selam arkadaşlar 2003 megane alize araca sahibim. arabamın fren sistemi sanki zayıf gibi. bşka araçlara biniyorum frene basınca arab zank diye duruyor. benim araçta durum böyle degil. çok süratleniyorum frene köküne kadar basıyorum abs devreye giriyo araba duruyor ama ne bileyim diger arabalar gibi öne yıgmıyo beni mesela arkadaşımın avanssine bindim arkadaş firene basması ile ben cama yapıştım. bu durum vw için ve peugeot için de geçerli ama ben kendi aracımdabunu göremedim. aracım 9000 km önce servise girdi kampana ve balatalar degişti anlamadım meganelerde böylemi
bi de lastiklerine baksak daha net konuşacaz :) megane 1 in fren mesafesi elbette yeni nesila araçlardan uzun ancak fren sişstemi balata disk kampana demek değil. süspansiyonda son derece önemli fren mesafesi konusunda. ayrıca lastiklerin ne kadar yeniyse abs ye o kadar geç girer ve o kadar çabuk durursun. benima racımın katalog değeri 45 m 100-0.(abssiz) üst sınırda bir değer. en sağlıklısı takip mesafesine özen göstermek :)