Şimdi Ara

MEGANE II BÖLÜMÜ (826. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.038
Cevap
136
Favori
3.151.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
9 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: Sessiz@Saglıkcı

quote:

Orijinalden alıntı: korner12

quote:

Orijinalden alıntı: Sessiz@Saglıkcı

175 lıra cıkatmıslardı sanırım dedıgınız parcalardan.. pekı bunlar nasıl ? servistekı eleman 4 yas ustu araclara genelde bunları kullanıyoruz dedı sımdıye kadar problem yasamadık ve 2 yıl garantılı oldugunu belırttı..

Aracınızın garantisi bitti ise hiç gerek yok. Dışarıda çok daha ucuza daha iyi parçalarla bakım yaptırabilirsiniz.

evet bu önümüzdeki hafta bir kaç yerle görüşüp yaptıracağım..bu arada benim jantlar 15 inch 16 inç dinamik olan modelin yanından 4 tane 500 liraya buldum değiştirsemmi diye düşünüyorum bu aralar lastikleri de değiştireceğim için..ama servise sorduğumda değişim yapmayın demişlerdi.

Yola çok iyi tutunan, bilhassa kuru zemin performansının yanı sıra ıslak zemin performansı da çok iyi olan lastikler kullanmadığınız sürece, 195/15 olan lastiklerinizi 205/16 ölçüsündeki lastiklerle değiştirmenizi tavsiye etmem...

Aksi takdirde, 205/55/16 lastiklerle biraz hızlıca girdiğiniz virajlarda, önceki lastiklerinize göre aracın arkasının daha kolay savrulduğunu göreceksiniz..

Önerim, 15 inç jantları değiştirmemenizdir..

• quote:

Orijinalden alıntı: wurtz

quote:

Orijinalden alıntı: efemertmetin

Fitilin bu sese faydaı olurmu çok kesitremedim açıkçası ama silgi ile torpidoyu baskılayacağın için işe yarayacağını düşünüyorum.
    Buradamı yoksa başka Megane forumlarındamı okuduğumu tam hatırlamıyorum ama yapanlar işe yaradığını söylüyorlardı.

Silgi meselesini denemek gerek ama koskoca silgi çok sırıtır gibi geldi bana. Kaynağı bulabilirsen verir misin? Belki belli olmadan yaptıkları bir resimli anlatıma rastlarım.

Ok araştırıcam senin için umarım tekrar bulurum aynı konuyu

Orijinalden alıntı: recep_uner59

Birde lpg alırken hangi markayı seçmeliyim ben opetin euro lpgsini kullanıyorum doğru bir seçimmidir arkadaşlar? Çok soru soruyorum galiba

Bende çok uzun zaman Opetten Aygaz Euro LPG alıyordum hep fakat bir kaç seferdir depoyu yine Opet ama Mogaz satan bir yerden dolduruyorum.
    Mogaz ile yaptığım km uzadı performans arttı motordaki bağırmada keildi gibi geliyor.Deneyin sizde umarım aynı etkileri görürsünüz.

quote:

Orijinalden alıntı: wurtz

quote:

Fitilin bu sese faydaı olurmu çok kesitremedim açıkçası ama silgi ile torpidoyu baskılayacağın için işe yarayacağını düşünüyorum.
    Buradamı yoksa başka Megane forumlarındamı okuduğumu tam hatırlamıyorum ama yapanlar işe yaradığını söylüyorlardı.

Silgi meselesini denemek gerek ama koskoca silgi çok sırıtır gibi geldi bana. Kaynağı bulabilirsen verir misin? Belki belli olmadan yaptıkları bir resimli anlatıma rastlarım.

Ok araştırıcam senin için umarım tekrar bulurum aynı konuyu

Teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: blue legend

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: blue legend

quote:

Orijinalden alıntı: yirthan

quote:

Orijinalden alıntı: recep_uner59

quote:

Orijinalden alıntı: figor44

recep kardeş, imzamdaki araç ş.içi 1 lt lpg ile 10 km nin altına düşmüyor. ş.arası genelde 1 lt lpg ile 12 km gidiyor.

İyiymiş 0.230 krş falan yakıyor neredeyse. Ben aracı alalı daha 1 hafta olmadı 115tl gaz aldım fullendi 60ta benzin aldım, benzin lambası yanıyodu yarıyı geçti 400 km yol yaptım bunun 50si şehir içi her sabah akşam marşa basark yaptığım için benzin de yaktığınıda düşünelim buna ramen çok gibi geldi lpg atiker, son kademede şuan. Benzinde son çeyrekte. bukara çok benzin yakması normalmi? Birde yağını değiştirdim aldığım gibi yağ filtresinide. Etkisi olsa nekadar olur böle giderse baya yakıcak gibi duruyor. Cumartesi kısmetse gidib bi atiker servisine baktırıcam. Yardımın için teşekkürler..

Aracınız benzin yakmıyor normalde ama ibre düşmeye devam ediyor.. yanılmıyorsam 250km de bir kendini yeniliyor yada 20-30tl lik benzin alırsanız ibre eski haline dönüyor.. diğer seçenek 2006 model altiysa aracınız ibreleri resetliyebiliyorsunuz. Diğer seçenekte role takılarak benzin ibresinin eski halini almasini sağlıyorlar bu role benim aracımda var fakat gene ibre düşmeye devam ediyor..

bende 2004 model magene II var. bende de aynı durum var fakat benzin ibresi nasıl resetleniyor bilmiyorum. anlatabilirseniz sevinirim.

Test modunnda çalıştıracaksınız aracınızı bunun için yani

start yaparken yol bilgisayarı tuşuna da aynı anda basılı tutacasınız.Bu anda gösterge panelindeki tüm ışıkllar yanar ibreler bilgiler tekarar okunur.
    Çıkmak için gösterge panelinin ortasındaki siyah çıkıntılı tuşa basılır.

Göstegeler normale dönünce benzinin yükseldiğini göreceksiniz tabi depoda ne kadar benzin varsa o kadar

yardımlarınız için çok teşekkür ederim. bu sabah arabamı çalıştırıken denedim, test modunda çalıştı ve sonrasında benzin göstergesi olan benzini gösterdi. 2 senedir bir gün yolda kalacağım diyordum :)

Rica ederim bilgimiz kadar paylaşım yapıyoruz bugün ben yarın siz.
    Bende tüüm arkadaşlara teşekkür ederim sırası gelmişken.

• Megancılar şasi numaranız VF1BMOF.. diye mi gidiyor yoksa VF1BM0(sıfır)F0.. diye mi yazılı ?

son 4 ay içinde 3.defa arabama çarptılar.

Ocak ayında ışıklarda dururken arkadan bi bayan geldi çarptı.........Bagaj kapağı boyandı.
    Mart ayında park halinde aracıma beton mikseri sürterek geçti........Sol çamurluk ve tampon kırılıp değişti.
    Bugun de gene park halindeki araca ara sokaktan çıkan bi araç sürttü.....Sol arka çamurluk un teker üstündeki kısmı ve tampunun bir kısmı çizildi boyanacak

1 yıl önce değişensiz boyasız aldığım araç şimdi 3-4parça boyalı hale geldi......................
    13 yıllık şöförlük hayatımda hiç kaza yapmadım kimseye çarpmadım 6 defa toplamda farklı araçlarıma çarptılar.3ü park halinde iken 3ü de kırmızıda beklerken oldu.Tesadüün böylesi.

Orijinalden alıntı: naczet24

Hay ben böyle şansın!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ocak ayında ışıklarda dururken arkadan bi bayan geldi çarptı.........Bagaj kapağı boyandı.
    Mart ayında park halinde aracıma beton mikseri sürterek geçti........Sol çamurluk ve tampon kırılıp değişti.
    Bugun de gene park halindeki araca ara sokaktan çıkan bi araç sürttü.....Sol arka çamurluk un teker üstündeki kısmı ve tampunun bir kısmı çizildi boyanacak

1 yıl önce değişensiz boyasız aldığım araç şimdi 3-4parça boyalı hale geldi......................
    13 yıllık şöförlük hayatımda hiç kaza yapmadım kimseye çarpmadım 6 defa toplamda farklı araçlarıma çarptılar.3ü park halinde iken 3ü de kırmızıda beklerken oldu.Tesadüün böylesi.

Geçmiş olsun. Canınız sağolsun diyelim. Bu yüzden diyorum fazla boya takıntısı olmamalı diye. Kendi suçumuz olmadan gerçekleşebiliyor bu tip olaylar.

• quote:

Orijinalden alıntı: _muhaRRem_

Megancılar şasi numaranız VF1BMOF.. diye mi gidiyor yoksa VF1BM0(sıfır)F0.. diye mi yazılı ?

Aracımı sattım ama hala bu forumdan kopamıyorum Benim aracım VF1LM1B0 diye başlıyordu.

Orijinalden alıntı: _muhaRRem_

Megancılar şasi numaranız VF1BMOF.. diye mi gidiyor yoksa VF1BM0(sıfır)F0.. diye mi yazılı ?

Ben sıfır diye biliyorum...

Çok geçmiş olsun gerçekten hepsi üst üste gelmiş bir hayır yapın kan akıtın bari iyi gelir derler böyle durumlara

• 100tl gaz aldım burda gaz 2.77 tl 330 km yol gidebildim şehirlerarası değil şehir içi kullanım normalmi sizce

Orijinalden alıntı: ahmet1414

100tl gaz aldım burda gaz 2.77 tl 330 km yol gidebildim şehirlerarası değil şehir içi kullanım normalmi sizce

ama bu km nın ıcerısınde ılk benzınlı calıstıgı da var degıl mı ?

100tl gaz aldım burda gaz 2.77 tl 330 km yol gidebildim şehirlerarası değil şehir içi kullanım normalmi sizce

Gayet normal bir değer...

geçmiş olsun.bende çok dikkatli kullanırım 4 ay öncede şerefsiz bir kamyoncu kapı altına sürttü zor kurtardım yoksa yan tarafı alıp gidecekti gerçekten moral çok bozuluyor Ankara da lüks araçların yapıldığı Dr.vinyl denen bir yere götürdüm birde boyayı tutturamadılar göze batıyor tekrar yetkili serviste yaptırmayı düşünüyorum bu arada sadaka verin bir sadaka bin beladan korur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efsanea_06 -- 4 Nisan 2012; 14:27:28 >

• evet malesef benzin çalışması dahil..

Bence fazla.
    Bizim bura dediğiniz yer nere?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yirthan -- 4 Nisan 2012; 20:09:49 >

Bu gazda benzin ibresi düşme olayını faz2 de benzin almadan çözebilen varmi benim araçta role takıldığı halde ibre dusmeye devam ediyor hafta sonu uzun yol yapacağım aklım hep ibrede olacak...

uzun yolda ibre zaten 200-250km de bir resetleyecek kendini merak etmeyin

geçmiş olsun dileklerinde bulunan arkadaşlara teşekkürler
    zaten dert etmiyorum boya takıntım yok
    uzun yıllar bineceğim için sorun değil boyalı olması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naczet24 -- 4 Nisan 2012; 22:00:48 >

quote:

Bu gazda benzin ibresi düşme olayını faz2 de benzin almadan çözebilen varmi benim araçta role takıldığı halde ibre dusmeye devam ediyor hafta sonu uzun yol yapacağım aklım hep ibrede olacak...

uzun yolda ibre zaten 200-250km de bir resetleyecek kendini merak etmeyin

geçmiş olsun dileklerinde bulunan arkadaşlara teşekkürler
    zaten dert etmiyorum boya takıntım yok
    uzun yıllar bineceğim için sorun değil boyalı olması

Peki yolda giderken mi resetliyor yoksa durup stop ettikten sonra mı resetliyor bilginiz var mı..
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.