su anda elimizdeki bilgisayarin hdd sinde hicbisi yoq baska bilgisayara takarak partition table olusturabiliyoruz. ilk partitiona da boot flag verebiliyoruz. ancak boot flag verdigimiz partititonun icine bootable dosyalar attigimizda ve o hdd den boot etmeye calistigimizda boot olmuyor. Remove Disks or Other Media die bi hata veriyor. Bu bilgisayar bi laptop olduugndan Diskettn boot etmek mumkun deil ve de cdden de boot edilemiyor.BIOSunda olan bir sorundan dolayi Su anda sadece elimizde icindeki hdd war. o hddnin uzerindeki isleride benim bilgisayara usb uzerinden baglayarak yapabiliyoruz bi sekilde o hdd yi bootable hale getirip laptopa taktigimzda o hddden boot edebilmesi lazim. Sorun sanirim MBR dan cunku attigimz bootable dosyalariin bulundugu partition da boot flagi de olmasina ragmen hata veriyor.
Hddyi baska bir bilgisayar uzerinden bootable hale getirebilip o bilgisayarda da boot edebilmesinde yardimci olursaniz sevinirim. Isletim sistemi farketmez linux da windows ta olabilir. sadece o hdd bootable hale gelsin yeter.
aynı laptop tan senin elinde olmadıgına göre başka pc de kurulum yapıp acronis universal restore ile image al image alırken driver isteyeektir. laptopun driver larını göster image i sonra tekrar yükle pc ye o pc de açmadan laptop a tak diski ve aç.
aslinda benim bilgisayar uzerinden o hdd ye windows kurmayi denedk ancak bize hdd nin uzerinde attach lenmis bir SCSI driveri oldugunu ve kurulumun bu hdd uzerine yapilmasinin mumkun olmadigi gibi bi hata verdi. ilk defa boyle bi hata gordm!
Bence ilk önce bu harddiskin tüm bölümlerini silip sonra tekrar bir bölümleme yapmalsınız. Hatta sistemin kurulacağı bölümü hdd sonunada alıp denemeniz lazım.
Bu arada bu hdd senin bilgisayarına nasıl bağlayıpta windows kurmaya çalıştın?
Ayrıca önermek istemiyorum ama bazen low level formatta işe yarayabilir. Bazende işleri daha kötü durumada getirebilir.....
Neyse durum hakkında tekrar bilgi verirsen elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım....
Arkadaş, bazen öyle tavsiyeler geliyor ki, düşman başına...
Neyse, bence bu sorun rahatlıkla çözülebilir. Biz mesela USB'ye kurulum yapıyoruz, aynı mantıkla yapabilirsin. Önyükleyici olarak GNU/Grub kur, sonra kuracağın Linux'un çekirdeğini kopyala, vs. vs. Açıklamalar forumda var: USB Belleğe nasıl işletim sistemi kurulur?
su sekilde windowsu kurmaya calistim o hdd yi benim pcye usb uzerinden baglayip windwscdsinden boot edip o hddye install etmeye calistim ama olmadi
On yukleyiciye Grubu kurun demmissnz windows uzerinden baska bir hddsinin MBRinin uzerine grubu nasil kurabilecegim hakkinda bilgiverebilirmisiniz?
Grub kurulumu birçok kez anlatıldı, forumda da var. Bir zahmet bakıverin.
quote:
Orjinalden alıntı: tumra
Arkadaş, bazen öyle tavsiyeler geliyor ki, düşman başına...
Neyse, bence bu sorun rahatlıkla çözülebilir. Biz mesela USB'ye kurulum yapıyoruz, aynı mantıkla yapabilirsin. Önyükleyici olarak GNU/Grub kur, sonra kuracağın Linux'un çekirdeğini kopyala, vs. vs. Açıklamalar forumda var: USB Belleğe nasıl işletim sistemi kurulur?
Tumra usta beni mi kastettin, bir açıklama istiyorum.
Evet biraz dikkatli okumadan cevap yazmışım şimdi dikkatli okuyunca farkına vardım. Ama benim önerilerimde aşırı bir onarmallikte yok sayılır. Bölümlerini silip yeniden bölümleme oluştur demişim. Yani bunda ne onoramallik var? Low level formatı da zaten tavsiye etmiyorum.
Arkadaşım senin konuna gelirsekte HP USB Disk Storage Format Tool ve benzeri bir çok programı usb üzerinden diskine mbr yazmak için kullanabilirsin. Ama bu programları kullanman için diskinin kapasitesi çok büyük olmaması lazım. Bundan sonrada, grub kurup, kuruncada büyük ihtimal CDROM dan boot edebilir ve sorunsuz sistem kurabilirsin diye tahmin ediyorum......
Sen biraz uğraşta, eğer beceremezsen söz elimden geldiği kadar seninle ilgileneceğim...
quote:
Orjinalden alıntı: Administraktor
aynı laptop tan senin elinde olmadıgına göre başka pc de kurulum yapıp acronis universal restore ile image al image alırken driver isteyeektir. laptopun driver larını göster image i sonra tekrar yükle pc ye o pc de açmadan laptop a tak diski ve aç.
Ahanda yukarıdakini kastediyorum.
Senin cevap da pek bir "baştan savar gibi" olmuş, zaten farkındasın, ama yukarıdakine de yaklaşmıyor :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme