Şimdi Ara

mazda 3 sedan impressive at otomatik alınır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
27.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kimse aracına laf söyletmiyor, hemen ortalık karışıyor
  • Otomobiller ile ilgili tartışmaların sorunu bu zaten.

Aslında tövbeliyim yazmayacağım diye ama o kadar atıp tutuluyor ki bir süredir dayanamadım artık. En son bu tartışmalara girdiğimde

Benim arabam ile KARDEŞİMİN Seat Leon 1.4 TSI ını kıyaslamıştım.

Diyorum ki iki arabada var bizde, bunun şunu diğerinin bunu daha iyi.

Adamlar hayır öyle değil diyor. Neyse yaş ile de ilgili sanırım bu.

Mazda yı kullanmayan, bir defa test sürüşü yapıp, aylardır kullandığı alıştığı arabası ile kıyaslayan insanlar var.

2010 MAzda 3 üm var.

4 değil 5 vites otomatik olsa daha iyi olurmuş, tek hissettiğim eksiklik budur. Onun dışında Watkseburt un "iddiaları" doğru değil.

Evvela araba karanlık yada dar değil. Kompakt sınıf içerisinde gayet aydınlık ve ferah bir model.

Arkadaşımın Golf ü var 2010 model, kendisi de söylüyor Mazda 3 ün içinin çok daha aydınlık olduğunu.

Devamla sırt çantalı hatchback diye tabir kullanmadan önce hangi araçların o tabire girdiğini tespit etmekte, bilmekte ve sonra kullanmakta fayda var. Komik duruma düşüyorsunuz bilenlerin gözünde. Mazda 3 hatchback ve sport-sedan tasarımlı olarak 2 kasaya sahip. Dolayısı ile tasarımı, ki aldığı ödülün haddi hesabı yok, sportif tanımına uyması için kısa bagaj ile yapılmış.

Bana göre de Civic in önü arkası belli değil. Ne burnu belli ne bagajı, BEN güzel bulmuyorum civic i mesela. Bunu söylesense hiç bir şey diyemem, kişisel beğenilerine uymuyor der geçerim ama tutup da HB den bozma Symbol ile Mazda 3 sedanı aynı kefeye koyarsanız komik olur.

Devamla, 0-100 değeri neden kıyaslanmasın, bu değerleri tüm üreticiler kıyaslanmak üzere veriyor zaten, nasıl iç hacim, diz mesafesi ve benzeri değerleri veriyorlarsa.

125 bg lik Civic otomatik ile 105 bg lik Mazda 3 ün otomatiği neredese aynı hızlanma değerine sahip.

Bence bu durum karşısında Mazda nın değil, Honda nın mühendislerinin durup bir düşünmesi lazım, bu "dinazor" motorlu ve şanzımanlı otomobilden neden daha iyi değil bizim hızlanma değerlerimiz diye.

Karşılaştırma nasıl yapılır? Getiririz araçlarımızı yanyana koyarız, bir ona bir diğerine bineriz bakarız. Yoksa iki araç yanyana değilken vay bu daha aydınlık, bu daha tırt vs. yorum yapılmaz.

Beğeniyi dışında tutuyorum bu durumun, o subjektif, kişisel beğeniler işin içine giriyor.

• bi önceki kasa mazda 3 ü kullandım 6 ay kadar çok hafif oynak bi araba geldi bana hiç ağarlığı yokdu arabanın nasıl diyim tok bir araba değildi performans çok kötüydü 1.6 bayılıyodu hep araba bide avrupada düz yollarda kullandım ama sorun fln hiç çıkarmadı sağlam bir arabaya benziyodu fakat insanın tatmin etmiyo bence arabayı sürerken keyif almıyorsunuz nedense fikrimi sölemek istedim belki bir faydası dokunur
  • quote:

Orijinalden alıntı: yvzyvz

bi önceki kasa mazda 3 ü kullandım 6 ay kadar çok hafif oynak bi araba geldi bana hiç ağarlığı yokdu arabanın nasıl diyim tok bir araba değildi performans çok kötüydü 1.6 bayılıyodu hep araba bide avrupada düz yollarda kullandım ama sorun fln hiç çıkarmadı sağlam bir arabaya benziyodu fakat insanın tatmin etmiyo bence arabayı sürerken keyif almıyorsunuz nedense fikrimi sölemek istedim belki bir faydası dokunur

Tamam yorumunuzu yazmışsınız teşekkürler.Peki hangi araçlara kıyasla Mazda 3 ü oynak bulduğunuzu veya hangi araçlara kıyasla mazda 3 ün bayıldığını da söyleyebilirmisiniz?
  • @toorop
    sırt cantalı hathback lafı şudur
    hatback bazlı tasarıma tak bagajı oh olsun sana sedan,suanda satılan jetta da öyle,ama bu sefer 2011 jettagolf 6 dan farklı görünüyor,bu da onu daha baska arba yapıyor,zorlama bır sedan degıl bu sefer o yzuden üçleme(octavia-cıvıcsedan-2011 jetta) bana göre ideal c segmenti için
    hondayı ele alalım,hb modelı,içi sedandan farklı,konforu cok farklı(acayıp sert süspansıyonlu),eh halıyle yol tutuşu da farklı,sonucta tak bagajı takıp sedanımız budur denmemıs,
    ıkı kardeş ama farklı karakterli ,bu da benım hosuma gıdıyor acıkcası,
    mazda 3 için sunu dıycem msjlarıma bakın mazda yı hıcbır zaman kötülemedım hatta yenı mazda 6 makyajlı nın 1.6 a/t kdr yaktıgını da bu forumda ögrendım,gozumde accorddan daha albenısı olan bı araç oldu,ben yenı alıcam dıyelım eskı arabam opel astra 2001 4 ılerı ,105 beygıridi ,mazda bayıne gıdıcem gene aynı verılerı okursa ee ne anladım kı
    aynı olay toyota da da var hala 4 ileri kullanıyor,mıllet 7 ılerı koyuyor,neden 4 ılerı alıyım kı bunu anlatmaya calısıyorum,basta da söyledım genıslık cok önemlı benım için
    cıvıcten sonra dıger arabalarda içim daralıyor,belkı cıvıcle hıc tanısmasam mazda 3 genıs gelırdı ki astradan sonra mazdayı alsaydım,dedıgım herkesın krıterlerı farklı,
    honda hb e arabam bakımdayken bındım showrromda,1 dk duramadım,s2000 e bındım,kapıyı tam kapatmadım(ustu kapalıydı),kıitli kalırım ters bı sey olur diye,fenalık geldı içime
    "darlık=sportliflık,arabayla butunlesıyorsun abı" lafları da bana gelmez,mazda cx-9 cok begendım mesela,yayla gıbı,ama istanbulda onu kullanmak dert,vergıısi,yakıt tüketımı de yuksek.mazda mı? at çöpe dıyen bırı degılım anlaycagınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi watkseburt -- 11 Aralık 2010; 22:17:33 >

• Sadece Corollaya göre Mazda 3'ün diz mesafesi bariz dardır. Diğer markalardaki muadili araçlarla iç hacim olarak fark yoktur. Omuz mesafesi Corollada dahil olmak üzere hemen hemen hepsinde aynı. Mazda3'ün diz mesafesinin azlığı zaten arka kapının ölçüsünden ve araca inip binerkenki aldığınız pozisyondanda kendini belli ediyor. Bunu nerdenmi biliyorum. Çünkü showroomlarda bizzat gidip arkaya oturup ölçtüm hepsini. Tabii elimde bir mezroyla falan değil. Eski usul karış hesabı.Bu tarz bir ölçümle tabikii hata payım var ama en fazla 2-3cm falan hata payı yapmışımdır diye düşünüyorum. Arka diz mesafesinin uzunluğu gerçekten önemli olan arkadaşlar düşünmeden Corolla alabilir. Corollanın arka diz mesafesi ne jettada ne focus sedanda ne astra sedanda nede mazda3'de yok.

Ölçüm yapmadan göz kararı ile hüküm vermek sağlıklı olmayabiliyor. Bazende galeri içindeki araçların konumu yanlış yönlendirebiliyor.Kalkıp şöyle bir deney yapabilirsiniz (aynı segmentde ve aynı modelde olmak üzere). Gidin bir galeriye camın yanında duran direk gün ışığı alan araca binin. Sonra kalkın galeride arkalarda yer alan cam kenarında olmayan direk gün ışığı alamayan araca binin. İlk bindiğiniz aracın daha ferah ve geniş olduğunu ikinci olarak bindiğiniz aracın daha dar ve karanlık olduğunu düşünceksiniz.

Diğer bir etmende içerdeki döşeme rengi. Koyu renkli bir döşeme arabanın içini dar ve karanlık gösterirken açık renkli döşemeler daha geniş ve aydınlık gösteriyor.

Tabii birde ön koltuğun pozisyonunu unutmamak lazım. Galeride 1.90'lık bir kişi ön koltuğu arkaya doğru yapıştırmış olabilir veya tam tersi kısa boylu bir kişi koltuğu konsola doğru iyice çekmiş olabilir.

Şu hafif oynak araç ne demek biri bana açıklarsa memnun olacağım. Anlamadım...

• ilk defa buraya mesaj yaziyorum. ben temmuz ayinda mazda 3 impresive aldim. arcimi almadan once cok arastirdim(arastirmaci kimligimle bakmadigim yer ve internet sayfasi kalmamistir). mazda 3 almaya karar verdim.nedenlerim ise;

1. mazda 3 ilk goruste insani kendine asik eden bir goruntusu var. bu arabayi gordukten sonra baska arabaya bakamaz oldum. aldiktan sonra da bakmiyorum. cunku yeterince ilgi gorusyor arabam(herkes bi kere kesin bakiyor.)

2. mazda 3 donanim-fiyat iliskisi goz onune alinirsa kendi segmentindeki butun arabalari ezip geciyor.

3. mazda 3 segmentinin en uzun arabasi(nasil oluyorda dar veya ici karanlik oluyor anlamiyorum!)

4. mazda 3 yetkili servisine gittiginizde sizinle ilgileniliyor ve alaka gosteriliyor(yeni otomotiv karabaglar izmir yetkili servisi.genel mudurlerinin bile cep telefonu var ben de.)kimde (toyota, wv, honda vs. gibi turkiyede nedenini bilmedigim ama cok satan markalarin) yetkili servislerin genel mudurlerinin cep telefonu vardir???

eger baska merak ettiginiz bir soru varsa mazda 3 hakkinda hepsini cevaplayabilirim.

• alınır
  • Kesinlikle alınır... Corolla, megane, focus, astra ve vectra kullanmış biri olarak söylüyorum;

Kullandıklarım içinde en ucuz olmasına rağmen (2004 Mazda 3) kullanımı en güzel, en çok ilgi gören, donanımı en doyurucu (6 lı cd çaları var mesela, 22 Bin tl lik araç olmasına rağmen) yüksek devirde devir/güç oranı (4000 devirde 160 km. Ki; vectra da 160 km yi 5500 devirde görürdüm) en yüksek araç diyebilirim...

Ancak yakıt tüketimi diğer araçlara göre daha yüksek ve bagaj hacmi olarak daha düşük... Arka diz mesafesini ölçmedim ama 190 boyundayım ben, arkaya oturan 185 boyundaki arkadaşımdan şikayet duymadım. Ama daha kısadır gibi görünüyor bana da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: swordl

ilk defa buraya mesaj yaziyorum. ben temmuz ayinda mazda 3 impresive aldim. arcimi almadan once cok arastirdim(arastirmaci kimligimle bakmadigim yer ve internet sayfasi kalmamistir). mazda 3 almaya karar verdim.nedenlerim ise;

1. mazda 3 ilk goruste insani kendine asik eden bir goruntusu var. bu arabayi gordukten sonra baska arabaya bakamaz oldum. aldiktan sonra da bakmiyorum. cunku yeterince ilgi gorusyor arabam(herkes bi kere kesin bakiyor.)

2. mazda 3 donanim-fiyat iliskisi goz onune alinirsa kendi segmentindeki butun arabalari ezip geciyor.

3. mazda 3 segmentinin en uzun arabasi(nasil oluyorda dar veya ici karanlik oluyor anlamiyorum!)

4. mazda 3 yetkili servisine gittiginizde sizinle ilgileniliyor ve alaka gosteriliyor(yeni otomotiv karabaglar izmir yetkili servisi.genel mudurlerinin bile cep telefonu var ben de.)kimde (toyota, wv, honda vs. gibi turkiyede nedenini bilmedigim ama cok satan markalarin) yetkili servislerin genel mudurlerinin cep telefonu vardir???

eger baska merak ettiginiz bir soru varsa mazda 3 hakkinda hepsini cevaplayabilirim.

uzun olması her zaman daha ferah ve genıs oldugu anlamına gelmıyor
    örn honda accord benı acayıp sasırtmıstı,araba bıldıgın cıvıc sedandan daha uzun,içi daha ufak,arka dız mesafesı komedı,ön konsol sıkısık,tabii civic sedana göre
    ilgi hondada var,bılardoma kdr oynadım MUTLUHAN hondada,genel müdürle yakın ilişkide olmam ıstemem-sahıs tercıhım-
    fıyat derken mazda 3 hıc de ucuza verılmıyor, rakıplerınden ,ezıp gecıyormus,hadı hayırlısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi watkseburt -- 13 Aralık 2010; 22:58:18 >

• Orijinalden alıntı: watkseburt

Orijinalden alıntı: swordl

ilk defa buraya mesaj yaziyorum. ben temmuz ayinda mazda 3 impresive aldim. arcimi almadan once cok arastirdim(arastirmaci kimligimle bakmadigim yer ve internet sayfasi kalmamistir). mazda 3 almaya karar verdim.nedenlerim ise;

Arkadaşım hayırlı uğurlu olsun aracan. Güzel seçim bence. Temmuz ayından beri kaç km. yaptınız?. Araçınızda hiç problem çıktımı?Ön göğüsten gelen tıkırtı sesi oldumu hiç? Bu konuda bilgilendirirsen memeun olurum.

• benım böyle bır msjım yok kı,kendnınzıce eglenıyormusunuz?
    yazmadıgım msjlarımı yazmısım gıbı gösterıyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi watkseburt -- 14 Aralık 2010; 10:44:02 >
  • silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi watkseburt -- 14 Aralık 2010; 10:36:26 >
  • Hocam hiç düşünmeyin alın, ben geçen hafta sizin düşündüğünüz modelin düz vitesini aldım, imressive 1,6 cc, sunroof vs. full + full donanımlı, araç mükemel bir sürüş keyfine sahip, hem karizma hem güçlü, bakma sen 105 beygir olduğuna gaza basmaya başlayınca ne zaman 180 kmye ulaştığını anlaman imkansız :) Ben yakıt tasarrufu nedeni ile düz vites aldım, daha önce kullandığım 1.4 astrayla hemen hemen aynı yakıt tüketimine sahip bir araca çok yakıyor diyenler sadece işkembeden sallıyorlar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: watkseburt

orthosun actıgı konudada yazdım
    rakıplerıne göre dar bir araç,camlar ufak ,içi aydınlık degıl

honda cıvıc sedan elegance a/t full alabılrsınız

Honda civic'in bagajı düdük gibi, ben çocuklu bir aileyim ve mazda 3 tercih etmemdeki en büyük etken bağajının Honda civic'den çok daha büyük olmasıydı. Demekki dar, ferah, geniş, teknoljik vb. kavramlar kişiye ve ihtiyaca göre değişebiliyor. Göreceli kavramlar üzerinde tartışmanın sonu gelmez. Bende mazda 3 almadan önce tek baktığım araç civic'ti ve 1 milyar farkla alabiliyordum aracı, mazdaya göre 20 bg fazlası vardı ama arabay şöyle dışarıdan baktığımda 1988 model doğana bakıyormuşum gibi hissettim, bana hiçbir ayrıcalık hissettimedi araç, sokakta görüpte ne güzel arabaymış diyemem şahsen civic'e. Ama mazda 3 bakınca bile insanın kanını harekete geçiren bir tasarıma sahip ve insana 20 beygir eksik olsun mazda olsun dedirtiyor açıkçası.....

• YORUMSUZ..

mazda 3 sedan impressive at otomatik alınır mı?

• Alttakini nereden bulabilirim, bunu görünce mazda 3 le takas edesim geldi nedense..
  • quote:

Orijinalden alıntı: WpTürkiye

Alttakini nereden bulabilirim, bunu görünce mazda 3 le takas edesim geldi nedense..

senın gıbı degılım cok şükür,arabamın eksık yönlerınde yazabılıyorum,birkac gun once yazdım tavsıye isteyen birine
    ACABA SEN KENDI ARABANIN EKSIKLERINI YAZACAK KADAR EGONU YENEBILIRMISIN?
    onda birini yazamassın COK EMINIM

http://forum.donanimhaber.com/m_45097696/tm.htm

• Yorumsuz

• quote:

Orijinalden alıntı: WpTürkiye

Yorumsuz

ne güzel,aile kurmussun,coluk cocuk işine gırmıssın, yasın kaç bılmıyorum ama hala ego yenemessın,YAZIK......
    benım sahıp oldugum kasa o degıl,o kasayı ztn sevmem,önce arabamın ne oldugunu ögren,SAKIN HONDA ALMA,senın gıbılerle aynı marka araba kullanmak ıstemem,kullanıcı profılımıze zarar gelır,seviyemızı DÜSÜRME
    sana ıyı forumlar,pikaçu arabası almana gerek yok,ztn sende var bır tane

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi watkseburt -- 14 Aralık 2010; 11:48:31 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.