Şimdi Ara

Meganelar plastikmi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
5.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: guide

Offff çoluk çocuk 2-3 dergi okuyup burada ahkam kesiyor ya , acayip sinir oluyorum

gkkt güzel mesajların için teşekkürler dostum

Kendini kastettin heralde arkadaş resmen saçmalamış sorularıma cevap falan vermemiş orda burda laf atmaya devam ediyor
    tekrar soruyorum gkkt adın soyadın nedir senin? hangi dergilerde hangi konularda veya hangi otomobilin testlerini gerçekleştirdin?? Bu arada senin için BMW bayiine gittim bugün sordum dedim 520i de 2.0 motor var di mi diye hayır 2.2 var dedi Laguna da milyonlarca insan tarafından PAssat-accord-3-C-156-407 vs. nin rakibi olarak kabul edilirrrr 5 serisi veya merso E'yle aşık atamaz bunu 3 yaşındaki çocuk bile bilir

• Bana inanırsın inanmazsın o senin sorunun benim kimseye kendimi kanıtlamak gibi bir zorunlulugum yok ben 24 yasındayım ve enaz 10 yıldır profesyonel anlamda bu isin icindeyim!Hicbir firmaya ne sempatim var nede antipatim!Baska baslıklarda reno fanatigim deyip buraya tarafsız bir sekilde renoyu elestirebilmen zaten imkansız!Yaz okulumdan sonra 1 ay kadar davutpasa fabrikasına gidecegim o zaman seni cagirip basbasa konusuruz bunları hatta bu sayede otobus kullanma zevkini ve teknolojik olarak neler yapıldıgınıda gorursun!Kendimi o zaman sana tanıtırım zaten tanıtmama gerek kalmaz zaten anlarsın!Heralde bundan daha iyi bir ispat olmaz senin icin!Burada bunaları tartısmak anlamsız ve bos!
  • Sen bilirsin arkadaşım tartışmak anlamsız ama Focusla ilgili başlıkta focus u her şekilde megane a yeğlediğimi belirttim ki bu da renault hayranlığımın başka insanları yanlış yönlendirmeyecek seviyede olduğunun bir kanıtıdır, tıpkı zamanında bi topic e Laguna yerine Accord' u yeğlerim dediğim gibi

Orjinalden alıntı: Janjan

Sen bilirsin arkadaşım tartışmak anlamsız ama Focusla ilgili başlıkta focus u her şekilde megane a yeğlediğimi belirttim ki bu da renault hayranlığımın başka insanları yanlış yönlendirmeyecek seviyede olduğunun bir kanıtıdır, tıpkı zamanında bi topic e Laguna yerine Accord' u yeğlerim dediğim gibi

Focusu tercih ederim dersen saygı duyarım ama bu gercekten savundugun renoya buyuk haksızlık olur ayrıca aracları sadece gorunusune ve ozelliklerine gore degerlendirdigini gorurum!Ya blader yeni Focus kapalı kutu yeni magane kendini ispatlamıs fiyat/performans olarak segmentindeki en iyi araclardan biri bunu sende biliyorsun ama sirf gorunuse ve ozelliklerine bakarak yorum yapıyorsun focus hakkında bende focusu gorunum ve ozellik olarak begeniyorum ama bu aracı test etmeden kısa ve uzun vadede sorunlarını gormeden arac hakkında yorum yapmak yakısmaz!Yarın arac alacak olsam meganeyi tercih ederim cunku 2 yıldır kendini kanıtlamıs bir arac!Ha 6 ay sonra focuslarda herhangi bir sorun cıkmazsa yola oturuşu filan guzelse o zaman tercih edilebilir!

• Zaten orada karşılaştırdığım kriteri belirtmişim: Fiyat-donanım-kalite-güvenlik ilişkisi, yol tutuş-performans-tüketim-fiyat/performans, konfor ilerleyen zamanlarda göstercek kendini henüz test sürüş imkanım olmadı ama etrafımda pek çok insan yol tutuş konusunda selefini aratmadığını söylüyor bende genellikle kendi yorumarımı yazmaya gayret ediyorum (tüketim verileri hariç)

Orjinalden alıntı: Janjan

Zaten orada karşılaştırdığım kriteri belirtmişim: Fiyat-donanım-kalite-güvenlik ilişkisi, yol tutuş-performans-tüketim-fiyat/performans, konfor ilerleyen zamanlarda göstercek kendini henüz test sürüş imkanım olmadı ama etrafımda pek çok insan yol tutuş konusunda selefini aratmadığını söylüyor bende genellikle kendi yorumarımı yazmaya gayret ediyorum (tüketim verileri hariç), zaten eğer Megane'ın adam gibi versiyonları ithal edilseydi o zaman onu yeğlerdim- ESP+CSV Cabasse müzik sistemi, deri döşeme, geniş ekran yol bilgisayarı falan gelmiyor türkiyeye, dynamique seviyesi de ghia ile rekabet edemiyor pek (donanım olarak)
  • evt dısı plastık cunku bı yaya'ya carptıgında demır olursa daha sert olacagı ıcın yayayın canını cok yakar.bu yuzden megan dısta sertlıge onemvermez.ıctekı kasasıda kendı sınıfında otomobıllere gore daha serttir
  • quote:

Orjinalden alıntı: ztrkmr

yaw plastik değilde şu anda adını tam hatırlamıyorum araba mikelaj mı ne ole bir madeyle yapılmıs kaportaya filan bastırınca lastige dokunmus gibi hemen içine girip cıkıyor (dynamite 1.5 dci aldım)

hay dilini eşek arısı soksun
    mikelaj nedir yaw nikelaj olacak
    öztürk serengil gibi kelaj mikelaj

• quote:

Orjinalden alıntı: [emk]m.C.k Usta

eksik bilgilerle bilip bilmeden konuşan biri daha

ben daha bir şey demiyorum

"sınıfının en güvenli aracı" ifadesi testlerin sınıflara göre yapıldığını ifade etmez "zeki" arkadaşım

testler tüm araçlara eşit koşullarda yapılır ve eşit koşullarda değerlendirilir.
    sınıflandırma yapılırken otomobiller bulunduğu segmente göre ayrılır.

ÖNDEN ÇARPMA
    />

YANDAN ÇARPMA
    />

DİREĞE ÇARPMA
    />

bilip bilmeden konuşmayalım
    gidipte başkalarına .ok atmayalım

iyide biz farklı testler yapıldığını mı söylüyoruz???
    Puanlama sınıfına göre veriliyor gene benim dediğim doğru benim dediğimi söylemişsin gene
    Yani 4x4 bir 4 yıldız alan araç 5 yıldız alan bir clio dan astradan falan her halükarda daha güvenlidir
    yada bir 5 yıldızlı 4x4 veya bir bmw c segmentinden belkide 2-3 kat daha güvenlidir e bunu hala kavrayamayan var mı???

• quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

quote:

Orjinalden alıntı: [emk]m.C.k Usta

eksik bilgilerle bilip bilmeden konuşan biri daha

ben daha bir şey demiyorum

"sınıfının en güvenli aracı" ifadesi testlerin sınıflara göre yapıldığını ifade etmez "zeki" arkadaşım

testler tüm araçlara eşit koşullarda yapılır ve eşit koşullarda değerlendirilir.
    sınıflandırma yapılırken otomobiller bulunduğu segmente göre ayrılır.

ÖNDEN ÇARPMA
    />

YANDAN ÇARPMA
    />

DİREĞE ÇARPMA
    />

bilip bilmeden konuşmayalım
    gidipte başkalarına .ok atmayalım

iyide biz farklı testler yapıldığını mı söylüyoruz???
    Puanlama sınıfına göre veriliyor gene benim dediğim doğru benim dediğimi söylemişsin gene
    Yani 4x4 bir 4 yıldız alan araç 5 yıldız alan bir clio dan astradan falan her halükarda daha güvenlidir
    yada bir 5 yıldızlı 4x4 veya bir bmw c segmentinden belkide 2-3 kat daha güvenlidir e bunu hala kavrayamayan var mı???

halen anlamıyorsun puanlama herkes için aynı şekilde yapılıyor
    sadece sıralama farklı
    sen halen başka yerinle anlamaya çalışıyorsun

• Merhabalar, bu tartışmayı okumamın nedeni yeni arabamızı belirlemek, o yüzden de bir takım modeller hakkında bilgi edinmek için internette dolanıyordum ve buraya düştü yolum.

Megane II Sedan bir aracımız vardı. 25.07.2005 tarihinde Ankara'da Eskişehir yolunda 6 takla attım ve sadece boynumdaki kemer iziyle çıktım arabadan.
    29 milyar hasarla araba perte çıktı. Biraz şans biraz verilmiş sadaka, kim ne der bilemem ama "Megane plastik mi?" sorusuna açık bir cevap olduğunu düşünüyorum.

Evet ön çamurlukları plastik.

Ailesini düşünerek araba almak isteyen birileri varsa, sanırım benim başımdan geçen olay yabana atılır bir olay değil, aklında bulunsun.
  • Ula Mck amma inatlaşmışız bu topic te heee.
    Aynı şeyleri söylüyoz aslında o zamanlar Megane hakkında biraz önyargılıydım şimdi daha farklı düşünüyorum, hatta alırım param olsa

Bakın arkadaşlar MEGANe 2 harbi güvenlidir

Bu kadar yorumu yapanlar bütün bu modelleri kullanmış gibi konuşuyor, kafasına göre testler yapıyor vs.vs.

Her kazanın kendine has bir fizyolojisi olacaktır. Sürücü reaksyonu farklı olacaktır. Yol durumunun farklı bir etkisi olacaktır.
    Bir kaza görüp o araba haşat olmuştu beş para etmez demek ne yazıkki boştur.

Prenses Diana mercedeste öldü
    susurluk kazası mercedeste oldu
    o zaman mercedes kötüdür.

Bu olsa olsa Aristo mantığıdır. Buda M.Ö 325lerde kaldı.
    Hazır euroNCAP gibi bir kuruluş varken, tarafsız verilerine göz atmakda her zaman fayda vardır diye düşünüyorum...

bu arada evet m.c.k doğru söylüyor, tüm araçlar aynı testlere maruz kalıyor ve notlandırılıyor. yani sonuçlar karma bir listede de yayınlanabilir. Bu, 4*4 bir araç 4 yıldız almış, 5 yıldızlı megane'dan daha güvenlidir demek değil tam tersi demektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nasiyani -- 12 Ağustos 2005, 14:27:28 >

• güzel araba hiç korkma hiç bişey olmaz onlara
    ...TaM oLaRaK BuRDaYıM...
  • Ona plastik denmez, bakalit denir.
    Tanklar komple çelik, hepimiz gidip tank alalım, karşılıklı girelim, bakalım içinden kaç parça halinde çıkarız.
  • sonuçta ncap yıldızları içindeki yolcuları ve sürücüyü koruma seviyesine göre veriliyor. örnek olarak X5 gibi bir araç düşünelim 2 yıldız almış , son model vs... bide clio gibi ufak bir araç düşünelim 5 yıldız almış.. ben ön tarafı deforme olabilen, darbeyi emen clio içinde bulunmayı tercih ederim! tank boyutundaki deforme olamayan sağlam gövdeli araçta değil!

ayrıca 307 ve megane gibi C4 ünde çamurlukları aynı maddeden. kimse tekerlek üstünde oturmadığından dolayı sıkışma ihtimalinizde yok tekerlek ve çamurluk arasında ve gerçekten işe yarıyor 3 defa sokak arasında bayan sürücülerin gazabına uğradım ama çamurluklarda çizik, yok normalde yerinden bile çıkabilirdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozthewiz -- 12 Ağustos 2005, 15:13:15 >

• ön çamurLukLarın pLastik oLuşu iLk clio da başladı sanırım..buda şehir içinde ufak tefek kazaLarda maddi hasara yol açmama..tabi pLastik oLuŞu güwenLiği etkiLemez bence..arkaSında wardır mutLaka korumaSı...

korkma hiç bişe oLmaz
  • evet bu olay ilk clioda basladı! sonradan su anda tum uretilen renolarda war bu olay... yan tarafa bi bastiriyon anam tırsıyosun duşucek diye ama bu ufak darbeleri absorbe etmesi icin planlanmıs! bişicik olmas korkmayın

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.