Şimdi Ara

Mazda'nın SUV'u Mazda CX-5 [ANA KONU] (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
17
Favori
56.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biliyorsunuz veya bilmiyorsunuz, ben tüketim verileri paylaşmayı sevmem. Çünkü kullanım tarzına, hava ısısı, lastik modeli, yakıt kalitesi, sürüş ağırlığı, yol yüzey durumu, gündüz/gece sürüşü, aracın bakım durumu, rotanızın durumu vb. o kadar çok değişken var ki, kimseyi yanıltmak istemem. Bir forumda izliyorum, aynı model araç için 6,5 lt veren de var 12 lt veren de! Her ikisi de doğrudur ama o kişinin doğrusudur.

Ancak benim tüketim ile hiç ilgim olmamasına rağmen (çünkü CX-5 ile 7 ayda 2.350 km yapmışım ancak) dün sizlerle paylaşmak için bir minimum tüketim testi yapayım dedim. Samandıra'daki iş yerimden Altunizade'deki Capitol alış veriş merkezine gitmem gerekiyordu. Baktım internetten trafik açık, bir minimum ne tüketebilir bu araç testi yapmak aklıma geldi.

Şartlar;

Parkur: Samandıra-Altunizade Boğaziçi köprüsü çıkışı arası yaklaşık 19 km.
    Hava: Yaklaşık 15 C, kuru ve yağışsız.
    Araç yük durumu; 1 sürücü, bagaj boş, depo full.
    Elektrikli aksam durumu: Gündüz farları ve Bose müzik sistemi sürekli açık.
    Sürat durumu: 90 km/h süratle seyredebilmek için özel gayret harcadım, genellikle otobanda orta şeridi kullandım ama önümdeki trafikten hiç kopmadım. Yani geçici olarak 110'a çıkılıyorsa çıktım, 70'e düşülüyorsa düştüm. Genellikle 85-90 km/h arasında seyrettim.
    Şanzıman durumu:Sürekli D pozisyonunda.
    Sürüş tarzı: Minimum tüketim için gayret gösterdiğimden, son derece kontrollü ve yavaş davrandım gaz pedalı üzerinde.
    Trafik durumu: Açık. Hiç dur/kalk yapmadan ve hız 70 ile genellikle 100 arasında dalgalanarak seyir.

Not; Samandıra'da motor tamamen soğuk başlatıldı ve bilgisayar derhal sıfırlandı. Yani motorun ısınma sırasındaki tüketimi de bu teste dahil.

• Daha önce başka bir yerde yazmıştım, bu konuya istinaden burada da paylaşayım;

Subaru sizin araçta kullandığı symmetrical awd tipini ATS olarak adlandırıyor, hakeza Mazda da öyle. Ama sistemler aynı değil tabi, Subaru kendisi üretirken, Mazda Japon Toyota ortaklığı JTEKT firmasından tedarik ediyor. İsimleri gibi, sistemlerin çalışma prensipleri ve sürücüye verdikleri hisler de birbirlerine çok yakın. Subaru da, Mazda da önden çekiş ağırlıklı ve ihtiyaca göre ya da hafızalarındaki programlara göre awd sistemini yöneten araçlar.

Ana farklardan birisi Subaru'nun sistemi elektronik kumandalı hidrolik bir sistem. Moda deyimle elektrohidrolik bir sistem diyebiliriz. Emirler elektronik bir şekilde veriliyor, uygulama hidrolik olarak transfer plakalarının ihtiyaca göre birbirine kilitlenmesiyle oluyor.

Mazda'da da sistem elektronik kumandalı ama manyetik bir düzenek ile transfer plakalarını birbirine kilitliyor. Buna da elektromanyetik bir sistem diyebiliriz.

Her iki sistemde de gerçek bir orta diferansiyel yok ama içlerinde mevcut transfer plakalarını kilitleyerek, kademeli bir kayma önleyici diferansiyel (LSD) gibi davranan transfer kutuları var. Doğal olarak bunlar güç aktarma değil, gücü bölüştürme donanımları. Bu yüzden de maksimum kilit pozisyonuna geldiklerinde arkaya %50'den fazla gücün gitmesini sağlayamazlar. (teoride gider ama bunu burada yazsam iş uzayacak, subaruclubtr'da yazmıştım galiba...)

Her iki sistemin ana farklarından birisi Mazda sabit hızda ekonomik sürüşlerde %100 önden çekişe geçebilirken, Subaru'da her zaman %10 civarında bir güç arka tekerleklere gidiyor. Bunun sebebi Subaru'da plakaları kilitleyen basıncı hidrolik olarak oluşturduğunuzdan dolayı, sistemin hızlı tepki verebilmesi için bu basıncın her zaman minimum düzeyde hazır olması gerekir. Yoksa ilk basınç oluşturma anında kaybedilen zaman ortaya çıkabilirdi. Mazda elektromanyetik bir kilit gücü oluşturma mekanizması sayesinde gücün %100'ünü öne verebilir.

Teoride Mazda'nın sistemi günümüz emisyon kurallarına uyum açısından bana daha teknolojik ve verimli görünüyor. Ancak işin içine arazi kullanımı ve ağır/sürekli kullanımda transfer kutularının soğutma kapasiteleri girdiğinde işin şeklinin değişeceği inancına sahibim. (test etmesem bile) Gerçi JTEKT firmasının teknik bültenlerinde ısınma sorunu ile daha iyi başedebilmek için, özel bir sıvı geliştirildiği belirtiliyor ama bununla ilgili çok net bir teste de rastlamadığım için net bir yorum yapmak zor.

Özetle Subaru'nun Türkiye'ye günümüz itibarıyla ithalini yaptığı XV, Forester gibi araçların otomatik vitesli versiyonlarında kullandığı ATS tipli awd sistemi ile, Mazda CX-5, Toyota RAV4, yeni Honda CR-V, Haldex awd donanımlı VW (Tiguan gibi) ve Audi vb. modellerin awd tepkileri arasında bizim gibi standart yol sürücülerinin anlayabileceği farklar artık pek kalmadı diye düşünüyorum. Bundan 5-10 yıl öncesine kadar gerçekten çok farklar vardı aralarında. Ancak günümüzde teknik ve fiziki gerçeklerin dikte etmesi ile, bu sistemlerin dizayn ve işlevleri birbirinin neredeyse aynısı haline geldi. Bunu size şöyle izah edeyim; Bu sınıf arasında örneğin çamurda yaptığınız bir test esnasında, awd sistemlerinin yapısından çok, artık üreticinin lastik seçimi daha çok farka sebep olur halde...

Tabi Subaru'nun daha üst model awd sistemleri de var. Yukarıda sadece ve sadece ATS tipi ile karşılaştırma yaptım. Örneğin yukarıdaki görüşlerime VTD sistemi veya STI versiyonundaki DCCD sistemi dahil değildir. Onlar ayrı bir sınıftır. VTD'yi kıyaslayabileceğimiz sistemler BMW X-Drive, Mercedes 4Matic ve Audi'nin 2.0 litre üstü dik yerleşimli motorlarında kullandığı Quattro sistemleri olacaktır. Yine STI'daki DCCD'yi de Mitsubishi EVO tarzı araçlardaki sportif performans için yaratılmış awd sistemleri ile karşılaştırmak doğru olur.

• Bu arada Emre'ye takılacağız diye yarım bıraktığım ve sonra awd konusuna daldığım tüketim testini de buraya tekrar taşıyorum, hem de netice ile birlikte;

Biliyorsunuz veya bilmiyorsunuz, ben tüketim verileri paylaşmayı sevmem. Çünkü kullanım tarzına, hava ısısı, lastik modeli, yakıt kalitesi, sürüş ağırlığı, yol yüzey durumu, gündüz/gece sürüşü, aracın bakım durumu, rotanızın durumu vb. o kadar çok değişken var ki, kimseyi yanıltmak istemem. Bir forumda izliyorum, aynı model araç için 6,5 lt veren de var 12 lt veren de! Her ikisi de doğrudur ama o kişinin doğrusudur.

Ancak benim tüketim ile hiç ilgim olmamasına rağmen (çünkü CX-5 ile 7 ayda 2.350 km yapmışım ancak) dün sizlerle paylaşmak için bir minimum tüketim testi yapayım dedim. Samandıra'daki iş yerimden Altunizade'deki Capitol alış veriş merkezine gitmem gerekiyordu. Baktım internetten trafik açık, bir minimum ne tüketebilir bu araç testi yapmak aklıma geldi.

Şartlar;

Parkur: Samandıra-Altunizade Boğaziçi köprüsü çıkışı arası yaklaşık 19 km.
    Hava: Yaklaşık 15 C, kuru ve yağışsız.
    Araç yük durumu; 1 sürücü, bagaj boş, depo full.
    Elektrikli aksam durumu: Gündüz farları ve Bose müzik sistemi sürekli açık.
    Sürat durumu: 90 km/h süratle seyredebilmek için özel gayret harcadım, genellikle otobanda orta şeridi kullandım ama önümdeki trafikten hiç kopmadım. Yani geçici olarak 110'a çıkılıyorsa çıktım, 70'e düşülüyorsa düştüm. Genellikle 85-90 km/h arasında seyrettim.
    Şanzıman durumu:Sürekli D pozisyonunda.
    Sürüş tarzı: Minimum tüketim için gayret gösterdiğimden, son derece kontrollü ve yavaş davrandım gaz pedalı üzerinde.
    Trafik durumu: Açık. Hiç dur/kalk yapmadan ve hız 70 ile genellikle 100 arasında dalgalanarak seyir.

Not; Samandıra'da motor tamamen soğuk başlatıldı ve bilgisayar derhal sıfırlandı. Yani motorun ısınma sırasındaki tüketimi de bu teste dahil.

Altunizade çıkışına girdiğimde tüketim değeri; 5,2 lt/ 100 km idi. Sizi bilmem ama bence çok iyi bir değer.

Altunizade çıkışından Altunizade meydanına girince ise trafik ve yol şartları tamamen değişti. Bilenler bilir, o meydan günün her saati çok yoğundur, hele ki şimdi metro inşaatı var ve yollar daraltılmış durumda.

Bundan sonraki sürüş koşulları ise şöyle;

Yaklaşık 2-3 km lik bir alanı tamamen dur/kalk ve beklemeler ile geçtim. Capitol'e normal gidişi kapattıkları için, daracık ara yollarda dur/kalk devam ettim. Kayboldum, büyük ihtimal 3 sokak fazladan gittim. Sonunda Capitol alış veriş merkezi otoparkına giriş, içeride yer arama ve park ediş ve stop the engine! Ekran 6,8 lt / 100 km.

İş bitince saat 17.30 civarı, Capitol otoparktan çıkış, yoğun dur/kalk bir şekilde köprü yoluna katılma ve sonrasında TEM otoyoluna ayrılma, Ataşehir'e yaklaşırken TEM üzerinde çok yoğunlaşan dur/kalk şekline gelen trafik şartları. Ümraniye ayrımından sonra açılan ve akan bir seyir, Samandıra sapağından çıkış ve kalan 5 km mesafeyi düşük hızda ama akan bir trafikte 3 kırmızı ışıkta birkaç dakika bekleyerek geçme şeklinde testimi tamamladım.

Toplam katedilen mesafe 43,2 km. Tüm seyahat sonrası ortalama tüketim; 7,0 lt / 100 km...

Önemli not; Tüm test boyunca i-stop fonksiyonu kapalı tutulmuştur. Tüm beklemelerde araç rölantide çalışmıştır. Neden? Çünkü bu fonksiyondan nefret ediyorum, başka bir sebebi yok!

• Dün CX-5 modeli ile ilgilenen ve tüketimini merak eden arkadaşlar için bir test daha yaptım. Detaylar aşağıda;

Toplam parkur 46 km.
    Gün; Pazar
    Saat; 14.00-15.00 suları
    Hava durumu; Açık 11-12 C civarı
    Depo; Yarım dolu
    Araç km; 2.750
    Araç yük durumu; 2 yetişkin, bagaj boş
    Motor başlatma; Tüketim testi tamamen soğuktan başlatıldı
    i-stop; Tüm test boyunca kapalı.
    Kullanım tarzı; Tamamen ekonomik kullanıma yönelik ve gaz pedalı çok dikkatli kullanılarak (son 4-5 km bölüm hariç, bu bölümde sportif ve agresif)

Rota; Samandıra'dan 5 km düşük hızda şehir için kullanımı ile başlıyor (bu rotada bir iki kırmızı ışıkta bekleme var ama trafik açık, 40 km/h gibi bir hızda akıyor) daha sonra TEM-E5 bağlantı yolunda tamamen açık ve 90 km/h gibi bir hızda 5-6 km geçildi. Buradan E-5'e çıkılarak Kartal-İdealtepe arası zaman zaman orta, zaman zaman düşük hızda akıcı bir trafikte katedildi. Çok nadiren sıkışık trafiğe girildi. İdealtepe'den sahil yoluna bağlayan yola sapıldı ve 40-50 km/h hızla, 1 ışıkta kırmızıda beklenerek sahil yoluna, Bostancı istikametine çıkıldı. Burada da 50-60 km/h hızla seyahat edilerek açık trafikte Küçükyalî'ya varıldı ve park edildi. Park edilmeden önceki son tüketim verisi 6,3 lt/100 km.

Araç yaklaşık 1 saat sonra tekrar start edildi. Küçükyalı tren yolu köprüsü altından Minibüs yoluna çıkıldı. Bu arada bu rotada 3 kez kırmızı ışıkta beklendi. Trafik çok düşük hızda ilerledi. Minibüs yolundan E-5'e çıkış yoluna sapıldı ve burada da biraz sıkışıkça trafikte birkaç kez dur/kalk yapılarak ilerlendi ve 1 kez daha kırmızıda beklendikten sonra E-5 Kartal istikametine çıkıldı. E-5 geliş saatine göre nisbeten daha yoğundu ancak Kartal çıkışına 1 km mesafeye kadar düşük süratte akıcı bir şekilde hız bazen azalarak ve artarak ilerledik. Kartal çıkışına 1 km mesafeyi ise tamamen dur/kalk yoğun bir trafikte geçtik. Burada gördük ki, Karayolları hiçbir uyarı tabelası koymadan Kartal E-5 üzerinden sahile veya kuzeye Samandıra istikametine dönüşü iptal etmiş. Mecburen E-5 üzerinde Pendik istikametine devam ederek Pendik köprüsü üzerinden geri yöne döndük ve Kartal çıkışından Samandıra yönüne saptık. Burada yol bilgisayarı verisi 7,3 lt/100 km.

Bundan sonra rotayı bilenler bilir. Samandıra çıkışına doğru (TEM istikametinde) bağlantı yolunda çok hızlı bir şekilde 120-130 km/h gibi bir hızla sol şeritten 4-5 km kullandım. Üstelik sürekli ciddi bir yokuş tırmanışıyla. Arkamdan gelen araca kızdığımdan dolayı da birkaç kez manuele alarak tam gaz yaptım, bir kez devir kesiciye bile girdim. Neyse Samandıra çıkışından ayrıldığımda ve benzin istasyonumda durduğumda toplam 46 km yol yapmıştım ve tüketim verisi 8,0 lt/100 km.

• Hep minimum tüketim testi yapacak değiliz tabii. Şimdi de maksimum ne olabilir tarzı bir gözlemimle devam edeyim. Hani bir önceki testi 8,0 lt ile tamamladıktan sonra benzincide depoyu full yaptım ya, doğal olarak yol bilgisayarını da sıfırladım. Şimdi bundan sonrasını şu ana kadar anlatalım;

Benzinciden eve kadar mesafe 4 km, açık ve 40 km/h gibi yavaş akan bir trafik. Ancak hız stabil değil, sürekli azalan ve artan şekilde ve iki kırmızı ışıkta beklendi. Eve varıldığında tüketim verisi 11,3 lt/100 km.

Bugün ev otoparkında tamamen soğuk çalıştırma ve yine 4 km mesafeyi 2 kırmızı ışıkta bekleyerek kat etme ve iş yerinin önüne park. Hız yine düşük 40 km/h gibi ve stabil değil, azalan ve artan şekilde. (bunu özellikle niye belirtiyorum, bildiğiniz gibi azalan ve artan hızlar tüketime ciddi negatif etki ediyor. Sabit hız sürüşleri çok daha avantajlı)

İş yeri otoparkında son tüketim verisi; 12,0 lt/100 km.

Önemli not; Neden yaptığım testlerde tüketim verileri paylaşmayı sevmediğimi, tüketimin değişik parametrelere, rotalara, sürücülere, sürüş şekillerine, iklim koşullarına vb. ne kadar çok değişebildiğini görüyorsunuz değil mi? Aynı araçla ilgili daha önce 5,2 lt, dün 8,0 lt ve bugün 12,0 lt değerler elde ettim.

Bu sebeple bu tip forumlarda, benim yaptığım gibi bütün şartları çok net izah etmeden şu kadar yakıyorum diye veri vermek, bu modele niyet eden kullanıcı adaylarını yanıltmaktan başka bir işe yaramaz. Bazen düşük veriler yanıltır, alındıktan sonra hayal kırıklığı olur. Bazen yüksek veriler korkutur, almaktan vaz geçirir.

Gerçek olan bir şey var ki, Mazda CX5 2.0 Skyactiv Drive awd modeli, kendi sınıfının (ve motor sınıfının) en verimli ve teknolojik modellerinden biridir. Ancak almak isteyenlerin tüketim verilerini forumlardan sormak yerine, kendi test sürüşleri esnasında yol bilgisayarı verilerini sıfırlayarak, kendi tüketim gözlemlerine göre karar vermelerini kesinlikle tavsiye ederim.

Bu tüm marka ve modeller için geçerlidir.

• zinnhar Z kullanıcısına yanıt
    Sanırım bu kadarı yeterli olur. Ayrıca sormak istedikleriniz varsa cevaplamaya çalışırım. Yukarıdaki görüşlerimi başka forumdan aktardığım ve arada bana soru soranların yazılarını almadığım için, bazı yazılarım ilgisiz gelebilir, kimse kusura bakmasın...
  • mtutun M kullanıcısına yanıt
    başka forum da olmak üzere bunları 3 kere okudum zaten. çok çok teşekkür ediyorum yorumlarınız fevkalade. tarafsızlığınızdan da hiç şüphem yok ama başka kullanıcılarında yorumunu okuyup onların nasıl düşündüklerini de merak ediyorum.
    kolay değil 100.000 tl kadar bir para bağlayıp aracı almayı düşünüyorum şu an içinde bu miktar beni epey zorlayacak ama hiçte aklımdan gitmiyor araç. içi ve dışı çok hoş çok beğeniyorum.
    birde sıkıştırma oranlarının acaba motora zarar verme gibi durumu olabilir mi. belki kısa dönmede değil ama ne bilim mesela 60.000 km civarında. siz öyle bir zorlama hissediyormusunuz
    Sıkıştırma oranlarının yüksek oluşunun bir sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. Sonuçta Japonlar en uzun õmürlü ve sorunsuz motorları üretmekle meşhur. Her şey bir mühendislik hesabı ve Mazda gibi sorunsuzluğuyla ünlü bir firmanın bõyle bir konuda hata yapmasını beklemem. Ayrıca Skyactiv motorlar artık yeni bir teknoloji değil, 2011 yılından beri ABD pazarında ve 2012 yılından beri de diğer pazarlarda yoğun satışları var. Bugüne kadar da duyulmuş bir sorun yok. Ben de motorda hiçbir zorlanma veya sıradışı bir durum hissetmiyorum.

Neredeyse Skyactiv teknolojisinin 2. Jenerasyonuna yaklaştık, artık teknolojijin oturduğunu rahatlıkla sõyleyebiliriz. Ama dediğiniz gibi fiyatı ucuz da değil. Bu kohuda takdir sizindir tabi ki. Ben sadece teknik konularda yardımcı olmaya çalışabilirim. Ülkemizdeki adil olmayan vergi sistemi sayesinde CX5 fiyatına Mercedes, BMW gibi premium markaların bir çok modelini yeni olarak veya az kullanılmış 2. El olarak almak mümkün. Bu durum kafa karıştırıcı tabi ki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtutun -- 5 Haziran 2014; 21:01:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba,

Sevgili arkadaşlar kusura bakmayın bir müddet ankara dışındaydım yazamadım.

Aracın resimlerini en kısa zamanda ekleyeceğim. Emin olun Led Daylight çok yakışıyor araca ama yakışmasından çok trafikte ve uzun yolda güvenlik adına çok etkili.

Tomtom Navigasyon için Sayın Mtutun nün de yazdığı gibi dreksiyonun 15-20 cm solunda ve altta bozukpara gözü gibi aslında geçme kapak olan dikdörtken kutu çok basit bir şekilde yerinden

çıkarılıyor ve yerine üzerinde sd kart yuvası olan çıkanla aynı yapı ve kalitede ünite takılıyor. Ön göğüste ortada bulunan hoparlörün koruma kapağı açılıyor ve GPS alıcıc bağlantısı yapılıyor . Bunlar kullanıma hazır şeyler.

herhangi bir müdehale söz konusu değil.

Led DayLight için durum aynı değil ön Tampon sökülüyor ve ledlerin takılması için ürünle gelen şablonlarla Tamponun alt kısımlarında yuvalar açılıyor ancak sonrası çok kolay zaten içinden soketli kablo çıkıyor soketler yerine takılıyor ve Tampon yerine monte ediliyor.

Sözü uzatmayıp resimleyelim derseniz buyrun..

Mazda'nın SUV'u Mazda CX-5 [ANA KONU]

Alttaki tomtom modülün resmi

Arkadaşlar sorularınız varsa lütfen yazın elimden geldiğince dilim döndüğünce severek cevaplarım.

Saygılar..

Edit: yazım hatası.

Mazda'nın SUV'u Mazda CX-5 [ANA KONU] Mazda'nın SUV'u Mazda CX-5 [ANA KONU] Mazda'nın SUV'u Mazda CX-5 [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanustr -- 6 Haziran 2014; 16:20:03 >

• Aşağıdaki resimler Ön ve arka tampon muhafazaları ve montajı.

Arkadaşlar bu aksesuarların tümü Mazda orjinal aksesuardır ve katalog ürünüdür ben katalogdan seçerek aldım.

Aracımı teslim almadan hemen öncesinde Damla mazda tarafından temin edildi ve uygulaması yapıldı. Tüm aksesuarlarda garanti kapsamında.

Saygılar..

Mazda'nın SUV'u Mazda CX-5 [ANA KONU] Mazda'nın SUV'u Mazda CX-5 [ANA KONU] Mazda'nın SUV'u Mazda CX-5 [ANA KONU]

• quote:

Orijinalden alıntı: kaanustr

Merhaba,

Sevgili arkadaşlar kusura bakmayın bir müddet ankara dışındaydım yazamadım.

Aracın resimlerini en kısa zamanda ekleyeceğim. Emin olun Led Daylight çok yakışıyor araca ama yakışmasından çok trafikte ve uzun yolda güvenlik adına çok etkili.

Tomtom Navihasyon için Sayın Mtutun nün de yazdığı gibi dreksiyonun 15-20 cm solunda ve altta bozukpara gözü gibi aslında geçme kapak olan dikdörtken kutu çok basit bir şekilde yerinden

çıkarılıyor ve yerine üzerinde sd kart yuvası olan çıkanla aynı yapı ve kalitede ünite takılıyor. Ön göğüste ortada bulunan hoparlörün koruma kapağı açılıyor ve GPS alıcıc bağlantısı yapılıyor . Bunlar kullanıma hazır şeyler.

herhangi bir müdehale söz konusu değil.

Led DayLight için durum aynı değil ön Tampon sökülüyor ve ledlerin takılması için ürünle gelen şablonlarla Tamponun alt kısımlarında yuvalar açılıyor ancak sonrası çok kolay zaten içinden soketli kablo çıkıyor soketler yerine takılıyor ve Tampon yerine monte ediliyor.

Sözü uzatmayıp resimleyelim derseniz buyrun..

Alttaki tomtom modülün resmi

Arkadaşlar sorularınız varsa lütfen yazın elimden geldiğince dilim döndüğünce severek cevaplarım.

Saygılar..

Kaan Bey, tekrar Maşallah diyeyim nazar olmasın, güle güle kullanın.

Yukarıda sıraladığım dost tavsiyelerinden birini 2014 modellerde gidermişler. Ben koltuk dikişleri kırmızı iken, neden direksiyon ve el freni dikişleri siyah ? diye eleştiri getirmiştim. Bunları kırmızı yaptıkları gibi, vites topuzunu da daha şık ve kırmızı dikişli deri kaplı hale getirmişler. Böylece vites topuzu ile ilgili eleştirimi de düzeltmiş oldular.

Mazda'da eleştireceğim şeylerden biri de, ben orijinal aksesuar takılırken, tesisatın veya yuvaların iyi planlanmış ve hazır olmasını isterim. LED gündüz farlarının çok şık olduğuna katılıyorum ve ben de almak istedim. Ancak montaj prosedürünü dinleyince vaz geçtim. Bence yeri de biraz riskli, tam tampon köşesi, en ufak hatada ilk temas edecek yer. Sis farı üstüne yerleşse veya far içine akuple edilse daha iyi olurmuş.
    Ben kapı girişlerindeki ışıklı CX-5 yazılarını satın aldım. Montajının bu kadar sıkıntılı olduğunu bilsem onu da almazdım veya elektirik bağlantısını yaptırmazdım. Sonuçta orada ışık yansa ne olur, yanmasa ne olur?

Son olarak Merser nefis görüntülü alüminyum tavan rayları getirmiş, gerçekten çok şık. Montajı için tavanda delikler açılması gerekiyor ne yazık ki...

Ben ekstra olarak, navigasyon, ışıklı CX-5 kapı eşikleri, bagaj havuzu, alüminyum arka tampon üstü koruyucu aldım. Bir de size de tavsiye edebilirim, sol ayak dinlenme yeri için Mazda 3 aksesuarı paslanmaz plakayı taktırdım, çok rahat ettim.

Size sormak istediğim, bozuk satıhlardan geçerken, özellikle de sürat uyarıcısı boyaların üzerinden geçerken ön motor kaputunda titreme devam ediyor mu? Çözmüşler mi?

• Yukarıda yazdığım aracın negatif yönlerine kullanımla ortaya çıkan bazı eklemeler yapmak istiyorum;

- Arka koltuklar yerden çok yüksek, sırtlıkları çok dik ve sırtlık açı ayarı yok. Genellikle SUV tipi araçlarda arka sıra görüşünü iyileştirmek için arka sıra önlere göre yüksek yapılıyor. Her SUV aracımda bu böyleydi, ancak Mazda burada durumu biraz abartmış. Bu durum kısa boylu ve yaşlıların arka koltuklara giriş-çıkışlarını zorlaştırdığı gibi, seyahat esnasında da daha çok sarsılmalarına yol açıyor. Ayrıca koltuk sırtlıklarının çok dik, ayar imkanının olmaması ve koltuk oturma bölümünün de önlerin aksine dümdüz bir sıra gibi olması, arkada oturanların konforsuz bir oturuşa sahip olmasına sebep oluyor.
    Özetle Mazda ön koltuklara gösterdiği özeni sanki arkalara göstermemiş.

- Ön yolcu koltuğunda yükseklik ayarı yok ve koltuğun (bence) ayarı biraz fazla yüksek. Bu durum belki elektrik ayarına dönülen 2014 modellerde düzeltilmiş olabilir, buna Kaan Bey belki yorum yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtutun -- 6 Haziran 2014; 15:31:47 >

• kaanustr kullanıcısına yanıt
    efendim sizdende sürüş tecrübelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum. verdiğiniz parayı hakkediyor mu sizce. daha öncede bahsettim aslında yeni nesil qasqahi almayı hedeflenmişken aracı görüp parasını haketmediğini düşündüğümden dolayı bu araca yöneldim.
    ama test sürüşü maalesef yapamadığım için sizler gibi kullanıcıların yorumları çok değerli benim için
    Eşim için 2014 QQ 1.6 dizel otomatik en ful versiyona baktık. Önden çekişli. 117 dediler, ben de 2014 CX-5'i 120 civarına veriyorlar, hem awd, hem daha performanslı, hem de bir üst sınıf yorumu yapmıştım. QQ için tek avantaj dizel olmasıydı...

Ama tabi ki kişisel beğeniler ve önceliklerin fiyatı yoktur. Zaten bu sebeple de piyasada her ürünün bir şekilde az ya da çok müşterisi var.
  • mtutun M kullanıcısına yanıt
    tabi ki öyle. ama bir cx5 varken hem böyle hemen hemen aynı paralara nissanın yüzüne bile bakılmaz benim şahsi fikrim tabi.
    ikisinide yakından inceledim kalite olarak cx5 çok çok önde. dediğiniz gibi dizel olup daha az yakması ve daha tutulan bir araba olması sadece nissanı öne çıkarıyor
  • Merhaba,

Öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim .

Sayın mtutun,

Araçla ilgili 2014 üretim yılı olan araçlarda ciddi değişikliklerin olduğu konusunu daha önce yazmıştım.

Bu değişiklikler içinde görsel olmayan 2 değişiklikten bahsediliyordu

1. değişiklik şanzımanda yapılan iyileştirme (şanzımanın yüksek viteste kalma isteği ve sonucunda yığılmaya sebebiyet)

2. değişiklik ise süspansiyonda yapılan iyileştirme.(bu konuda hiç bir fikrim yok)

Görsel olarak yapılan değişikliklerden biri de sizinde söylediğiniz gibi yolcu koltuğunun elektrikli olması ve 6 yönlü kontrol edilebilmesi.

Arka koltukların yüksekliğinin değişmediğini biliyorum. En azından 2013 model ne ise aynı.

Arka koltuklarda sırt eğim ayarı ne yazıkki hala yok. Bence de önemli bir detay.

Bozuk zeminde giderken kaputta herhangi bir oynama yada aracın kasa hareketinden bağımsız bir titreme görmedim.

Ankara da yaşadığımı sanırım yazmıştım, yakıt değerleri ile ilgili yapmış olduğunuz testleri paylaştığınız için teşekkür ederiz.

Aracımla şu an 1850 km kadar yol yapabildim ancak gözlemlerim şu şekilde (yakıt değeri vermek için çok erken zamanla daha düşeceği bilgisi verildi servisten)

Şehir içi dur-kalk trafikte ve akıcı trafikte ortalama değer 7,9 Cinnah cadesi çıkışı sonrası 8,4 Eskişehir yolu düz ve açık trafikte (Hız 80-85) 7,2

Benzin pompası başında net değer 41 kr yani yol bilgisayarı verileri ile oldukça tutarli.

Ben aracımı aldıktan sonra ortalama değerimin 9,5 LT nin üzerine çıktığını görmedim ama bu şu demek,

Yeni yakıt alıp değerleri sıfırladığınızda ilk değer okuması yüksek çıkıyor hele rampa yada benzeri bir parkurdaysanız çok yüksek gösteriyor ama

kısa zaman içinde normal değerlere dönüyor.

Diğer bir konu Aksesuar konusu,

Emin olun Led Dayligth montajı düşündüğünüz gibi sıkıntılı değil Mazda çok güzel bir kit hazırlamış(neden standart donanım değil?)

Şablon soket kiti iç çerçeve - dış çerçeve. Ya Damla mazda daki arkadaşlar işin ehli olmuşlar yada bu iş göründüğü gibi zor değil.

Yapılan işin sonucu çok olumlu.

Seçtiğim aksesuarlarda elektrik çekme yada benzeri bir müdahele yapılmadı zaten seçerken buna dikkat ettim.

Arka tampon bagaj ağızı koruması için yeni nesil süper ince 3m film tercih ettim hem hiç anlaşılmıyor hemde etkili koruma sağlıyor.

Bu arada tomtom dışında Araçtaki multimedia sistemine adapte çalışan İGO Navigasyon modülü mevcut. Tam uyumlu çalıştığı bilgisini

aldım. Tüm türkiye haritası mevut fakat K.Kıbrısı kapsamıyor. Ancak Multımedia cihazının yuvasından çıkarılarak yükleme yapıldığı ve

Mazda onaylı olmadığı için ben çok ilgilenmedim. Faturalı ve lisansli olarak uygulanıyor.

Saygılar..

Küçük not:Ankara SBM Mazda dan orjinal bagaj havuzu istemiştim getirmişler, mutlaka tavsiye ederim. piyasada satılanlarla hiç bir alakası yok öncelikle kaydırmaz bir
    yapıya sahip ve tam olarak oturuyor.Çok işlevsel.

Şahsen sizinle aynı fikirdeyim. Zaten bu sebeple eşime bu fiyata QQ alacağına, CX-5 al dedim. Aralarında 10 kere tercih yapsam, hep aynı olurdu tercihim. Sadece farklı tercih yapanlara da saygı duyduğumu belirtmek istedim. Beğenilerimiz, önceliklerimiz farklı olabilir, bu normal.
  • kaanustr kullanıcısına yanıt
    Cevaplar için teşekkür ederim. Bagaj havuzunu ben ilk aracı aldığımda Mazda orijinal olarak almıştım. Daha önceki araçlarımdan tecrübemdir, sakın boya koruma veya yıkama firmalarında farklı malzemelerle bu havuzu temizletmeyin. Benim önceki Subaru aracımda iyi niyetle böyle bir temizlik malzemesi kullanılınca reçinenin tüm kaydırmama özelliği yok olmuştu.

Bu arada tüketim verilerimiz arasında denklik var. Benim aracım 6.800 km. Çok fazla düşüş beklemeyin bence... Yeni motorlar zaten rodajlı geldiği için, eskisi kadar fark etmiyor ileri kilometrelerde.
  • Sayın zinnhar,

Anlaşılan araştırmalarımızda aynı aşamalardan geçmişiz.

Ben Nissan QQ için yüklüce bir kapora da vermiştim. Gerek internette gerekse ingiltere üzerinden çok sağlıklı bilgiler aldığım düşüncesi

ile Yeni QQ tam benlik diyordum. Lansman sonrası ilk test aracı düz vites geldi onu 3 kere test ettim, sonra Otomatik yani almayı planladığım

modelin test arcı geldi 4 kez farklı parkurlarda test ettim ve son testimde içim çok rahat bir şekilde aracı almaktan vaz geçtim.

Araçtan soğumam için en etkili sebep araç için her ne kadar premium dense de kıyısından bile geçemediğiydi. 115.000 tl emin olun

o araç için çok ama çok fazla bir fiyat. Nissanı asla kötülemiyorum, Pazar payı yüksek, ikinci eli güçlü ve güvenilir bir marka. Ama

10 tane 115,000 TL param olsa birini Yeni QQ vermezdim , hala aynı fikirdeyim.

Gelelim Mazda Cx5 e

Yazacaklarım kesinlikle kişisel fikirlerimdir, sorduğunuz için yazıyorum ve amacım kimseyi olumlu yada olumsuz yönlendirmek değildir.

Mazdaya verdiğim paranın karşılığını aldığım kanaatindeyim.(keşke ötv ve kur artışı öncesi 2014 model alma imkanı olsaydı o durumda ben çok karlı çıkardım diye düşünüyorum)

Öncelikle Premium bir araç alıyorsunuz en azından sadece size öyle gelmiyor, araca binen insanların çoğu bu hissini dile getiriyor.

Donanım çok iyi, kullanılan malzeme kaliteli işçilik iyi ve sonuç iyi, yani mazda kötü bir altyapıya güzel bir kılıf geçirmeye çalışmamış

kendini kanıtlamış başarılı bir altyapıya güzel bir kılıf biçmiş ve sonuç oldukça başarılı olmuş.

Benim izlenimlerim olumlu, ama her insanın alacağı araçtan beklentileri farkli olur mesela ben performansa önem veriyorken bir başka arkadaşımız yakıtı az olsunda gerisi mühim değil

diyebilir.

Size kendimle ilgili bir detayı söyliyeyim. Bu araç benim 26. aracım, hali hazırda 2013 model Mercedes B180 aracımız ve yine 2013 model bir Suzuki Swift aracımız var.

Kendi sınıfı için ki ben compact suv segmenti araçları seviyorum, oldukça tatminkar ve güvenli geldi bana.

Bugün çok uzun uzun yazdım,en kısa zamanda araçla ilgili deneyimlerimi kısa kısa yazacağım.

Bu arada otomotiv piyasası çok durgun araç bakarken model yılı önemli değilse yada fiyat avantaji ön plandaysa enteresan fiyatlar

yakalanabilir diye düşünüyorum.

Saygılar..

• Merhaba,

Aksesuarlar ile ilgili fiyat bilgisi vermeniz mümkün müdür? Led gündüz farları ve bagaj havuzu.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.