Şimdi Ara

MEGANE II BÖLÜMÜ (671. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.034
Cevap
140
Favori
3.082.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 669670671672673
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir sorum olacak. Klima çalışırken bir yere durup arabayı stop ettiğimde aracın dışına çıkınca motor kısmından tıss diye bir ses geliyor. Ben klima çalıştığı için olduğunu düşünüyorum ama kafama takılmıyor değil. Sizlerin meganlarınızda da aynı ses var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1şahıs

Arkadaşlar bir sorum olacak. Klima çalışırken bir yere durup arabayı stop ettiğimde aracın dışına çıkınca motor kısmından tıss diye bir ses geliyor. Ben klima çalıştığı için olduğunu düşünüyorum ama kafama takılmıyor değil. Sizlerin meganlarınızda da aynı ses var mı?

tam olarak bilen arkadaşlar cvp verirler sanırım ama yanlış hatırlamıyorsam aynı sesi bende duydum fakat klima çalışmadığı zamanlardada böyle bir ses duydum diye hatrlıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: peder29

quote:

Orijinalden alıntı: efemertmetin

Yeni keşfettiğim bir şey var motorda.

İlk çalıştırmada motordan su sesi gibi bir şey geliyo, bir kaç yerde hidrolik yağı falan diye bir şeyler okumuştum.S,zce neden olabilir daha önce böyle bir şey yoktu sanırım.

su sesi değilde frenden hava sesi geliyo olabilir mi acaba? frene tam basın o ses geldiğinde kesilirse frenden gelen sestir. bir arkadaş fren westing housundan geldiğini söylemişti o ses için..

Kulakları hassas biriyim sıvı sesi gibi geliyo bana ama haklı olabilirsiniz tabi;deneyeceğim frene basarak çaılştırayım bakayım bi değişiklilk olacakmı?Birde bu hava sesi ise bu yani frenden gelen normal mi yani yoksa arızmı vardır ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: peder29

quote:

Yeni keşfettiğim bir şey var motorda.

İlk çalıştırmada motordan su sesi gibi bir şey geliyo, bir kaç yerde hidrolik yağı falan diye bir şeyler okumuştum.S,zce neden olabilir daha önce böyle bir şey yoktu sanırım.

su sesi değilde frenden hava sesi geliyo olabilir mi acaba? frene tam basın o ses geldiğinde kesilirse frenden gelen sestir. bir arkadaş fren westing housundan geldiğini söylemişti o ses için..

Kulakları hassas biriyim sıvı sesi gibi geliyo bana ama haklı olabilirsiniz tabi;deneyeceğim frene basarak çaılştırayım bakayım bi değişiklilk olacakmı?Birde bu hava sesi ise bu yani frenden gelen normal mi yani yoksa arızmı vardır ?

bana cevap veren arkadaş önemsiz bişey olduğunu arıza olmadığını söylemişti. şimdiye kadarda bi sıkıntı yaşamadım 1 buçuk senedir o sesi duyuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: kürsad

takipteyin hocam. Ötmeyecek bir fren balatası ve diski istiyorum artık

Bakalım araştırıyorum. Valeo diyorlar ön balata için. Ayrıca Hema iyi markaymış birkaç yerden teyidini aldım.

RIW'ın ön düzenine iyi değil diyorlar. Salıncak ve rotlar için Orjin diyorlar. Neredeyse 2 kat daha uzun ömürlüymüş RIW'a göre.

Edit:

RIW'den başka ön düzen araştırıyorum. Ankara'da kime sorsam RIW satıyor sadece. Acaba kâr marjı daha mı yüksek neden bütün Şaşmaz RIW satıyor anlamış değilim. Birebir garantili diyorlar malzeme için 2 sene. Hiç sorun yaşamadık diyor adamlar. Nasıl iş anlamadım.

Kullanan yada bilen varsa paylaşırsa sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wurtz -- 14 Haziran 2011; 14:49:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: wurtz
    quote:

Bakalım araştırıyorum. Valeo diyorlar ön balata için. Ayrıca Hema iyi markaymış birkaç yerden teyidini aldım.

RIW'ın ön düzenine iyi değil diyorlar. Salıncak ve rotlar için Orjin diyorlar. Neredeyse 2 kat daha uzun ömürlüymüş RIW'a göre.

Edit:

RIW'den başka ön düzen araştırıyorum. Ankara'da kime sorsam RIW satıyor sadece. Acaba kâr marjı daha mı yüksek neden bütün Şaşmaz RIW satıyor anlamış değilim. Birebir garantili diyorlar malzeme için 2 sene. Hiç sorun yaşamadık diyor adamlar. Nasıl iş anlamadım.

benim şu an ön düzen iyi durumda. Diskler ve balatada bir sorun yok. Frenleme gayet iyi ama işte ses yapıyor arkadaş. Sanki 87 model bir araba kullanıyormuşum gibi. Ve dikkatimi çekiyor sadece sesi dururken yapıyor.

• quote:

benim şu an ön düzen iyi durumda. Diskler ve balatada bir sorun yok. Frenleme gayet iyi ama işte ses yapıyor arkadaş. Sanki 87 model bir araba kullanıyormuşum gibi. Ve dikkatimi çekiyor sadece sesi dururken yapıyor.

Ön düzen ve fren setinin markaları ne?
  • quote:

quote:

Ön düzen ve fren setinin markaları ne?

Markasını bilmiyorum. Direk serviste taktırmıştım. Servis faturaları duruyor. Bir bakayım belki orada yazıyordur. Tahminimce Valeo'dur. Ayrıca bosch'un balatalarına da iyi diyorlar. Bir de onu sordurmak lazım. Ses yapıyor mu acaba?
  • Şimdi faturaya baktım. Parçaların markası yazmıyor ancak parça kodları var. Arka fren diskinin parça numarasını araştırdığımda üretici Renault diye çıkıyor.

http://www.renault-parts-at-partspool.co.uk/Renault/B/BRAKE-DISC-PAIR/7701207823.html
  • Faturamda yazan ön fren disk tk. kodu 7701207829. Aşağıda ki adrese göre TRW.

www.otoerdem.com
    Aradığınız içerik bulunamadı » Oto Erdem Renault Fiat Yedek Parça
    http://www.otoerdem.com/e-magaza/index.php?route=product/product&path=118_273_364_376&product_id=171

Arka fren diski MAİS

www.otoerdem.com
    Aradığınız içerik bulunamadı » Oto Erdem Renault Fiat Yedek Parça
    http://www.otoerdem.com/e-magaza/index.php?route=product/product&path=118_273_364_376&product_id=178

Şimdi bu ürün kodu üreticiye göre mi ayrılıyor yoksa sadece o parçanın kodu mu?

• Arka fren TRW. Ön frende ise Renault Origin yazıyor. Şimdi arabaya inip baktım
  • quote:

Arka fren TRW. Ön frende ise Renault Origin yazıyor. Şimdi arabaya inip baktım

ses çıkaran arkadaki trw dir çünkü benim aracımdaki balataların üstünde renualt yazıyor hiç ses vb. yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: efsanea_06

quote:

ses çıkaran arkadaki trw dir çünkü benim aracımdaki balataların üstünde renualt yazıyor hiç ses vb. yok

hepsi yetkili serviste değişti. Faturası da elimde. Renaulta internet üzerinden sordum orjinal balataların markasını. Bakalım bu marka orjinal değilse şikayette bulunacağım. Ben yetkili serviste orjinal parça için para ödüyorum ve parça orjinal değilse bütün yasal haklarımı kullanırım
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: efsanea_06

quote:

hepsi yetkili serviste değişti. Faturası da elimde. Renaulta internet üzerinden sordum orjinal balataların markasını. Bakalım bu marka orjinal değilse şikayette bulunacağım. Ben yetkili serviste orjinal parça için para ödüyorum ve parça orjinal değilse bütün yasal haklarımı kullanırım

TRW benim aracımda da var ve orjinal renault ürünü değil servisi maise şikayet edebilirsiniz

• quote:

Eğer arka balata TRW ise orjinal değil. Çünkü MAIS için 67 TL TRW için 37 TL fiyat aldım parçacıdan. Eğer TRW ise kesinlikle serviste takılmış olmaz. Arka disk MAIS olmayınca zaten ABS hatası veriyormuş sanırım.

Üstüne gitmelisin bu işin...
  • TRW Fren ekipmanı(disk-balata-destek cihazları) üreten bir firmadır. Renault'a da fren ekipmanı üretir.
  • Tamam. O zaman serviste orjinal parça takılmadı. Bakalım Renault ne cevap verecek. Oradan gelen cevaba göre şikayette bulunurum.

Edit: wurtz hocam hiç abs sorunum olmadı. Hata uyarısı da almadım. ABS'de bugüne kadar gayet sağlam çalıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kürsad -- 15 Haziran 2011; 4:51:45 >
  • Uzun zamandır giremiıyorum. Size direk servise yolladığım şikayeti ve daha sonrasında yaşadığım durumları anlatayım. Önce şikayet metnini yapıştırıyorum;

"Merhaba iyi günler. Aracımın elektrik aksamında sorun olduğu için servise gittim. Elektrik sorununu size kısaca özetleyeyim. Arabanın göstergeleri dâhil elektrikle bağlantılı olan hiç bir donanımı çalışmıyordu. Gösterge paneli, teyp, camlar, klima vs vs. Bu sorunu yaşayınca sürekli gittiğim Öztürk Renault servisine gittim. Aracımda tanımlanamayan bir elektrik arızası olduğunu bakan usta bir çırpıda söyledi. Akünün yanındaki sigorta kutusunu dahi açmadı. Arabaya alarm taktırmışsınız bundan da olabilir dedi. Neyse başka usta da geldi oda benzeri şeyler söyledi. Arabanın %99.99 USH ünitesinde problem varmış. Bu yüzde 99.99'luk tabir tamamen oradaki ustaya ait benim kullandığım bir terim değildir. Oraya vardığımda saat yaklaşık 17.00 civarıydı. Oradaki ustaya; "Ustam şunun tam arızasını tespit edelim ona göre fiyat alalım" dedim. Onu kesin söyleyemeyiz. Ama dediğim gibi USH sorunlu büyük ihtimal bütün elektrik tesisatını dağıtacağız, arabanı 2-3gün unut burda kalacak test etmemiz gerek dedi. Neyse o USH denen parçanın fiyatını sorduralım ozaman dedim. Yedek parçaya sordurttuk 1036lira tabi bunun yanında ekstra masraflar çıkabilirmiş ve işçilik dâhil bile değilmiş. Bunun üzerine servisten ayrıldım ve tanıdığım bir yedek parçacıya gittim. Beni oto elektrikçiye yönlendirdi bugün aracımı oto elektrikçiye 40liraya yaptırdım. Şimdi soruyorum size ey Renault, servis aracımın %99.99 sorunu neredeymiş? 1036TL+ işçilik ödeyeceğim yerde 40lira ödedim. Ve de hiç bir parça değişimi olmadan. Bana bunun hesabını kim verecek?
    Ya servise güvenip arabamı bırakıp 3gün arabasız kalsaydım nolacaktı?
    Yaklaşık 30 kat pahalıya mal edecektim ve aracıma yanlış teşhis konulacaktı. Soruyorum şimdi sizlere, bu halk Yetkili Servislere bundan sonra inanıpta nasıl güvenecek?
    En kısa zamanda cevaplarınızı bekliyorum. Umarım gerçekten mantıklı bir açıklama yapabilirsiniz..."

Bu şikayet metni üzerine Renault'tan aradılar durumu ilgililere aktardım. Gitmiş olduğum servis "Öztürk" hakkında ihtar vereceklerini söylediler. Bunun karşılığında ise herhangi bir serviste istediğim zaman kullanabileceğim 100TL karşılığında bir indirim belirlediler. Bu yeterli oldu mu diye sorarsanız bana göre olmadı tabiki ama yine de olanları sineye çekip sessiz kalmaktan çok daha iyidir. Umarım servis sorunu yaşayan arkadaşlara bir nebze olsun ışık tutar.

• Balatalarla ilgili görüşmelerim sürüyor. İlk olarak 2 yıl önce değişimi yaptırdığım yetkili servisi aradım. Sıradan bir müşteri gibi balata ve disk fiyatlarını sordum. Daha sonra hangi marka kullandıklarını sordum. Bana Renault'dan gelen parçaları taktıklarını söylediler. Hiçbir marka ismi telaffuz edilmedi. Toplam 618 TL olarak söylendi. TRW marka takmıyorsunuz değil mi dediğimde Renault ne gönderdiyse onu takıyoruz diye bir cevap söyledi.

Hemen ardından Renault MAİS Boğaziçi şube servisini aradım. Onlara yine birşey söylemeden fiyat istedim. Balataların 120 TL, Disklerin 210 TL olduğunu; markalarını sorduğumda TRW olduğunu söylediler. Şimdi kafam karıştı açıkçası. Mais servisi TRW taktığını söylüyor arkadaşlar. Bu TRWnin orjinal olmadığından emin misiniz. Yetkili serviste daha önce değiştirenler arabalarının üzerinde ne yazdığını söyleyebilir mi?
  • quote:

quote:

Edit:

Daha önceki arabama (marea) ön balata hema markası takmıştım ama memnun kalmadım. Üzerindeki bitik Galfer barka orjinal fiat balatanın yerini tutmadı. Bence valeo, bosh ya da trw taktır.

• 
Sayfa: önceki 669670671672673
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.