Şimdi Ara

MATEMATİK VE FİZİK OKUMAK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
4
Favori
7.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ailen zenginse, çalışman gerekmiyorsa hobi olarak oku. Ama ben meslek olarak yapacam dersen pek gerçekçi değil. Yurt dışına çıkıp bilim adamı olarak kariyer yapmak istiyorsan ve yapabilecek kapasiten varsa taz tabii. Ama fizik okurum yok üstüne bilgisayar mühendisliği yüksek lisansı yaparım diyorsan hikaye bunlar. Direk bilgisayar mühendisliği oku o zaman? Çünkü fizik bölümü lisedeki ders gibi değil hayal edemeyeceğin kadar zor bir bölüm. Ve sadece çalışmakta yetmez doğuştan gelen zekanın da ortalama üstü olması gerek.

Muhtemelen yaşının küçüklüğünden dolayı olmayacak hayaller kurmaya kalmışsın. Ben de senin yaşında teorik fizikçi ve kozmolog olmak evrenin sırlarını falan çözmek istiyordum. Ama türkiye şartlarında bunun pek mümkün olmadığını anladığımda, ve ortalama zekalı sıradan bir vatandaş olarak kapasitemin buna yetmeyeceği gerçeğiyle de yüzleştiğimde geçti. Senin de geçer bir iki seneye muhtemelen :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• KahveFiltresi K kullanıcısına yanıt
    :) Öncelikle benimle düşünceleriniz paylaştığınız için teşekkür ederim.Ama birçok bankacı ve bilgisayar mühendisi matematik tabanlı.Ve fiziğe gelecek olursak boğaziçin'nin fizik bölümü sitesine baktığımızda birçok fizikçi finans ve yazılım sektörüne yönelmiş.Zaten olabildiğince yurtdışı olanaklarını kovalayacağım.Aynı zamanda matematiğin ekonomi ve bilg. mühle çift anadal imkanı var.Olmadı yandal olayı mevcut.Yani bir şeyleri başarmak isteyenin her türlü başaracağına inanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azimli1insan -- 29 Ağustos 2019; 18:5:18 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Dediğiniz gibi çok hayalperest olmamak gerekiyor ama bu mesaj da fazla kötümser ve ön yargılı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • marterise kullanıcısına yanıt
    Hayır hocam. Lisansta matematik okuyup yüksek lisansınızı bilgisayar mühendisliğinde yapmak ne yazık ki bilgisayar mühendisliğinde lisans okumakla aynı görülmüyor özel sektörde, mühendis olarak görmüyor çoğu şirket. Yüksek lisansınızı Matematik, Fizik okuyup yüksek lisansınızı Bilgisayar mühendisliğinde yapmanız üniversitede çalışırken bu alanda yönelmenize fırsat veriyor daha çok.

İstisna insanlar var bu duruma elbette ama genelde dediğim gibi oluyor ancak kendinizi bilgisayar mühendislerinden öne çıkarabileceğiniz bir durumdaysanız (kendinizi geliştirmek denilen bu durum ve ne yazık ki bilgisayar mühendisliğinde okuyup aynı alanda yüksek lisans yapanların kbu alanda kendini geliştirmek için sizden çok daha fazla şansı oluyor.) özel sektörde yer bulabiliyorsunuz aksi takdirde çoğu zaman diplomasında mühendis yazan adam önünüze geçiyor.

• Azimli1insan A kullanıcısına yanıt
    Açıkçası finans, yazılım, bilgisayar vb. alanlarda çalışmak istiyorsanız o alanların bölümünü okumanız çok daha doğru. Matematik ve Fizik kendi başlarına fazlasıyla ağır bölümler zaten bu bölümleri okurken aynı zamanda yazılımda vb. kendinizi geliştirmeniz gerçekten çok zor. Çift anadal imkanı var ama bunu (ODTÜ için konuşuyorum.) Bölüme giren 80 kişiden 1 2 kişi yapabiliyor onlar da başka pek bir şeye vakit ayıramıyor veya zaten bölüm birincisi olan tipler.

Demeye çalıştığım şey Matematik ve Fizik okumak istiyorsanız hedefiniz ya akademisyenlik ya da öğretmenlik olmalı aksi takdirde büyük bir ihtimalle gereksiz yere enerjinizi ve zamanınızı harcamış olursunuz.
    Hocam fizik/ mat okuyup diğer alanlarda çalışmak konusunda haklısınız pek gerçekçi fikirler değiller ama ülkemizde akademisyen olmak düşündüğünüz kadar da kötü değil (ekonomik olarak mühendislikten çok da kötü değil en azından) ve bölüme ilginiz de varsa bence neden olmasın.

Ülkemizde her yıl yurt dışına bilim yapmak için giden düzinelerce öğrencimiz var (çoğunluğu ODTÜ Boğaziçi Bilkent Koç Sabancı'dan olsa da diğer üniversitelerden de gidenler var.)
  • Matematik bölümünün lise matematiğiyle hiç bir alakası yok :d ünide sana hocan kök 2 nin neden reel sayı olduğunu ispatlamanı isteyecek sınavda 5 sayfa ispat yazacaksın bu kadar tüm sınavlar bunun üstüne kurulu tamamen soyut matematik

• +90youtube
    Alanında iş bulamayanlar: Matematik mezunu
    https://www.youtube.com/watch?v=41-IG2nDjP8&t=314s

videoyu izle tekrar düşün.

türkiye realist olucak ülke değil haaa benim gelecek kaygım yok zenginim diyorsan şayet ben o konumda olsam tarih bölümü uluslararası ilişkiler vesayre okurdum ilgim olduğu için ama malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ilkay1244 -- 30 Ağustos 2019; 1:4:9 >

• Tats T kullanıcısına yanıt
    Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkürler :)
    Zaten Matematik ya da fizik okursam aynı alanda yüksek lisans ve doktora yapmayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azimli1insan -- 30 Ağustos 2019; 11:57:27 >
  • 2020yks 2 kullanıcısına yanıt
    İspat etmeye merakım var zaten emin olun.:)
    Ben bu yola adımımı atarken tüm zorlukları kabul ettim.Zaten Hiçbir Başarıya çiçekli yollardan gidilmez der La fontaine.:)

• Hocam benim de uzun süredir fizikçi olma hayalim vardı, bu sene boğaziçi fizik bölümüne yerleştim. Eğer yeteneğinizin ve çalışma disiplininizin olduğunu düşünüyorsanız, heyecanınızı kaybetmeyeceğinize inanıyorsanız söylenenlere kulak asmayın. İnsanlar kalıp yargıları tekrar etmekten öte gidemiyor. Konuyla ilgili karamsar tavsiyeler sizi soğutmasın. Güvenilir kaynaklardan bilgi edinin.

Eğer ilerleyeceğiniz alana karar verdiyseniz daha lisedeyken ileri seviye kaynaklara bakmaya başlayabilirsiniz. Ama bunun öncesinde popüler bilim kitabı ve belgesel kültürünüzü geliştirmek de önemli. Bilimkurgu literatürü ve bilim insanlarının hayatları gibi şeyler de motive edici olabilir.
  • ksenophanes17 K kullanıcısına yanıt
    Öncelikle başarınızdan dolayı tebrik ederim.Bu heves,bu heyecan,bu sevgi bende doğuştan var.Sayılar,uzay ve evrendeki olaylar her zaman ilgimi çekmiştir.Hevesimin kırılacağını sanmıyorum.Çalışma konusuna gelince fizik ve matematikle uğraşmak benim için bir hobidir.Onlarla uğraşırken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum.Şu sıralar yukarda mesajı olan bir abinin tavsiyesiyle 50 matematik fikrini kitabını temin ettim.Gayet muhteşem bir kitap.Matematiğin en güzel yanıda her şeyde bulunması diye düşünüyorum.
    Düşünceniz ve beni bu yolda ilerlemem için desteklediğinizden dolayı size teşekkür ederim.

• Dostum fizik bölümü hakkında bilgim yok pek ancak üst klas okullarda matematik okuyabilirsen matematik hayatta çok fazla şeyle bağlantılı ve tabi iş hayatı olarak düşünürsen bir çok sektörle bağlantılı bunların başında yazılım ve ekonomi gelir bunlarla çap yapabilir hayatını özel sektörde de götürebilirsin akademisyenlik ya da eğitümcilik dışında fizik ile de yapılacak şeyler vardır belki özel sektörde bilenler yardımcı olur ancak matematik kalbur üstü okullarda güzel bir tercih olur başarılar

• Exodia474 E kullanıcısına yanıt
    Bende öyle düşünüyorum.Zaten matematik ilk hedefim olacak çünkü fizikten çok daha iyi yerlere gelebileceğime inanıyorum matematikte.
    Abi yazılım alanında nasıl gelişebilirim matematik okurken?Yani bilgisayar mühendisiyle aynı seviyede kabul edilir miyim sektörde?-Hem bu soruyla birlikte insanların kafasındaki soru işaretlerininde silineceğini düşünüyorum.-
    Düşünceleriniz ve beni bu yolda desteklediğiniz için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azimli1insan -- 5 Eylül 2019; 0:58:54 >
    Üst klas okullarda zorunlu yazılım dersleriyle birlikte seçmeli olarak da bilgisayar alanında dersler verilerek bu sektöre yönelmen sağlanıyor diye biliyorum dostum ayrıca alacağın dil eğitimi vesaire üniversitenin sana kattığı bakış açısı ile birlikte direk IT uzmanı olmazsın belki orası biraz daha detay bilenler cevaplaysbilir ancak matematiğin sana verdiği analitik düşünme ve üst düzey hesap bilgisi seni eğer yazılım bilgisayar alanı istiyorsan direkt yazılım uzmanı olarak değil de bu tarz şirketlerin ya da her türlü kurumsal şirketin pazarlama satış marketing operasyon ve benzeri alanları da muhasebe hesap ve ileri görüşlülük gerektirir o yüzden bu departmanlarda da iş yapabilirsin eğer direkt bir yazılım uzmanı olmazsan bunu da değerlendir matematikten yazılım uzmanı olan illa ki vardır ve olacaktır da kesinliğini kimse bilemez bunun fakat istersen okulunun yönlendirmesi kendi yönelimin ve doğru firmalarda staj imkanıyla dediklerim olabilir umarım istediğini yaparsın

1)Abi matematik okuyup savunma sanayiinde çalışabilir miyiz?
    2)Abi matematik okuyup pazarlama nasıl yapabiliriz?
    Abi kusura bakma rahatsız ediyorum.
    Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azimli1insan -- 5 Eylül 2019; 1:10:57 >
    Estağfurullah dostum önemli değil öncelikle ilk sorun hakkında Bir bilgim yok ikincisine gelirsek pazarlama olayına kısıtlı bakma sen yazılıma yönelmek istersen bir sürü e ticaret firması ekibini bu işlerden anlayan insanlardan topluyor dolayısıyla bu şirketlerin bir çok departmanı var saydıklarım da satış pazarlama yönetim iş geliştirme vesaire hem iş hayatına uyumlu olmayı hem iş bilmeyi gerektiren şeyler hem de matematiğin bir diğer ilgi alanı olan ekonomiyle alakalı şeyler sen kendini yazılıma yönlendirirsen öncelik olarak bu sektörde çalışan sektörlerin bahsettiğim departmanlarında iş bulma şansın olabilir bunları şu anda sana çok ikna edici şekilde anlatamıyorum bu mevkide anlatmam zor da ancak umarım amacını gerçekleştirir büyük bir okulda matematik okursan bu imkanların kesinlikle yapılması garanti olmasa da mümkün olduğunu hem öğrenci çevresinden hem hocaların referanslarıyla nasıl yönlenebileceğini daha iyi anlayacaksındır

Abi mesajların için çok teşekkürler gece gece aydınlattın bizi :D Rahatsız ettiysem özür dilerim tekrardan.
    Düşünceleriniz ve beni bu yolda desteklediğiniz için size teşekkürlerimi sunarım.

rica ederim. yolunuz açık olsun.
  • Ben de 9.sınıfta fizik okumak istiyordum
    Gel gör ki ülkede şartlar çok zor.Keşke bir hayatım daha olsaydı da..
    Şaka şaka Odtü Fizik'ten selamlar :)
    Olimpiyat veya Tubitak Proje yarışmalarına katılmaya çalış.Ben yapamadım hep içimde kaldı.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.