Şimdi Ara

Mavi ekran veya kilitlenme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternette arattım birçok şey buldum çoğunu denesemde bir şeye yaramadı
    -Format attım.
    -Bilgisayarın içini açıp temizledim
    -BIOS update yaptım
    ......

Ama sorun bunlardan kaynaklı değil sanırım genelde kablosuz olarak internete bağlandığımda bu sorunla karşılaşıyorum çünkü 3G ile bağlandığım zaman usb'yi kullanarak bağlandığım için bu sorunla hemen hemen hiç karşılaşmıyorum belki 1-2 defa anca olmuştur. Wireless ile ilgili acer supportdan driverları güncelledim ama yinede olmadı. Bu sorundan muzdarip olupta çözümünü bilen var mı?

• c:\windows\minidump klasörü içerisinde dump dosyaları olmalı. Onları upload edin bir inceleyelim, sonra varsa bildiğim bir şeyler paylaşabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dopac34

c:\windows\minidump klasörü içerisinde dump dosyaları olmalı. Onları upload edin bir inceleyelim, sonra varsa bildiğim bir şeyler paylaşabilirim.

http://dosya.co/7e7hrrkydm3n/minidumpp.rar.html
  • 1. Son zamanlar da sildiğiniz veya yüklediğiniz programlar (mavi ekran hatası almaya başladığınızdan bu güne kadar)

2. Son zamanlar da eklediğiniz veya çıkarttığınız bilgisayar donanımınız var mı, varsa nelerdir?

3. Kullandığınız bilgisayar bir notebook mudur?

4. Mavi ekran hatalarını;

4.a. league of legends oynarken.
    4.b. Web tarayıcısı kullanırken.
    4.c. İnternete girerken.
    4.d. Masa üstünde bir uygulama çalıştırırken
    mi aldınız?

5. Mavi ekranları;
    5.a. Bilgisayarı ilk açarken
    5.b. Bilgisayarı açıp kısa bir süre kullanırken
    5.c. Bilgisayar ile uzun vakitler geçirdikten sonra
    5.d. Bilgisayarı kapatırken

mi almaktasınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dopac34

1. Son zamanlar da sildiğiniz veya yüklediğiniz programlar (mavi ekran hatası almaya başladığınızdan bu güne kadar)

2. Son zamanlar da eklediğiniz veya çıkarttığınız bilgisayar donanımınız var mı, varsa nelerdir?

3. Kullandığınız bilgisayar bir notebook mudur?

4. Mavi ekran hatalarını;

4.a. league of legends oynarken.
    4.b. Web tarayıcısı kullanırken.
    4.c. İnternete girerken.
    4.d. Masa üstünde bir uygulama çalıştırırken
    mi aldınız?

5. Mavi ekranları;
    5.a. Bilgisayarı ilk açarken
    5.b. Bilgisayarı açıp kısa bir süre kullanırken
    5.c. Bilgisayar ile uzun vakitler geçirdikten sonra
    5.d. Bilgisayarı kapatırken

mi almaktasınız?

1-) Sildiğim veya yüklediğim program yok
    2-) Eklediğim veya çıkardığım donanım yok ilk günki gibi
    3-) Hayır notebook değil.
    4-) Hepsi doğru aslında ama genelde league of legends oynarken veya web tarayıcısı kullanırken oluyor diğerleri çok nadir oluyor.
    5-) Bilgisayarı açtıktan bir süre sonra oluyor bu belli olmuyor bazen 5-6 saat hiç sorun olmuyor bazen ise 1 saat de 5-6 kere kilitlendiği oluyor.

• Çoklu mavi ekran hatalarınız mevcut, bu neden ile bir öneri ile çözüme kavuşmasını pek beklemediğimi başından belirtmek isterim.

Öncelikle atheros ethernet ve ati ekran kartınıza ait sürücülerin en güncel versiyonlarını indirip kurunuz. "league of legends" çokca mavi ekran hatası veren bir uygulamadır. Bu uygulama üzerine herhangi bir bilgim yok o nedenle buna bağlı mavi ekran hataları için bir önerim olmayacaktır,oyunun forum sitelerinde bu konu hakkında yardım alabileceğinizi düşünüyorum.

Bence bu mavi ekran hataları için bir çözüm buluncaya kadar sistemden tamamı ile kaldırmanız çok daha iyi olacaktır ancak bu kararı size bırakıyorum, illa ki kaldırılması şart olmadığı için.

Burada ki Linkten memtest programını indirip sürücüleri güncelledikten sonra bir test yapmanızı istiyorum. Bu test esnasında hata alırsanız ramlerinizi farklı slotlarda sonrada tek tek yine sonrasında da farklı slotlarda deneyiniz. İçlerinde arızalı olan rami bu şekilde tespit etmeniz gerekecek. Sonucu bildirmeyi unutmayın (işlem raporunu gönderin). Bunları yapın, sonuçları değerlendirip durumu gözlemleyelim.

• dopac34 kullanıcısına yanıt
    Tüm güncellemeleri yaptım fakat ekran kartını güncelledikten sonra şöyle bir şey açıldıhttp://hizliresim.com/LpnAYV
    Memtest programınıda indiremedim birkaç şey indirdim ama bahsettiğiniz program değildi indirmem gereken programın direk linkini atar mısınız?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mavi Ekran kitlenme
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cd için iso kalıbı

Usb için yazdırma aracısı

display driver uninstall

Memtest için cd veya usb formatından hangisi size uygunsa indirip kurulumu yapın. Çalıştırmakta sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum ama nasıl kullanacağınıza dair sıkıntınız olursa googlede aradığınız bilgiye ulaşabilirsiniz. Yinede ulaşamaz iseniz mesaj atın resimli kullanım kitapçığı oluşturmaya gayret edeyim.

Combofix indirme linki Combofix adlı programı indirip kurun ve çalıştırın. Bu işlem ortalama 20 dakikanızı alacaktır. İşlem bittiğinde oluşturulacak log dosyasını silmeyip gönderin, bende görmek istiyorum.

Ardından bilgisayarınızı güvenli kipte açıp komut ekranı satırında "sfc /scannow" komutunu çalıştırıp arkanıza yaslanın. Bu olası sistem dosyalarını kontrol edip varsa bozulmuş olanlarını yedekler ile değiştirecektir. ORtalama 20-40 dakika arası sürer ve işlem bittiğinde cmd ekranının bir görüntüsünü alıp (ctrl+printscreen
    işinizi görecektir) bana gönderin.

Daha sonrasında Display driver uninstalleri indirip ekran kartınızın kurmuş olduğunuz sürücüsünü kaldırın (bu işlemi güvenli kipte yapmak olası sıkıntılarınızı azaltacaktır). Muhtemelen yeniden başlatıp tekrar açmanız gerekecektir.

Ardından Buradaki sayfadan ulaşacağınız Netframework sürümlerinden eksik olanları (genelde tüm kullanıcılar için 4.5 sürümü yeterlidir ancak herhangi bir sıkıntı çıkarsa diğer günsel sürümlerini de yükleyiniz) [Alternatif netframework 4.5 Linkidir] . Ardından en güncel ati ekran kartı sürücünüzü yeniden yüklemeyi deneyiniz.

Memtest için ekran görüntüsü almayı ihmal etmeyiniz lütfen. Kolay gelsin.

NOT: Atheros için güncellemeyi başarılı bir şekilde yaptınız mı?

• dopac34 kullanıcısına yanıt
    -Memtest usb'e yükledim memtest'in yüklü olduğu usb hariç takılı olan tüm şeyleri çıkardım fakat bilgisayarı yeniden başlattığım zaman hiçbir şey olmadı.
    -Combofix loghttp://dosya.co/v139ndwvrrpi/Combofix_log.rar.html
    - sfc /scannow komutunu çalıştırdım ekran görüntüsünüde aldım ama bilgisayarı yeniden başlatınca kayboldu ama yazan şeyleri hatırlıyorum %100 doğrulandı herhangibir dosya ihlaline rastlanmadı yazıyordu.
    -Display driveri yükleyip bilgisayarı güvenli modda açıp sildim ekran kartını sonra internetten en güncel sürümünü indirip kurdum.
    -Bende Microsoft netframework 4.5 zaten yüklü
    - Atheros için güncellemeyi başarılı bir şekilde yaptım hatta onu güncelledikten sonra bilgisayarın daha kilitlendiğini görmedim sanırım çıbanın başı buydu.

• Bilgisayarın bios ayarlarına girip boot menüsünden açılış önceliğini Usb - CD/Dvd - Hdd şeklinde değiştirirseniz usb belleğe tanımlanan memtest programını çalıştırabilirsiniz.

Fremawork ü yeniden indirmeniz sıkıntı oluşturmazdı. Zaten kurulu ve hatasız ise yüklenmeden sadece kontrol edilip işlem bitirilir, hatalı, eksik veya hiç yok ise yükleme-onarma işlemi yapılırdı.

Bilgisayarınızda yüklü donanımların kendilerine ait sürücülerinin olmadığını görüyorum. Sanıyorum ki sürücü kurma alışkanlığınız pek yok ancak bunu edinmeniz sizin yararınıza olacaktır. Müsait bir zamanınızda ses kartınıza ait sürücüyü de güncellerseniz olumlu katkısı olur düşüncesindeyim.

Bu konuyu da merak ettim ve sormadan edemeyeceğim. bu bilgisayar bir notebook değilse neden acer markasına ait dosyalar barındıyorsunuz?

Mavi ekranların çoğunluk kısmı atheros bağdaştırıcıya ait ayrıca win32'de de (windows sürücü dosyası) sıkıntı görülmekte ancak bu sıkıntının kaynağının kesin tespiti olmadığı için ekran kartı sürücüsünden olma ihtimali daha yüksek bir olasılık diye düşünüyorum. Tabi atherosdan da kaynaklı olabilme ihtimalini de göz ardı etmemek gerekir. Mevcut girişimlerin mavi ekran hatalarını gidereceğini düşünüyorum ki umarım beni yanıltmazlar.

Memtest daha ziyadesi ile win32 kaynaklı problemin kaynağının kesin tespit edilemeyişinden dolayı istediğim bir test işlemiydi. Müsait olursanız yapmanızda fayda olduğu düşüncesindeyim ancak şu an için kesin bir zaruriyet görünmüyor. İnşallah bir daha olmaz ancak olursa ki yeni bir mesaj atmadan evvel memtest programını yaparsanız hem ramleriniz hakkında bilgimiz olur hemde problemin kaynağını tespit konusunda elimizde daha fazla veri olur ve tespitimiz o denli tutarlı olur.

Framework düzeltmesini de ekran kartı sürücüsünü yüklerken catlyst hatası nedeni ile istemiştim ki yeniden yüklerken problem olmadığı için buna gerek yok diye düşünüyorum.

Combofix sevdiğim ve iyi olduğunu düşündüğüm bir düzeltme aracısı. Sistemde bir virüs veya virüs sonrası artık sıkıntısı olabilr mi diye önermiştim. Görünürde pek bir sıkıntı yok, en azından mavi ekrana sebebiyet verecek derecede..

sfc işlemini combofix sonrası veya öncesi sistemdeki olası aksaklıkları görmek ve onarmak maksadı ile önermiştim. Aksaklık bulunamadığı için onarmaya da gerek görmemiş ki problem yok.

Şimdilik yapacaklarımız bunlar. Sonrasında izle ve gör politikasını gütmek gerekiyor. Umuyorum bundan sonra mavi ekranlar ile boğuşmadan rahat bir bilgisayar keyfi sürersiniz. Herhangi bir sıkıntı, anlamadığınız bir nokta olduğunda mesaj atabilirsiniz. Geçmiş olsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.