arkadaşım , 120 MAXTOR SATA DİSK 1,2 hafta önce topicin birinde bir arkadaşımız almış ,ama per formansından memnun kalmayıp bir tane daha 120 MAXTOR SATA DİSK alıp raid olayına gitmiş ama o şekilde yine performansında bir değişiklik olmadığını yazmıştı..bendede MAXTOR 80 gb sata var ..ama ide lerden fazla bir performans farkı göremedim açıkçası ..bu sata bir şişirmecemi yoksa MAXTOR larmı böyle bilemiyorum ..benim tavsiyem iyice düşün ve araştır özelikle bu raid olayında boşuna bir sata parası vermeyesin..şahsen ben o okuduğum topic ten sonra kulanmakta olduğum sata ( maxtor) performans açısından ide hd ile fark hisetmediğimden raid yapayım diye düşünürken yazıdan sonra vazgeçtim .. bilgilendirmek ve uyarmak açısından bu yazıyı yazıyorum aman iyi araştır ..raid olayında özelikle paran boşa gitmesin..
samsung alsana sata2 ncq
anakartım EPOX EP-9NPA3J sata2 desteği yok malesef samsungların jumper ile sata1 yapıldığımı duydum ama neden bilmiyom sanki sağlıklı olmaz gibi geliyo kıllandım yani bikere
quote:
Orjinalden alıntı: EteRn@ll
samsung alsana sata2 ncq
bu arada hüküm kardeşim de sağolsun iyice allak bullaketti kafamı
quote:
Orjinalden alıntı: taktik
anakartım EPOX EP-9NPA3J sata2 desteği yok malesef samsungların jumper ile sata1 yapıldığımı duydum ama neden bilmiyom sanki sağlıklı olmaz gibi geliyo kıllandım yani bikere
quote:
samsung alsana sata2 ncq
o zaman sata1 samsung al
diski alacağım sitede (taksiti işime geliyo 12 taksit)samsungların hepsi sata2
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: taktik
quote:
samsung alsana sata2 ncq
o zaman sata1 samsung al
Aynı maxtordan bende alıcam çokça topik açtım 3 haftadırda HDD topiklerini takip ediyorum maxtordan pek fazla şikayetci olan yok ben zaten Ide Maxtor kullanıyorum gürültü yok sıcaklık yok kafam rahat o yüzden Maxtora yöneliyorum ister istemez. İmzamda bir link var ordaki Ankete bakabilirsiniz.
maxtor benim 1 terchim olduğu içindi aldım 80gb maxtor satayı , daha önce 30gb ide hd vardı maxtor ve sağlamlık ve kalite iyiydi..ama dediğim gibi ben pek öyle uçmalar filan göremiyorum bu maxtor sata 80gb ile , birde dediğim topici görünce raid den vazgeçtim ..şimdi 80 gb sata ve 30 gb ide maxtoru beraber kulanıyorum .. ve stabilite lerine sözüm yok benim dediğim hız olayında beklediğim per formans olmadı sata sında.. ben sadece tecrübemi paylaşıyorum ..
Maxtor bir ara baya gürültülü çalışıyordu.Anlaşılan düzeltmişler durumu .
20lik maxtorla devam edicem bu gidişle hemde 5400Rpm hala karar veremedim
desteklemesi lazım ama sen yine de bak bi özelliklerine
2 tane samsung 80gb sata2 harddisk al raid yaparsın daha iyi olur , hem sata2 leri sata1 olarak kullanabiliyorsun sorun oluşturmaz
sabit diskin hızı(SATA,SATA2,7200,5400,100,133) çok önemli mi ki? Yani işletim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlıyor mu? Yoksa sadece veri transfer hızı nı mı yükseltiyor?
veriye erişim , veri transferi vs...gibi işlemlerde tabiki çok fark ediyor dönüş hızı , ama sata ile sata2 olması erişimde değilde veri transfer hızını arttırıyor
bencede 2 tane 80 lik al raid yaparsın
benim ideden(maxtor)sataya(samsung) geçişte ilk farkettiğim şeyler normal format atarken quick kadar hızlı olması ve büyük dosyaları partisyonlardan birbirine taşırken hissedilir bir hız artışı olmasıydı...belki psikolojik olabilir ama sata genel olarak az daha hızlı gibi..tabi sistemine göre deişebilir.ayrıca samsung diski kullanırken ve kasa çalışıyorken kasayı iki kere devirmiştim ve alet hala sessiz ve problemsiz çalışıyor.1.5-2 sene oldu yanlış hatırlamıyorsam....
bnce 160gb*2 al benm imzamdaki gibi, şiddetle tavsiye ederim, raid yapmayı da unutma
2*160 a bütçe yetmez işlemci anakart derken baya açıldım zaten bu ay 2*80 almaya karar verdim ama markaya karar veremedim henüz