Şimdi Ara

Matematik/Fizik ya da Bilgisayar Mühendisliği?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, ben bölüm seçme konusunda kararsızım. Matematik, fizik ve programlamaya büyük ilgim var. Şu anda 16 yaşımdayım ve 7 yaşımda babam sayesinde programlamayla tanıştım. O zamandan beri kendimi bu alanda geliştiriyorum. Fakat benim ayrıca ilgili olduğum iki konu daha var Matematik ve Fizik. Gerçekten matematik ve fiziğe büyük ilgim var ve programlama ile birlikte kendimi bu alanlarda da geliştirmek istiyorum.

Üniversite de matematik ya da fizik bölümünü okumayı düşünüyorum ama etrafımdaki insanlar beni bilgisayar mühendisliği okumaya doğru yönlendiriyor. Sebebi ise sanırım iş imkanı daha fazla.

Bu yüzden kararsızım, hangi bölümü okumalıyım? Benim istediğim şey programcılık alanında devam etmek ama aynı zamanda ileri derece matematik ya da fizik bilgisine sahip olmak. Mesela pekçok uzman programcı matematik / fizik bölümünden mezun olmuşlar ve programcılık alanında büyük başarılara imza atmışlar. Bende bu insanlar gibi olabilir miyim? Ne yapmalıyım?
    Üniversitede matematik bölümünü okumadan kendi kendime bir matematik öğrencisi gibi matematik bilgisi edinebilir miyim?

Bu konuda çok kararsızım, lütfen yol gösterin. Ne yapmalyım? Hangi bölümü seçmeliyim? Daha çok matematik ya da fizik seçmekten yanayım ama bilgisayar mühendisliği seçenlere daha yüksek gözle bakıyorlar.. Ben bilgisayar mühendisliğini okumasam bile kendimi onlardan daha iyi geliştirebilirim.

Lütfen cevap yazın, şimdiden teşekkürler.

• bilgisayar muhendisligi eskisi kadar havali bir meslek degil cok buyutmussun gozunde suan okuyan arkadaslarim var hem okumasi zor hemde dedigim gibi eskisi gibi revacta degil. lisedeyken bnde senin gibi matematik ve fizige ilgim coktu son sene matematik muhendisligini dusunmeye basladim fakat tercih zamani gs matematigi daha uste yazdm ve o geldi suan hazirliktayim daha bolume baslamadim ama sana sunu diyebilirim. Matematigin alanlari cok genis sen hangi alana yonlenmek istersen yonelebilirsin stajlarin vs.. ama bunu sana saglayan iyi bir universite olmasi lazim buda cok onemli. bolum mezunu olarak daha yuksek mevkilerde bulunma sansin yonetici olmak gibi daha fazladir . bolum olmasina ragmen programlama derslerinde oluyor tabi kac program bilgin vs. seyler senin gelistirmene bagli. sunuda demeliyimki bolum okumakta cok zormus.kisacasi benim fikrim matematik okumak daha yararli olabilir cunku isin temelini ogreniyorsun sonrasi uzerine senin koydugun bilgiler oluyor
  • Fizik ve özellikle Matematiğe ilgin varsa zaten bu Programlama'ya da elbet yansıyacaktır. Seni Bilgisayar Mühendisliği alanında da başarıya taşıyacaktır.

Bilgisayar Mühendisliği'ni sadece yazılım olarak düşünme. Her ne kadar Türkiye'deki eğitim ağırlıklı olarak yazılım ve matematik üzerine olsa da. Bilgisayar Mühendisliği derslerinde Fizik fazla olmasa da Matematik kökeni yoğun dersler görürsün. 4 yıllık eğitim süresince Matematikle iç içe geçireceğin çok fazla ders olacak.

İyi bir yazılımcı olmak istiyorsan, iyi bir matematik yeteneğinin olması sana kesinlikle artı katacaktır. Matematik ve Fizik bilgisini doğrudan kullanabileceğin yazılım projeleri genelde büyük çaplı ve zor olan projelerdir(Oyun Programlama,Robot vs) bunlarda Matematik ve Fizik bilgisi gerekecek. Örneğin, Angry Birds'ü düşün. Kuşu fırlatırken, yatay atış, eğik atış gibi atış hareketi yaparak hareket ediyor oyunda. Bunları yazılıma aktarırken tabii ki Fizik ve Matematik gerekiyor.

Matematik ve Fiziği doğrudan kullanmayacağın projelerde ise, almış olduğun o dersler sana problemlerinin hızlı ve efektif olarak çözümünde bir bakış açısı kazandıracaktır.

Fen-Edebiyat Fakültesi'nden bir bölüm okumak yerine Bilgisayar Mühendisliği okumak tabii ki daha mantıklı. İş imkanı tabii ki daha fazla. Elektroniğe ilgin varsa ben Elektronik oku derim hatta. İyi Üniversitelerin, 4 yıllık lisans ders programlarını incele. Hangi bölümde, hangi dersler işleniyor, içerikleri nelerdir oku. Bir fikrin olur.

Bilgisayar Mühendisliği, teknoloji var oldukça olmaya devam edecektir. Bilgisayar Mühendisliği'ni sadece Bilgisayar olarak düşünme. Televizyonlarda,asansörde, iPod'da, cep telefonunda, banka atm'lerinde, kredi kartlarında, pos cihazlarında... daha sayamadığım kadar yerde Yazılım Mühendisliği işi var. Elektronik olan her cihaz, yazılıma muhtaçtır. Yazılımsız o cihaza hiçbir şey kazandıramazsınız. Dolayısıyla, Bilgisayar Mühendisliği'nin ölmesi falan söz konusu değildir. Revacını kaybetmesi söz konusu değildir. İş imkanlarının eskiye göre zorlaştığı tabii ki doğrudur. Bunun sebebi de sektör dışından kişilerin sektör içerisine girmeye çalışmasına ek olarak, mezun sayımızın artmasındandır. Bu da rekabet oluşturuyor. Kendini yetiştirip donanım kattığın sürece endişelenme...

Bilgisayar Müh. okumak zordur. Sabır gerektirir. Uykusuz geceler geçirir, projelerle ve ağır sınavlarla uğraşırsın. Teorik sınavların olur, pratik sınavların olur. Teorik sınavlarda kağıda program yazman gerekir. Beynin kod derleyici gibi çalışmalı. :D Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Soruların olursa yine sorarsın.

Eh gerçi belli oluyordur ama söyleyeyim. :D Bilgisayar Mühendisliği 3.sınıfına merdiven dayamak üzereyim. ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MLoveR -- 15 Ocak 2013; 5:52:31 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.