Şimdi Ara

Mazda 3 Dynamic veya Skoda Octavia Elegance, HANGİSİ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
4.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
    http://www.skodam.com/forum_posts.asp?TID=3435

skoda octavia cılar bir yukardaki linkte yazılanları okusunlar.yorumlarını alalım

araştırdıkça batıyoruz yahu
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheGate

hocam ben bu mazda 3 ün motorundan kıllandım.kullanıp görmeden kıllığım tüylüğe dönmeyecek anlaşılan

Subaru Yeni Impreza == Güç: 107 hp / 6000 d/dk ----- Tork: 142 Nm - 3200 d/dk
    Mazda 3 ========= Güç: 105 hp - 6000 d/dk ---- Tork: 145 Nm - 4000 d/dk
    Citroen C4 ========= Güç: 110 hp - 5800 d/dk ----- Tork: 147 Nm - 4000 d/dk
    Peugeot 307 ======== Güç: 110 hp - 5800 d/dk ----- Tork: 147 Nm - 4000 d/dk
    Skoda Octavia (MPI) === Güç: 102 hp - 5600 d/dk ----- Tork: 148 Nm - 3800 d/dk
    Ford Focus (Durashift) == Güç: 100 hp - 6000 d/dh ----- Tork: 150 Nm - 4000 d/dk
    Renault Megane ====== Güç: 110 Hp - 6000 d/dk ----- Tork: 151 Nm - 4250 d/dk
    Honda Civic Sedan ==== Güç: 125 hp - 6500 d/dk ----- Tork: 152 Nm - 4200 d/dk
    Hyundai i30 ======== Güç: 122 hp - 6200 d/dk ----- Tork: 154 Nm - 4200 d/dk
    Skoda Octavia (FSI) === Güç: 115 hp - 6000 d/dh ----- Tork: 155 Nm - 4000 d/dk
    Opel Astra ========= Güç: 115 Hp - 6000 d/dk ----- Tork: 155 Nm - 4000 d/dk
    Ford Focus (Ti-VCT) === Güç: 115 hp - 6000 d/dh ----- Tork: 155 Nm - 4150 d/dk
    Toyota Corolla ======= Güç: 124 hp - 6000 d/dk ----- Tork: 157 Nm - 5200 d/dk
    Golf 1.4 TSI ======== Güç: 140 hp - 5600 d/dk ----- Tork: 220 Nm - 1500-4000 d/dk

bazı markalar motorun ürettiği hp ve torku veriyor bu tip bilgiler için bazı firmalar da yere uygulanan hp ve torku verioyor hangi firmanın bilgilerini neye göre verdiğini bilmek lazım bence...

yoksa benim buradaki araçlardan birkaç tanesini yemişliğim var kırmızı ışıkta... e kendileri kaşınmıştı ben nabayım...

• Yalnız bu verilere çok odaklanmak pek mantıklı değil.Teknik verilerine bakarsanız;
    Honda civic otomatik:125bg 1205 kg 0-100:12,5sn
    mazda3 otomatik:105bg 1285kg 0-100:12,4sn
    Zaten otohaberin bir sayısında mazda3 ile sınıfındaki araçları kıyasladığında bu düşük beygir olayının sadece kağıt üzerinde kaldığını söylüyordu.Ayrıca 1.6 araç alıyorsun ve otomatik alıyorsun,bundan çok ta performans beklememek gerekir.
    quote:

hocam ben bu mazda 3 ün motorundan kıllandım.kullanıp görmeden kıllığım tüylüğe dönmeyecek anlaşılan

Subaru Yeni Impreza == Güç: 107 hp / 6000 d/dk ----- Tork: 142 Nm - 3200 d/dk
    Mazda 3 ========= Güç: 105 hp - 6000 d/dk ---- Tork: 145 Nm - 4000 d/dk
    Citroen C4 ========= Güç: 110 hp - 5800 d/dk ----- Tork: 147 Nm - 4000 d/dk
    Peugeot 307 ======== Güç: 110 hp - 5800 d/dk ----- Tork: 147 Nm - 4000 d/dk
    Skoda Octavia (MPI) === Güç: 102 hp - 5600 d/dk ----- Tork: 148 Nm - 3800 d/dk
    Ford Focus (Durashift) == Güç: 100 hp - 6000 d/dh ----- Tork: 150 Nm - 4000 d/dk
    Renault Megane ====== Güç: 110 Hp - 6000 d/dk ----- Tork: 151 Nm - 4250 d/dk
    Honda Civic Sedan ==== Güç: 125 hp - 6500 d/dk ----- Tork: 152 Nm - 4200 d/dk
    Hyundai i30 ======== Güç: 122 hp - 6200 d/dk ----- Tork: 154 Nm - 4200 d/dk
    Skoda Octavia (FSI) === Güç: 115 hp - 6000 d/dh ----- Tork: 155 Nm - 4000 d/dk
    Opel Astra ========= Güç: 115 Hp - 6000 d/dk ----- Tork: 155 Nm - 4000 d/dk
    Ford Focus (Ti-VCT) === Güç: 115 hp - 6000 d/dh ----- Tork: 155 Nm - 4150 d/dk
    Toyota Corolla ======= Güç: 124 hp - 6000 d/dk ----- Tork: 157 Nm - 5200 d/dk
    Golf 1.4 TSI ======== Güç: 140 hp - 5600 d/dk ----- Tork: 220 Nm - 1500-4000 d/dk

• konfor performans 2.el açısından mazda 3
  • quote:

hadi bakalım gel burdan yak
    http://www.skodam.com/forum_posts.asp?TID=3435

skoda octavia cılar bir yukardaki linkte yazılanları okusunlar.yorumlarını alalım

araştırdıkça batıyoruz yahu

hocam senin araç kiralama şirketin olsa vw grubu arabası alırmısın sana soruyorum ? adamlar orda farkındaysan araç kiralama işinin üzerine konuşuyorlar hiç biri skoda kötü bir markadır demiyor keşke sonuna kadar okuyup öyle yorum yapsaydın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksea533 -- 6 Ekim 2007; 14:29:19 >

• quote:

Orjinalden alıntı: GRI-pin

aslinda senin samimi olmadigin kanaatindeyim,yani cok geyik bir adam oldugunu gördügüm icin seni perk ciddiye almak istemiyorum.

konfor-kalite-genislik-sürüs dinamizmi-motor secenekleri vs. daha önde

http://www.autobild.de/artikel/Themen-Testberichte-Koenig-der-Kompakten_47958.html

Çok güldürdünüz bu yazıyla beni..Allah sizide güldürsün...Haksız da değilsiniz okuduğum kadarıyla....

• quote:

Orjinalden alıntı: jans21

quote:

Orjinalden alıntı: GRI-pin

aslinda senin samimi olmadigin kanaatindeyim,yani cok geyik bir adam oldugunu gördügüm icin seni perk ciddiye almak istemiyorum.

konfor-kalite-genislik-sürüs dinamizmi-motor secenekleri vs. daha önde

http://www.autobild.de/artikel/Themen-Testberichte-Koenig-der-Kompakten_47958.html

Çok güldürdünüz bu yazıyla beni..Allah sizide güldürsün...Haksız da değilsiniz okuduğum kadarıyla....

polemikçiler polemik adlı bir konu var oraya

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: hlkkln

BEN TAM ORADA OTURUYORUM SÜREKLİ DE GALERİLERE BAKARIM HİÇ MAZDA 3 GÖREMİYORUM GÖZLERİM ARAMASINA RAĞMEN. ZİVERBEY GÖZTEPE ARASI BENİM MAHALLEM YANİ .. SİZ NEREDEN BİLİYORSUNUZ ORADA MAZDA 3 LER OLDUĞUNU?

şimdi daha yeni geldim.saat 16:00 gibi ziverbeyden göztepeye giderken kuyubaşına varmadan sağda bir pejocu var onun yanındaki (walla ismini hatırlamıyorum) galeride koyu gri 2006 mazda 3 vardı.hatta ben galeriye girmeden önce arabayı yıkamışlar siliyorlardı.ama araba düz vitesti.29binYTL dediler.inecekleride belliydi.pazarlığa açık dediler.hocam sen asıl nasıl görmüyorsun ben anlamadımkuyubaşını geç üniversite karşısında 200m aralıklarla iki tane mazda 3 otomatik var.biri kırmızı 32 kağıt yani yoldan basbas bağırıyor görmemek mümkün değil.diğeri ışıkları gecince o da açık gri yolun solunda ve otomatik onada 31 dediler ilk ağız.hatta haremden ankara istikametine giderken orda da bir mazda servisi satıcısı var.onda iki tane var.temiz ama kmsi yüksek sanıyorum biri 29 diğeri 28.5 idi.hocam arayınca bulunuyor.minibüs yolunda araba ile dolaşma zaten minibüsler hasta ediyor..yürüyerek dolaş.ben müjdat gezenin oraya arabayı bıraktım taaa göztepeye kadar yürüdüm geçen hafta 3 tane mazda3 vardı

hoca ya sen yada ben mazda3 ü başka bir arabayla karıştırıyoruz.. dün o güzergahtan 4 kere geçtim özellikle de baktım ne kırmızı ne gri hiçbir mazda3 yok .. hatta hiç mazda yok desem yeridir...

• mazda çok yakısıklı bi araba özellikle sedanları ama arkadaşalarımda vardı ve yakıtından şikayetçi olduklarını sölediler.. octavia dersen son yıllarda çok sağlam çıkış yaptı skoda yanı octavia dediğin araba jetta ile nerdeyse kafa kafaya gidio.. sonucta bu işin satısı da var yanı ikinci elde de octavia daha üstün ben olsam aklım mazda 3 te kala kala gider octavia alırdım..
  • quote:

quote:

quote:

BEN TAM ORADA OTURUYORUM SÜREKLİ DE GALERİLERE BAKARIM HİÇ MAZDA 3 GÖREMİYORUM GÖZLERİM ARAMASINA RAĞMEN. ZİVERBEY GÖZTEPE ARASI BENİM MAHALLEM YANİ .. SİZ NEREDEN BİLİYORSUNUZ ORADA MAZDA 3 LER OLDUĞUNU?

şimdi daha yeni geldim.saat 16:00 gibi ziverbeyden göztepeye giderken kuyubaşına varmadan sağda bir pejocu var onun yanındaki (walla ismini hatırlamıyorum) galeride koyu gri 2006 mazda 3 vardı.hatta ben galeriye girmeden önce arabayı yıkamışlar siliyorlardı.ama araba düz vitesti.29binYTL dediler.inecekleride belliydi.pazarlığa açık dediler.hocam sen asıl nasıl görmüyorsun ben anlamadımkuyubaşını geç üniversite karşısında 200m aralıklarla iki tane mazda 3 otomatik var.biri kırmızı 32 kağıt yani yoldan basbas bağırıyor görmemek mümkün değil.diğeri ışıkları gecince o da açık gri yolun solunda ve otomatik onada 31 dediler ilk ağız.hatta haremden ankara istikametine giderken orda da bir mazda servisi satıcısı var.onda iki tane var.temiz ama kmsi yüksek sanıyorum biri 29 diğeri 28.5 idi.hocam arayınca bulunuyor.minibüs yolunda araba ile dolaşma zaten minibüsler hasta ediyor..yürüyerek dolaş.ben müjdat gezenin oraya arabayı bıraktım taaa göztepeye kadar yürüdüm geçen hafta 3 tane mazda3 vardı

hoca ya sen yada ben mazda3 ü başka bir arabayla karıştırıyoruz.. dün o güzergahtan 4 kere geçtim özellikle de baktım ne kırmızı ne gri hiçbir mazda3 yok .. hatta hiç mazda yok desem yeridir...

hocam pazar günü gidersen göremezsin.çünkü arabalarını oto pazarına götürüyorlar.hafta içi daha garanti.
    birde üsküdar nuhkuyusunda mazda MSM otomotiv var.git orada bulursun
    http://www.msmotomotiv.com/
    msm de bildiğim kadarı ile iki tane biri syah biri gri iki mazda3 var.birde 2007 sıfır düz vites var.
    ben kadıköy yakasında bayaa bir dolaştım.ikinci el bayağı bir mazda 3 buldum
    ama otomatiklerin seriliği pek beni tatmin etmedi.yalnız şu varki 1.4TSI ve DSG şanzımandan sonra diğerleri hiç tat vermiyor.bi de öyle bir durum var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 7 Ekim 2007; 17:28:45 >

• quote:

Orjinalden alıntı: cmk

mazda çok yakısıklı bi araba özellikle sedanları ama arkadaşalarımda vardı ve yakıtından şikayetçi olduklarını sölediler.. octavia dersen son yıllarda çok sağlam çıkış yaptı skoda yanı octavia dediğin araba jetta ile nerdeyse kafa kafaya gidio.. sonucta bu işin satısı da var yanı ikinci elde de octavia daha üstün ben olsam aklım mazda 3 te kala kala gider octavia alırdım..

walla mazda 3 otomatik şehiriçinde 10 ile 10.5 litre yakıyor.test için kullandıklarımda gördüğüm o
    skoda octavia nın ise 10.5-11.5 litre arasında.MPI motor daha fazla FSI motor 0.5lt daha az.
    otomatik vite olarak ikisinide ben kullandım.kullanış tarzım aynıydı.arabayı test etmek için otomatik ve triptronik olarak seriliği denedim.gaza gereğinde yüklendim.şıkışık trafiğede girdim filan falan.benim testlerim sırasında yakışları yulardaki gibiydi.

mazda3 daha sportif görünümlü ama octaviaya nazaran daha ufak bir araba.octavia daha konforlu bir araba.ama skodanın parçaları daha pahallı.mazda nın parçalarıda türkiyede üretilenlerden pahallı ama octaviadan ucuz.sonuçta iki arabada ikinci eli düşük sağlam arabalar.ama ikisininde yakıt tüketimi ve parça fiyatları düşük sayılmaz hatta yüksekçe denebilir
    zaten bizim arabaları götürdüğümüz oto tamircisi hocam ikinci elde bir arabanın ucuz olmasının mutlaka bir nedeni vardır.çok ideal bir araba ikinci elde ucuza satılmaz demişti.haklıymış gördük.
    yani arabanın iyi ve kötü yönlerini bileceksin ve bile bile alacaksınki daha sonra mutsuz olma.

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam pazar günü gidersen göremezsin.çünkü arabalarını oto pazarına götürüyorlar.hafta içi daha garanti.
    birde üsküdar nuhkuyusunda mazda MSM otomotiv var.git orada bulursun
    http://www.msmotomotiv.com/
    msm de bildiğim kadarı ile iki tane biri syah biri gri iki mazda3 var.birde 2007 sıfır düz vites var.
    ben kadıköy yakasında bayaa bir dolaştım.ikinci el bayağı bir mazda 3 buldum
    ama otomatiklerin seriliği pek beni tatmin etmedi.yalnız şu varki 1.4TSI ve DSG şanzımandan sonra diğerleri hiç tat vermiyor.bi de öyle bir durum var

cumartesi baktım.. hem de defalarca

• quote:

Orjinalden alıntı: ornito

hocam baktında göremediysen sana inanmıcak değilim.demekki mazda3 ler seni görünce saklanıyor.ne diyeyim başka yani
  • quote:

quote:

hocam baktında göremediysen sana inanmıcak değilim.demekki mazda3 ler seni görünce saklanıyor.ne diyeyim başka yani

hocam sana ispatı ahanda aşağıda
    http://www.msmotomotiv.com/araclar.asp?durum=2
    nuhkuyusuna git capitole yakın olan tarafta görürsün bu arabaları
    ama o listedekilerden sadece 3 tane mazda3 görmüştüm ben
    sen gidip yine göremezsen artık sana ne diyeceğimi bilemiyorum

• quote:

quote:

quote:

hocam sana ispatı ahanda aşağıda
    http://www.msmotomotiv.com/araclar.asp?durum=2
    nuhkuyusuna git capitole yakın olan tarafta görürsün bu arabaları
    ama o listedekilerden sadece 3 tane mazda3 görmüştüm ben
    sen gidip yine göremezsen artık sana ne diyeceğimi bilemiyorum

onları biliyom.. gittim gördüm hatta.. msnin sahibiyle baya bir sohbetimiz de oldu... ama ziverbey dedin ona şaşırdım...
    nuhkuyusunda var bir tane 32.000e ama 30a düşer mi bilmem... ya bu pazarlık paylı fiyat kyma politikası beni çok yanıltıyor yaw...

• quote:

onları biliyom.. gittim gördüm hatta.. msnin sahibiyle baya bir sohbetimiz de oldu... ama ziverbey dedin ona şaşırdım...
    nuhkuyusunda var bir tane 32.000e ama 30a düşer mi bilmem... ya bu pazarlık paylı fiyat kyma politikası beni çok yanıltıyor yaw...

hocam o dediin araba koyu gri olansa arka sol çamurluğu boyalı olandı.o sol arka çamurlukta bir numara var ama çözemedimçorluda kullanılmış filan dediler.pek gözüm tutmadı.aynısından bahsediyoruz galiba.ben temiz mazda3 bulamadım yani
    walla max.10bin km ve siyah olursa o parayı veririm ancak.32 fazla bencede.28e alıp 32ye satıyorlardır kesin.galeri dimi iştee

• evet gate kardeş.. mazda bayisinde... ben boyadan felan anlamam da bir tane de aynı yol üzerinde siyah var.. 28,000 e bırakıyorlar 2006.. ama kilometresi 50,000 ... boya olduğunu kabul ediyorlar... ya işte uygun fiyata temiz 3 zor arkadaş.
  • quote:

evet gate kardeş.. mazda bayisinde... ben boyadan felan anlamam da bir tane de aynı yol üzerinde siyah var.. 28,000 e bırakıyorlar 2006.. ama kilometresi 50,000 ... boya olduğunu kabul ediyorlar... ya işte uygun fiyata temiz 3 zor arkadaş.

hocam bide şöyle bi durum var.mazda bayisi degiller gibi geldi bana.çünkü mazda sitesinde isimleri yok o da midemi bulandırdı zaten

hocam biz gel senle ilan verelim.temiz 2 tane mazda3 otomatik dynamic sedan aranıyor.ama SAHİBİNDEN.max 2006 model max 10bin km ve max 32 kaat ve hatta siyah renklisinden diyebu işi başka türlü çözemicez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 8 Ekim 2007; 20:53:29 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.