Şimdi Ara

MEGANE II BÖLÜMÜ (839. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.037
Cevap
140
Favori
3.096.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 837838839840841
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Badi Ekrem

quote:

Orijinalden alıntı: deepndark

Merhabalar bugün megane II hb 1.5 dci dynamic donanımlı aracımı alarak aranıza kaltılmış bulunuyorum. Daha önce sahip olduğum araçları belirtmek isterimki yapıcağım yorumlardan hayatımda ilk kez araba kullanan birisi olmadığım anlaşılsın, ww polo 1997 model, peugeot 306 xs 1998 model, opel astra 1.6 enjoy 2005 model yeni kasa, opel corsa 1.7 dti .
    Bugün yaklaşık 1 saat gezdim araçla, gaza tepkileri gayet yerinde 80 beygir olması beni biraz ürkütüyordu ama gayet başarılı buldum, izmiri bilenler bilir kordonda arnavut kaldırımında arabadaki tüm sesleri duyabilirsiniz ancak işin ilginci ben bu arabada hiç ses duymadım (aracın alt takım bakımları 2 ay önce yapılmış ) 150 km hıza çıktım en ufak titreme sağa sola çekme görmedim, şimdilik gördüğüm donanımlar sensörlü farlar, otomatik kararan orta ayna, elektrikli ısıtmalı yan aynalar, abs, dijital klima 6 hava yastığı direksiyondan kumandalı kasetçalar :), yağmur sensörü . Başka donanımı varmı bilemiyorum. Kısacası araçtan ilk izlenim olarak memnun kaldım umarım devam eder.

Hayırlısı olsun. Allah kaza bela vermesin. Bende yeni megane kullanıcısı sayılırım. Bende şu anlık çok memnunum. İnşallah pişman olmayız.

hayırlı olsun siz megane ı üzmezseniz megane size verdiğiniz paranın hakkını fazlası ile verecektir forumlarda çok takılıp her konuyu okuyup moralinizi bozmayın forumlarda aracın hiç iyi yönünden bahsedilmiyor dönüp dönüp aynı sorunlar konuşuluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: figor44

sn.legacy of kain,
    cevap için teşekkürler, birde orada plastik konsol parçaları arasına yapışkan sünger kullanmıssınız...bu sünger piyasada satılan birşey mi? nereden buluruz?
    ayrıca, rodyo frekans göstergesinin olduğu kısmı sökünce klima fanının olduğu kısmı sökme şansımız var mı? ya da şöyle sorayım, klima fanını hiç söktünüz mü daha önce?

bildiğin yapışkanlı ince kapı süngeri..yapı market,nalbur heryerde bulursun..sökmediğim yer yok konsolda..radyo gösterge panelini söktükten sonra aşağıya doğru herşeyi rahatça sökersin..klima orta ızgarasıda kolayca çıkıyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: refreshing

quote:

Orijinalden alıntı: legacy of kain

quote:

Orijinalden alıntı: figor44

sn.legacy of kain, ön cam kızağını nasıl yağladınız? varsa resim ya da anlayabileceğimiz şekilde tarif edermisiniz?

http://forum.donanimhaber.com/m_6890275/mpage_254/f_/key_hoparlor//tm.htm#55243648

2011 sonunda bu sayfada anlatmıştım..buradan bakabilirsin..5.dk lık iş..hoparlör kapaklarını söktükten sonra hoparlörleri yerinden çıkarmadan da yapabilirsin..orada yuvarlak bir delik göreceksin..camı indir..metal kızak üzerinde gezen cama bağlı beyaz plastiği göreceksin aşağıya indirince..üst kısmına WD40 sık ince pipetiyle uzatıp..camı yukarı kaldırıp yağın yukarılara ulaşmasını sağla böylece..bikaç defa tekrarla olduda bitti maşallahh

dostum dediklerini yaptım ama ses hala devam ediyor, komple döşemeyi söküp yağlasak nasıl olur ?
    Döşemeyi nasıl sökebiliriz ?

nasıl bir ses olduğuna bağlı..belki farklı bir yerdendir..wd40 yerine normal makine yağı deneyin olmadı..sesi tarif ederseniz belki kaynağını bulabiliriz..

• Selamlar herkeze;
    Bu hafta sonu Malatya-Kayseri-Kapadokya güzergahında toplam 850 km yol gittim aracımla.
    Bunun en fazla100 km'si şehir içi geri kalanı şehir dışı.
    Şehir dışı olan kısmın 150 km'si(geliş gidiş 300 km'si) tamamen viraj rampa (Malatya-Kayseri arası yoldan geçenler bilirler.Kamyoncular hiç gitmek istemez bu yolu)
    Diğer bölümdede hız 110-120 km civarında klimada yolun yarısında açıktı.

(DAHA ÖNCE YANLIŞ YAZMIŞIM BU KISMI DÜZELTİYORUM)
    Toplam 142 tl lpg almışım (litresi ortalama 2.53 tl'den) buda yaklaşık 167 kr yapıyor.

Sizce yakıt tüketimim nasıl ?

MEGANE II BÖLÜMÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremege -- 30 Nisan 2012; 23:41:17 >

• merhaba arkadaşlar

ben 2008 model megane II HB DCI 80bg extreme donanımlı araç alma aşamasındayım. araç 57bin km de. fiyat olarak 27500 istiyorlar ama 27000 e indi arkadaş görüştüğümde. aracı alma konusunda tam karar verdiğimde tahminime göre 500 tl daha iner gibi. Sonuç olarak bu fiyatlar uygun mu yüksek mi ? internette araştırdım fakat tam olarak emin de olamadım.

bir diğer husus da malum dizel araçların ağır bakımı 60bin km de oluyor. bu bakımın bana maliyeti ne kadar olacaktır? serviste 1000 tl civarı buluyor diye okudum. Bursa da bu ağır bakımı hem düzgün bir şekilde hem de daha uygun bir şekilde yapacak yer önerileriniz var mıdır?

uzun zamandır megane hb istiyordum. kısmetimizde varsa ve hayırlısı ile olacak. fakat bakım maliyeti ile bana masrafı 27500-28000 tl civarı olacak. donanım olarak expresion donanım ya da dynamic olsa bu kadar kafamı kurcalamayacaktı ama kara kara düşünüyorum şu ara.

bu arada araçta sadece sol ön çamurluk değişmiş. park halindeyken çarpmışlar. başka herhangi bir kaporta sıkıntısı boyası yok ve araç ilk sahibinden

• Arkadaşlar bugun aracı çalıştırdım yaklaşık 2 km gittikten sonra servis ışığı yandı elektronik sorun var dedi. Bende sağa çektim aracı stop edip tekrar çalıştırdım sorun falan göremedim lamba da söndü. Kafama takıldı şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: karavelet

merhaba arkadaşlar

ben 2008 model megane II HB DCI 80bg extreme donanımlı araç alma aşamasındayım. araç 57bin km de. fiyat olarak 27500 istiyorlar ama 27000 e indi arkadaş görüştüğümde. aracı alma konusunda tam karar verdiğimde tahminime göre 500 tl daha iner gibi. Sonuç olarak bu fiyatlar uygun mu yüksek mi ? internette araştırdım fakat tam olarak emin de olamadım.

bir diğer husus da malum dizel araçların ağır bakımı 60bin km de oluyor. bu bakımın bana maliyeti ne kadar olacaktır? serviste 1000 tl civarı buluyor diye okudum. Bursa da bu ağır bakımı hem düzgün bir şekilde hem de daha uygun bir şekilde yapacak yer önerileriniz var mıdır?

uzun zamandır megane hb istiyordum. kısmetimizde varsa ve hayırlısı ile olacak. fakat bakım maliyeti ile bana masrafı 27500-28000 tl civarı olacak. donanım olarak expresion donanım ya da dynamic olsa bu kadar kafamı kurcalamayacaktı ama kara kara düşünüyorum şu ara.

bu arada araçta sadece sol ön çamurluk değişmiş. park halindeyken çarpmışlar. başka herhangi bir kaporta sıkıntısı boyası yok ve araç ilk sahibinden

Biraz daha sıkıştırın derim. Daha uygunları bulunabilir. İçinize sindiyse sizin düşüncenizdir tabiki. Şimdiden hayırlısı olsun.

• quote:

quote:

merhaba arkadaşlar

Biraz daha sıkıştırın derim. Daha uygunları bulunabilir. İçinize sindiyse sizin düşüncenizdir tabiki. Şimdiden hayırlısı olsun.

cevabınız için teşekkür ederim. 1-2 gün daha oyalanacağım bakalım. o sırada denk gelmezse birşeyler 26bin için sıkıştıracağım. kısmetse olur artık.

bir de sormak istediğim birkaç detay daha var. bu donanımlarda 2 hava yastığı var galiba değil mi ? lastik ebatları 195 65 r15 olması lazım. benim için güzel bir ebat çünkü malum almaya kalktığımızda fiyat olarak uygun sayılabilecek şekilde bulabiliyoruz. bir de yanakları büyük malum türkiye yolları

• quote:

merhaba arkadaşlar

Extreme için fiyat yüksek arkadaşım. O fiyata expression veya exception bulabilirsin zannımca.

• quote:

quote:

quote:

merhaba arkadaşlar

cevabınız için teşekkür ederim. 1-2 gün daha oyalanacağım bakalım. o sırada denk gelmezse birşeyler 26bin için sıkıştıracağım. kısmetse olur artık.

bir de sormak istediğim birkaç detay daha var. bu donanımlarda 2 hava yastığı var galiba değil mi ? lastik ebatları 195 65 r15 olması lazım. benim için güzel bir ebat çünkü malum almaya kalktığımızda fiyat olarak uygun sayılabilecek şekilde bulabiliyoruz. bir de yanakları büyük malum türkiye yolları

6 hava yastığı standart idi 2007'ye kadar. 2008'de arakladıysa reno bilemiyorum.
    Extreme'lerin lastikleri alaşım jantlı olduğu için 205/55/16 olması lazım.
    Paketsiz expressionlarda 195/65/15 lastikler olur. Tabi bir de alaşm jant olmayan diğer modellerde...

• Dun megane II aracımın ön camı yolda başka bir araçtan seken taşın çarpması sonucu çatladığından, değiştirmek yoluna gittim. Aracim anadolu sigortadan kaskolu idi. Kaskonun 1 sene içinde 1 cam değiştirme hakki var idi. Cami degistirmek için ankara söğütözü mais yetkili servisi aradim. Anadolu sigorta ile renault'nun anlasması yokmus!!! Beni doraglassa yönlendirdiler, Acity alışveris merkezinin arka sokağındaki doraglass servisine gittim. Orada takilacak cami ve benden önce taktıkları bir aracı da gördüm. Takilan cam UNECE-R43-E37 regulasyonuna uygun sertifikali bir urun. Gelelim doraglass'in isciligine. Aslinda yapilan islem faaliyet süresi olarak toplam 30 dakikayi geçmiyor.
    1. Camın ve aracın fotograflari cekiliyor.
    2.Aracın sadece silecek motorunu kapatan siyah plastik parcalarini sökerek işlem başlıyor.
    3.Dikiz aynası ve varsa ogs sökülüyor.
    4.Dıştan cam çıtaları sökülüyor.
    5.Ardından, camın silikonu kesici bir aparatla çepeçevre kesiliyor. Sonra yine kesici bir tel ile aracın dışından içine geçirilmek suretiyle, çepeçevre silikon tekrar kesiliyor. Cam kolayca araçtan ayrılıyor.
    6.Yeni cam üzerine yapıştırıcı silikon sürülerek 15 dakika kadar bekleniyor ve cam vakumlu tutucu ile aracin üzerine oturtuluyor.
    Asıl uzun bekleyiş bundan sonra başlıyor, silikonun kuruması için 90 dakika kadar beklemek zorundasınız. Camı aracın A-direklerine ve tavan sacına bantlıyorlar. Süre dolunca gidebilirsiniz.

Gelelim sonuca : 3 gün aracı yıkatmakta sakınca olacagını söyledikleri için henüz su sızdırmazlıgını test edemedim. Ancak eve gelip yapılan işçiliği incelerken, silecek motoru kapamasını tutan cam alt köşesindeki plastik trim parçalarından bir tanesinin ayağını kırdıklarını fark ettim. İşlem esnasında özellikle kırılan plastik parça olursa yenisini takmaları için uyarmıştım ancak sanayi mantığı yine kafaya göre işi şişirmece olduğu ortaya çıkıyor. Kırılan parça üç kuruşluk birşey ama yenisini almak için servis yollarına düşüp zaman harcamak gerekecek. İşçilik esnasında parçayı kırıp yerine öylece taktığı için doraglassa eksi puan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhendis06 -- 1 Mayıs 2012; 10:00:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: korner12

Arkadaşlar bugun aracı çalıştırdım yaklaşık 2 km gittikten sonra servis ışığı yandı elektronik sorun var dedi. Bende sağa çektim aracı stop edip tekrar çalıştırdım sorun falan göremedim lamba da söndü. Kafama takıldı şimdi

Aracınız o anlık kendini kötü hissetmiş olabilir. :) Bence sıkıntı yoktur.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: korner12

Arkadaşlar bugun aracı çalıştırdım yaklaşık 2 km gittikten sonra servis ışığı yandı elektronik sorun var dedi. Bende sağa çektim aracı stop edip tekrar çalıştırdım sorun falan göremedim lamba da söndü. Kafama takıldı şimdi

Aracınız o anlık kendini kötü hissetmiş olabilir. :) Bence sıkıntı yoktur.

Cevap icin tesekkurler :) bence de oyle hissetmis bugun sabah ise geldim bi sıkıntı goremedim :) hayirlisi bakalim
  • Arkadaşlar merhaba, 2008 model dizel otomatik Megane 2 Sedan 54 bin kilometrede, 34 lira fiyatı var?

Fiyat nasıl sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doğan.

Arkadaşlar merhaba, 2008 model dizel otomatik Megane 2 Sedan 54 bin kilometrede, 34 lira fiyatı var?

Fiyat nasıl sizce?

Kilometre olarak çok iyidir. Otamatik konusunda bir yorum yapamıycam manuel kullanıcısıyım fakat model nedir yani o paraya prvilagedir heralde buda çok önemli ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muhendis06

Dun megane II aracımın ön camı yolda başka bir araçtan seken taşın çarpması sonucu çatladığından, değiştirmek yoluna gittim. Aracim anadolu sigortadan kaskolu idi. Kaskonun 1 sene içinde 1 cam değiştirme hakki var idi. Cami degistirmek için ankara söğütözü mais yetkili servisi aradim. Anadolu sigorta ile renault'nun anlasması yokmus!!! Beni doraglassa yönlendirdiler, Acity alışveris merkezinin arka sokağındaki doraglass servisine gittim. Orada takilacak cami ve benden önce taktıkları bir aracı da gördüm. Takilan cam UNECE-R43-E37 regulasyonuna uygun sertifikali bir urun. Gelelim doraglass'in isciligine. Aslinda yapilan islem faaliyet süresi olarak toplam 30 dakikayi geçmiyor.
    1. Camın ve aracın fotograflari cekiliyor.
    2.Aracın sadece silecek motorunu kapatan siyah plastik parcalarini sökerek işlem başlıyor.
    3.Dikiz aynası ve varsa ogs sökülüyor.
    4.Dıştan cam çıtaları sökülüyor.
    5.Ardından, camın silikonu kesici bir aparatla çepeçevre kesiliyor. Sonra yine kesici bir tel ile aracın dışından içine geçirilmek suretiyle, çepeçevre silikon tekrar kesiliyor. Cam kolayca araçtan ayrılıyor.
    6.Yeni cam üzerine yapıştırıcı silikon sürülerek 15 dakika kadar bekleniyor ve cam vakumlu tutucu ile aracin üzerine oturtuluyor.
    Asıl uzun bekleyiş bundan sonra başlıyor, silikonun kuruması için 90 dakika kadar beklemek zorundasınız. Camı aracın A-direklerine ve tavan sacına bantlıyorlar. Süre dolunca gidebilirsiniz.

Gelelim sonuca : 3 gün aracı yıkatmakta sakınca olacagını söyledikleri için henüz su sızdırmazlıgını test edemedim. Ancak eve gelip yapılan işçiliği incelerken, silecek motoru kapamasını tutan cam alt köşesindeki plastik trim parçalarından bir tanesinin ayağını kırdıklarını fark ettim. İşlem esnasında özellikle kırılan plastik parça olursa yenisini takmaları için uyarmıştım ancak sanayi mantığı yine kafaya göre işi şişirmece olduğu ortaya çıkıyor. Kırılan parça üç kuruşluk birşey ama yenisini almak için servis yollarına düşüp zaman harcamak gerekecek. İşçilik esnasında parçayı kırıp yerine öylece taktığı için doraglassa eksi puan.

Benim camdada bir çatlak var aldığımdan beri. Kasko şirketim Axa Oyak ve Renault bayisinde yaptırdım kaskoyu, sanırım anlaşması vardır. Bende bir gidip görüşeyim ne olur yapabilirlermi diye. Birde tamponun altını geçen yerden çıkan ve fark etmediğim bir demir su borusuna vurdum. Tamamen içeri girdi alt kısım. Sanırım bagalit deniyori esnek olmasından ve kırılmamasından dolayı düzeldi ancak tabiki boyada çizilmeler mevcut onlara bir rütuş yaparlarmı acaba. Yakın bir tanıdığım Honca Civic'inin marşpiyelini baya sürtmüştü Honda servisi hasarsızlık bozmadan yapmış. acaba benim aracıda ufak bir işlem yaparlarmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Badi Ekrem -- 1 Mayıs 2012; 18:07:13 >

• quote:

Benim camdada bir çatlak var aldığımdan beri. Kasko şirketim Axa Oyak ve Renault bayisinde yaptırdım kaskoyu, sanırım anlaşması vardır. Bende bir gidip görüşeyim ne olur yapabilirlermi diye. Birde tamponun altını geçen yerden çıkan ve fark etmediğim bir demir su borusuna vurdum. Tamamen içeri girdi alt kısım. Sanırım bagalit deniyori esnek olmasından ve kırılmamasından dolayı düzeldi ancak tabiki boyada çizilmeler mevcut onlara bir rütuş yaparlarmı acaba. Yakın bir tanıdığım Honca Civic'inin marşpiyelini baya sürtmüştü Honda servisi hasarsızlık bozmadan yapmış. acaba benim aracıda ufak bir işlem yaparlarmı ?

Cam sorununu bilmiyorum ama tamponunuzda yada kaportanızda oluşan çatlak, kırık ve ufak tefek göçükleri kasko hasarsızlığını bozmadan yaptırabilirsiniz. Benim de sol arka tampona biri sürtmüştü ve yaklaşık 10cm çatlatmıştı. Bunun haricinde kapıda ve ön kaputta ufak tefek göçükler vardı. Auto King'de hasarsızlıktan yararlanarak ücretsiz yaptırdım. Size de tavsiye ederim gayet seviyeli ve kaliteli çalışan bir şirkettir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Schumii

quote:

Cam sorununu bilmiyorum ama tamponunuzda yada kaportanızda oluşan çatlak, kırık ve ufak tefek göçükleri kasko hasarsızlığını bozmadan yaptırabilirsiniz. Benim de sol arka tampona biri sürtmüştü ve yaklaşık 10cm çatlatmıştı. Bunun haricinde kapıda ve ön kaputta ufak tefek göçükler vardı. Auto King'de hasarsızlıktan yararlanarak ücretsiz yaptırdım. Size de tavsiye ederim gayet seviyeli ve kaliteli çalışan bir şirkettir.

Ben Kırklareli'deyim Auto King Edirneye yakın zamanda açılacaktı bayadır gidemedim gidip bakmam lazım. Renault Yetkili Servis kendisi yapmazmı bu işlemleri. Bu arada kaskom daha yeni, aracıda yeni aldım bu tür onarımlar için belli bir yıl sınırı varmıdır bilginiz varmı acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: sencer33

quote:

quote:

quote:

merhaba arkadaşlar

6 hava yastığı standart idi 2007'ye kadar. 2008'de arakladıysa reno bilemiyorum.
    Extreme'lerin lastikleri alaşım jantlı olduğu için 205/55/16 olması lazım.
    Paketsiz expressionlarda 195/65/15 lastikler olur. Tabi bir de alaşm jant olmayan diğer modellerde...

bende aynı şekilde üst donanım olsun diyorum. biraz daha bekleyeceğim sanırım. ya da alacağım kişi daha çok fiyat kıracak.

lastik ebatları için ben da tam bir kanıya varamadım. internet üzerinde bazıları 205 55 yazmış bazıları 195 65. dediğim gibi 195 65 olsa güzel olur çünkü hem kendi açımdan mantıklı buluyorum bu ebatı hem de elimde eski arabamın lastikleri var ve daha 1 senelik kış lastikleri ile sattığım için lastikler elimde kaldı.

araştırmaya devam şimdilik. çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için

• Arkadaslar park lambasinin birisi patlamis acaba o yuzden mi servis isigi yaniyor elektronik sorun var diyor arac

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 837838839840841
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.