Şimdi Ara

Meizu 16th Klubü - Yeniden Satışa Sunuldu (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
448
Cevap
17
Favori
46.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kutu açma videolarında olan arka jelatini yok telefonun, kullanılmış gibi durmuyor ama canım sıkıldı. Kamera jelatini var, ön jelatini de kaymış gibiydi biraz.
    Ayrıca şarjı bitik durumdaydı, açılmadı, takıp bir süre şarj ettikten sonra başlattım. Kurulum yapılmamış ancak ne yapsam bilemedim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arka jelatin bende de yoktu hocam, cihazın arkasına Ce sertifika yazma zorunluluğu varmış sanırım o yüzden çıkarılıyormus.
    Ama cihazın şarjının olmaması garip geldi bana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ungoliant84 U kullanıcısına yanıt
    Ben de almayı düşünüyordum. Bir bakıyorum stok gelmiş. Bir bakıyorum stok yok. Kafa karıştırıcı gerçekten. Kullanılmış olmasa da bir yerlerden bir telefon bulup, getirip, satıyormuş gibi bir hava var. Ben de tedirgin oldum bu durumdan. Sonucunu merak ediyorum.
  • 2. el olarak 2100 liraya aldım. Hiç kullanılmamış nerdeyse. Beyaz 6GB RAM - 64 GB depolama olanından. Bundan önceki cihazlarım olan Mi 5s Plus ve ondan önceki Mi 5s ile kıyaslayacak olursam:

1. Ekran çok daha canlı görünüyor. Bu AMOLED ekranlı ilk cihazım olduğu için mi bilmiyorum ama sanki renkleri daha bi canlı, güzel ve dolu geldi.
    2. Mi 5s Plustan daha küçük kasa boyutunda 5,7 inç yerine 6 inç veriyor olması ve çerçevelerin aşırı küçük olması çok güzel bi his.
    3. Ucube çentiklerden uzak durmak için çok bekledim ve evinde Mi8 kullanıcısı olan biri olarak diyebilirim ki, çentiksiz telefon harika bişey.
    4. 3,5 mm kulaklık girişinden aldığım ses çok berrak, kaliteli. Mi 5s Plus ile karşılaştırdığımda aynı kulaklıkla %30 - %40 daha fazla ses alıyorum.
    5. Pili bir günü çok rahat çıkarıyor. Ben telefondan çok yoracak oyunlar oynamıyorum; müzik, WhatsApp vb. sosyal uygulamalar ve diğer günlük kullanımla 2. günü bile bitirdiğim oluyor.
    6. OIS olması video çekerken OIS olmayan cihazlara göre alım kararınızı etkileyecek şekilde fark ediyor.
    7. Ahize sesi ve çift hoparlörden müziğin sesi gayet yüksek ve berrak. Kardeşimin Mi8 cihazıyla karşılaştırınca fark açık ara belli oluyor.
    8. FlyMe arayüzü aşırı derecede akıcı, yağ gibi. En ufak kasma, donma yok. 2 yıldan fazladır MIUI arayüzü kullanan biri olarak çok hızlı şekilde alıştım ve MIUI'dan özlediğim bi özellik şimdilik yok :)

Olumsuz Tarafları
    1. Hala Android 8.1.0 kullanıyor. Muhtemelen 9'dan sonra güncelleme almayacak (9 da meçhul). Güvenlik güncellemesi Mart 2019'da. Ancak kendi FlyMe arayüzü Meizu'nun tüm cihazlarındaki en güncel sürümünde ve düzenli olarak güncelleniyor.
    2. Telefonda gelen 1-2 tane de olsa silmek isteyebileceğiniz uygulamalar var. Kendi appstore'u (Google'dan bağımsız), e-posta uygulaması vb. gibi
    3. ROOT atılmıyor. Meizu root yöntemlerini kapamış. Bi iki rus geliştirici atmış ama ne hikmetse paylaşmıyorlar. Bu yüzden üst maddedeki uygulamaları silemiyorsunuz. Bildirimlerini kapatıp bi klasörde biriktirin, varlıklarını bile unutursunuz.

Özet olarak bu telefonu rakiplerine oranla kimler tercih etmeli:
    1. Çentik istemeyenler
    2. 3,5 mm kulaklık girişi arayanlar
    3. Güncelleme takıntısı olmayanlar

Aklıma gelenleri aktarmaya çalıştım. Son 3 maddeden biri size uymazsa, muhtemelen başka bi cihaz bakın derim. Ama tavsiye eder misin deseler kesinlikle tavsiye ederim.

• musokral kullanıcısına yanıt
    Hocam global sürümde root yok diye düzelteyim, ben A yani china sürüm kullanıyorum,root mevcut, hea magisk, supersu falan gibi değil, ama titanyum backup, adaway gibi root gerektiren uygulamaları yüklemek, build.prop ile volte açmak mümkün.
    Ustelik xiaomi, oneplus gibi cihazlardaki gibi twrp,bootloader kilidi açmak gibi işlemlere gerek kalmadan root yapiliyor

Yararlı bilgilendirme için tesekkür ederim.
    Sorularım ekranla ilgili olacak
    dokunma hissiyatı nasıl sizce?
    özellikle algılama anlamında...
    Daha önce hangi cihazları kullandınız? Ekran anlamında yorumlarınızı ricaediyorum ...
  • barbaros007 B kullanıcısına yanıt
    Bundan önce Mi 5s Plus öncesinde Mi 5s öncesinde de Lumia 1520 kullandım. Dokunmatik hissiyatı konusunda hiçbir sorunum yok gayet iyi algılaması. Ekran dediğim gibi önceki telefonlarıma göre daha canlı geldi ama Samsungtan (yeni modelleri s8-s9) geçiyorsanız muhtemelen çok memnun etmeyecektir. Diğer türlü ekranın herkesi mutlu edeceğini düşünüyorum.
    Bilgisayarınıza adb driverlari yükleyip telefonda yüklü istediğiniz sistem uygulamasını silebilirsiniz. Google da "adb üzerinden sistem uygulamaları silme" diye aratırsanız birçok anlatım mevcut.

• hasanandnexus kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam başka bi yolla hallettim. Belki başka arkadaşlar faydalanabilir.
  • ulysses29 U kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi gördüm mesajınızı,
    Pilin de boş olması iyice huylandırdı beni, dediğiniz gibi stok bir var bir yok görünüyordu, iade telefonları mı stoğa alıyorlar diye düşündürüyor.
    Kişisel fikrim telefonun kullanılmamış olduğu yönündeydi ancak biraz takıntılıyım bu konularda, içime sinmedi, iade ettim. Sorun yaşamam umarım. Tr de olsa Pixel bakardım, herhalde marka güveninden dolayı Samsung A70 alacağım.

• ungoliant84 U kullanıcısına yanıt
    Kutuyu açtıktan sonra iade kabul edilmiyor hocam bende hepsiburadadan 6 64 modelini aldım ve ekrandaki yapışkan kaymış bi şekildeydi ve daha fazla telefonu kurcalamadan hepsiburadayı aradım ama nafile yok kutuyu siz Açtınız iade alamayız gibi konuşmalar oldu ve sonuç olarak thh gittim şuan hepsiburada piyasada kalan cihazları satıyor bence umarım sorun olmadan iade edebilirsiniz

• İade şartlarını okudum, almaları lâzım, bu oyun cdsi değil ki açılınca sıkıntı olsun. Ama burası Türkiye,dediğiniz gibi yapmaları gayet normal geliyor, umarım hakem heyetinden istediğiniz sonucu alırsınız.
    Kullanıyor musunuz peki telefonu bu arada?

• Meizu 16th Klubü - Yeniden Satışa Sunuldu
    Süper night modu
    Gümüşyaka Silivri

• Silivri
    Meizu 16th Klubü - Yeniden Satışa Sunuldu

• Meizu 16th Klubü - Yeniden Satışa Sunuldu

• Meizu 16th cihazımı paraya ihtiyacım olduğu için satıyorum. Birkaç haftalık. İlgilenenler forumdaki ilanımdan bakabilir veya özelden mesaj atabilirler.
  • merhaba arkadaşlar acaba bildirim ledini nasıl açıyoruz.

• ICEBLUEE I kullanıcısına yanıt
    Zaten açık değil mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.