Sorunsuzluk istiyorsan bence ikisindende uzak dur. Reno fransız olduğu için Golf de dsg li olduğu için ikiside muhtemel sorun üreticileridir....
hayatında kaç kere reno kullandında bu yorumu yapıyorsun sorması ayıp ?
iki aracında şanzımanı ileride sorun çıkartır.
Bir araç hakkında yorum yapmak için o aracı kullanma şartı mı var?
Ayrıca bu kadar kendiyle çelişir insan, altta kendin yazmıssın ikiside sorun çıkarır diye
Onu bunu bilmemde bunca yıldır kaç tane reno marka araç geçti elimizden hiçbirindede mekanik sorun yaşamadık. Kozmetik sorunlar yaşatabilir( plastik aksamdam tıkırtı gelmesi, bazı modellerde kapı kollarının soyulması gibi) ama Reno sorun üreticisidir demek cidden komik.
DSG ve EDC gibi çift kavramalı şanzımanlar oldukça komplike mekanizmalar elbetteki arıza yapma durumu sıradan bir tam otomatikten kat ve kat fazla olacaktır ama bu illa sorun çıkarcaklar anlamına gelmez.Aynı mantıkla manuel viteste klasik otomatik şanzımanlardan kat ve kat daha sağlamdır ne de olsa olmayan bir şey bozulamaz EDC ile ilgili büyük bir sorun duymadım hiç, DSG ise evet TDI motorlar ile sorun yaşadı ama VW'de bunun farkında sonuç olarak şu an sipariş almıyor tekrar almaya başladığındada sorun giderilmiş olacaktır.
Sadece reno değil bana fransız lar hep sorunlu gibi geliyor pejo reno citro vs...
quote:
Orijinalden alıntı: AutoTestPilot
Sadece reno değil bana fransız lar hep sorunlu gibi geliyor pejo reno citro vs...
ön yargılı davranmayın 3.5 sene boyunca megane dizel kullandım bir kere olsun sorun çıkartmadı milletin kapı kolları soyulur diye şikayet ederdi bende o problem bile olmadı
Ön yargıları kırmak lazım. Megane ın makyajlısıda geliyor hemde dizel. Her türlü megane.
ya yanlis anlamayinda 2 saat once forumdaki latitude topici yuzunden latitude'u merak edip renoya gittim meganada baktimda hocam yok ya reno vw'e bi gomlek assagi bu kesin bence scenic'e bindim yeni kapi ici ust plastigi tuttum cektim valla elimde kaldi hemen ittirdim kactim sonra! ordan ciktim yanyana butun byiler burda mazda ve ford'a da girdim ama vw'nin gozunu seveyim.Ha ford'da kaliteli ama onunda ic tasarimlari cok aykiri sadece megan kapi ici yumusak plastik kullanmis ona hayret ettim
Yerli megane ların fransız meganeların çakması olduğunu unutmamak gerek. Renault Vw değil ama kapısı elimde kaldı diyen arkadaşa çok güldüm. Scenic kapısı ağır gelmiş anlaşılan. Renault un kapıları çoğu markanınkilere göre ağır olur. İthallerinin tabiki. Bunu baz ağırlık kıyaslaması yaparak dahi anlayabilirsiniz. Sorunsuzluk isteyen cıvık alsın demiş biride. Bir arabaya sorunsuzluk çıkartacak kadar bineceksen kesinlikle honda almayacaksık. Fanatiği olmayıpda honda kullanan olmamasından ne dediğimi anlarsın sanırım. Üstelik 4.5 metrelik bir aracın baz ağırlığı 1157kg ki benzer uzunluktaki araçlar 100-150kg daha ağır. Biraz araştırma yapıp avrupa bir aracın hatta hyundai ın ön tanpon demirlerine bakıp hondanınkilere bakarsan zaten honda almazsın. Ben bu forumdaki yorumları okurken adam istediği modelleri söylüyor adam ordan cıvık al yarıs(güzel-tarla faresi-sincap) al. Yardımcı olmaya çalışmak farklı şey fanatiklik ayrı şey.
Burayadabir süredir istediğim dsg golf ki bence sınıfındaki en iyi mühendislik ürünü için girdim. Biri demiş honda al biri demiş hyundai al. Hyundainin yeni i30 güzel olsada kelepir elime düşmedikçe asla almam. Ben golf müsterisiyim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme