Bu konuyla alakalı birkaç başlık gördüm fakat içerikler çok toplu değildi ve kişisel birkaç öneri almak için de yeni konu açmak istedim.
Elimde mATX bir anakart var (MSI b450m-a pro max) piyasadaki çoğu anakartta olduğu gibi sistem fanları için 4 pinlik bir tane giriş bulunmakta. Bu girişe kasanın önündeki 3lü fan bağlı durumda şu an. Bu fanları içeri hava verecek şekilde kullanıyorum ve kasa (CoolerMaster MB511) 6 fan destekliyor. 3 fan daha alıp içerideki havayı dışarı atmak için kullanacağım egzoz olarak.
Dediğim gibi kasamda ekstra fan girişi bulunmamakta. Biraz araştırdığıma göre 3'lü bir set alırsam bunları tek giriş ile bağlayabiliyorum ve direkt güç kaynağına bağlama gibi bir şansım var. Fakat bu durumda tam devirde dönecekleri için direkt olarak güç kaynağına bağlamak istemiyorum. 3 pin girişli bir molex kablosu bulunmakta bu arada.
Başka bir seçenek ise 4 pin olan girişi çoklayıcı ile 2 tane 4 pin giriş olarak kullanabiliyorum fakat bu durumda anakarttaki tek sistem fan girişine 6 fan bağlanmış olacak ve bunun genelde önerilmediğini gördüm.
Genelde fan kontrolcü ile bu bağlantı yapılmış sanırım fakat tam emin olamadım bu işlemin nasıl yapıldığından. Diyelim ki 3 4 girişli bir fan kontrolcüm var ve bu kontrolcü direkt olarak güç kaynağına bağlı olacak anladığım kadarıyla anakart yerine. Kasanın önden gelen fanlarını anakarttaki 4 pinli girişte bırakıp, arkadaki fanları kontrolcü ile güç kaynağına mı bağlamak doğru olur? 3'lü bir set aldığımda kontrolcüye 3 fanı tek bir girişten bağlayabiliyor muyum?
Gibi gibi sorular var kafamda, daha önce ATX kullandığım için fan bağlamak sorun olmamıştı şu an biraz kafam karışık yardımlarınızı bekliyorum.