Şimdi Ara

MAX 3750TL LAPTOP ÖNERİSİ ACİLL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yarın bilgisayarı almaya gidicem henüz bi karar veremedim yardımcı olursanız sevinirim. Bilgisayarı çoğunlukla oyun oynamak için ve film için alıyorum ısınma probleminin en az olduğu bilgisayarları önerirseniz seviniirim. Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler

• Yok mu yardım edecek kimse??
  • 3750 lira vereceğin laptopta ısınma olmamasını beklemek biraz saçma olur. çünkü bu fiyattaki laptoplar genelde oyun üzerine kuruldukları için ekran kartları ve işlemciler yüksek performans sergiler. bu da çok daha güç tüketimiyle beraber ısınma probleminide yanında getirir. birde oyunları yüksek grafikte oynarsan haliyle ısınma yaşarsın. internette dolaşırken ya da film izlerken pek ısınma yaşamazsın. bunun dışında ısınmayı kafana çok takıyosan macbooklara bakabilirsin özellikle retina serisi 3k ekran çözünülüğü olması bakımından güzel ama oyun performansı bekleme sadece internet, film, müzik, video editleme gibi işlemlerle uğraşcam diyosan apple tercih edilebilir. oyun diyosan diğer markaları öneririm.
  • daha çok oyunla ilgileneceğim Monster Abra A7 düşünüyorum ama emin değilim
  • geçen gün monster abra a7 v3.1 sipariş verdim büyük ihtimal yarın elimde olacak. fiyatına göre çok iyi bir laptop gibi duruyo gelince izlenimlerimi yazarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: n0fx

3750 lira vereceğin laptopta ısınma olmamasını beklemek biraz saçma olur. çünkü bu fiyattaki laptoplar genelde oyun üzerine kuruldukları için ekran kartları ve işlemciler yüksek performans sergiler. bu da çok daha güç tüketimiyle beraber ısınma probleminide yanında getirir. birde oyunları yüksek grafikte oynarsan haliyle ısınma yaşarsın. internette dolaşırken ya da film izlerken pek ısınma yaşamazsın. bunun dışında ısınmayı kafana çok takıyosan macbooklara bakabilirsin özellikle retina serisi 3k ekran çözünülüğü olması bakımından güzel ama oyun performansı bekleme sadece internet, film, müzik, video editleme gibi işlemlerle uğraşcam diyosan apple tercih edilebilir. oyun diyosan diğer markaları öneririm.

burada bir yanlış var, gaming notebooklar yüksek cpu ve gpu frekanslarına sahip parçalar kullandıklarından daha yüksek güç tüketimi ve sıcaklıklara sebep olurlar bu nedenle hepsi olmasa da aralarında isim yapmış olanları, monster , asus rog, msi gt, toshiba qosmio, gigabyte'ın yeni serileri, bunlar güçlü soğutma sistemine sahip olurlar.

örnek vermek gerekirse, bu sıradan bir notebook'un soğutma sistemi, bir fan ve bir ısı borusundan oluşuyor, fan hakkında bilgim yok elbette fanın özellikleri de önemli.

burada da bir gaming notebook olan gigabyte p25k var, iki fan(biri resimde görünmüyor, sağ tarafta) ve 4 ısı borusundan oluşuyor bu nedenle oluşan ısıyı güçlü bir şekilde tahliye edebiliyorsunuz.

yani bir gaming notebook modeli hakkında ısınma problemi var mı dediğiniz de sizin sorduğunuz "acaba yüksek ısılara çıkıp sisteme zarar veriyor mu" olur elbette, ama bu sorunun karşılığında "ısınmayan notebook mu olur ya her notebook ısınır sonuçta" gibi bir yanıt alıyorsunuz emin olun karşınızda bir şark kurnazı vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: tunahanaksungur

Yarın bilgisayarı almaya gidicem henüz bi karar veremedim yardımcı olursanız sevinirim. Bilgisayarı çoğunlukla oyun oynamak için ve film için alıyorum ısınma probleminin en az olduğu bilgisayarları önerirseniz seviniirim. Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler

http://www.ebrarbilgisayar.com/monster-abra-a7-v31-173-notebook-pmu325496

http://www.ebrarbilgisayar.com/monster-tulpar-t5-v11-156-notebook-pmu313514

bunlarada bak bence

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Max 1400 TL Laptop Tavsiyesi
    10 yıl önce açıldı
    4000 tl laptop önerisi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • peki sana bir soru sormak istiyorum. 2 fanlı bir laptop kullanıyo musun bilmiyorum ama eğer kullanıyosan 2 fanı da sürekli aktif şekilde mi kullanıyosun? genelde 2. fan turbo fan olarak geçer ve 2. fan çalıştığında bir hayli ses yaptığını biliyosundur. bu sese dayanıp sırf ısınmasın diye bu sesle oturmak bana göre yanlış bir durum. ayrıca benim yukarıda bahsettiğim şey 3750 lira seviyesindeki bir laptopun sıkıntılarına değinmekti fakat sen bana hem iyisinden bahsetmişsin hemde kötüsünden örneklerle açıklamışsın. 3750 lira seviyesine gtx870m li bir laptop alınabilir ve bu ekran kartının çok ısınmasından dolayı laptop üreticileride buna uygun kasalar meydana getirirler. gtx870m li bir laptopta tek fan idare etmeyeceğini bilinebilen bir gerçekken sürekli turbo fanı çalıştırmakta akıl işi değildir.
  • Arkadaşım servisi iyi olsun ve yukarıda bahsettiğin özellikler bulunsun istiyorsan tam sana göre bir notebook, Asus G550JK, düşünmeden al derim, ben alalı 2 gün oldu çok memnunum, zaten oyun bilgisayarı diyede geçiyor, türkiyede internet satışları dışında vatan bilgisayarda bulabilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.