Şimdi Ara

mba ve yüksek lisans farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar marmara ingilizce iktisat öğrencisiyim. master yapmak istiyorum ama araştırma yapınca kafam karıştı.

öncelike hedefim akademisyenlik değil. iş hayatında olmak istiyorum.
    bunun için anladığım kadarıyla MBA yapmak gerekiyor. ama ben işletme alanında değil ekonomi alanında master yapmak istiyorum. MBA için iş tecrübesi isteniyor bu da bana uymuyor. yani MBA haricinde normal master olarak ekonomi masterı yapma imkanım var mı?

bi de tezli - tezsiz olayı var. tezsiz yüksek lisans yapmak istiyorum. çünkü tezli y. lisansın akademisyenlik için avantaj sağlıyacağını okudum. tezsiz ise iş hayatında işe yarayan ve mesleki bilgi verilen yüksek lisans türüymüş

sonuç olarak ; MBA harici ve tezsiz olarak ekonomi alanında master yapabilir miyim?

• "MBA için iş tecrübesi isteniyor bu da bana uymuyor"

MBA'nın çok fazla çeşidi mevcut.Senin bahsettiğin olay Executive MBA yani Yönetici MBA diye geçiyor ve dediğin gibi onlar için 5 yıllık iş deneyimi şartı koyuyor.Ancak normal MBA eğitim gördüğünde öyle bir koşul istenmez.
  • anladım hocam. ben hem yönetici hem normal MBA için iş tecrübesi isteniyor diye okumuştum bi çok sitede. daha doğrusu ayrım yapmamışlar yani direk MBA için iş tecrübesi gerekli diye.

neyse peki MBA harici normal olarak master olarak ekonomi master ı yapamaz mıyım ? yoksa MBA dediğimiz yani iş yönetimi masterlığı ile ekonomi masterlığı dediğim aynı şey mi? kavramları karıştırıyorum
  • Konuya fazla hakim değilim ancak farklı şeyler ikiside.Mba bahsettigim kısım doğru en azından ondan eminim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki anladım hocam yardımınız için sağolun
  • Ingilizce Iktisat mezunuysan ekonomi yuksek lisansi tabiki yapabilirsin.

Ancak ozel sektorde calismak istiyorsan ekonomi yerine finansal ekonomi yuksek lisans tavsiye ederim bilgi'de. Secmeli derslerini mba den de alabilirsin. Bu sekilde is hayati icin pazarlama strateji eksiklerini giderebilirsin.

Ekonomi yuksek lisansi akademik ve zor gelebilir. Genellikle phd ye devam edecekler ekonomi yl yapar ve derslerin cogu gunduzdur bilgi'de ekonomi yl icin.

Fiyati da daha ucuzdur ekonomi yl'nin. Akademik ve dersler gunduz oldugu icin.

Finansal ekonomi dersleri aksamdir ve mba den ders de alinabilir. Bilgi not ortalamasina gore indirim de yapar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yüksek Lisans hakkında
    6 yıl önce açıldı
    Yüksek Lisans meselesi
    4 ay önce açıldı
    yüksek lisans için
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.