Şimdi Ara

matematik ne kadar gerekli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Java calismaya baslicam ama matematik fazla iyi degil zorlanirmiyim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Matematigin cok iyi olmasina gerek yok. Lakin matematik zekasinin olmasina gerek var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer okulda öğreniyorsan biraz matematik şart. quizlerde işin matematiğini bilmediğim için yapamadığım sınavlar oldu. ama öyle türev integral filan şart değil yani :D
  • 8. Sınıfa gidiyorum bu arada 8. Sınıfta ne görüyosak o( geometri dısındakileri yapıyorum) ve direk javadanmı baslayayım yoksa C denmi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam matematiğin programlamada kullanılan dalları bellidir. Kombinasyon, permütasyon biraz trigonometri logaritma belki falan filan.
    Ama ne olursa olsun matematik, programcının ufkunu açar orası yadsınamaz bir gerçek.
  • Java için neredeyse hiç gerekli değil. Ama profesyonel hayatta kesinlikle gerekli. 64 bit Double dan saniyede 15 transaction olan Database de, 3 ayri field tutacaksınız mesela. Bunları eş zamanlı sort etmek isterseniz ne kadar memory ye ihtiyac duyarsınız vs vs tarzi ince muhendislik gerektiren bir durum meslek hayatinizda karsiniza illa ki cikacak. O zaman Matematik ve algoritma bilgisi konusuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C den başlasan daha iyi olur, matematik bilgisi gerekse de daha çok matematik zekası önemli bence...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 10 bilinmeyenli denklemi çözebilmene gerek yok.

Programlama dillerinde çok iyi matematik bilmene gerek yok. Sadece hangi adımın önce hangi adımın sonra olacağını bilmen lazım ve kullanacağın değerler önemli...

ilk başta sen javayı ve mantığını kavra gerisi daha kolaydır.
  • sadece java öğreneceksen kısmen yeterli.en fazla fizik motoru benzeri şeyleri yazarken karşılaşırsın.Ama senin uygulaman matematiksel denklemlerede dayanıyor olabilir.Onu geçtim sadece Java ile "programcı" olamazsın.Bunun Algoritma analizi var ver yapıları var varda var.Baba dersler bunlardır ve bunları almayan programcının katma değeride sıfıra yakındır.
  • Burdaki cevaplara guldum sadece :) piyasa işi işlerde tabiki matemetik geçmezde sen biraz alangirli yapılmayan yada hız, yenilik ve teknik beceri isteyen bişeyler yap bakalım neler cıkıcak karsına,,burdaki universitelerde okutulmuyor sanırım ama öyle algoritmalar varki uygulamalı matematik ve karmaşık işlemler içeriyor ,türev falan denmişte karşına çıkan işin içindeki kullanılan yapıda karşına çıkar çıkar, türevle tabiki link veremezsin.
    Matematik olmadan yazılım olmaz,ne öğrenirseniz kardır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.