Şimdi Ara

Medeni Hukuk Dersine Nasıl Çalışılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
3
Favori
2.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selam dostlar! Medeni hukuk dersi aslında hukuk fakültesindeki özel hukuk derslerinin başlangıcı diyebiliriz. İlk başta kolay gibi görünür. Pratikleri okursunuz ve hemen ben bunu sınavda yaparım ya abi moduna girip sınavdan düşük not alırsınız hatta o dönem o dersi de veremeyebilirsiniz. Ancak bu ders anayasa, genel kamu gibi nankör değildir. Çalıştığının karşılığını alırsın.

Medeni Hukuk; kişiler, aile, miras, eşya ve borçlar hukuku derslerini içerir. Hukuk 1.sınıfta medeni hukuk giriş, kişiler ve aile hukuku dersleri vardır. Giriş ve kişiler hukuku ilk dönem, aile hukuku ikinci dönem işlenir.

Bu dersin ilacı bol tekrar+ kanun okuma+ pratiktir. Çok bilgi içerir. Bu yüzden tekrar yapılmazsa çabuk unutulabiliyor. Öncelikle konuyu çalışmaya başlamadan önce ilgili konunun medeni kanundaki bölümünü 1-2 kez okuyup ön bilgi ediniyorum. Ardından ders kitabını okuyup altını çiziyorum. Bu işlemden sonra bir kez daha okuyup not alma işlemine geçiyorum. Bu bölüm biraz uzun ve çekilmez oluyor ancak sizin için sıkıntı teşkil etmezse not çıkarmanıza gerek yok. Ben elimin altında kendi yazımın olduğu notumu çıkarıp bir daha kitaba dönmüyorum. Notumu çıkardıktan sonra o gün içinde bir daha medeni hukuka bakmam ya başka derse geçer ya da çalışmayı bırakırım. Çünkü not alma benim gibi kötü yazısı olan biri için çekilmez olduğundan dolayı dersten nefret etmemi sağlayabiliyor. 1-2 gün sonra ezber yapmaya geçerim. Son olarak pratik kitabına geçerim. Pratikler sizin yorum kabiliyetinizi artırıp öğrendiğiniz bilgileri mevcut olay içinde nasıl kullanmanız gerektiğini öğretir. Özellikle hocanızın derste çözdüğü pratikleri iyi çözümleyin çünkü onlar sınavda sizin iyi not almanızı sağlayan önemli bir etkendir.

Ek olarak yargıtay kararları okuyup yorumlamakta sizi geliştirir. Hatta bazen hocalar sınavda direk olay vermektense yargıtay kararı verip onu inceleyip yorum yapmanızı isteyebilir.

Kitap önerisi:

-Medeni hukuk giriş ve kişiler hukuku için Oğuzman+Dural kullandım.

-Aile hukuku için Dural kullandım.

-Pratik kitabı olarak Serap Helvacı+ Cem Baygın+ Berk Kapancı+ İstanbul Hukuk Salt Pratikleri ve çıkmış sorular kullandım. Bu kitaplar benim kullandıklarım olduğundan dolayı kitap almadan önce hocanızın önerdiği kitaplara bakıp öyle kitap alın.

Şimdiden herkese başarılar dilerim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Medeni Hukuk Dersine Nasıl Çalışılır?

Medeni hukuk, bireyler arasındaki ilişkileri düzenleyen hukuk dalıdır. Bu nedenle, medeni hukuk dersine çalışırken, bu ilişkileri ve bunları düzenleyen kuralları anlamaya odaklanmalısınız.

İşte medeni hukuk dersine çalışmak için bazı ipuçları:

• Ders notlarını düzenli olarak gözden geçirin: Ders notları, konuların özetlerini ve önemli noktaları içerir. Bu notları düzenli olarak gözden geçirerek konuların hafızanızda taze kalmasını sağlayabilirsiniz.

• Kitapları okuyun: Ders kitapları, medeni hukuk konularının derinlemesine incelenmesini sağlar. Kitapları dikkatlice okuyarak konuları daha iyi anlayabilir ve sınavlarda sorulan soruları yanıtlamak için gerekli bilgileri edinebilirsiniz.

• Yargıtay kararlarını inceleyin: Yargıtay kararları, medeni hukuk kurallarının gerçek durumlarda nasıl uygulandığını gösterir. Bu kararları inceleyerek konuların pratikteki uygulamasını öğrenebilirsiniz.

• Soru çözün: Soru çözmek, konuları pekiştirmenin en etkili yollarından biridir. Geçmiş sınav sorularını veya alıştırma sorularını çözerek sınavlarda sorulabilecek soru türlerini görebilir ve cevaplama becerilerinizi geliştirebilirsiniz.

• Grup çalışması yapın: Grup çalışması, konuları tartışmanıza ve birbirinizden öğrenmenize olanak tanır. Farklı bakış açılarını duymak ve konuları daha kapsamlı bir şekilde kavramak için grup çalışması yapabilirsiniz.

• Hocaya danışın: Anlamadığınız konuları hocanıza sormaktan çekinmeyin. Hocalar, konuları açıklamak ve sınavlarda başarıya ulaşmanız için gerekli rehberliği sağlamak için oradadırlar.

• Güncel kalın: Medeni hukuk mevzuatı sürekli değişmektedir. Bu değişiklikleri takip etmek için hukuki haber kaynaklarını ve dergileri okuyabilirsiniz.

Bu ipuçlarını uygulayarak medeni hukuk derslerine etkili bir şekilde çalışabilir, konuları daha iyi anlayabilir ve sınavlarda başarı sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam Hukuk okuyanlar bütün anayasayı ezberliyor mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır, yok öyle bir şey

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • GenelKültürAbidesi kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim :D

• Up!

• Up

• Up!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Up!

• hocam bilge öztan,oğuzman,dural,akıntürk medeni için hangisine daha anlaşılır ve yalın diyebiliriz?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • meşakkat kullanıcısına yanıt
    Kişiye göre değişiyor hocam. En iyisi sen bi git incele. Ben oğuzman+ dural almıştım ama çoğunlukla duralı kullandım.

• Hocam henüz pratik kitapları almadım kendimi boşa çalışıyomuş gibi hissediyorum

• bilemiyorumaltanb kullanıcısına yanıt
    Cem baygın hocanın pratik kitaplarını şiddetle öneriyorum

Ben bilge öztan alacaktım ama onda 2,3 ve 4.sınıf konuları da varmış o yüzden oğuzman-barlas aldım.

• TAHA_Fe kullanıcısına yanıt
    Oğuzman barlasta da galiba 2. dönem konusu yokmuş hocam (yıllık sistemdeyiz) ayrı bir kitap daha almak gerekiyor dediler.Kararsız kaldım :/

Aynen hocam ben de oraya takılmıştım ama mevzuat sürekli değişiyor bilge öztan çöp olabilir dediler o yüzden ben de sınıfın çoğunluğu gibi barlas aldım.

Hangi üniversitedesiniz hocam?

• TAHA_Fe kullanıcısına yanıt
    anladım ben de öyle yapayım o zaman, teşekkür ederim

• GenelKültürAbidesi kullanıcısına yanıt

hocamızın konu anlatımı uzatmalı olsada çok iyidir konuyu kavratır ,oğuzmanın yanına ikinci kaynak isteyenlere şiddetle tavsiye edilir

• Teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.