Şimdi Ara

MEGANE 1.5 DCI VS ASTRA 1.3 CDTI ikisininde motoru çok konusuldu... bi bakın (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
106
Cevap
0
Favori
19.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Focus tdci seni 3 kere çarpar böler karekökünü alır

O ayrı bi motor ya
    quote:

Orjinalden alıntı: emregulec_1905

bak arkadaşım 1.3 cdti opel'imeganlar yiyor yolda çok kapıştım. ama focus 1.6 tdci 'de beni yiyor
    bak dostum 80 bg likler 195 kadar çıkıyorlar benle iddalaşma biraz eğimli olunca 100 bg (bendeki) düz yolda 200 yaptım eğimli yolda 200 biraz geçiyorum

• kardeş ne dediğimi tam olarak anlayamamışsın galiba bn senin albean için deil motor teknolojisi çok daha ii olan megane II için konuşuyorum bu bir!!sen nasıl bir hesap yapmışsın çözemedim ya bnm matematiğim kötü ya da sn anlatamamışsın 120 nie 3 e böldün ayrıca snn yaptığının bnmkiyle hiç bi alakası yok bn bi daha yazmayacağım o hesabı ((megane 5. viteste her devir aralığında 10 km hızlanır albealar nasıl hızlanır bilemicem)) bu da 2!!ayrıca demişsinki 80 bg bi araba 5. viteste nasıl 4900 çevirir bu ne demek gel ankaraya bn sna göstereyim nasıl çeviriyo bu nasıl bi sorudur bunu ne amaçla sordun yani çözemedim nie çeviremesinki o araba turbosu devreye girince emin ol müthiş atılım yapıyo belki bilmiyorsundur ama megane dizellerin torku çok yüksek olmasada(sınıfındakilere oranla) bi dizel olarak bayağı ii hızlanırlar ve bnce 4900 çevirmeleri normaldir bnce yaptığın o yorumlardan ve o işlemlerden sonra git biraz yat uyu

senin matematik kötü değil 0 mıs be kardeşim , resimden de mi anlamıyorsun . araba 3000 devirde 120 ile giderse 1000 devirde 40 km ile gider 120/3 = 40 devir kesicide 6400 de devreye giriyorsa 1000 devirde 40 yaparsa 6400 devirde kac yapar (dogru orantı deniyor buna ilkokul 3 te görmüş olman lazımdı) 256 km yapar , sen ancak saymayı öğrenmişin o da 2 ye kadar yazık sana yaw.

• kardeş ne dediğimi tam olarak anlayamamışsın galiba bn senin albean için deil motor teknolojisi çok daha ii olan megane II için konuşuyorum bu bir!!sen nasıl bir hesap yapmışsın çözemedim ya bnm matematiğim kötü ya da sn anlatamamışsın 120 nie 3 e böldün ayrıca snn yaptığının bnmkiyle hiç bi alakası yok bn bi daha yazmayacağım o hesabı ((megane 5. viteste her devir aralığında 10 km hızlanır albealar nasıl hızlanır bilemicem)) bu da 2!!ayrıca demişsinki 80 bg bi araba 5. viteste nasıl 4900 çevirir bu ne demek gel ankaraya bn sna göstereyim nasıl çeviriyo bu nasıl bi sorudur bunu ne amaçla sordun yani çözemedim nie çeviremesinki o araba turbosu devreye girince emin ol müthiş atılım yapıyo belki bilmiyorsundur ama megane dizellerin torku çok yüksek olmasada(sınıfındakilere oranla) bi dizel olarak bayağı ii hızlanırlar ve bnce 4900 çevirmeleri normaldir bnce yaptığın o yorumlardan ve o işlemlerden sonra git biraz yat uyu

eksik kalmıs devam edeyim. Fizikte iş formulü vardır bilirmisin iş eşittir bir bölü iki kütle carpı hız kare diye formulu vardır , gerci, bilmezsin daha dooru orantıyı bilmiyon burdan yola cıkara 200 km demek yaklasık 50 metre bölü saniye demek burdan 1220 * 2500 / 2 = 1525000 joule eder burdan varsen hesap et gerisini senin moturun acaba 80*0,746 = 59 Watt güç ile böle bi enerji üretebilir mi ayrıca bak dikkat edersen arabaya uygulanan hava direncini hesaba katmadım !!!
    sen önce fizik kalk okula git matematik öğren fizik öğren sonra arabaları motorları öğren gel ondan sonra benimle konus , 1.viteste 4900 devir yapan araba neden 5. viteste yapmasın gibilerinden gerzek muhabbetler yapma benimle oldu mu , hadiiiiiiiiiiiiiiii ...

• Orjinalden alıntı: yat_uyu

kardeş ne dediğimi tam olarak anlayamamışsın galiba bn senin albean için deil motor teknolojisi çok daha ii olan megane II için konuşuyorum bu bir!!sen nasıl bir hesap yapmışsın çözemedim ya bnm matematiğim kötü ya da sn anlatamamışsın 120 nie 3 e böldün ayrıca snn yaptığının bnmkiyle hiç bi alakası yok bn bi daha yazmayacağım o hesabı ((megane 5. viteste her devir aralığında 10 km hızlanır albealar nasıl hızlanır bilemicem)) bu da 2!!ayrıca demişsinki 80 bg bi araba 5. viteste nasıl 4900 çevirir bu ne demek gel ankaraya bn sna göstereyim nasıl çeviriyo bu nasıl bi sorudur bunu ne amaçla sordun yani çözemedim nie çeviremesinki o araba turbosu devreye girince emin ol müthiş atılım yapıyo belki bilmiyorsundur ama megane dizellerin torku çok yüksek olmasada(sınıfındakilere oranla) bi dizel olarak bayağı ii hızlanırlar ve bnce 4900 çevirmeleri normaldir bnce yaptığın o yorumlardan ve o işlemlerden sonra git biraz yat uyu

eksik kalmıs devam edeyim. Fizikte iş formulü vardır bilirmisin iş eşittir bir bölü iki kütle carpı hız kare diye formulu vardır , gerci, bilmezsin daha dooru orantıyı bilmiyon burdan yola cıkara 200 km demek yaklasık 50 metre bölü saniye demek burdan 1220 * 2500 / 2 = 1525000 joule eder burdan varsen hesap et gerisini senin moturun acaba 80*0,746 = 59 Watt güç ile böle bi enerji üretebilir mi ayrıca bak dikkat edersen arabaya uygulanan hava direncini hesaba katmadım !!!
    sen önce fizik kalk okula git matematik öğren fizik öğren sonra arabaları motorları öğren gel ondan sonra benimle konus , 1.viteste 4900 devir yapan araba neden 5. viteste yapmasın gibilerinden gerzek muhabbetler yapma benimle oldu mu , hadiiiiiiiiiiiiiiii ...

arkadaşım bana öğretmeye kalkamayacağın iki şey var biri matemetik diğeri fizik snn yapacağın işlemleri bn ..... ile çözerim burda eğitimim hakkında övünmek tarzım deil o yüzden konuları başka yere taşıma bn albea her devir aralığında 10km hızlanır demedim meganeII hızlanır dedim senin albean bi tarafınıda yırtsa her devir aralığında 10 km hızlanamaz zaten görünüşe göre sn bnm 2 sayfadır anlattığım şeyi pek anlayamamışsın hala uyku sersemisin heralde ayrıca sen kim oluyosun da bana gerzek diyosun lafını bilde konuş bn şurda 70 e yakın mesaj yazdım daha bir kişiye hakaret etmedim ayıp oluyo tekrar söliyim bana bir daha böle tabirrler kullanma bn sana bir tane terbiyesiz kelime yazmadım tartışmanında bi adabı vardır bunu da untma ne kadar cahil olduğun kullandığın kelimekerden ve üslubundan belli (bi de bana bnm yazmadığım şeyleri söleme bn birinci viteste 4900 çeviriyo gibi bir şey sölemedim sadece motoru spor kullanılmış bi megane 5. viteste 4900 çevirebilir bu da normaldir dedim buda ayrı bi muamma snn ne yazdığımdan bile haberin yok

• sn basmasını bilmiyosan suç bndemi bu arada mantıksız olan snsin (tekrar söliyim konuyu farklı boyutlara taşımayın vede ÜSLUBUNUZA DA DİKKAT EDİN!!!!!!! )

quote:

Orjinalden alıntı: Deli_mi_ne

quote:

Orjinalden alıntı: delici ozy

açılın biraz yatıp uyuyacam

sen yat uyu bidahada kalkma, adamlar anlatmış sana zati mantıksızlıını. 80beygir arabayla 220 yaparmışda turboda. kullanmasak inancaz yaa. megan nede olsa bu turbo uçuyo. uç koçum kim tutar senii

• Orjinalden alıntı: delici ozy

sn basmasını bilmiyosan suç bndemi bu arada mantıksız olan snsin (tekrar söliyim konuyu farklı boyutlara taşımayın vede ÜSLUBUNUZA DA DİKKAT EDİN!!!!!!! )

atış olur da bu kadar olmaz ki 80 bg ile 220 yaparmıs turbo varmıs torku iyimiş vs vs vs

yazık millet boş yere para verip 2 lt 2.5 lt motorlu araçlar alıyor 220 yapmak için , alsanıza olum bi megane 80 tane sütçü beygirli

• dizel arabaya karşıyım bir hata bana göre ille de benzin
  • Millet dayamış kadranı yine.Ben sağa çekip dumanlanayım bari.....

Edit: İnsan en iyi kendini kandırır(mış)
  • Birinden birini tercih zorunluluğum olsa kesinlikle renaultun dizel motorunu seçerim ki dizel araba alacak olsam motorunu çok güvendiğim 2 marka var biri vw diğeri renault gerisi boş diyorum
  • iki motorda iyi işte yoksa piyasa neden astra ve megane kaynasın.bu motorlar normal kullanımda gayet yeterli.birileriyle kapışmadığınız sürece sorun yok.haa siz o araçlarla 1.6 benzinli araçlara kafa tutarsanız üzülürsünüz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rocky_m5

iki motorda iyi işte yoksa piyasa neden astra ve megane kaynasın.bu motorlar normal kullanımda gayet yeterli.birileriyle kapışmadığınız sürece sorun yok.haa siz o araçlarla 1.6 benzinli araçlara kafa tutarsanız üzülürsünüz.

ben vw 1.6 motor araclarini cok üzdüm
  • quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

quote:

iki motorda iyi işte yoksa piyasa neden astra ve megane kaynasın.bu motorlar normal kullanımda gayet yeterli.birileriyle kapışmadığınız sürece sorun yok.haa siz o araçlarla 1.6 benzinli araçlara kafa tutarsanız üzülürsünüz.

ceyhun süper lotodan para çıksın sana vw alıcam.hemde doğuş otodan.(en pahalısından)

• quote:

quote:

quote:

ceyhun süper lotodan para çıksın sana vw alıcam.hemde doğuş otodan.(en pahalısından)

saol dostum hemen satar 1.8 lancer alirim

• quote:

quote:

quote:

quote:

aman aman vw bizden uzak allaha yakın olsun

• dci cdti den daha çok piyasada. daha başarılı yani. bu arada hyundai era nın hakkını verin 110 bg b sınıfı araba. bence hyundai çok süper gelişti. marmaray trenleride hyundaiden miş bakın

bazıları binmez artık hyundai diye
  • fiat ın 1.6 120 hp 300 nm torkluk motoru yeni bir savaş başlatacak gibi yalnız renoda fena geliyo eğer bahsedilen motorlar tr ye gelirse kan çıkar
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gökberg_ß

Focus tdci seni 3 kere çarpar böler karekökünü alır

O ayrı bi motor ya
    quote:

bak arkadaşım 1.3 cdti opel'imeganlar yiyor yolda çok kapıştım. ama focus 1.6 tdci 'de beni yiyor
    bak dostum 80 bg likler 195 kadar çıkıyorlar benle iddalaşma biraz eğimli olunca 100 bg (bendeki) düz yolda 200 yaptım eğimli yolda 200 biraz geçiyorum

eskidendi şimdide lagunam focusu napar biliyormusun çiğ çiğ yer

• quote:

Orjinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee

dci cdti den daha çok piyasada. daha başarılı yani. bu arada hyundai era nın hakkını verin 110 bg b sınıfı araba. bence hyundai çok süper gelişti. marmaray trenleride hyundaiden miş bakın

bazıları binmez artık hyundai diye

vw de ihaleye girmis abs opsiyonel demis vagonlarda onlarda hyundai ye vermisler
  • quote:

quote:

aman aman vw bizden uzak allaha yakın olsun

zaten işin allaha kaliyor alinca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunberber -- 17 Ekim 2008; 21:05:29 >
  • Gerçi eski konu hortlamış ama muhabbet aynen devam ediyor.
    100hp MeganeII 200 yapar mı muhabbeti dönmüş.

Megane dci maksimum gücünü 4000 devirde veriyor. 4000 devirden sonra motor gücü hızla azalmaya başlar. 0 derece eğimli dümdüz yolda rüzgar direnci ile birlikte motor gücü 4000 devirden sonra azalmaya başlayan araç için iş gittikçe güçleşiyor demektir.

Linkteki Megane II 100 hp 210 yapıyor. Ancak yol hakkında hiç bir bilgimiz yok. Muhtemelen sürücü farkına varamasa bile iyi bir eğim vardır.

Bu arada Megane II Dci ile ilgili küçük bir hesaplama
    MeganeII standart tekerlek çevresi 1984,1 metre

OBK ustamın verdiği konuya göre basit bir hesap yaparsak
    http://forum.donanimhaber.com/m_24360203/tm.htm
    Videodaki deviri 4800 görürsek
    4800 devirdeki hızı
    Hız = 1,9841mt x (motor devri/son dişli oranı/vitesin dişli oranı/1000) x 60
    Hız=1,9841x(4800/0,76/3,73/1000)x60=201,5km/h

Yani yaklaşık 9km/h bir kadran sapmasıda mevcut.

Ceyhun son zamanlardaki mesajlardan Yeni Lancer'a meyilli görüyorum seni.
    Hayırdır?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.