Şimdi Ara

Mavi ekran (memory parity error)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dell XPS M1210 LAPTOPUMDA

Hardware Malfunction
    Call your hardware vendor for support
    NMI:Parity Check/ Memory parity Error

The System has halted

Mavi ekranini almaktayim daha once bu konu acilmis gordum ama bende normal zamanda boyle bir hatayi vermiyor sadece oyun oynadigim zaman en gec 20 dk. ya aliyorum bu mesaji ramlarda bozukluk olabilir dediler
    1.5 gb ram var
    birisi namco (bilgisayarin kendinden gelen) 667mhz ddr2
    digeri kingston kvr5330254 model 533 mhz ddr2 (sonradan takmistim)
    ram testini Burnintest programiyla yaptim video memory de sorun cikiyor normal ramlarde sorun bulamadi ne yapmami onerirsiniz video karti mi arizalanmis arizalandiysa baska bir ekran karti takilirmi anakarta hangi ekran karti uyumludur sistemimi yukseltebilirim ilgilenirseniz sevinirim

Dell XPS M1210
     Mavi ekran (memory parity error)

• "Oyun oynayınca" deyince aklıma geldi. Aşırı ısınma olabilir mi mesele? Yani ister sistem ister grafik kartı hafızası olsun eğer arızalıysa normal zamanda da yapması gerekir diye düşünüyorum.

20 dakika gibi bir süre zarfında ısı çok yüksek seviyelere çıktıysa da yapıyor olabilir. Benim eski HP dizüstü'nden biliyorum. Oyun oynanacak makina olmadığı hâlde kasıyordum ve fan'ın çıldırmasından uzun bir süre sonra çamura yatarak mavi ekranda hafızayla ilgili bir hata veriyordu.

Yani bilgisayarınızda bir component arızalıysa bunu her zaman görmeniz gerek özetle. Ya değilse GPU'nun falan aşırı ısınmasındandır diye düşünüyorum.
  • aslinda isinma sorununuda dusunmedim degil oyun oynarken isiniyor tamire verdigimde bilgisayarci fanini degistirmisti bende icindeki tozlari cekiyorum asiri isinmanin onune gecemiyorum o yuzden bir parcasi arizalimidir ondan dolayi asiri isiniyor acaba uyarida donanim arizasi diyor bide aklim karisik 2 gb ram aldim yeni bide onu deniycem belki kasmaktan oluyordur 3 gb ramim olmus olacak hayirlisi artik duzelirse haber verecem

Not: autocad 2010 gibi agir programlari calistiriyor saatlerce cizim yapiyorum fazla isiniyor fakat hatayi vermiyor. ama tam ekran oynanan oyunlarda bu hatayla karsilasiyorum. gothic3 oynuyorum simdi en dusuk seviyede sistemde kaldiriyor gozukuyor ama 10-20 dk dayanmiyor hatayi veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rustem01 -- 27 Eylül 2010; 14:03:34 >
  • Bence, AutoCAD gibi yazılımlar sistemi zorlasa da CPU veya GPU'yu aralıksız olarak yorduğunu sanmıyorum. Yani işlemcilerin az da olsa dinlenmeye vakti oluyordur. Ama tam ekran oyunlar işlemcileri soluksuz bırakıyor.

Bir de; yeni RAM aldıktan sonra mı olmaya başladı bunlar (yanlış anlamış olabilirim) ? Eskiden bir zaman RAM kartları arasındaki MHz uyuşmazlığından da mavi ekran alırdık. Donanıma yeni katılan bireylerle ilgili sorunlar yani. Öyle bir şey değildir di' mi?
  • 1 gblik rami sonradan almistim o zamanda mavi ekran hatasi veriyordu bilgisayarci takmisti. orda test ettiginde ramin bozuk oldugunu gosteriyordu. yani yeni ram 533mhz eskisi 667mhz artik elinde 533 luk kaldigindanmi onu takti bilmiyorum bilgisayar muhendisi arkadasim en dusuk mhzli ramin hiziyla calisir demisti biostada 533mhz gorunuyor cihazin icindeki ram namco marka cok kaliteli oldugunu sanmiyorum insallah sorun 512lik ramdedir sorun cozulur
    cuma gunu siparis verdim 533mhzlik 2gb ram onu takip deniyecegim yarin elime gecer takarim duzelirse haber veririm umarim duzelir benim aklima takilan test proraminda ramlerde hata bulamadi video kartinin raminde hata buldu
  • Evet benim hafızamda da iki ayrı bilgi var. (1) İki farklı frekansta çalışan RAM'ler sorun yaratır. (2) Farklı frekansta birden fazla RAM varsa, tüm kartlar düşük olanın frekansında çalışır. Ama ilki daha doğru gibi geliyor bana. Yine de bu işin uzmanı daha iyi bilir.

Yerinizde olsam kartları çıkartıp takarak test ederdim. Tabii ki tüm sorumluluk sizde olacaktır ama kendiniz yapabilirsiniz gibi geliyor bana. Ama yine de risk almak istemezseniz yetkili bir yapabilir bunu.
  • siparis ettigim ram yeni geldi geciktigi icin gec atiyorum mesaji denemek icin taktim rami ve oyunu actim yine hatasini verdi sagolsun
    galiba asiri isinmadan kaynaklaniyor dedigin gibi ekran kartinda sorun olabilirmi bilmiyorum adam akilli kullanamiycam sanirim bu bilgisayari
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fltmgr.sys Mavi Ekran Hatası
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • konu eskimiş ama bende de aynı hata var:) xps m1210 kullanıyorum.
    ekran kartı kolay ısınıyor , benimde tahminim ısınma. hatta fanı programla devamlı son hızda çalıştırıyorum. 5 seneyi doldurucaz normal karşılıyorum böyle şeyleri:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.