Şimdi Ara

Matematik ve Yazılım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
10.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben matematik bölümü mezunuyum, şu anda da yüksek lisans yapıyorum matematik üstüne. Bu aralar yazılım programlarını öğrenmeye merakım var. İlerde akademik yoldan koparsam diye yan bir yolda daha yürüyerek boşta kalmak istemiyorum iş açısından.

1-) Introduction to Computer Science
    2-) Computer Programming in C
    3-) Int. To Object-Oriented Programming
    4-) Data Structures
    5-) Algorithms

Gibi bilgisayar dersleri aldım. Hangi yazılım programlarını veya programlama dillerini öğrenmem iyi olur, iş bulma açısından yurtdışında özelliklede. Matlab, Fortran matematik gereği zaten öğrenmeliyim.

Saygılarımla

• çalıştıgım yazılım sektörde matematik mühendisliği mezunu arkadaşlar ile beraber çok çalıştım. ama matematik bölümünden birisini sektörde hiç görmedim. ama "kod yazabilmek" , "yazılım yapabilmek" ile "yazılım yapmak" çok farklı kavramlardır. hani yan cebime koydum bulunsun diyebileceğin birşey değildir
  • Aslında kağıt üstünde matematik bölümü gibi gözüküyorum fakat 5 tane bu dersleri aldım normalde bunun karşılığı başka ünilerde Matematik-Bilgisayar lisans eğitimi alarak. Benim amacım kendi çabamla öğrenmek ve sonucunda da sertifikayla belgelendirmek. Tabiki büyük yazılımcı olacam gibi bir iddiam olamazda .
  • Hiç sorun yok ne istersen yaparsın ,yazılımın temeli matematiktir piyasa isini zaten kaparsın onda bir sorun yok ama is biraz verimlilik ve yeni şeyler getirmek olunca karsına teoriler ve matematik cıkar o yuzden asp.net mobil uygulama ve mvc ile devam et derim.Serfiifkaya takma kafanı kapı gibi nete projelerini koy her isi kaparsın bu kadar basit !!
  • Herkes sevdiği bir yazılım dilini, programı mı öneriyor kafam karıştı :) Kimisi Python diyor kimisi java ASP.NET hangi dili anlasam diğerlerine yorum getirmekte zorlanmam. Bu program dillerinden hangisi hepsinin babası ve çıkış kaynağı.
  • Gelecek mobilde o yüzden asp.net derim burda win ile devam edersin yok ipad ve digerleri dersen java,
    zaten temelin var ogrenmem gereken nesne yönelimli dil oda en babaları asp.net ve java dır.Asp.net iyi yanı kaynak cok ve ide si en iyi olan ayrıca daha hızlı yol alırsın.Karar senin.
  • kardeş herkes bir şey der ama önemli olan senin düşüncen bende matematik son sınıftayım az çok bilgim var yazılım üzerinde.
    öncelikle aldığın dersler genel programa mantığı verir bir alanda yoğunlaşırsan daha güzel olur mesela gui (graphical user interface) yada assembly üstü vs. bu nedenle bence arayüzü olan bir sistem kullanmayacaksan kesinlikle c ve c++ a yönel çünkü sadece pointer için bile mantıklı javada olabilir ama tercih meselesi ben kesinlikle c olsun derim ayrıca .net platformu hantal ve öğrenmesi biraz süre alır ayrıca bence programlama kesinlikle açık kaynak olmalıdır mesela asp yerine php daha hoş olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ap.net mvc açık kaynak çözümüdür, api ler .net de olsa ms destek veriyor...
  • Okudugunuz bolumun avantajini cok iyi kullanabilirsiniz aslinda. Ornegin matematik, grafik programciliginda cok onemli bir yer kaplar. Fakat belli bir oranda C, C++ ve ( ogrenilmesi cokta kolay olmayan bir grafik kutuphanesi ) opengl veya directx bilmeniz gerekir. Grafik programciligi da kisitli bir alandir, bu alana yonelmeniz cok fazla is alani sunmaz.
    Anladigim kadariyla programcilik ilk tercihiniz degil, o yuzden ben C ve C++ ogrenmenizi tavsiye ederim. Bunlari ileri duzeyde bilmenizin size hic bir kaybi olmaz. Fakat gidipte C ve C++ kutuphanelerini ezberleyin demiyorum, programlamanin mantigini kapmak onemli olan. Buda belli bir sure kod yazmakla olacak is. Zaten belli bir duzeye geldikten sonra bircok dili cok daha kisa surede ogrenmekte mumkun.
    Turkiyede bu alan daha cok C sharp ve java uzerinden donuyor, benim gordugum kadari ile. Bu dilleri ogrenmek zaten C++ iyi bilen biri icin oldukca kolay.

• Direkt asp.net/php gibi yüksek seviye bir dille başlamanızı tavsiye etmem. Herkese tavsiye ettiğim gibi size de C dili ile başlamanızı tavsiye ederim, önce program nasıl yazılırmış bunu öğrenin. Daha sonra ilgi alanınıza göre bir seçim yapabilirsiniz ve diğer dilleri öğrenirken zorlanmazsınız. Ancak asp.net/php gibi yüksek seviye bir dille başlarsanız, düşük seviye dillere geçtiğinizde çok zorluk çekersiniz.

O aldığınız derslerde size C dili gösterilecek. Bunun dışında veri türleri, algoritmalar, nesne yönelimli programlama gibi dersler aşağı yukarı tüm dillerde aynıdır.
  • önüne gelenin yazılım sektörüne girmeyi denediği ve bu işi yattığı yerden para kazanmak olarak gören insanların çoğunlukta olduğu bir ülkede açıkçası genel şeylerle girersen işin zor, aralarından sıyrılman gereken çok rakip olur eğer amacın bu işten para kazanmaksa, çünkü dürüst olmak gerekirse şimdiye kadar gördüğüm eğer dışardan birisiyle rakip olarak birlikte ciddi bir işi almaya çalışıyorsak ben bilgisayar mühendisi olduğum için hep daha öne çıktım, belki diğer kişi benden çok daha iyiydi ama genel bir algı var yıkılması zor olan, mühendis ve programcı iş alırken diğerlerine göre hep önde başlar istediğin kadar referansın projen olsun :)

bu yüzden seni tekil kılabilecek şeyleri kullanmaya bak, eğer matlab öğreneceksen onun üstüne düş öncelik ver, adam gibi iyi bilen sayısı gerçekten azdır ama zordur yani ben de öyle çok iyi bilmem mesela tanıdığım insanlar da bilmez bölüm arkadaşları sonradan tanıştığım bu sektördeki kişiler falan vs, sonra maalesef şu an pek para etmiyor ama opengl öğrenebilirsin arkadaşların dediği gibi, bir sürü matrisle boğuşmak herkesin harcı değil açıkçası benim beynimi bulandırıyor onun ölümcül hesap işleri, sen alışkınsındır yani :) eğer c c++ ile başlarsan daha sonra pic atmega gibi ic lere de el atabilirsin hobi olarak ışık yakmak için falan güzel onlar da yani uğraşması zevkli malzemeler de ucuz :) ekstra bir sektör de c# ve .net bilirsen eğer ms paket programlarda çok para dönüyor, sharepoint ve visual fox pro gibi yazılımlar üstüne daha sonra başka erp modülleri de ekleyebilmek için sistem yaptıranlar çok var işletmelerde, hatta active directory ve ldap bilsen bile para kazanırsın ama düz mantık java python c falan öğreneyim yeter dersen zor

• konuyla alakasız olacak ama bu yıl ygs/lys ye hazırlanıyorum üni. yazılım müh. istiyorum puanım yetmezse matematiğe girip ordan yazılım üzerine gitmek mümkün mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: wntd1903

konuyla alakasız olacak ama bu yıl ygs/lys ye hazırlanıyorum üni. yazılım müh. istiyorum puanım yetmezse matematiğe girip ordan yazılım üzerine gitmek mümkün mü?

kardeş bence kendi önünü kesme yazılıma gitmektense bilgisyarı tavsiye ederim hem donnanım öğrenirsin matematiğe bulaşma ben matematikçiyim ve hep önüne engeller çıkıyor bence mühendislik oku hem kamuda kadronda olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.