalışmıyor sanki bir kaç işlem yapıyorum. tekrar resetliyor. Telefondan soğumaya başladım aslında fiyatına göre iyi telefon. İ sürümü yüklemek için ilk aşamayı geçemeyen bu kardeşinize yardım edermisiniz. Son çare telefonu aldığım fiyata satmaya niyetlendim. o da müşteri bulabilirsem. Lütfen yardım...

    arkadaşlar yok mu yardım eden. benim telefonda şu an flyme ekranında birkaç defa optimize edip resetleyip en sonunda flyme ekranında kalıp duruyor. Saatlerce beklememe rağmen ekran değişmiyor telefonu kullanamıyorum.




  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.