Merhaba arkadaşlar, pc de oyun oynanırken birden bi ses ve ekranda garip bir şekil ile pc kapanmış. Bu durumdan sonra başlangıç onar veya normal olarak başlat uyarı verdi. onarmayı seçince herhangi bir düzelme olmuyor , normal olarakta başlamıyor. Güvenli mod da da açılmıyor.. Altta resim mavi ekran hatası .. Yardımcı olursanız sevinirim ...
Dosya sistemi hatası. Harddisk problemi olabilir.
Windows xp kullanıyorsanız xp cdsi takıp cd den başlatın. r tuşuna basın. Recovery Console açılsın. chkdsk /r (slashdan önce boşluğu unutmayın)
quote:
Orijinalden alıntı: hasandalgic
Dosya sistemi hatası. Harddisk problemi olabilir.
Windows xp kullanıyorsanız xp cdsi takıp cd den başlatın. r tuşuna basın. Recovery Console açılsın. chkdsk /r (slashdan önce boşluğu unutmayın)
windows 7 kullanıyorum .. herhangi bir cd ye sahip değilim.. =?
Harddisk kökenli bir problem . checkdisk yapmak gerek cd ile açmak gerekir illaki. Hirens boot cd de olması gerek.
quote:
Orijinalden alıntı: hasandalgic
Harddisk kökenli bir problem . checkdisk yapmak gerek cd ile açmak gerekir illaki. Hirens boot cd de olması gerek.
yani bu checkdisk ve hirens boot cd programlarını bir cd ye yükleyerek sorunu çözebilme şansım olabilir .. cd yi yerleştirdiğim de program direk açılacakmı ? sonuçta masaüstüne ulaşamıyorum ??
bendede bu hata oluyodu. bilgisayarcıya götürdüm. bilgisayar gidici dedi. ama ben internetten araştırmıştım. pc ni güvenli modda aç ve disk taraması yap. internetten bulabilirsin disk taramasını