Şimdi Ara

matematik ilginc soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ... -5 -4 -3 -2 -1 0 1 2 3 4 5 .... toplamları 0 ediyor atıyorum 2-1 3-2 toplarsam 1 yapıyor ve sonsuza kadar gidiyor bir sürü 1in toplamı çıkıyor bu nasıl oldu ? 11.sınıfım

• Dostum o kafadan istiyorum sınav zamanı :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ka1zern

Dostum o kafadan istiyorum sınav zamanı :D

Böyle
     matematik ilginc soru

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Farabi

soru ne?

sonsuza giden negatif sayılar ve pozitif sayıları toplarken 1-1 2-2 3-3 4-4 toplarken 0 yapıyorda 2-1 3-2 4-3 toplarken 1 yapıyor neden böyle
  • Senin sorduğun soru aslında saçma bi soru şöyle örnek vereyim sen diyosun A kümesinde 3 2 1 rakamları olsun B kümesinde -3 -2 -1 rakamları olsun kümeleri tek tek toplamaya başlıyosun ama kafa kafaya değilde 3 e -2 veriyosun sonra 2 -1 veriyosun böyle gidiyo diyosun ama en sonunda A kümesinde 1 kalmış olucak b kümesindede -3 kalmış olucak birbirini nötrlemiş olucaklar.
  • quote:

işin içine sonsuzluk girdi mi iş bozulur. şöyle ki
    1+2+3+4 ... = artı sonsuz
    -1-2-3-4... = eksi sonsuz
    +sonsuz-sonsuz= belirsiz

Eger cevap buysa çok teşekkür ederim :D birde su soru var bugun hava 0 derece yarin 2 katina cikacak ise yarin kac derece olur

• quote:

Senin sorduğun soru aslında saçma bi soru şöyle örnek vereyim sen diyosun A kümesinde 3 2 1 rakamları olsun B kümesinde -3 -2 -1 rakamları olsun kümeleri tek tek toplamaya başlıyosun ama kafa kafaya değilde 3 e -2 veriyosun sonra 2 -1 veriyosun böyle gidiyo diyosun ama en sonunda A kümesinde 1 kalmış olucak b kümesindede -3 kalmış olucak birbirini nötrlemiş olucaklar.

Cevap bu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kolay Bir Ygs Sorusu.
    11 yıl önce açıldı
    Boğaziçi Fizik Soru&Cevap
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Senin sorduğun soru aslında saçma bi soru şöyle örnek vereyim sen diyosun A kümesinde 3 2 1 rakamları olsun B kümesinde -3 -2 -1 rakamları olsun kümeleri tek tek toplamaya başlıyosun ama kafa kafaya değilde 3 e -2 veriyosun sonra 2 -1 veriyosun böyle gidiyo diyosun ama en sonunda A kümesinde 1 kalmış olucak b kümesindede -3 kalmış olucak birbirini nötrlemiş olucaklar.

Hocam sonsuza kadar gidiyor

• oeem O kullanıcısına yanıt
    Bende onu diyorum sonsuza giden sayıya +1 kalıyo denilmez sonsuz sonuçta
  • bu soru konusunda haklısın,aslında bulduğumuz o cevaplar matematik açısından yanlış,ama biz bu ygs-lys sisteminde öyle kabul edip işaretlemeliyiz,hiçbir mantığı yok,yanlış yani sadece öyle olduğunu kabul et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: itrysohard

bu soru konusunda haklısın,aslında bulduğumuz o cevaplar matematik açısından yanlış,ama biz bu ygs-lys sisteminde öyle kabul edip işaretlemeliyiz,hiçbir mantığı yok,yanlış yani sadece öyle olduğunu kabul et.

Sizde yapmayın hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oeem

quote:

işin içine sonsuzluk girdi mi iş bozulur. şöyle ki
    1+2+3+4 ... = artı sonsuz
    -1-2-3-4... = eksi sonsuz
    +sonsuz-sonsuz= belirsiz

Eger cevap buysa çok teşekkür ederim :D birde su soru var bugun hava 0 derece yarin 2 katina cikacak ise yarin kac derece olur

Kardeş konu dışına gitsene sen.

Konu dışında cevaplamışlar bunun cevabını.

Ben zemin katı sayıyor muyuz diye sormuştum ama cevaplayan olmamıştı.

• hawloo kullanıcısına yanıt
    maalesef
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.