Arkadaşlar merhaba, Bilgisayarımda bir gecede ortaya çıkan ağır takılma ve kasma sorunları sebebiyle yeni bir adet m2 ssd ve 16x2 ram aldım. Sistemi temiz formatladıktan sonra gelen cihazları bilgisayara taktım ve aşağıda sizlere ilettiğime benzer 10'a varan mavi ekran hatalarıyla karşılaştım. RAM'leri memtest64 ve aynı zamanda windowsun kendi test programıyla sınadım ve ikiside bir problem bulmadı. Aynı şekilde ssd'yi de scanlediğimde sadece varolan hatalı bir kaç dosyayı onaramadığını söyleyen bir bildirim aldım. Onun haricinde SSD'de de donanımsal bir problem gözükmemekte. Anakartım Gigabyte B450m s2h. Özellikle oyunda 4-5 dakikalık bir vakit geçirdiğim zaman bilgisayar çökmekte. Bazen mavi ekran bile çıkmıyor. Şuan tekrardan temiz kurulum yaptığım denemediğim tek şey eski ramlerimi takıp çalıştırmak. Yeni aldığım ramler gskill'in 3600mhz ddr4 ssd ise samsung 980 mz. Yardımlarınızı rica ediyorum. ![]() ![]() |
Mavi Ekran alıyorum

-
-
İşlemci, Ssd ve ekran kartı sıcaklıkları ne alemde oyunlarda? Gördüğüm kadarıyla yük altında alıyorsun çoğu zaman hataları. Furmark, Aida64 stres testi (işlemci, Ssd ve ekran kartı için)
-
-
Tek tek deneyelim. SSD disk kapalı diğerleri açık, Gpu kapalı diğerleri açık, Cpu, fpu... gibi. İlk başta Ssdyi kapalı deneyelim.
-
Sorunu anlayamadım ancak ram iade sürecini başlattım. Testi teker teker yaptığımda hardware error Ram'de gözükmekte.
-
Memtest gibi programlar ile de test edelim. Ram çift ise tek tek takıp sistemi deneyelim.
-
memtestte sıkıntı çıkmadı. Stress test yapıldığı zaman sıkıntı çıkmakta. Şuan kendi ramlerim takılı ve bilgisayar gayet düzgün çalışıyor. Yeni aldıklarımı kutuladım iade için bekletiyorum
-
dosya ismi olarak ndis.sys geçiyor ethernet, wifi sürücünü güncellemeyi dene
-
Sorun çözüldü arkadaşlar birden fazla oyunda denedim hiç bir sıkıntı yok. SSD gayet iyi çalışıyor tek sorun rammiş ramide geri göndereceğim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X