Şimdi Ara

McLaren, 2021 F1 aracı MCL35M'i tanıttı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • McLaren F1 takımı, 2021 Formula 1 sezonunda yarışacağı aracı olan MCL35M'i bugün tanıtarak yeni sezon öncesinde aracını tanıtan ilk takım oldu.

    2021 sezonunda Lando Norris ve Daniel Ricciardo ikilisiyle yarışacak olan McLaren, bu sene için elde ettiği jeton haklarının tamamını, geçen sene kullandığı MCL35 şasisini, yeni geçiş yaptığı Mercedes motoruna ayarlamak amacıyla kullandı. 



    McLaren Teknoloji Merkezi'nde yapılan tanıtımda sürücüler, bina içerisinde yer alan ve klasik McLaren F1 araçlarının yer aldığı McLaren Bulvarı'na, Woking merkezli markanın yeni satışa çıkardığı McLaren GT araçları ile girdiler. 

    Aracın tanıtımı sırasında yayınlanan bir videoda McLaren teknik direktörü James Key, yeni aracın daha fazla yere basma gücüne sahip olacağını belirtirken Lando Norris ise, MCL35M'de göze çarpan ilk farklılığın, aracın arkasında daha az taban plakası yeri olduğunu söyledi. 

    Renk düzenine bakıldığında ise araçta büyük bir farklılık göze çarpmamakta. 

    McLaren, araç ile olan ilk sürüşünü Silverstone'da çekim günü kapsamında yapacağı shakedown testi ile beraber MCL35M, ilk kez piste çıkacak.

    Lansmanda yaptıkları açıklamada takım patronu Andreas Seidl, amaçlarının "bir sonraki adımı atmak" olduğunu söylerken CEO Zak Brown ise, "F1'deki en iyi sürücü kadrosuna sahibiz. Andreas ve tüm takım, gridde ön sıralara çıkmak için inanılmaz bir iş ortaya koydu."

    "Hâlâ önümüzde uzun bir yol var, ancak güçlü bir sezondan çıkıyoruz. Bu nedenle kafamızı öne eğmeliyiz ve kötü günlerden çok iyi günler geçirmeliyiz. Buna da hazırız." açıklamalarında bulundu.

    McLaren'in 2013'ten itibaren düşmeye başlayan formu, 2015'te Honda ile fabrika motoru anlaşmasının ardından düzelecek diye bekleniyordu. Ancak Honda'nın dayanıksız ve güçsüz motoruyla beraber tarihinin en kötü sezonlarını geçiren Woking merkezli takım, 2018 sezonunda Renault güç ünitesine geçiş yaptı.

    Bununla beraber yönetiminde yeniden yapılanmaya giden McLaren, CEO olarak Zak Brown'ın atanmasının ardından, Porsche'nin LMP1 programında takım patronu olan Andreas Seidl'ın takım patronu olarak getirilmesiyle beraber yükselişe geçti.

    2015-2018 sezonlarında podyum yüzü dahi göremeyen takım, 2019'da gösterdiği istikrarlı performansla dördüncülüğü yakalarken, 2020'de ise iki podyum sonucu ve, aynı 2019'daki gibi, istikrarlı performans yakalayarak takımlar şampiyonasında üçüncü oldu.








  • McLaren, her ne kadar Alman üreticinin güç ünitesine geçse de, yeni Formula 1 aracında, sürücü tulumlarında ve takım üniformalarında Mercedes logosu olmayacak.

    Takım, yeni aracı MCL35M'i pazartesi akşamı Woking fabrikasında tanıttığında, yeni renk düzenindeki dikkat çekici eksikliklerin başında, Mercedes'in üç köşeli logosunun herhangi bir yerde bulunmaması geliyordu.


    Logo ayrıca Daniel Ricciardo ve Lando Norris'in tulumlarında veya kilit takım personelinin takım kıyafetinde yer almıyor.

    Takımların motor tedarikçisinin logosuna sahip olmaması biraz alışılmadık bir durum olarak görünse de, McLaren bu yokluğun Mercedes ile saf bir müşteri ilişkisine sahip olmalarından kaynaklandığını ve anlaşmanın bir pazarlama amacı taşımadığını açıkladı.

    Mercedes müşterilerinden birisi olmasına rağmen Racing Point de benzer şekilde herhangi bir Mercedes logosuna sahip değil.

    Williams tarafında ise durum biraz daha farklı. Araç üzerinde herhangi bir logo olmamasına rağmen, Mercedes genç sürücü programı üyeleri George Russell'ın ve takım arkadaşı Nicholas Latifi'nin yarış tulumlarında Mercedes logosu yer alıyor.



    Bu, Mercedes'in F1 ekipleriyle yaptığı müşteri motoru anlaşmalarının, takımlara, F1 araçlarında şirketin logosunu öne çıkarma şartı koşmadığını ve her F1 üreticisinin bu konuda kendi politikası olduğunu ortaya koyuyor.

    Geçen yılki McLaren'ın motor kapağında ve sürücü tulumlarında Renault adı yer alıyordu.

    McLaren, bu sezon Mercedes motoruna geçerek rekabet seviyesi anlamında önemli bir adım atmayı hedefliyor.

    Takım patronu Andreas Seidl, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Bir takım olarak oraya ulaştığımız zaman, Mercedes güç ünitesinin gelecekte tekrar yarış kazanmamıza yardımcı olabileceğine kesinlikle ama kesinlikle inanıyoruz."

    “Ancak, kendimize odaklanmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Takım olarak gitmemiz gereken uzun bir yol var, fakat son iki yılda kaydettiğimiz ilerlemeden memnunuz."

    "Aynı zamanda, yarış galibiyetleri için savaşmadan önce altyapı ve takım anlamında hâlâ yerine getirmemiz gereken pek çok şey var." dedi.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.