Şimdi Ara

Megane 3 mü? Yeni Astra mı? Fluence mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
11.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya bu renonun hangi kampanyası?_ Liste fiyatı 49bine geliyor.

Hemen gidip alacağım da ona göre :) 43160 a Dynamique+Prestige paket+Cam tavan veriyorlarsa ve 1.5 HP Dizelse
  • dostum yeni astrayı geç içi gerçekten dar ve uzay mekiği gibi her taraf düğme boğuyor insanı forumda yazılanlara bakma fluence al bak keyfine çok konforlu ve ucuz araba
  • Dostum test ettim astrayi bde megana bkcm gonlum megandan yna astra gerckten phali
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanmertoglu
    Ya bu renonun hangi kampanyası?_ Liste fiyatı 49bine geliyor.

Hemen gidip alacağım da ona göre :) 43160 a Dynamique+Prestige paket+Cam tavan veriyorlarsa ve 1.5 HP Dizelse

Oyak kmpanyasi. İstersen 45000 ne sana satarim:)
  • astrada iyi olmuş bence vitesi 6 dan 5 e düşürünce daha konforlu olmuş şehir içi kullanımlar için. yok astra gitmiyormuş falan bence gayet güzel gidiyor. tabi bazı arkadaşlar 200 yapsın istiyor tak diye. 6 vites olanlar yani eski kaslarda 6. vitese ancak uzun yolda senede 2-3 yolculukta 110 km hızdan sonra ihtiyaç oluyor. 5 vites olunca bence daha iyi bence daha güzel ayarlıyorlar vites oranlarını şehir içi kullanım için. yüzde 90 şehir içi kullanılıyor araçlar zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: treex

Renault kalitesi ile yeni astra nın kalitesini karşılaştırmak resmen abesle iştigal olur.

Renault megan veya fluence nin içerisine bindikten sonra (aklınıza gelecek her türlü detay için) astraya bindiğinizde zaten farklı segmentte bir araca bindiğinizi hissedersiniz. Astra çok daha kaliteli ve konfor sahibidir.

Eğer maddiyat konusunda sıkıntı yok ise ne focus nede diğerleri, direk yeni astra. Sakın bunu marka fanatikliği şeklinde algılamayın, binin hak vereceksiniz.

Not: Opel sahibi değilim, almayıda planlamıyorum. Ama karşılaştırılamaycak kadar fark olduğunu binen her insan söyleyebilir size.

Yok daha neler.

Önce opel astra'nın arka kapılarında kullandığı sert plastik malzemeyi değiştirsinde ondan sonra kalite sahibi olsun.

Tabi bununla beraber hız göstergelerinin üzerinde bulunan sert plastik malzemede inanılmaz çıtırtı yapıyor haberiniz ola.

Megane dediğin araba Golf 6 dahil sınıfının en sessiz arabasıdır.Konfor konusunda astra'dan öndedir bunu bil.

Astra başlığınıda takip ediyorum yeni astra'nın kronik sorunlarınıda biliyorum 100km'yi geçince içeride sürekli bir rüzgar sesi olduğunuda.Kronik konsol çıtırtılarınıda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerf -- 26 Kasım 2010; 12:35:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: omerf

Megane dediğin araba Golf 6 dahil sınıfının en sessiz arabasıdır.Konfor konusunda astra'dan öndedir bunu bil.

Astra başlığınıda takip ediyorum yeni astra'nın kronik sorunlarınıda biliyorum 100km'yi geçince içeride sürekli bir rüzgar sesi olduğunuda.Kronik konsol çıtırtılarınıda.

İsteyen istediği aracı alır biner, orada sorun yok. Ve hiçkimsede buna karışamaz. Amaaa;

Yeni astra çok daha kötüdür Megandan . Bukadar fanatik yorumları kaale bile almayın, milletin elinden gelse mercedes ten bile iyi diyecekler.

-Megan koltukları çok incedir, iki elinizle karşılıklı bastırın birbirine değer ve kalitesizdir.

-Megan sınıfının en dar içmekanlarından birine sahiptir. Bende geniş diye gittim bakmaya, şöför koltuğuna oturduktan sonra arka tarafta diz mesafesi yok denecek kadar azdı ve biraz dik oturunca kafanız tavana sürter.

-Ön konsolun tasarımında kullanılan malzeme megan 2 de olduğu gibi kalitesiz plasitikti ve heryer plastiktir. Göğüs tasarımı sebebiyle oturan kişinin kucağının üzerinde duruyor gibidir ve ferahlığı engelliyor.

-Motorunun sessizliğinden söz ederken gösterilen golf 6 dan bile gibi benzetmeler tamamen afakidir ve fanatiklik sonucudur. Sakın inanmayın, arkadaşımın abisinden biliyorum; adam sırf kütük gibi ve sesli olması sebebiyle önermiyor.

Not: Tüm yabancı lansmanlar da ve araba testlerinde Yeni astra için sınıfının üzerinde diye söze girilir. Bende astra sahibi değilim ve almayı da planlamıyorum ama hakkını teslim ederim çok güzel arac. Renault ve diğer birçok C segmenti araçtan daha konforludur ve güzeldir.

• Koltuk konusunda kesinlikle katılmıyorum. Astrayı test etmeye gittim. 51000tl lik arabaya sırt desteği bile olmayan sırdan bir koltuk koymuşlar. Çok büyük hayal kırıklığı. O bile opsiyonel üstelik 3200tl verip ergonomik koltuk alıyorsun. Astra gerçekten kaliteli bir araba. H kasasını kullandım. Sonra forda geçince haliyle astraya dönme ihtiyacı oldu bende. Ama megan ın fiyatı ve donanımı gerçekten harika. Kalite konusuna gelince bu kadar aşağılanmayı haketmiyor bence. Sonuçta Türkiye'de her marka her zaman hakettiği değeri alamıyor. Bilinçsizin en önde giden tüketiciler olarak buna en büyük pay bizde. Biri ortaya bir efsana atar o devam eder gider. Biriside çamur tabiki. Nyse arkadaşlar herkesin fikri kendine.
  • seat leon ve golf e bakmanızı tavsiye ederim. astra motordan kabediyor. bende 1.5 dizel 80 ps hb megane2 var. kasa yeni astranın kasadan daha küçük ve performansı bana göre yetersiz kalıyor. kaldıki astra 1.3 motor 90 bg ve kasası ağır bi araç(megane 2 hbye göre) yeminle sollama yapamazsın:D. ayrıca feleğin çemberi döndü arkadaş renoya 50 bin tl 50 yıl beklese vermem. yeni leon 1.6 ve golf 1.6 tredline- comfortline ikiside dizel 105 ps. ve fiyatlar birbirine yakın. bence bu araçlara bir göz atın.sıfır alacaksanız aralık-şubatı bekleyin.yok bunlarla ilgilenmiyorum diyorsan araban bu saydığın arabalardan çok daha iyi.

ayrıca fluence .tipe bak. o ne öyle ıyy

hayırlı günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bizekalan -- 26 Kasım 2010; 17:23:25 >
  • quote:

quote:

İsteyen istediği aracı alır biner, orada sorun yok. Ve hiçkimsede buna karışamaz. Amaaa;

Yeni astra çok daha kötüdür Megandan . Bukadar fanatik yorumları kaale bile almayın, milletin elinden gelse mercedes ten bile iyi diyecekler.

-Megan koltukları çok incedir, iki elinizle karşılıklı bastırın birbirine değer ve kalitesizdir.

-Megan sınıfının en dar içmekanlarından birine sahiptir. Bende geniş diye gittim bakmaya, şöför koltuğuna oturduktan sonra arka tarafta diz mesafesi yok denecek kadar azdı ve biraz dik oturunca kafanız tavana sürter.

-Ön konsolun tasarımında kullanılan malzeme megan 2 de olduğu gibi kalitesiz plasitikti ve heryer plastiktir. Göğüs tasarımı sebebiyle oturan kişinin kucağının üzerinde duruyor gibidir ve ferahlığı engelliyor.

-Motorunun sessizliğinden söz ederken gösterilen golf 6 dan bile gibi benzetmeler tamamen afakidir ve fanatiklik sonucudur. Sakın inanmayın, arkadaşımın abisinden biliyorum; adam sırf kütük gibi ve sesli olması sebebiyle önermiyor.

Not: Tüm yabancı lansmanlar da ve araba testlerinde Yeni astra için sınıfının üzerinde diye söze girilir. Bende astra sahibi değilim ve almayı da planlamıyorum ama hakkını teslim ederim çok güzel arac. Renault ve diğer birçok C segmenti araçtan daha konforludur ve güzeldir.

Yeni astra çok kötüdür megane'dan demiyorum aynı sınıfın arabaları çok ufak farklarla birbirinden ayrılır.Düzgün okuyun yazdıklarımı önce.

Şu varki megane bir kaç noktada astra'nın malzeme kalitesinden daha iyisine sahiptir.Özellikle arka kapılarda kullanılan plastik ve takometre sperliğindeki plastik.megane'ın konsol tek parça yumuşak plastikken astra'da ayrı parçadır ve sert plastikdir o siperlik.Arka kapı plastikleride aynı şekilde.

Megane'ın koltukları çok incedir falan saçma sapan şeyler bunlar oldukça konforlu ve rahat koltuklara sahiptir megane 3 her testdede bu yazılır zaten.

Evet megane'ın arka diz ve baş mesafesi kısıtlıdır bu konuda bişey demiyorum zaten.

Malzeme kalitesi konusuna gelince her teste övülen bir malzeme kalitesine sahiptir megane 3'ler isterseniz testleride koyarım birazdan buraya işçilik konusundada testlerde çok defa övülmüştür megane 3.Hatta Autocar'ın testini bulursam koyacağım orda yazan aynen şöyleydi "Megane 3 ile golf 6 arasındaki malzeme ve işçilik kalitesi arasındaki farkı bulmak dinozor yumurtası bulmaya benzer"

Şimdide iç mekan sessizliğine gelelim benim attığımı söylüyorsun öyle mi?Buyur sana ALMANLAR tarafından yapılan testi buda mı sallama?Bide testin koyulduğu siteye dikkat çekerim!

https://secure-www.volkswagen.com/etc/medialib/vwcms/virtualmaster/de/Models/golf0/golf_6/media.Par.0035.File.pdf/mastertest_golf_0904064.pdf

http://www.auto-motor-und-sport.de/vergleichstest/master-test-2009-vierzehn-kompaktwagen-im-vergleich-979219.html

Bak veriler ortada buna ne diceksin.
    .................... GOLF MEGANE
    bei 100 km/h 68 dB(A) 67 dB(A)
    bei 130 km/h 72 dB(A) 70 dB(A)
    bei 160 km/h 74 dB(A) 72 dB(A)

Almanlara güvenmiyorum dersen Auto&motor spor Türkiye Agustos sayısına bak derim.Konfor ve sessizlik konusunda neler yazılmış.Bulamazsan ben sana söylerim nolduğunu.

Arabam.com' testinden
    Megane 3
    "İç mekanda kullanılan malzemelerin kalite düzeyi yüksek. Sıkça kullanmadığınız bölgelerde bile Renault malzeme kalitesinden ödün vermemiş"

Buda başka bir test

Golf'ü seçmek çokta zor değil 35 yıldır hakkında düşündüğümüz iyi şeyler bu otomobili seçmek için yeterli olacaktır.Bütünlük,kalite sınıfsız oluşu ve her daim sunduğu sürüş keyfi, altıncı jenarasyon golf'ü daha önceki versiyonlarında olmadığı gibi mantıklı bir tercih haline getiriyor ama bazı alıcılar bu tarz otomatikleşmiş tercihleri pek önemsemeyecek ve megane almayı fazlasıyla ciddi olarak düşüneceklerdir.Renault,Golf rakibi olan temsilcisinde şaşırtıcı gelişmelere imza atmış ve dikkat çekici olmayan şekilde lanse edilen tasarımı bu gelişmeyi gölgede bırakan bir unsur olarak görünüyor.Tamamen yeni ve farklı bir kabini var ve Golf ile aralarındaki kalite farklarını bulmak bir böcek yumurtasını aramaya benziyor.Renault Megane'nın güzel ve hafif sürüş dinamikleri sadece VW 'den değil sınıfının geri kalanından çok farklı bir sürüş deneyimi sunuyor.Hatırlarsanız bir zamanlar Fransız otomobilleri çok iyi standartlara sahipti işte yeni Megane'da o dönemi anımsatıyor ve Renault'ya bu özellikleri yakaladığından ötürü tebriklerimizi sunuyoruz.Yeni Megane kadar sınıfında zor görevi olan başaka bir otomobil daha göstermek kolay değil ve Renault temsilcisi arkasına aldığı rüzgarla bunu çok iyi şekilde yerine getiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerf -- 26 Kasım 2010; 20:12:17 >

• opel astra cosmo :D çok sevimli ve kokpit ışıklandırması çok güzel
  • Tabiki megane, biliyosun renault megane, konfor,güvenlik,performans konusunda mercedes e250 coupe dan farkı yoktur, hatta daha iyidir.
    Fransızlar konforuna çok önem verir, onun için kesinlike megane yada fluence alırım, konfor konusunda sıralama yapsam 1. renault. 2. bentley 3. maybach olurdu.
    Yeni çıkan cliolar mesela dünyanın en güvenli aracı seçildi çin dergisine göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Imnobody -- 26 Kasım 2010; 21:29:00 >
  • Diyeceğim fluence almayında hangısını alırsanız alın. hala fluence gordugumde hemen sahıbıne bakarım
  • Fluence tasarım açısından Megane'dan biraz daha şık bir araç ancak bana kaliteli bir araç gibime gelmedi. İçine binme ve Apazarı-İstanbul yolculuğuda yaptım. Ancak kampanya fiyatlarındaki full donanım + navigasyon + deri döşeme + 17'' jant için biçilen fiyat gayet uygunmuş.
    Sizin gösterdiğiniz seçenekler arasında en mantıklı araç kusursuz Astradır. Bana kalırsa 2010 Focus'unuzu satmayın derim.
  • mazda 3 90 cı yıl 47 bin tl bakmadan geçmeyin ;), eger istemezseniz yeni astra ;)
  • quote:

quote:

yok artık,bu kadarda sallanmaz.binmediğin,kullanmadığın araç hakkında destekli at bari.
    evet megane 3 sınıf standartlarının üzerindedir.
    doğru astra gibi janjanlı değil.
    ama;
    yumuşak plastik kullanılmış,en az golf kadar sesssiz.yol tutuşu güven veriyor.çarpışma testlerindede en iyilerden.fiyatıda uygun.
    daha ne olsun

• Gittikçe gülünç şeyler oluyor forumda.

Daha geçen ay baktığım Megan 3 değilde birileri sanki bmw,mercedes ten bahsediyor. Koltukların hali, baş mesafesi, yukarıda arkadaşın dediği gibi birkaç parça hariç diğerlerinin kalitesiz plastik olması vs. sanki olmayan şeyler.

Eğer siz bunları görmedi iseniz kendi aracınız olmasından kaynaklı bir fanatiklikten başka birşey değildir.

Birde tutmuş daha iyi bir araç olduğu tartışmasız herkes tarafından kabul edilen GOLF ile eş tutulmalar . Çapına, haline bakmadan onunla kıyaslamalar

Araç güzel olabilir fiyatına göre ve ona birşey diyende yok zaten.

Amaaaa Yeni astra ve Golf ile kıyaslanacak kadar değil, yavaş. Bunu yapan adama gülerler .

• golf 6 kompleksi var hakikaten bu forumda
    golf trendline içi ve fluence içi,hangısı dah kaliteli duruyor ,yorumsuz

Megane 3 mü? Yeni Astra mı? Fluence mi?

• Megan ve Golf resimlerini kendi sitelerinden alalım, böylece birde görmüş oluruz ne nedir diye.

• Unutmadan birde yeni astrayı görelim.

Not:Sitelerindeki resimlerini alıyorum, öyle seçmece resim yok.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.